واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: نوسان نرخ ارز در حوزه سخت افزاربازار فناوري به كما رفت....
ايتنا- خريداران نگران از افزايش بيشتر نرخ كالاها با نزديك شدن به روزهاي پاياني سال، براي خريد كالا پيش از اسفندماه ترغيب شدهاند.
نوسانات شديد نرخ ارز و سكه و متعاقب آن انتشار اخبار سياسي سبب بروز رفتارهاي هيجاني در بازار سخت افزار كشور شده است كه اولين واكنش به آن توقف كامل عرضه بود.
به گزارش ايتنا به نقل از عصر ارتباط، بازارهاي سختافزاري، هفته گذشته در ميانه تعطيلات، روزهاي پرتنشي را تجربه كردند كه با وجود ركود فرسايشي بازار و بهرغم تعطيلات، كم و بيش غيرمنتظره به نظر ميرسد و حكايت از در پيش بودن نوروزي سرد براي فروشندگان و به تبع آن خريداران دارد.
جهش قيمت در بازار فناوري اطلاعات در ابتداي هفته گذشته و حتي پيش از انتشار اخبار سياسي در خصوص تحريم نيز ادامه داشت ولي در ميانه تعطيليهاي پراكنده آخر هفته به توقف كامل فروش منجر شد.
جهش قيمت را ميتوان در طيف كالاهاي سختافزاري مانند قطعات اصلي رايانه، تلفن همراه و نوتبوك به روشني احساس كرد تا جايي كه روند افزايش قيمتها طي دو ماه گذشته، در برخي مدلهاي پرفروش، صعود يكصد در صدي را نشان ميدهد و در سكوت كامل نهادهاي نظارتي، فعالان بازار پيشبيني افزايش قيمتها تا مبالغ بالاتر را دارند كه اين خود به عدم عرضه كالا انجاميده است.
يكي از فروشندگان كالاهاي سختافزاري با اعلام اينكه در بخش قطعات، شتاب افزايش قيمت نسبت به نوتبوك كمتر است، از ناياب شدن برخي كالاها و عدم تأمين آن از سوي توزيعكنندگان اصلي خبر ميدهد كه اين موضوع نيز نوسان قيمت كالا و افزايش آن را تسريع خواهد كرد.
در بخش سختافزار بيشترين نوسان در مورد هاردديسك و پردازنده است كه معمولاً داراي متوليهاي شناختهشده نيستند و به صورت مستقل در فروشگاهها عرضه ميشوند.
بعد از وقوع سيل در تايلند، قيمت هاردديسكها نيز نوسانات شديدي را پشت سر گذاشت با اين حال تلاطمهاي بازار ارز، سكون را از اين بخش گرفت و مانند ساير كالاها، هاردديسكها نيز با كمبود و اختلاف قيمت زيادي نسبت به بازارهاي جهاني همراه هستند.
پس از اين قطعات ميتوان به بوردها اشاره كرد كه در اين بين كمبود مادربورد بيش از سايرين به چشم ميخورد.
در اين قسمت كه معمولاً در فصل پاييز با كاهش قيمتهاي جهاني و آمادهسازي بازار براي ورود محصولات جديد، با رونق نسبي همراه است اكنون تمركز بازار روي مدلهاي ارزانقيمت و كالاهايي است كه در شرايط عادي با تقاضاي كمتري مواجه هستند.
نحوه تعيين قيمت ساعتي نيز از ديگر معضلات خريداران است و قيمتها كاملاً در تناسب با نرخ ارز معين ميشوند.
به اين ترتيب در ميانه روز و با اوجگيري نرخ ارز معمولاً نوسان بيشتري نسبت به ساعات پاياني كار فروشگاهها ديده ميشود.
در پايان هفته نيز فروشندگان تمايل چنداني به فروش كالاهاي خود نداشتند زيرا در هفته پيش از آن، نرخ ارز با جهش ۲۰۰ توماني روز شنبه، تغييرات زيادي در قيمت كالاها ايجاد كرده بود.
در بخش لپتاپ، كالاهاي رايج بازار عموماً با كمبود روبهرو هستند و در اين ميان برندهاي كمتر شناختهشده فرصت مناسبي براي حضور در ويترينها دارند.
يكي از فعالان بازار لپتاپ، وجود تقاضا برخلاف افزايش قيمتها و آشفتگي بازار را طبيعي ميداند كه پيش از اين نيز همواره هنگام اوجگيري قيمتها تجربه شده است ضمن اينكه در اين شرايط با افزايش فشار روي فروشگاهها براي تسويهحساب، عدم توانايي برخي از فروشندگان در پايبندي به تعهدات ميتواند آسيب زيادي را در شرايط شكننده فعلي ايجاد كند.
بيشترين تأثير نرخ ارز در بازارهاي سختافزاري روي لپتاپها ديده ميشود كه عليرغم افزايش قيمت قابل توجه طي يك ماه گذشته، با تقاضاي زيادي مواجه هستند و خريداران نگران از افزايش بيشتر نرخ كالاها با نزديك شدن به روزهاي پاياني سال، براي خريد كالا پيش از اسفندماه ترغيب شدهاند.
در بازار لپتاپها برخي از فروشگاهها با پايان موجودي خود عملا ويترينها را هم خالي گذاشتهاند و اين در حالي است كه جريان نقدينگي مناسبي وجود دارد و اغلب اين فروشگاهها ترجيح ميدهند به دليل عدم توانايي در تشخيص ريسك از بين رفتن حباب قيمت ارز يا تصميمات دستوري دولت، خريدهاي خود را به شرايط پايدار نامعلوم در آينده انتقال دهند. در اين ميان برندهايي كه داراي متولي مشخصي نيستند مانند اچپي و دل همچنان از تنوع قابل قبولي در بازار برخوردارند اما برندهاي ديگر همچون ايسوس يا سوني شرايط مناسبي را تجربه نميكنند.
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]