واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: برپايي نمايشگاه نقاشيهاي «لوريس چكناواريان»
«وقتي در آمريكا زندگي ميكردم با خود ميگفتم، لوريس اينجا چه ميكني؟ تو كه با اين آداب و رسوم كاري نداري. من اهل بروجرد و از اقوام لر هستم. در بروجرد با دستههاي عزاداري راه ميافتادم و موسيقي مينوشتم، من ميخواهم اينجا بميرم. در غرب همهچيز قشنگ است؛ اما آنجا جاي من نيست. در خيابان«30 تير» زندگي ميكنم. خانهام به كافه نادري و كليسا نزديك است و قصابهاي محل را خوب ميشناسم، از همه آنها الهام ميگيرم و خوب ميفهمم براي چه زندهام.»
به گزارش ايسنا، اين جملهها بخشهايي از سخنان لوريس چكناواريان ـ موسيقيدان و رهبر اركستر ـ هستند كه در نمايشگاه نقاشي نتهايش صبح جمعه، 30 دي در گالري «شيرين» مطرح شدند.
در اين مراسم كه با حضور اهالي موسيقي برگزار شد، همايون خرم ـ آهنگساز ـ اظهار كرد: نميدانستم چكناواريان ميتواند نقاشي هم بكشد. من با ادبيات آشنايي دارم و هنگامي كه اشعار حافظ و مولانا را ميخوانم، ميفهمم اين اشعار در آواز دشتي شاهكار ميشوند. چكناواريان ثابت كرد كه گوشههايي از مقامهاي ايراني را ميتوان در نقاشي به تصوير كشيد.
در اين مراسم، احمد مسجدجامعي ـ عضو شوراي شهر تهران ـ نيز درباره آثار لوريس چكناواريان گفت: چكناواريان شخصيت متفاوتي دارد. او نمونه يك انسان كاملاً ايراني است و اين فضا را در گفتار و رفتارش ميتوان حس كرد. او كارهاي مهم و بزرگي را انجام داده است و با دقت و وسواس كارها را پيگيري ميكند.
عليرضا ميرعلينقي ـ منتقد موسيقي ـ هم در اين مراسم، لوريس چكناواريان را شخصيت رمانتيك عصر حاضر ناميد و گفت: من براي نخستينبار با هنر نقاشي چكناواريان آشنا شدم و آنچه را كه از موسيقي او در ذهن دارم، با نقاشيهايش منطبق ميكنم. وقتي به آثار چكناواريان فكر ميكنم به اين رمانتيك موسيقي افتخار ميكنم.
عبدالحسين مختاباد ـ خواننده ـ نيز از جمله هنرمنداني بود كه در نمايشگاه نقاشيهاي لوريس چكناواريان حضور داشت و در سخناني اظهار كرد: اين آثار، نشان ميدهند كه نقاشي و موسيقي، سالها با يكديگر قرين بودهاند و هستند. چكناواريان نتها را بهشكل نقاشي درآورده است. اين هنرمند، افتخار ماست.
سپس هوشنگ كامكار ـ آهنگساز ـ با بيان اينكه صحبت كردن درباره چكناواريان زمان زيادي ميخواهد، توضيح داد: روزهاي اولي كه موسيقي را آغاز كردم و مجلهها را ميخواندم، ابتدا با نام چكناواريان آشنا شدم. هميشه در رؤياهايم بود كه اين موسيقيدان را از نزديك ببينم. امروز نهتنها او را در تهران ملاقات كردم، بلكه آثار نقاشياش را هم ديدم.كامكار همچنين اضافه كرد: اميدوارم چكناواريان هميشه ميان ما باشد و آثارش براي موسيقي ايران جاودانه بماند.
در نمايشگاه نقاشيهاي چكناواريان حدود 30 اثر رنگ روغن روي ديوار رفته است كه همه بهگونهاي از موسيقي روايت ميكنند. در اين نمايشگاه، نتهاي چكناواريان با رنگهاي گرم و گاهي بهشكل صليب روي بوم رفتهاند.
علاقهمندان براي ديدن اين نمايشگاه تا چهارشنبه (پنجم بهمن) از ساعت 11 تا 20 ميتوانند به گالري «شيرين» واقع در ولنجك، كوچه 18، شماره 9 مراجعه كنند. گالري «شيرين» دوم و چهارم بهمن تعطيل خواهد بود.
يکشنبه|ا|2|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]