تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826567588




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دهكده كندلوس (تصویریی)


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: دهكده كندلوس (تصویریی) در دره‌هاي البرز مركزي در جنوب درياي خزر، روستايي زيبا هست كه طبيعت بكرش را در ميان كوه‌ها پنهان كرده است.  

براي راهيابي به «كندلوس» از راه جاده چالوس، پس از گذر از شهر «مرزن آباد» و در چند كيلومتري آن به سمت چالوس، به يك سه راهي مي‌رسيم كه «‌دو آب كجور» ‌نام دارد‌. اگر از اينجا به سمت راست حركت كنيم، وارد جاده «دشت نظير» مي‌شويم كه از اينجا به بعد، مناطقي بسيار زيبا و دلپذير چهره مي‌نمايد.

جاده داراي پيچ‌وخم‌هاي زيادي است و طبيعت اطراف به گونه‌اي است كه گويي هر چند روز، يك بار تغيير چهره مي‌دهد و زيبايي‌هايش هر بار تازه مي‌شود. در اين جاده كه به رويان (علمده) منتهي مي‌شود، پس از دشت نظير در بخشي به نام «هني سك»، جاده‌اي فرعي به سمت راست گشوده مي‌شود كه به ارتفاعات راه مي‌برد و اين جاده‌اي است كه ما را به سوي كندلوس راهنمايي مي‌كند؛ از دوآب تا كندلوس، 42 كيلومتر است.

كندلوس كه امروزه آن را «ميخساز» مي‌گويند، در دامنه‌هاي سرسبز و خرم البرز در منطقه كجور مازندران قرار دارد و شاهد تمدن‌هاي گوناگوني در ادوار گوناگون تاريخ بوده و نشانه‌هايي از تمدن پيش از ميلاد، تمدن ايران پيش از اسلام و تمدن ايران پس از اسلام را در خود دارد.

ميخساز شامل چهار دهكده به نام‌هاي پيده، گيل كلا، ميركلا و كندلوس است. دهكده كندلوس كه يكي از قديمي‌ترين مجتمع‌هاي انساني منطقه به شمار مي‌رود، در دامنه‌هاي سلسله جبال البرز منتهي به دره زانوس واقع است. كندلوس به محله‌هايي به نام‌هاي درزي كلا، ملاكلا، جورسري، جيرسري، بنيم سري و سري دله تقسيم مي‌شود.

كار و پيشه اهالي اين دهكده، از قديم، تهيه و توليد چوب و زغال در زمستان و كشاورزي در تابستان بوده است و اكنون به دليل قانون مراقبت از جنگل، اهالي علاوه بر كشاورزي به خياطي و نجاري روي آورده‌اند. از صنايع دستي اين دهكده، مي‌توان به بافتن جاجيم، ايزار (پارچه پشمي چهارخانه دستباف) بافتن جوراب، دستكش و بلوز پشمي گلدار و نمدمالي اشاره كرد.

علاوه بر ني (ني هفت بند) كه متداولترين آلت موسيقي كندلوس است، دهل و سرنا نيز از سابقه و شهرت بسزايي در اين منطقه برخوردار است؛ سرنا در محل به پسپسي معروف است كه از چوب شمشاد تراشيده مي‌شود.

  نخستين چيزي كه در كندلوس خود مي‌نماياند، توليد گياهان دارويي است كه در آغاز ورود به روستا به چشم مي‌آيد.

از همان نقطه، جاده دو شاخه مي‌شود؛ يك راه از بخش پايين روستا مي‌‌گذرد و سپس به سمت نيش كوه مي‌رود. جاده ديگر به بخش فوقاني روستا و پارك منتهي مي‌شود. همچنين در پايين روستا چشمه آبي جاري است.

روستا در دامنه البرز، چشم‌اندازي به غايت زيبا دارد و از خانه‌هاي چوبي با سقف‌هاي چوبي كه به آنها «‌كله چو» مي‌گويند، درست شده است. درختان ميوه و به ويژه گردو در جاي جاي روستا، بر زيبايي‌هاي اين روستا افزوده است.

كمي بالاتر از پارك، موزه كندلوس جاي دارد كه مشرف به كل روستاست و در نوع خود، از جاهاي ديدني ايران است. نوعي موزه مردم‌شناسي كه از چندين بخش تشكيل شده است. بخش‌هاي اسناد تاريخي مربوط به كندلوس، آثار و اشياي تاريخي ابزارهاي زيستي و ظروف سفالي، نقاشي و نقاشي قهوه‌خانه‌اي‌، لباس‌ها و پوشاك تاريخي و كهن و بخش آثار باستاني و...

در كنار موزه‌، ميهمانسراي كندلوس با چندين سوئيت و اتاق مجهز براي كساني است كه مي‌خواهند روزهايي را در آغوش طبيعت بگذرانند. بناي مجموعه و فرهنگسراي كندلوس در سال 1360 آغاز شده و در سال 1366 به پايان رسيده است.

 خبرگزاري ميراث فرهنگي





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 319]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن