واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آمريكا عامل ناامني، تنش و تهديد كننده صلح جهاني است
بلگراد - كارشناسان اروپايي در كنفرانس مطبوعاتي با موضوع "تحريم نفت ايران و انگيزه هاي سياسي"، تاكيد كردند كه با توجه به وابستگي شديد برخي كشورهاي اروپايي به نفت ايران، جايگزين كردن نفت اين كشور بسيار سخت و نتيجه اي معكوس در پي خواهد داشت.
به گزارش روز شنبه ايرنا، شركت كنندگان در اين كنفرانس مطبوعاتي كه از سوي موسسه مطالعات اروپا در بلگراد برگزار شد، تحريم نفت ايران را از جمله دستورات ديكته شده آمريكا به اتحاديه اروپا ذكر كردند كه با هدف فشار اقتصادي به جمهوري اسلامي ايران و در راستاي سياست خارجي واشنگتن شكل گرفته است.
كارشناسان حاضر در اين كنفرانس خبري با اشاره به اقدامات خصمانه آمريكا در سه دهه گذشته عليه تهران يادآور شدند كه پنتاگون بيش از يك دهه است كه اصلاحات در ارتش ايالات متحده را براي عمليات نظامي در منطقه خاورميانه آغاز كرده، اما تاكنون براي سلطه گري بر خليج فارس به نتيجه اي نرسيده است.
به گفته كارشناسان حاضر در كنفرانس موسسه مطالعات اروپا، در مقطع كنوني واشنگتن به جنگ پنهان عليه ايران رو آورده است و در حال توسعه عمليات جاسوسي و عمليات هاي تروريستي هدفمند از جمله به قتل رساندن دانشمندان ايراني، تحريم نفتي و اقتصادي و جنگ رسانه اي عليه ايران است.
در اين كنفرانس خبري "چدومير شترباتس" سفير سابق صربستان در هند،"بوريوي اردليان" رييس انجمن روابط بين الملل جنبش اروپا در صربستان،"سرجا تريفكوويچ"، مدير مركز امور بين المللي موسسه راكفورت شيكاگو ،"الكساندر گاييچ" دانشيار پژوهشي موسسه مطالعات اروپا و "ابوالقاسم دلفي سفير جمهوري اسلامي ايران در بلگراد با موضوع كنفرانس به سوولات خبرنگاران پاسخ دادند.
"چدومير شترباتس" سفير سابق صربستان در هند در اين كنفرانس خبري با اشاره به تلاش امريكا به ايجاد تنش در خليج فارس، گفت كه با توجه به اين واقعيت كه در منطقه آسيا كشورهاي ژاپن، چين و هندوستان 40 درصد از نفت ايران را وارد مي كنند، بروز ناامني در خليج فارس عواقب نامعلومي خواهد داشت.
سفير سابق صربستان در هند افزود: در ضمن هر گونه اختلال در صدور نفت مستقيما با افزايش قيمت نفت در بازار جهاني همراه خواهد بود كه موجب اختلال در روند اقتصادي در سراسر جهان مي شود.
وي گفت:برخي كشورهاي اروپايي با توجه به نوع پالايشگاه هاي خود به نفت ايران وابستگي كامل دارند و با تحريم نفت تهران، جايگزين كردن نفت اين كشور براي اين تعداد از كشورها بسيار سخت بوده ، بنابراين تحريم هاي اتحاديه اروپا نتيجه اي معكوس بدنبال خواهد داشت .
شترباتس ادامه داد: ژاپن به رغم ميل باطني از موضع آمريكا در قبال تحريم نفت ايران حمايت كرده و وعده داد كه واردات نفت از ايران را كاهش مي دهد، ولي در عين حال به عواقب خطرناك مداخله نظامي در منطقه هشدار داده است؛ چين نيز با تحريم نفت ايران شديدا مخالفت كرده و همكاري تجاري خود با ايران را حتي در سطح بالاتر ادامه مي دهد.
وي افزود: هند نيز ضمن اينكه به واردات نفت از ايران ادامه مي دهد، خواهان توافق با ايران است كه در مقابل واردات نفت، به جاي ارزهاي خارجي، طلا به تهران بدهد.
وي گفت كه با اين حال اين سووال پيش مي آيد كه با چنين اوضاعي آمريكا دست به چه اقدامي خواهد زد؟ در حاليكه عمو سام انگشت بر روي ماشه گذاشته، تجربه به ما مي گويد كه چنين وضعيتي هميشه تهديد كننده صلح جهاني بوده و بايد كشورها و مجامع بين المللي بطور جدي به ان توجه كنند.
"بوريوي اردليان" رييس انجمن روابط بين الملل جنبش اروپا در صربستان نيز در رابطه با تنش در خاورميانه معتقد است كه رژيم صهيونيستي از اينكه جمهوري اسلامي ايران بسرعت در راه توسعه و پيشرفت هاي علمي به پيش مي رود و به يك كشور برتر منطقه تبديل شده است، بسيار عصباني است .
وي گفت : اسرائيل تلاش مي كند به هرشكل ممكن مانع پيشرفت هاي علمي ايران شود و مرتب تهران را به حمله نظامي تهديد مي كند؛ با اين وصف بايد گفت كه حمله به ايران از نظر جغرافيايي ساده نيست.
اردليان با اشاره به دگرگوني سياسي در مصر كه منجر به سقوط رژيم حسني مبارك شد، گفت كه رژيم صهيونيستي اكنون تكيه گاه محكم خود را در منطقه از دست داده است و تلاش مي كند با ايجاد ناامني در منطقه با برخي كشورها روابط برقرار كند.
"سرجا تريفكوويچ"، مدير مركز امور بين المللي موسسه راكفورت شيكاگو نيز در اين كنفرانس خبري با تاكيد بر اينكه اهرم تهديد و حمله نظامي به ايران به يك سناريو ثابت در سياست خارجي آمريكا تبديل شده است، گفت كه نومحافظه كاران در خط سياسي آمريكا هميشه به گزينه نظامي مي انديشند و امكان راه حل ديپلماسي و مذاكره با ايران را رد مي كنند.
وي تحريم نفت تهران را نيز از جمله دستورات ديكته شده آمريكا به اتحاديه اروپا ذكر كرد كه با هدف فشار اقتصادي به جمهوري اسلامي ايران و در راستاي سياست خارجي واشنگتن شكل گرفته است و تاكيد كرد: نو محافظه كاران آمريكايي به تلاش هاي تهران براي پايداري صلح و ثبات در جهان بي توجهي مي كنند و با خصومتي ديرينه، در انديشه نابودي ملت ايران هستند.
وي با تاكيد براينكه امپراطوري آمريكا را در حال فروپاشي و در سراشيبي سقوط قرار گرفته است، گفت : اين حكومت امپرياليستي مانند ساير امپراطوري هاي گذشته براي اقدامات پر مخاطره و خطرناك تلاش مي كند، اما به هر حال با يك بحران جهاني جديد به فروپاشي كامل ايالات متحده آمريكا خواهد انجاميد.
"الكساندر گاييچ" دانشيار پژوهشي موسسه مطالعات اروپا، هم در اين كنفرانس خبري تاكيد كرد كه روسيه از لحاظ جغرافياي سياسي شريك و همپيمان ايران است و مسكو صريحا اعلام كرده است كه از مداخله بين المللي نظامي احتمالي بر عليه ايران حمايت نمي كند.
وي گفت: دو كشور ايران و روسيه همكاري هاي تجاري زيادي و طرح هاي سرمايه گذاري مشتركي دارند، ولي اين همكاري ها به معناي همپيمان استراتژيكي كه دو كشور در زمان حمله نظامي كشوري ثالث، از يكديگر دفاع كنند، نيست.
"سلوبودان يانكوويچ" دانشيار پژوهشي موسسه بين المللي سياست و اقتصاد صربستان معتقد است كه بسياري از گزارش هاي آژانس بين المللي انرژي هسته اي در باره فعاليت هاي صلح اميز ايران مبهم و با اغراض سياسي ارائه شده و چنين گزارش هايي، خوراك تبليغاتي براي بسياري از رسانه هاي جمعي شده است.
وي به اتهامات بي اساس آمريكا بر پايه همين گزارش هاي مبهم و سياسي آژانس اتمي عليه ايران اشاره كرد و گفت كه واشنگتن در ادامه اتهام هاي خود عليه تهران، اين كشور را به همكاري با گروه تروريستي القاعده نيز متهم كرده است، گروهي كه از سوي خود آمريكا براي اقدامات خرابكارانه در سراسر جهان سازماندهي شده است .
اين كارشناس صربستاني با اشاره به فعاليت هاي گسترده آمريكا براي ايجاد مانع در راه پيشرفت هاي ايران در عرصه هاي مختلف، گفت: از سالها است كه واشنگتن بر روي اين مساله كار مي كند كه به چه صورتي با ايران روبرو شود و در اين راستا اقدامات زيادي را انجام داده است تا بتواند به گونه اي از پيشرفت هاي چشمگير ايران جلوگيري كند، از جمله اين فعاليت ها مي توان به عمليات تروريستي عليه اين كشور، قتل دانشمندان هسته اي ايراني، اعزام تروريست هايي از عراق به ايران براي اعمال خرابكارانه اشاره كرد.
در اين كنفرانس خبري "ابوالقاسم دلفي سفير جمهوري اسلامي ايران در بلگراد نيز تاكيد كرد: ايران به عنوان قدرتمند ترين كشور در منطقه، ضامن صلح و امنيت تنگه هرمز و خليج فارس است.
سفير ايران اسلامي در پاسخ به سووال خبرنگاران در باره تصميم اتحاديه اروپا براي تحريم نفت ايران ،گفت: همين كشورهاي اروپايي در زمان جنگ تحميلي عراق عليه ايران ، هواپيماهاي پيشرفته خود را به منظور بمباران نفتكش هاي ايراني در هنگام عبور از تنگه هرمز در اختيار نظاميان بعثي قرار مي دادند.
دلفي با تاكيد به اينكه، ايران هميشه خواهان ثبات تنگه هرمز و تضمين تردد آزاد تمامي كشتي ها از اين منطقه پر اهميت بوده و هست ، گفت: آنهايي كه در جنگ تحميلي عراق بر عليه ايران عامل بي ثباتي تنگه هرمز بودند، اكنون صحبت از تامين امنيت در اين منطقه دارند.
سفير جمهوري اسلامي ايران در بلگراد به وضعيت كنوني ايران و پيشرفت هاي اين كشور در زمينه هاي علمي، تحقيقات صنعتي، تكنولوژي صلح آميز هسته اي، دفاعي ، فضايي، كشاورزي و پزشكي اشاره كرد و گفت: ايران در تمام عرصه ها به همت كارشناسان داخلي به خودكفايي دست يافته است و هرگز اجازه نخواهد داد واشنگتن بارديگر بر اين كشور سلطه گري كند.
دلفي در رابطه با برنامه صلح آميز هسته اي ايران، به امضا و پايبندي معاهده " ان پي تي" از سوي تهران اشاره كرد و گفت كه براساس قوانين اين معاهده تمامي كشورها از جمله ايران حق دستيابي به فنآوري صلح آميز هسته اي دارند.
وي، با بيان اينكه ايران در فنآوري صلح آميز هسته اي از نيروهاي متخصص داخلي و فناوري بومي بهره برده است، در پاسخ به سووالي ، يادآورشد: اورانيوم غني شده 3.5 درصدي و 20درصدي توسط كارشناسان ايراني در داخل كشور توليد مي شود.
دلفي، گفت: توافق شده بود كه ايران اورانيوم غني شده 3.5 درصدي خود را با اورانيوم غني شده 20 درصدي از خارج معاوضه كند، ولي با دخالت آمريكا اين توافق عملي نگرديد، درصورتيكه خود آمريكايي ها در ابتدا با آن موافق بودند.
اروپام**2061**1596
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30785112
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]