واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: 17 مورد اصلاحيه به تلخي يك فيلم؛ اعتراض كارگردان «سپيده» به حذف صحنههايي از اين فيلم مناسبتي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
شبكه اول سيما در روز شهادت امام رضا(ع) تلهفيلمي به نام «سپيده» به كارگرداني روح الله حجازي را روي آنتن برد. اين تله فيلم كه محصول گروه معارف، انقلاب اسلامي و دفاع مقدس مركز سيما است انتخاب دشوار يك زن بين زنده ماندن خودش و فرزندش را به تصوير مي كشد. در اين تله فيلم پريوش نظريه در نقش سپيده و آرش مجيدي در نقش عليرضا همسر او ظاهر شده است. اما اتفاقي كه افتاد حذف يك سكانس در پايان فيلم توسط شبكه اول بود كه به گفته حجازي بدون اطلاع سازندگان فيلم صورت گرفته است.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، حجازي كه تا قبل از اين تلهفيلم كارهاي مختلفي را براي شبكههاي مختلف تلويزيوني ساخته است، «سپيده» را اولين قسمت از يك مجموعه سه قسمتي معرفي ميكند و ميگويد: «سپيده قسمت اول يك سه گانه بود كه با اپيزودهاي «سايه» و «ستاره» تبديل به يك مجموعه سه گانه تحت عنوان «براي ديگري» مي شوند. در سپيده ما به بحث تولد پرداختيم و در دو اپيزود ديگر به بحث زندگي و مرگ اشاره خواهيم كرد.»
به گفتهي حجازي مدت زمان اصلي اين فيلم كمي بيش از آن چيزي است كه روز گذشته بينندگان شاهدش بودند.
او ميافزايد: «البته مقداري از اين زمان بيشتر را خودمان به علت تندتر شدن ريتم كم كرديم ولي حدود دو دقيقه از فيلم بدون اصلاح ما از فيلم حذف شد كه براي خودمان جاي شگفتي داشت.»
حجازي اين اتفاق را مستقيما به وقايع اخير سازمان صدا و سيما مبني بر كم كردن فيلمهايي كه فضايي تلخ دارند مربوط ميداند؛ اتفاقي كه طي روزهاي گذشته مشمول حال سريالهايي مثل «تا ثريا» و «شيدايي» را هم شده بود.
حجازي ميگويد: «البته اين داستان از ابتدا و با اعلام 17 مورد اصلاحيه به ما شروع شد. 17 موردي كه تحت تاثير وقايع اخير تلويزيون و اعتراضاتي كه به تلخ و غمدار بودن فيلمها و سريالها از سوي ديگران به صدا و سيما شده بود و آقاي دارابي معاونت محترم سيما هم اين مساله را به مديران سازمان گوشزد كرده بودند كه بايد از اين فضا كمي دور شوند و «سپيده» هم دقيقا دچار تيغ مميزيها در همين زمينه شد به اين صورت كه مثلا سكان هايي كه عليرضا(آرش مجيدي) براي مرگ همسرش گريه ميكند از طرف دوستان غم انگيز توصيف شده بود و ما مجبور بوديم اين صحنهها را بر مبناي بخش نامه جديد تعديل كنيم.»
اما نكته قابل توجه ديگري كه او در صحبتهايش به آن اشاره ميكند، بحث همزماني پخش اين فيلم با شهادت امام رضا(ع) است كه قاعدتا در چنين روزي فضاي تلويزيون نبايد شاد باشد و سپيده دقيقا مطابق با فضاي معمول چنين روزهايي ساخته شده بود:« اگر قبول كنيم تلويزيون در روزهاي عادي فيلم ها و سريال ها غم انگيزي پخش كرده ولي براي سپيده از ابتدا به دليل ارتباطي كه شخصيتها و داستان با امام رضا (ع) دارند پيش بيني پخش در روز شهادت اين امام را مي كرديم و اين اتفاق هم افتاد. خب در ايام سوگواري كه ما نميتوانيم فضاي شادي داشته باشيم و حال و هواي اثر هم با روز شهادت و غم آن كاملا منطبق بود. البته دوستان در وهلهي اول همكاري بسياري خوبي با ما داشتند و حتي ميزان موارد اصلاحي را از 17 مورد به 4 مورد تقليل دادند و ما هم آن ها را انجام داديم و نسخه اصلي را تحويل شبكه داديم ولي در روز پخش به يكباره و در كمال تعجب ما شاهد حذف اصلي ترين و تعيين كننده ترين سكانس اين فيلم بوديم؛ جايي كه تولد آن بچه هم زمان با مرگ مادرش اتفاق مي افتد. هدف ما از ساخت فيلم نشان دادن آن صحنه و به وجود آمدن حس تولد و ايثار و فداكاري مادر براي متولد شدن بچه براي مخاطب بود كه به دليل محافظهكاري دوستان حذف شد و متاسفانه با اين كار به خيلي از دوستان اين مساله القا شد كه فيلم پايانبندي ناقصي داشته و نتوانسته مفهوم كلي حرف خودش را بزند كه اميدوارم با اين توضيحات من اين تفكر در بين دوستان اصلاح شود.»
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]