واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /سيامين سال انقلاب اسلامي/ مديركل امور بانوان استانداري خوزستان: ارتقاء شخصيت و هويت اجتماعي زن پس از انقلاب بسيار چشمگير است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي
مديركل امور بانوان استانداري خوزستان گفت: پس از پيروزي انقلاب اسلامي، با توجه به اين كه تفسيري نو از تعاليم اسلامي در سايه انديشه امام (ره) ارائه شد، در حقوق سياسي و اجتماعي زنان نيز تغييري اساسي شكل گرفت.
مريم حيدريان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار داشت: پس از پيروزي انقلاب، تغيير نگرشي اساسي در شركت فعال، صحيح و واقعي زنان در اجتماع و نحوه دسترسي آنان به حقوق مناسب با بافت فرهنگي و اجتماعي جامعه اسلامي ايجاد شد.
وي افزود: براي بررسي و مقايسه حقوق سياسي و اجتماعي زنان در دوران پيش و پس از انقلاب اسلامي، شاخصهايي وجود دارد كه با استفاده از آنها ميتوان ميزان بهرهمندي زنان از اين حقوق را مشخص كرد ولي نبايد صرفا بر اين شاخصها تكيه شود.
حيدريان خاطرنشان كرد: تكيه به اين شاخصها، شيوه مناسبي براي مقايسه نيست زيرا اين شاخصها بيشتر نشان دهنده تحولات كمي هستند و تحولات كيفي را به صورت قطعي ارائه نميدهند. اين در حالي است كه پس از پيروزي انقلاب، عمده تحولات در حوزه زنان، كيفي بوده است.
وي گفت: پس از پيروزي انقلاب، ساختار سياسي، اقتصادي و فرهنگي جامعه تغيير كرد و به جاي نظامي كه كاملا متاثر از غرب بود، نظامي با تكيه بر مذهب و اعتقادات مردم و رهبري عظيم كه اسلام ناب محمدي را سرلوحه خود قرار داده بود، آغاز به كار كرد. اين تغيير، موجب دگرگوني عميقي در بسياري از ديدگاهها و معيارها شد كه حوزه زنان نيز به تبع آن تحت تاثير قرار گرفت.
مديركل امور بانوان استانداري خوزستان يادآور شد: پس از انقلاب الگوي جديدي از زن ارائه شد كه بسيار متفاوت از گذشته بود.
وي تصريح كرد: بعضي از شاخصهاي حقوق سياسي و اجتماعي زنان را در سايه تحولات كيفي ميتوان بررسي، مقايسه و اعلام كرد. به عنوان مثال هر چند ميزان مجلات و كتابها و فيلمها در حوزه زنان در پيش از انقلاب رقم بالايي داشته است ولي بسياري از آنها كانون پخش فساد و فحشا و بيعفتي بودند. پس از انقلاب، زنان با كيفيت ديگري در عرصه مطبوعات و سينما حضور يافتند كه نشان دهنده تحول كيفي در اين حوزه است.
حيدريان عنوان كرد: در خوزستان نيز شرايط زنان در بسياري از محورهاي اساسي توسعه مانند مشاركت اجتماعي، آموزش و اشتغال و حتي نحوه حضور در خانه و خانواده كاملا متفاوت و بسيار بهتر نسبت به بيش از انقلاب شده است. رشد سوادآموزي، آموزش عالي و آگاهيهاي عمومي زنان در بهداشت و تغذيه و همچنين ارتقاء شخصيت و هويت اجتماعي و حضور در عرصههاي فرهنگي و ورزشي بسيار چشمگير است.
مديركل امور بانوان استانداري خوزستان ادامه داد: پيش از انقلاب ميزان سواد در ميان زنان خوزستاني 50 درصد بوده كه اين رقم در حال حاضر به 85 درصد رسيده است. همچنين سطح سواد در ميان دختران خوزستاني بيش از 95 درصد است. زنان داراي تحصيلات عالي نيز در خوزستان نسبت به پيش از پيروزي انقلاب 7 برابر شدهاند.
وي اضافه كرد: امروزه، خوزستان يك مركز دانشگاهي قوي است كه بخشي از نخبگان و پژوهشگران برتر اين حوزه، زنان هستند. با توجه به بافت اجتماعي و فرهنگي خوزستان، به توانمندسازي بانوان در روستاها و عشاير توجه شده كه زنان با بهرهمندي از خدمات نظام از شرايط سواد و اشتغال بسيار خوبي برخوردارند.
انتهاي پيام
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]