واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر/هراس رانندگان از جاده اردبيل - سرچم / كمربندتان را محكم ببنديد
هراس رانندگان از جاده اردبيل - سرچم / كمربندتان را محكم ببنديد
اردبيل - خبرگزاري مهر: افتتاح كامل محور ارتباطي اردبيل - سرچم به ميانه و اتصال به اتوبان زنجان - قزوين پس از 16 سال، مي توانست جاي بسي خوشحالي باشد اما نبود امكانات امدادي و رفاهي در اين مسير، باعث شده تا رانندگان از تردد در اين محور هراس داشته باشند و همچنان براي رسيدن به مركز كشور مسير قبلي را انتخاب كنند.
به گزارش خبرنگار مهر، افزايش تردد و صعب العبور بودن جاده اردبيل - آستارا بويژه در فصل زمستان طي سالهاي گذشته و نبود راه ارتباطي مناسب ديگر كه اردبيل را به مركز كشور متصل كند، مقدمات احداث جاده اي شد كه از مسير خلخال و ارتباط اردبيل به ميانه معروف به جاده اردبيل - سرچم راه ارتباطي مساعدتري را فراهم كند.
اما اين طرح كه مي توانست براي شهروندان پس از مدت طولاني نويد مسافرتهاي راحت تر به استانهاي مركزي كشور باشد، عملا موجبات دلسردي آنها را فراهم كرده و به عقيده بسياري از شهروندان افتتاح اين پروژه در حد آسفالت ريزي و تونل سازي بوده و اين راه هنوز قابل تردد نيست.
اين محور كوهستاني و برفگير هم اكنون از امكانات خدماتي، امدادي و رفاهي از جمله جايگاه سوخت، پايگاههاي امدادي، اورژانس جاده اي، مجتمعهاي رفاهي، مسجد و... برخوردار نبوده و رانندگاني كه وارد اين جاده 118 كيلومتري مي شوند، به هيچ عنوان امكان توقف در طول مسير را نخواهند داشت.
چنانچه چند روز پيش رئيس شوراهاي حل اختلاف كشور در همايش وقف در اردبيل، با تاكيد بر تبيين نقش مسجد در جامعه و اهميت توسعه و آباداني آن در جامعه اسلامي، از عدم وجود مسجد در اين محور انتقاد كرد و آن را در شان استان ارزش مدار و ولايي اردبيل ندانست.
همين عوامل باعث شده كه با وجود اميدواري شهروندان و تبليغات گسترده در بهره برداري از اين پروژه كه با حضور رئيس جمهور صورت گرفت، هم اكنون با عدم استقبال رانندگان و مسافران مواجه شده و به لحاظ آمار تردد، اين محور درصد كمي از مسافرتهاي برون شهري را به خود اختصاص دهد.
سيستم روشنايي ركن اصلي راهها
يكي از رانندگان اردبيلي در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عدم وجود سيستم روشنايي در اين جاده اظهار داشت: سيستم روشنايي به دليل كاهش خطرات احتمالي و اطمينان بخشي به رانندگان امروزه ركن اصلي ساخت جاده ها به شمار مي رود، اما ايجاد اين محور طي زمان طولاني بدون ايجاد سيستم روشنايي به هيچ عنوان توجيه ندارد.
ياسر آقاجاني همچنين نبود امكانات رفاهي در جاده را يكي از علل كاهش تردد در اين جاده برشمرد و افزود: اگر به عنوان مثال يك راننده با باك خالي و يا بنزين كم وارد اين جاده شود هيچ پمپ بنزيني براي سوختگيري وجود ندارد و تنها در محورهاي ميانه يا اردبيل مي تواند سوختگيري كند.
وي اين انتقادات را نظر بسياري از شهروندان و به خصوص رانندگان حمل و نقل كالا و مسافر دانست و از بهره برداري شتابزده و فاقد مطالعات لازم در اين حوزه ابراز تاسف كرد.
اين در حالي است كه پيش از اين مدير كل راه و ترابري استان اردبيل با رد ضرورت نصب سيستم روشنايي در محور اردبيل - سرچم اين موضوع را صرفا در جاده هاي مه گير عنوان كرده و ايجاد سيستم روشنايي در داخل تونلهاي ساخته شده در اين مسير را يكي از ويژگيهاي اين جاده برشمرده بود.
نكات ايمني لحاظ نشد
علاوه بر مشكلات عدم وجود امكانات رفاهي و خدماتي، مشكلات ديگري از سوي شهروندان و كارشناسان براي اين جاده مطرح مي شود كه مي تواند به مراتب قابل توجه باشد از جمله به اعتقاد آنها اصول ايمني در هنگام ساخت اين جاده رعايت نشده است.
اين مشكلات در زمان ساخت اين جاده نيز مطرح بود و با وجود اينكه مسئولان دخيل بارها اعلام كردند در ساخت اين جاده از مشاوران خبره تهران استفاده شده و اين محور كاملا ايمن و مطمئن است اما ريزش يكي از تونلها در هنگام ساخت و ريزش در سه نقطه از جاده بر اين ابهامات افزود.
عدم استفاده از ضربه گيرها در مسيرهايي كه جاده از شانه خاكي ارتفاع زيادي دارد در كنار نبود سيستمهاي روشنايي و همچنين احتمال ريزش كوه در برخي از قسمتها و نبود پايگاه هاي امداد جاده اي باعث شده شهروندان با وجود اميدواري زياد، جاده صعب العبور اردبيل - آستارا و گردنه سخت گذر حيران را به تردد در اين جاده ترجيح دهند.
بيمه مسافران را در جاده سرچم پوشش نمي دهد
راننده يكي از شركتهاي مسافربري اردبيل دغدغه اصلي رانندگان را پس از وقوع حادثه احتمالي و نبود نيروهاي امداد و نجات برشمرد و تصريح كرد: در جاده اردبيل - آستارا راننده مي داند كه حتي اگر حادثه اي رخ دهد، مي تواند از پايگاههاي امداد و نجات، نيروهاي هلال احمر و نيروهاي پليس كمك بگيرد اما در جاده سرچم اين امكان وجود ندارد، بنابراين كمتر راننده اي در اين جاده تردد مي كند.
مظاهري كه با خبرنگار مهر گفتگو مي كرد، افزود: از طرفي به علت اينكه بيمه مسافران را در اين جاده تحت پوشش قرار نمي دهد نه تنها تردد در اين جاده براي رانندگان راحتي و آسودگي ندارد، بلكه موجب دردسرهاي قانوني هم مي شود.
وي با تاكيد بر لزوم برقراري امكانات حداقلي براي اين جاده عنوان كرد: پروژه اي كه 16 سال براي ساخت آن صرف شده و شهروندان براي افتتاح اين محور صبر كرده اند انتظار مي رود حداقل بتواند نظر شهروندان را بعد از افتتاح جلب كنند.
اين نگرانيها در حالي است كه استاندار اردبيل دليل اصلي عدم ايجاد پايگاه امدادي در اين محور را بهمن گير نبودن جاده خلخال عنوان كرد و گفت: در فصل زمستان و در اوقات بارش نيروهاي امدادي گوش به زنگ هستند تا در صورت بروز حادثه در جاده حضور يابند.
پايگاه جاده اي ايجاد مي شود
سيد حسين صابري تصريح كرد: در آينده نزديك در سه راهي فيروزآباد پايگاه امداد جاده اي به صورت دائمي مستقر خواهد شد.
اما نكته اي كه بايد به آن پاسخ داده شود اين است در حالي كه خود مسئولان لزوم پياده سازي امكانات را احساس كرده و در پروژه هاي بعدي خود به آن مي خواهند بپردازند، چرا پيش از آنكه حادثه اي رخ دهد اين مهم محقق نمي شود و آيا لازمه افتتاح پايگاه امداد يا ايمن سازي در جاده سرچم وقوع تصادف و حادثه تلخ براي شهروندان است.
صابري كه پيش از اين كاهش 30 درصدي ترافيك جاده اردبيل - آستارا را با افتتاح اين محور نويد داده بود، يكي از دلايل استقبال رانندگان از اين محور را كوتاه شدن مسير اردبيل - تهران و ايمني اين جاده عنوان كرد اما با گذشت يك ماه از افتتاح پروژه هنوز استقبال قابل توجهي به چشم نمي خورد.
استاندار اردبيل همچنين از چهار بانده كردن مسير 70 كيلومتري اول جاده اردبيل - خلخال تا شهريور سال آينده خبر داده است.
كيفيت پروژه ها فداي كميت نشود
بسياري از شهروندان اردبيلي نيز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افتتاح برخي پروژه هاي عمراني در سطح استان اعتقاد داشتند كه صرف افتتاح يك پروژه پاسخگوي نياز شهروندان نيست، چراكه در بسياري از موارد مسئولان بيش از كيفيت به كميت پروژه هاي افتتاحي خود توجه دارند.
اين افراد توقع شهروندان از مسئولان را انجام و پياده سازي درست طرحها برشمردند و تاكيد داشتند تحقق اين مهم از سويي نياز شهروندان را مرتفع كرده و از سويي موجبات افتخار استان در مقابل ساير استانها كه روند پيشرفت سريعي نسبت به اردبيل دارند، فراهم مي كند.
با وجود اهميت موضوع در خصوص اين گزارش تلاشهاي خبرنگار مهر براي درج نظرات مسئولان راه و ترابري و پليس راهور استان اردبيل بي پاسخ ماند و به نظر مي آيد صرفا در لحظه افتتاح پروژه هاست كه مديران با فراغ بال خود را مكلف به پاسخگويي مي دانند.
..............................
گزارش از ونوس بهنود
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 545]