واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: رئیس سازمان تبلیغات اسلامی:نشریات فرهنگی با روشهای معقول هشدارهای لازم را به جامعه بدهند
دكتر خاموشی در سومین جشنواره سراسری نشریات فرهنگی تأكید كرد: نشریات فرهنگی باید روشهای معقول را بشناسند و با اطلاعرسانی، هشدارهای لازم را به جامعه در زمینههای فرهنگی بدهند.حجتالاسلام و المسلمین سید مهدی خاموشی در اردوگاه شهید باهنر تهران خطاب به حاضران افزود: شما نشریات فرهنگی كه در كشور پراكنده هستید، باید جنبههای انگیزشی، دینی و الهی را پیگیری كنید.رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به فعالیت كمپانیهای خبرسازی غربی برای جهتدهی به افكار مردم، گفت: میخواهیم خودمان مدیریت اطلاعرسانیمان را در دست داشته باشیم؛ زیرا اغلب كمپانیهای اطلاعرسانی دنیا، با پشتوانه اقتصادی كه دارند، در پی جهتدهی افكار مخاطبان در راستای اهداف خودشان هستند. وی تصریح كرد: به لطف خدا، ایران توفیقهای خوبی در عرصه اطلاعرسانی پیدا كرده است.خاموشی تأكید كرد: امروز دیگر غربیان نمیتوانند آن گونه كه خود میخواهند، برای ایران در دنیا خبر درست كنند.رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینكه آگاهی بخشی و بدست آوردن آگاهی از ضرورتهای زندگی بشر امروز است، یادآورشد: با اطلاعرسانی، بسیاری از گرفتاریها كم میشود.
وی با اشاره به سخنان حكیمانه رهبر معظم انقلاب در جمع اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اینكه «فرهنگ، فضای تنفسی اجتماع است» بیان داشت: اگر ما به آسیبهای فرهنگی توجه نكنیم، نفستنگی میگیریم.خاموشی در ابتدای سخنانش با اشاره به دعا و روز عرفه، گفت: عرفه روز آگاهی، شناخت و فهم عمیقتر است. رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینكه معرفت جهان از طریق حس و عقل حاصل میشود، اظهار داشت: تمام ابزارهای شناخت به انسان داده شده است تا محسوسات را به معقولات تبدیل كند و به خداشناسی نزدیكتر شود.جوانهایمان عیون نظام هستند در بخشدیگری از این برنامه، دبیر جشنواره با یادآوری هدف برگزاری چنین مراسمی، گفت: میخواهیم بگوییم كه جوانهای ما میتوانند كارهایی را خلق كنند و از خود به یادگار بگذارند كه از آنها به عنوان عیون نظام جمهوری اسلامی ایران یاد شود.
حجتالاسلام و المسلمین سید اسماعیل حسینی افزود: در گذشته، پس از پایان تابستان هیچ استفادهای از افراد حاضر در برنامههای طرح اوقات فراغت نمیشد، اما با تدبیر ریاست سازمان، هستههای فرهنگی جوان تشكیل شد و بحثهای میان این قشر مورد بحث و بررسی قرار گرفت كه حاصل آن تولید مطلب و نشریههای فرهنگی كنونی است.سرپرست اداره كل امور فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی تصریح كرد: كار فرهنگی و تولید نشریه با داشتن امكانات، كار ویژهای نیست. باید توجه داشت كه بسیاری از نشریات حاضر در جشنواره، با امكانات بسیار كمی در شهرستانها تهیه شدهاند.وی تأكید كرد: به لطف خدا، اندیشه و انگیزه در هستههای فرهنگی جوان وجود دارد.حسینی با بیان لزوم استمرار ارتباط با افراد طرح اوقات فراغت تابستان و همچنین هستههای فرهنگی جوان، اظهار داشت: در پی آن هستیم كه این هستههای فرهنگی، نه تنها در دوران دبیرستان بلكه در هنگام دانشگاه و حتی پس از آن نیز باشد.وی تصریح كرد: با برنامهریزی و برگزاری این گونه برنامهها، در پی كادرسازی فرهنگی برای نظام اسلامی هستیم.
قرآن، بهترین الگوی اطلاعرسانیبر این اساس، مدیر عامل خبرگزاری مهر نیز كه از دیگر سخنرانان سومین جشنواره نشریات فرهنگی بود، با اشاره به نام بردن«قرآن» به «خبر بزرگ» توسط خداوند، بیان داشت: كسانی كه كار رسانهای میكنند، بهترین الگوی ایفای وظیفه برای ایشان، قرآن است.مهندس پرویز اسماعیلی افزود: اطلاعرسانی یك نوع رسالت است كه قرآن منشأ اصلی آن را تربیتی میداند.وی در ادامه سخنانش اظهار داشت: اگر برای دموكراسی سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه تعیین شده، از مطبوعات و رسانهها نیز به عنوان ركن چهارم كه بین حكومت و مردم ایجاد ارتباط میكنند، یاد میشود.مدیر عامل خبرگزاری مهر خطاب به حاضران گفت: شما نیز در رسانههایتان رابط بین مردم و نمازگزاران با مسجد، امام جماعت و... هستید.اسماعیلی با بیان اینكه مهمترین رسالت تعریف شده برای رسانهها، شفاف كردن جامعه است، اعلام كرد: رسانهها با بیان و انعكاس نقدها و مشكلات به برنامهریزان و مسئولان میتوانند از زیرزمینی شدن انتقادها و مقاومتهای منفی در جامعه، جلوگیری كنند.اسماعیلی با بیان این مطلب كه رسانهها مانند دیگر ابزارهای مدرن هم «فرصت» هستند و هم «تهدید»، تأكید كرد: باید از فرصت رسانههای سنتی و مدرن استفاده حداكثری كرد.وی همچنین با اشاره به تقابل و چالش میان رسانههای سنتی و مدرن در حوزه رسانه، گفت: قدرت شبكهای رسانههای مدرن در برابر رسانههای سنتی، شگفتآور است. حتی دیگر امروز فرد به تنهایی میتواند جای رسانه را بگیرد و خودش نقش آن را (با تأسیس وبلاگ یا ارسال پیامك) ایفا كند.
مدیرعامل خبرگزاری مهر با اظهار اینكه بسیاری از مطالب نشریههای این جشنواره قابلیت بازتاب ملی را نیز دارند، تصریح كرد: شما نیز میتوانید كالایتان را در رسانههای مدرن عرضه كنید.گفتنی است، در سومین جشنواره سراسری نشریات فرهنگی 270 نشریه برتر از میان 3000 نشریه سراسر كشور حضور داشتند. در این مراسم از برترینهای استانی، كشوری و موضوعی تقدیر شد.اسامی نشریههای برتر به شرح زیر است.15 نشریه برتر كشور:رتبه نخست كشوری شامل سه نشریه سراج (استان سمنان)، با هم (استان همدان) و سوجاق (استان گلستان) شد.جوایز رتبه دوم كشوری را پنج نشریه فرزند زمان (استان خراسان جنوبی)، زیره خلیج فارس (استان بوشهر)، سخن آشنا (استان قم)، ترنج (استان آذربایجان شرقی) و كشكول (استان مازندران) كسب كردند. همچنین هفت نشریه اشراق (استان زنجان)، رامان (استان كردستان)، یمین (استان تهران)، بندید (استان كهكیلویه و بویر احمد)، چاغری (استان اردبیل)، بیداردلان (استان گیلان) و رنگیننامه (استان كرمان) حائز رتبه سوم كشوری شدند. 30 نشریه برتر استانی و 15 نشریه برتر موضوعی نیز مورد تقدیر قرار گرفتند. گفتنی است، در بخش دیگری از این جشنواره، دعای پرفیض عرفه قرائت شد و همچنین كارگاهی آموزشی برای حاضران توسط دكتر علوی بروجردی برگزار شد. منبع: سایت سازمان تبلیغات اسلامی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]