تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 1 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن بسيار راستگو و بسيار نيكوكار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812034665




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آسيب‌شناسي تلاوت قاريان قرآن جمهوري اسلامي ايران/ 6هاشمي، قاري ممتاز قرآن:فقدان حالت روحاني و عرفاني از مهم‌ترين آسيب‌هاي تلاوت قاريان ايراني است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيب‌شناسي تلاوت قاريان قرآن جمهوري اسلامي ايران/ 6هاشمي، قاري ممتاز قرآن:فقدان حالت روحاني و عرفاني از مهم‌ترين آسيب‌هاي تلاوت قاريان ايراني است
گروه فعاليت‌هاي قرآني: يكي از قاريان ممتاز كشورمان با اشاره به چندين آسيب‌ كه قاريان ايراني در تلاوت قرآن با آن مواجه هستند، گفت: فقدان حالت روحاني و عرفاني در تلاوت از مهم‌ترين آسيب‌هاي تلاوت قاريان ايراني است.
«سيدرضا هاشمي»، قاري ممتاز قرآن كريم و رئيس مركز بهداشت و درمان معاونت دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، با بيان اين مطلب گفت: عدم فراگيري نكات فني و ظرايف تلاوت‌هاي قاريان مصري، به كار بردن نغماتي كه جنبه عربي و اسلامي ندارند، همچنين از دست دادن حالت روحاني و عرفاني تلاوت و توجه بيش از حد به دستگاه‌ها و نغمات موسيقيايي تلاوت قرآن را مي‌توان از مهمترين آسيب‌هاي تلاوت‌هاي قاريان ايراني برشمرد.

وي افزود: به طور تقريبي نيز مي‌توان گفت كه نحوه برگزاري مسابقات قرآن در كشور رابطه‌اي مستقيم با آسيب‌هايي كه به آن‌ها اشاره شد دارد، زيرا معيارهاي امتيازدهي مسابقات بيشتر به صوت و لحن معطوف است تا تجويد و وقف و ابتدا، البته آيين‌نامه جديدي كه براي مسابقات قرآن تنظيم شده بسيار خوب ارزيابي مي‌شود و مي‌تواند بسياري از آسيب‌هاي مشهود در تلاوت قرآن قاريان ايراني را كاهش دهد.

هاشمي با اشاره به جايگاه فن و هنر تلاوت قرآن كريم در ايران نسبت به ساير كشورهاي اسلامي تصريح كرد: هنر تلاوت قرآن كريم در جمهوري اسلامي ايران از جايگاه بسيار خوب و رفيعي برخوردار است و شاهديم كه روز به روز بر اعتلاي اين جايگاه افزوده مي‌شود.

بهاي بيشتري به استعدادهاي جوان داده شود

اين قاري ممتاز قرآن كريم گفت: بحمدالله رشد قابل توجه‌اي را در زمينه تلاوت قرآن كريم در سطح كشور شاهد هستيم و هر روز چهره‌هاي جوان جديدي كه حرف‌هاي زيادي نيز براي گفتن دارند به جامعه معرفي مي‌شوند اما جا براي سرمايه‌گذاري بيشتر و بها دادن به استعدادهاي جوان وجود دارد.

وي در پاسخ به اين سؤال كه اعتقادات، گفتار و رفتار فردي و اجتماعي قاريان قرآن در قرائت آن‌ها چه اثري دارد تأكيد كرد: متخلق بودن به اخلاق قرآني توسط قاريان ايراني يك اصل لازم الاجرا است، زيرا اگر اين گونه نباشد باعث خواهد شد كه تصوير بدي از قاريان به جامعه ارائه شود.

رئيس مركز بهداشت و درمان معاونت دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به لزوم درك معناي آيات توسط قاريان عنوان كرد: استفاده و مطالعه مستمر تفاسير معتبر مي‌تواند كمك شاياني به قاريان در فهم و درك معاني والاي آيات قرآن كريم كند و قاريان قرآن كريم بايد سعي كنند روزانه حداقل پنج آيه از قرآن كريم را همراه با تفسير دقيق مطالعه كنند.

هاشمي همچنين آشنا بودن قاريان ايراني به قواعد صرف و نحو عربي را براي درك بهتر معاني آيات قرآن كريم ضروري ندانست و تصريح كرد: فراگيري قواعد صرف و نحو عربي براي قاريان قرآن ضروري نيست، ولي دانستن آن باعث خواهد شد تا قاري قرآن با تسلط بيشتري به تلاوت قرآن كريم بپردازد.

منبع اصلي لحن عرب تلاوت‌هاي قاريان مصري است

اين قاري ممتاز قرآن كريم با اشاره به معناي رايج لحن در تلاوت قرآن كريم تصريح كرد: به نظر من ارائه يك تلاوت زيبا و فني ممكن نخواهد بود مگر با استفاده از لحن عربي در تلاوت قرآن و منبع اصلي لحن عرب نيز تلاوت‌هاي قاريان متقدم و متأخر كشور مصر است.

رئيس مركز بهداشت و درمان معاونت دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي تهران ادامه داد: البته يك نكته را بايد مد نظر داشته باشيم و آن اين‌كه مقام‌ها و نغمات قرآني در واقع وسيله‌اي براي بيان بهتر و شيواتر آيات شريفه قرآن هستند بنابراين قاري قرآن به طور دائم بايد به اين موضوع توجه داشته باشد كه چگونه مي‌توان بهتر و مطلوب‌تر معاني و مفاهيم را به مستمع القا كرد، نه آن‌كه چگونه مقام‌ها و نغمات را به اجرا درآورد.

وي افزود: بايد دانست كه همه قرائت قرآن پرداختن به لحن و مقام و نغمه نيست و رعايت اصول ديگري نيز براي قرائت قرآن كريم لازم است اما ذكر اين نكته ضروري است كه لحن در تلاوت قرآن نقش اصلي و كليدي را در انتقال مفاهيم آيات به مخاطب ايفا مي‌كند.

سيد مهدي هاشمي در پايان با اشاره به لزوم حضور قاريان و پيشكسوتان قرائت قرآن كشور مصر در ايران گفت: حضور قاريان مصري در ايران بسيار ضروري و مفيد است چراكه نه تنها زمينه‌اي را براي توسعه فن و هنر تلاوت قرآن كريم در كشور فراهم مي‌كند بلكه باعث شور و شوق جوانان و افزايش گرايش و علاقه آن‌ها نسبت به پرداختن به تلاوت و حفظ قرآن كريم مي‌شود.

چهارشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن