تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چه آسان است مرگى كه در راه رسيدن به عزّت و احياى حق باشد، مرگ عزتمندانه جز زندگى جاو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826718416




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انتخاب زيمبابوه به‌عنوان مقصد طبيعت‌گردان ايراني از سوي تعدادي آژانس؛ طبيعت‌گردانان حرفه‌يي از اين انتخاب بي‌اطلاع‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: انتخاب زيمبابوه به‌عنوان مقصد طبيعت‌گردان ايراني از سوي تعدادي آژانس؛ طبيعت‌گردانان حرفه‌يي از اين انتخاب بي‌اطلاع‌اند


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: گردشگري

مديران تعدادي از دفاتر خدمات مسافرتي ايران در قراردادي با اداره‌ي گردشگري زيمبابوه براي اعزام گردشگران ايراني در آينده‌اي نزديك به اين كشور اكوتوريستي توافق كردند. اين درحالي است كه برخي از آژانس‌ها كه حرفه و تخصص اصلي آن‌ها طبيعت‌گردي است، از اين موضوع هيچ اطلاعي نداشتند.

به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، براساس قراردادي كه مديران اين دفاتر خدمات مسافرتي با اداره‌ي گردشگري و مجمع تورهاي زيمبابوه بستند، آژانس‌هاي ايراني، تورهاي پنج روزه‌ي طبيعت‌گردي را در كشور آفريقايي زيمبابوه به‌عنوان مقصدي اكوتوريستي برگزار مي‌كنند. هم‌چنين پيش‌بيني شده است كه با ورود نخستين گروه از گردشگران ايراني به زيمبابوه در ماه مارس ميلادي، اين كشور هر هفته ميزبان 300 نفر گردشگر ايراني باشد!

با توجه به اين‌كه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري هر‌بار و در هر فرصت مغتنمي به اجراي تخصصي و انتخاب مناسب مقاصد گردشگري از سوي آژانس‌ها تأكيد دارد، اين موضوع درحالي‌كه آژانس‌هاي متخصص برگزاري تورهاي طبيعت‌ از اين اتفاق اطلاعي ندارند، مطرح است كه كدام آژانس‌ها قرار است، اين تورهاي تخصصي را براي ايراني‌ها كه در ميان آن‌ها طبيعت‌گردان اندكي وجود دارند، برگزار كنند؟ آيا واقعا در يك هفته، ظرفيت اعزام 300 نفر گردشگر ايراني به‌عنوان طبيعت‌گرد به زيمبابوه وجود دارد، درحالي‌كه براساس گفته‌هاي مديران دفاتر خدمات مسافرتي، تعداد طبيعت‌گردان در ميان گردشگران ايراني بسيار اندك است و معمولا ايراني‌ها با هدف تفريح و خريد، مقصد خود را انتخاب مي‌كنند.

فخر‌السادات غني ـ مجري برگزاري تورهاي طبيعت در يكي از مؤسسه‌هاي طبيعت‌گردي ـ با اعلام بي‌اطلاعي از بسته شدن قراردادي ميان تعدادي از آژانس‌هاي مسافرتي ايراني و اداره‌ي گردشگري زيمبابوه و مجمع تورهاي اين كشور، به خبرنگار ايسنا گفت: هر قراردادي بايد پاياپاي و متقابل باشد، يعني دست كم به ازاري 10 نفر ايراني كه خارج مي‌شوند، بتوان يك نفر را به كشور وارد كرد، چون خارج كردن ارز از كشور افتخار نيست.

وي با اشاره به 300 نفري كه پيش‌بيني شده است، در هفته به زيمبابوه فرستاده شوند، اظهار كرد: ما اين تعداد طبيعت‌گرد واقعي در كشور نداريم، حتا در تورهاي طبيعت داخلي، اين تعداد طبيعت‌گرد وجود ندارد، چون سفر بيشتر ايراني‌ها به طبيعت، حالت گل‌گشت دارد و طبيعت‌گرد واقعي خيلي كم است و اين تورها در ايران آن‌قدر مشتري ندارند.

غني بيان كرد: اگر هزينه‌اي كه اين 300 نفر در زيمبابوه صرف مي‌كنند، محاسبه شود، مبلغ قابل توجهي ارز از كشور خارج مي‌شود. قرار است به ازاي اين مبلغ و اين تعداد گردشگر خروجي، چند نفر به كشور وارد شوند. متأسفانه ما به جاي اين‌كه خود را بشناسانيم، ديگران را معرفي مي‌كنيم.

محمد منظر‌نژاد ـ يكي ديگر از برگزار‌كنندگان تورهاي طبيعت در يكي آژانس‌هاي فعال در زمينه‌ي اكوتوريسم ـ نيز از اين خبر اظهار بي‌اطلاعي كرد و به خبرنگار ايسنا گفت: امكان ندارد بتوانيم 300 نفر طبيعت‌گرد از ايران به زيمبابوه بفرستيم، چون اين موضوع اصلا با واقعيت هماهنگي ندارد. اصلا تعداد طبيعت‌گردان ما در اين حد نيستند.

وي بيان كرد: نه سال است در اين حوزه كار مي‌كنم؛ اما هنوز به اين عدد در طبيعت‌گردي نرسيده‌ايم. آفريقا، منطقه‌ي خاصي براي گردشگران است. افرادي كه قصد تفريح و خريد دارند، به تايلند و اروپا مي‌روند؛ اما افرادي كه آفريقا را براي سفر انتخاب مي‌كنند، حتما هدف ديگري دارند، چون كشورهاي اين قاره شرايط خاصي براي سليقه‌هاي متفاوت دارند.

منظر‌نژاد افزود: بايد بررسي شود كه بازار هدف ما چگونه است و براساس سليقه و نياز، اين بازار انتخاب شود. در ادامه با توجه به ظرفيت گردشگري دو كشور، با سفارت كشور هدف در ايران ارتباط برقرار مي‌كنيم تا مسير، مقصد، پرواز‌ها و هتل‌هاي آن بررسي شوند و از اين سفارتخانه مي‌خواهيم طرف‌هاي گردشگري را در آن كشور معرفي كنند تا پس از برقراري ارتباط، خواسته‌ها مطرح، برنامه‌ي سفر تنظيم و تور اجرا شود. اين شيوه‌ي انجام برنامه براي انتخاب مقصد است.

به گزارش ايسنا، در اين ميان، برخي فعالان طبيعت‌گردي كه شايد نسبت به ديگران تجربه‌ي ديرينه‌اي ندارند، از اين موضوع مطلع بودند و البته اين اقدام را گامي براي توسعه‌ي طبيعت‌گردي با انتخاب مقصدي مناسب دانستند.

كيوان‌دخت امين ـ يكي از فعالان طبيعت‌گردي ـ در اين‌باره به خبرنگار ايسنا گفت: از سوي يك دفتر خدمات مسافرتي كه به نوعي از طرف اداره‌ي گردشگري زيمبابوه براي همكاري دعوت شده بود، براي سفر به زيمبابوه و همكاري در اين زمينه دعوت شديم؛ اما متأسفانه نتوانستيم به اين سفر برويم، ولي در صورت نياز حتما براي فعاليت در اين بازار طبيعت‌گردي همكاري مي‌كنيم.

وي بيان كرد: اگر قراردادي بسته شده باشد، خوب است، چون به توسعه‌ي طبيعت‌گردي كمك مي‌كند. اين اقدام به معني هدايت مردم ايران به شيوه‌هاي ديگري از سفر و طبيعت‌گردي است.

امين در ادامه به وضعيت طبيعت‌گردي در ايران اشاره كرد و افزود: متأسفانه گردشگران ايراني از طبيعت‌گردي واقعي، فاصله دارند. البته اين انتخاب‌ها براي همان گروه كوچك گردشگر بايد صورت گيرد و اين افراد به هر گوشه‌ي طبيعي از اين دنيا مي‌توانند سفر كنند.

برخي از آژانس‌هاي طبيعت‌گرد نيز با وجود اين‌كه براي بستن قرار‌داد به زيمباوه نرفته بودند، اما تور طبيعت‌گردي به اين كشور دارند و معتقدند كه اين تورها را كاملا تخصص اجرا مي‌كنند.

اميد محمد‌عليخان ـ مدير يكي از دفاتر خدمات مسافرتي ـ كه به دعوت اداره‌ي گردشگري زيمبابوه همراه تعدادي از مديران دفاتر خدمات مسافرتي براي همكاري‌هاي گردشگري به اين كشور سفر كرده بود، به خبرنگار ايسنا گفت: ما به دعوت اداره‌ي گردشگري زيمبابوه براي همكاري به اين كشور سفر كرديم، البته آژانس‌هايي را كه روي مقاصد طبيعت‌گردي و تورهايي با علايق و سلايق ويژه كار مي‌كنند، انتخاب كرديم تا در اين سفر همراه ما باشند؛ اما برخي از آن‌ها نتوانستند بليت هواپيما تهيه كنند و همراه گروه باشند.

به اعتقاد او، زيمبابوه با توجه به ظرفيت‌هاي طبيعي كه دارد، مانند چهارمين رودخانه‌ي بزرگ آفريقا، بلندترين آبشار دنيا (ويكتوريا) و حيات وحش، مقصد مناسبي براي سفرهاي طبيعت‌گردي است و شرايط اين كشور با توجه به قيمت‌هاي پاييني كه در بخش اقامت دارد، موجب مي‌شود طيف خاصي از مردم به اين مقصد بروند.

وي درباره‌ي متقابل بودن قرار‌داد بسته‌شده، اظهار كرد: در اين سفر و نشست رسمي كه با حضور سفير ايران در زيمبابوه برگزار شد، به‌طور رسمي از تورگردانان و مقامات دولتي اين كشور دعوت شد تا به ايران سفر و در كشور ما سرمايه‌گذاري كنند.

محمدعليخان با اشاره به شرايط خاصي كه زيمبابوه قرار است براي سفر آسان ايراني‌ها به اين كشور درنظر بگيرد، گفت: در اين نشست، مسؤولان هواپيمايي زيمبابوه از برقراري پرواز مستقيم به تهران خبر دادند و بسيار تمايل داشتند با مسؤولان هواپيمايي ايران همكاري داشته باشند. هم‌چنين قرار شد رواديد براي ايراني‌ها حذف شود.

اين عضو انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي درباره‌ي فرستادن 300 نفر گردشگر در هفته به زيمبابوه درحالي‌كه تعداد طبيعت‌گردان واقعي ايران در اين حد نيست، ادامه داد: اين موضوع به‌دنبال پرسش يكي از تورگردانان زيمبابوه مطرح شد كه قصد داشت، بداند در مقابل شرايطي كه براي سفر ايراني‌ها به زيمبابوه فراهم مي‌كنند، چه تعداد ايراني به اين كشور در نوروز مي‌توانند سفر كنند كه ما گفتيم، در اين مدت كه زمان فرا‌رسيدن آن نزديك است، فرستادن گردشگر به زيمبابوه امكان ندارد؛ اما اگر دو پرواز بگذارند، در نوروز مي‌توان 300 نفر گردشگر را به اين مقصد فرستاد.

وي درباره‌ي اين‌كه چگونه قرار است 300 نفر طبيعت‌گرد به زيمبابوه فرستاده شوند؟ بيان كرد: مي‌توان برنامه‌ را به‌گونه‌اي تنظيم كرد كه مسافران علاوه بر اين‌كه چند روزي را در زيمبابوه طبيعت‌گردي مي‌كنند، پروازي به مقصد ژوهانسبورگ كه مقصد متفاوتي نسبت به زيمبابوه است، داشته باشند تا طيف‌هاي ديگر مردم از اين سفر استفاده كنند.

به گزارش ايسنا، اگرچه امكان دارد كشوري مانند زيمبابوه براساس اولويت‌هاي انتخاب بازارهاي هدف تعيين‌شده، در سند چشم‌انداز 20‌ ساله‌ي گردشگري و برنامه‌ي چهارم توسعه نباشد، اما با توجه به تغيير سليقه‌ها و تأثير هزينه‌ها در انتخاب مقاصد در سال‌هاي اخير و تعيين مسيرهاي جديد توسط آژانس‌هاي گردشگري، در عمل اقدام صورت‌گرفته توسط چند آژانس ايراني، موضوعي غيرمتعارف نيست؛ ولي ورود افراد متخصص و حرفه‌يي براي اجراي درست تورها، موضوعي كه از منظر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري همواره مورد تأكيد بوده است، بيشتر اهميت دارد تا در مرحله‌ي اجرا و در صورت بروز مشكل، اين سازمان، اين اقدامات و مشكلات را به آژانس‌ها كه خود به اجراي اين فعاليت‌ها و انتخاب مقاصد رو آورده‌اند، واگذار نكند.

انتهاي پيام

يکشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن