واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كارتهاي هوشمند جديد در راهاند; تعويض پشت تعويض
دنياي اقتصاد : اين روزها علاوه بر اينكه سازمانها و شركتها سعي ميكنند اكثر خدمات خود را به صورت الكترونيكي به شهرندان ارائه كنند، بازار ارائه كارت هوشمند هم داغ و پر جنبوجوش است. كافي است يك بار نام كارت هوشمند را در مرورگر خود جستوجو كنيد تا شاهد نام پروژههاي مختلفي كه براي ارائه كارت هوشمند از حوزه خودرو گرفته تا سلامت باشيد.
در اين گزارش سعي ميكنيم برخي خدمات را كه قرار است در قالب يك كارت الكترونيكي يا هوشمند در حوزههاي مختلف به بهرهبرداري برسد معرفي و به بررسي وضعيت حال حاضر آن بپردازيم.
گواهينامههوشمند
يكي از حوزههاي پررفتوآمد كشور كه در آن شاهد كارت هوشمند خواهيم بود راهنمايي و رانندگي است. براساس اطلاعاتي كه در پايگاه خبري نيروي انتظامي كشور آمده است طرح ملي صدور گواهينامه هوشمند از 18 خرداد ماه سال 88 در تهران كليك خورده است كه از زمان اجراي طرح، در همان زمان بيش از 44 هزار گواهينامه هوشمند صادر شده است. در اين گواهينامه اطلاعات فردي شخص شامل گروه خوني و اطلاعات پزشكي و اثر انگشت شست ثبت شده تا در مواقع نياز توسط ماموران پليس راه و پليس راهور از آنها استفاده شود. گفته ميشود. اين نوع گواهينامه نسبت به گواهينامههاي قديمي از كيفيت برتر در نوع جنس، داراي ضريب ايمني بالا، امكان شناسايي رانندگان پرخطر، امكان ثبت تخلفات رانندگي، طراحي زيبا، مقاومت بالا و داراي اقلام هوشمندي كه امكان جعل آن به هيچ عنوان وجود ندارد است. همچنين اعتبار گواهينامه در صورت تخلف حادثه ساز تمام ميشود.
برخي از منابع خبر هم گزارش كردهاند با وجود اينكه تمامي گواهينامهها از قديم تا جديد در كامپيوترهاي مراكز صدور گواهينامه ثبت ميشود، اما تعويض، المثني يا صدور گواهينامه جديد تا امروز به صورت الكترونيكي كامل در نيامده است . در واقع بروز اختلالات فني مهندسي در سيستمهاي صدور الكترونيكي گواهينامه مانع از شروع به كار رسمي اين طرح در كشور شده است.
رييس مركز صدور گواهينامه پليس راهور ناجا در گفتوگو با شبكه خبري شهر الكترونيك ميگويد: قطع و وصل شدن سيستمها به دليل اختلالات در شبكه مركزي باعث شده تا روند صدور گواهينامه الكترونيكي به كندي پيش رود.
سرهنگ رحيم رمضان آقايي، رييس مركز صدور گواهينامه پليس راهور ناجا درباره تجميع گواهينامههاي قديمي براي الكترونيكي شدن با اعلام اينكه براي هوشمندسازي آنها بايد تمام اطلاعات در كارت ثبت شود ميگويد: از اول ديماه اين امر تحقق پيدا ميكند و اطلاعات رانندگان در كارتي كه به صورت الكترونيك تعبيه شده ثبت ميشود.
برآورد ميشود حدود ۳۰ ميليون جلد گواهينامه قديمي در كشور وجود داشته باشد كه بر اساس برآورد رييس مركز صدور گذرنامه با تجميع آنها، شمار گواهينامههاي كشور به حدود ۲۰ ميليون جلد كاهش يابد. براساس گزارشهاي منتشر شده از سوي پليس راهنمايي و رانندگي گفته ميشود تاكنون حدود 2 ميليون و ۶۰۰ هزار جلد گواهينامه هوشمند در كشور صادر شده است و قرار بود از دي ماه امسال ابتدا گواهينامههاي المثني، تعويضي و جديدالصدور در كشور جمع شوند و به صورت الكترونيكي و هوشمند در آيند.
كارت هوشمند ملي
ارائه كارت ملي هوشمند به شهروندان كشور يكي از پروژههاي بزرگ سازمان ثبت احوال است. اين پروژه كه پيش از اين توسط حوزههاي مختلف پيگيري ميشده در دو سال گذشته به سازمان ثبت احوال كشور سپرده شده است.
به گفته مسوولان اين سازمان، ارائه كارت ملي هوشمند در حال حاضر وارد مرحله پايلوت شده است تا در نهايت حدود 700 تا 800 هزار كارت به شهروندان ارائه شود تا در پايان فاز اصلي واگذاري اين كارت هوشمند كه مجهز به تراشه است، اجرا شود. شروع فاز اصلي كار در نيم سال اول سال آينده (1391) يعني فصل دوم زده ميشود. ذكر اين نكته هم ضروري است كه براساس برنامه پنجم توسعه ارائه اين كارتها بايد تا پايان برنامه واگذار شود.
همچنين گزارشهاي جديدتر در خصوص وضعيت حال حاضر كارتملي هوشمند حاكي از اين است كه فاز اول اجراي پروژه بهصورت پايلوت براي شهروندان استان قم در نظر گرفته شده كه جمعيت اين استان در حدود يك ميليون نفر تخمين زده ميشود. براساس خروجي پروژه پايلوت و تجربه حاصل از آن، فاز دوم پروژه اجرا خواهد شد كه در اين فاز صدور كارت براي شهروندان در سراسر كشور صورت خواهد گرفت. ثبتنام از 10243 نفر براي دريافت كارت هوشمند ملي در 10 ايستگاه كاري در محل دفاتر خدماتي تا پايان ساعات اداري فروردينماه سال 89 انجام شده است.
كارت هوشمند سلامت
بعد از صحبت در خصوص ارائه پرونده الكترونيكي به شهروندان كه هنوز به سرانجام مشخصي نرسيده و در خصوص آن ابهامات گوناگوني مطرح است در چند سال گذشته پاي كارت هوشمند سلامت هم به ميان آمده است. صدور كارت هوشمند سلامت براي تمام بيمهشدگان تامين اجتماعي تا پايان 87، برنامهاي بود كه از سوي سازمان تامين اجتماعي دنبال ميشد.
مسوولان اين سازمان در حالي از جايگزيني تدريجي اين كارت به جاي دفترچه تامين اجتماعي خبر ميدهند كه امكان موازيكاري اين سازمان با وزارت بهداشت كه طرح ايجاد پرونده سلامت الكترونيك ايرانيان را در دستور كار دارد از سوي برخي كارشناسان مطرح ميشود.
در خصوص ارائه كارت هوشمند سلامت گفتههاي گوناگوني شنيده ميشود از جمله اينكه مرضيه وحيد دستجردي، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ،چندي پيش، از اتصال پروژه پرونده الكترونيكي سلامت به كارت هوشمند ملي خبر داده و گفته بود: در فاز نهايي طرح پرونده الكترونيكي سلامت، كارت هوشمند ملي در جايگاه دفترچه بيمه بيمار عمل خواهد كرد. به گفته وزير بهداشت، به اين ترتيب پرونده الكترونيك سلامت، جزئي از كارت هوشمند ملي خواهد بود و كارت هوشمند ملي ميتواند به عنوان دفترچه بيمه بيمار عمل كند.
در عين حال رحمتالله حافظي، مديرعامل پيشين صندوق تامين، چندي پيش، از اجراي فاز نخست پروژه «كارت هوشمند سلامت» با استفاده از ظرفيت كارت شناسايي ملي خبر داده و به ايسنا گفته بود: حتي پيش از صدور كارت هوشمند ملي ميتوان در گام نخست با استفاده از ظرفيتهاي كارت ملي غيرهوشمند كه همه ايرانيان از آن برخوردار هستند، دفترچههاي بيمه حذف و ارائه خدمت به بيمهشدگان از طريق كارت شناسايي ملي را فراهم كرد.
حافظي درباره نحوه استفاده از كارت شناسايي ملي به جاي دفترچه بيمه، توضيح داده بود: پزشك ميتواند با وارد كردن كد ملي بيمار به شبكهاي كه در اختيار دارد، از پوشش بيمهاي فرد مطلع شود و بر اساس آن فرانشيز را دريافت كند.
در چنين شرايطي ديگر نيازي به دفترچه بيمه نيست. وي همچنين، با اشاره به اينكه تامين اجتماعي درصدد استفاده از ظرفيت كارت هوشمند ملي پس از بهرهبرداري است، تاكيد كرده بود كه با بهرهبرداري از كارت هوشمند ملي، در آينده بتوان فاز پايلوت اجراي كارت هوشمند سلامت را نيز اجرا كرد.
كارت هوشمند پايان خدمت
اما يكي ديگر از كارتهاي هوشمندي كه اين روزها زياد در مورد آن صحبت ميشود ، كارت هوشمند پايان خدمت است. طرح تعويض كارتهاي معافيت و پايان خدمت قديمي با كارت هوشمند از تاريخ دهم دي ماه سال جاري آغاز شده است.
طرح تعويض كارتهاي پايان خدمت و معافيت قديمي با كارت هوشمند به منظور يكپارچه كردن كارتها، ايجاد بانك اطلاعاتي و به روزرساني اطلاعات افراد و همچنين تسريع و تسهيل در ارائه خدمات به آنان به مرحله اجرا درآمده است. با ارائه اين كارت از مراجعات حضوري غيرضروري به سازمان وظيفه عمومي ناجا و سردرگمي افراد كاسته خواهد شد، همچنين با داشتن چنين بانك اطلاعاتي صدور كارت المثني پايان خدمت و معافيت از خدمت نيز در كوتاهترين زمان صورت خواهد گرفت.براساس گزارشهاي منتشر شده در فاز نخست اجراي اين طرح، كساني كه از ابتداي سال 1388 به بعد كارت معافيت غيرهوشمند دريافت كردهاند از 10ديماه 90 به مدت يك ماه مهلت دارند تا به دفاتر خدمات الكترونيك انتظامي (پليس+10) مراجعه كرده و ضمن ارائه مدارك لازم و تحويل كارت قديمي خود، درخواست خود را براي دريافت كارت هوشمند به ثبت رسانده و رسيد اخذ كنند.
لينك ثابت || اضافه شده توسط آرش كريم بيگي|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلي || آرش كريم بيگي
| More
براي عضويت در خبرنامه روزانه ايستنا؛ نشاني پست الكترونيكي خود را در فرم زير وارد نماييد. پس از آن به صورت خودكار ايميلي به نشاني شما ارسال ميشود، براي تكميل عضويت خود و تاييد صحت نشاني پست الكترونيك وارد شده، مي بايست بر روي لينكي كه در اين ايميل برايتان ارسال شده كليك نماييد. پس از آن پيامي مبني بر تكميل عضويت شما در خبرنامه روزانه ايستنا نمايش داده ميشود.
ictna/BHwZen_US
ثبت نام
پنجشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14286]