تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان با ايمان نيرومند، نزد خداوند بهتر و محبوب تر است از انسان با ايمان ناتوان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826734224




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سلول‌هاي بنيادي ممكن است به ديد افراد نابينا كمك كنند


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سلول‌هاي بنيادي ممكن است به ديد افراد نابينا كمك كنند
سلامت > تحقيقات - همشهري آنلاين:
دانشمندان مي‌گويند دو زن نابيناي قانوني (ديد كمتر از يك دهم) پس از دريافت يك درمان تجربي با استفاده از سلول‌هاي بنيادي روياني تا حدودي ديد خود را بازيافته‌اند.

به گزارش آسوشيتدپرس با اينكه سلول‌‌هاي بنيادي روياني بيش از يك دهه است كه جدا شده‌اند، اغلب پژوهش‌ها با آنها بر روي حيوانات آزمايشگاهي انجام شده است. اين نتايج جديد از اولين آزمايش‌ها بر روي انسان‌هاي داراي مشكل بينايي به دست آمده است. البته پژوهشگران گوشزد مي‌كنند كه كار آنها هنوز بسيار مقدماتي است.

كارشناس سلول بنيادي، پل كنوپفلر از دانشگاه كاليفرنيا، ديويس، كه در اين تحقيق شركت نداشت، مي‌گويد: "اين بررسي دليلي بر تشويق تحقيقات در اين مسير است، اما هنوز خيلي زود است كه در انتظار استفاده درماني از آنها بود."

تابستان گذشته اين دو بيمار در يك چشم‌شان مورد تزريق سلول‌هاي مشتق‌شده از سلول‌هاي بنيادي روياني در دانشگاه كاليفرنيا در لوس‌آنجلس قرار گرفتند.

يك بيمار مبتلا به شكل "خشك" تحليل‌رفتگي ماكولاي چشم به علت افزايش سن بود كه شايع‌ترين علت نابينايي است. بيمار ديگر به يك بيمار نادر به نام بيماري استارگرات بود كه باعث نقصان شديد بينايي مي‌شود.براي هيچكدام از دو بيماري علاجي وجود ندارد.

تخريب لكه زرد، مهم‌ترين علت نابينايي سالمندان

پس از چهار ماه بينايي هر دوي اين بيماران تا حدودي بهبود يافت، به طوري كه آنها به طور پيشرونده‌اي مي‌توانند حرف‌هاي كوچكتري را روي صفحه آزمايش بينايي بخوانند. بيمار مبتلا به استارگرات كه هنرمند گرافيستي مقيم لوس‌انجلس است، از وضعيت ناتواني در خواندن هيچ حرفي به توانايي در خواندن بزرگترين پنج حرف رسيده است.

اما كارشناسان مي‌گويند بهبودي بيمار مبتلا به تحليل‌رفتگي ماكولاي چشم ممكن است عمدتا رواني باشد، زيرا ديد چشم درمان‌نشده او نيز بهتر شده است.

كارشناسان مستقل مي‌گويند هر دوي اين بيماران با وجود اين بهبودي هنوز در رده نابيناي قانوني (حدت بينايي يك دهم يا كمتر) باقي مي‌مانند.

دكتر پل استرنبرگ، متخصص شبكيه در دانشگاه وندربيلت كه رئيس انتخابي آكادمي چشم‌پزشكي آمريكا هم هست، در اين باره مي‌گويد: "بايد بسيار محتاط باشيم تا درباره اين بهبود بينايي اغراق نكنيم."

اين يافته‌ها در شماره دوشنبه 23 ژانويه نسخه آنلاين جورنال لنست منتشر شد. اين آزمايش مقدماتي به اين منظور انجام شده بود تا معين كند آيا درمان با سلول بنيادي در انسان‌ها بي‌خطر است و آيا مي‌تواند بهبود بينايي ايجاد كند يا نه.

دانشمندان در دانشگاه يو ال اس اي و شركت تكنولوژي پيشرفته سلولي كه پشتيبان مالي اين تحقيق بوده است، گفتند آنها از اينكه هيچ نشانه‌اي از رد پيوند و رشد غيرطبيعي ماه‌ها پس از انجام عمل نديده‌اند، راضي هستند.

سلول‌هاي بنيادي روياني مي‌توانند به هر سلولي در بدن تبديل شوند. دانشمندان اميداورند بتوانند سلول‌هاي بنيادي روياني را براي ايجاد انواع گوناگون بافت‌هاي جايگزين براي پيوند به كار بگيرند، اما اين كاربرد به خاطر آنكه رويان‌هاي انساني هنگام برداشت اين سلول‌ها از بين مي‌روند، بحث‌برانگيز بوده است.

چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن