تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849938047




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به فيلم «گناه من» ساخته مهرشاد كارخاني «گناه من» بازتاب سياهي، تلخي و شرايط ناسالم اجتماعي


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نگاهي به فيلم «گناه من» ساخته مهرشاد كارخاني «گناه من» بازتاب سياهي، تلخي و شرايط ناسالم اجتماعي


تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: فيلم «گناه من»، به سرنوشت آدم هايي مي پردازد كه به دليل فقر اقتصادي و فرهنگي ، اسير در سياهي و تلخي محيط و جامعه خويش مي شوند و در اين تلخي و سياهي دست و پا زنان غرق مي شوند.

فيلم «گناه من» به زندگي «يغما» با بازي «حميد گودرزي» مي پردازد كه به دليل بستر و شرايط ناسالم اجتماعي به دزدي و اوراق ماشين هاي سرقتي مي پردازد. تا اين كه برحسب اتفاق با دختري به نام «باران» با بازي «نيوشا ضيغمي» آشنا مي شود و اين آشنايي حقيقت هايي از زندگي هردوآنها را آشكار مي كند.
در «گناه من» شخصيت هاي مرد همه اسير شرايط بد اجتماعي ، محيط و محله اي هستند كه در آن زندگي مي كنند. «يغما» در جنوب شهر و در منطقه فقير نشيني زندگي مي كند كه جرم و سرقت، اختلاف طبقاتي به شدت در آن احساس مي شود. «اقبال» مرد افغاني با بازي «كرامت رودساز» نيز به دليل اين كه از كشور خود آواره شده و به دليل عدم وجود شرايط اجتماعي يكسان ناخودآگاه در بستر جرم و خلاف مي افتد و در اين راه با «يغما» هم دست وآنقدرپيش مي روند كه ناخواسته طي اتفاقي دست به قتل پدر «باران» مي زنند.
مادر خوانده «يغما» با بازي «افسانه ناصري» نيز اسير در سرنوشت و شرايطي است كه در آن ناچار است با وجود سكته مغزي كه كرده دست و پا بزند و به «يغمايي» پناه بياورد. كه روزي او را از خانه بيرون انداخته و اينك از كرده خويش پشيمان و نادم شد .
از طرفي در اين بين مادر «باران» با بازي «افسانه چهره آزاد» هم قرباني همين شرايط ناخواسته اي است كه به همراه دخترش مجبور است با فقر، بدبختي، بي سرپرستي و تحقير بسازد. زن «اقبال» مرد افغاني هم قرباني شرايطي است كه شوهرش برايش ايجاد كرده استو كه علاوه بر زنداني شدن توسط شوهر هر روز تحقير مي شود. پس مي توان گفت: شخصيت هاي فيلم «گناه من» قرباني شرايط كثيف و چركي هستند كه در آن خشك و تر با هم مي سوزند.
نكته ديگر عنصر حركت است كه در طول فيلم بارها تكرار مي شود وجود ريل قطار، جاده، اتوبان كه شخصيت ها مدام در حال حركت به طرفي براي تغيير سرنوشت خويشند و متوسل به هر طريقي مي شوند تا از شر زندگي تلخ و غم انگيز خود رهايي يابند. دويدن «باران» در ابتداي فيلم درروي خط راه آهن به نوعي گريز از زندگي به آخر رسيده اوست. «باران» مي خواهد خود را با كشتن خلاص كند توان و طاقتش به سر رسيده و تنها چاره را در مرگ و عوض كردن مسير زندگي خود مي داند. كه در اين راه شكست مي خورد.
از طرفي «يغما» نيز سوار بر ماشين هاي مسرقه اش در خيابانها جولان مي دهد و دلخوش به چيزهايي است كه مال خودش نيستند . در واقع يغما مي خواهد طبقه، منزلت و جايگاه اجتماعي پايين خود را از طريق سوار شدن بر ماشين مدل بالا و همچنين ايجاد رابطه با «باران» عوض كند و از سرنوشت تلخي كه روزگار برايش ترتيب داده فرار كند. اما شكست مي خورد. مادر «باران» نيز زني است كه شكست خورده ،چه در زندگي زناشويي و چه در تنهايي خويش، او نيز چند بار تلاش مي كند تا به زندگي سياه وفقيرانه خود پايان دهد.حتي به آسايشگاه زنان افسرده پناه مي برد. ولي شكست نصيبش مي شود. مادر خوانده «يغما»، اميد پيدا كردن شوهري مناسب «يغما» را به زور ازخانه بيرون انداخته، اما با سكته مغزي شكست خورده و نتوانسته به زندگي جديدي برسد.
«اقبال» هم از كشورش فرار كرده تا شرايط بهتري را نصيب خود كند اما او نيز شكست خورده است. پس مي توان با اطمينان گفت: آدم هاي «گناه من» شكست خورده اند و محكوم به تحمل شرايط بد اجتماعي خويشند.
مطلب بعدي عنصر شهر در فيلم «گناه من» است كه از اول فيلم تا آخر فيلم مثل يك شخصيت حضور آشكاري دارد و شخصيت هاي فيلم در مواجهه با اين شخصيت، هميشه شكست مي خورند و جالب آن كه ،آنها شهر را طرد مي كنند اما شهر آن ها را در آغوش خويش مي كشد و بيشتر در تلخي خودش آنها را فرو مي برد.
نكته بعدي فضاي باراني فيلم است كه از ابتداي فيلم تا انتها ادامه دارد .مي توان گفت آدم هاي «گناه من» هر بار توسط باران تطهير مي شوند اما اين تطهير شدن در مقابل شهري كه سياهي، چرك، جنايت و تلخي سرتاپايش را رنگ مي بازد . «يغما» و «باران» مدام زيرقطرات باران فيلم تطهير مي شوند و به اين خود باوري مي رسند كه زندگي ساه خود را تغيير داده و تبديل به آدم هاي پاك شوند يك جور معصوميت و پاكي در نگاه هاي آن ها وجود دارد. اما محيط به حدي خشن و آلوده است كه اين نگاه ها يا ديده نمي شوند. يا آنقدرها چرك و سياهي وجود دارد كه نمي گذارد معصوميت آنها آشكار شود.
كارگردان با قرار دادن «يغما» و«باران» در زيرقطرات باران مي خواهد تمام زنگارها و گناهان آن ها را بشويد ولي مگر مي شود يك سرنوشت را در عرض چند روز عوض كرد جواب اين است كه نمي توان، چون بستر و شرايطش آماده پذيرش اين تغييرات نيست.
«يغما» با پي بردن به اين كه بالاخره «باران» از اتفاقات گذشته با خبر خواهد شد دوباره سعي مي كند سرنوشت خود را عوض كند و فرار رابرماندن ترجيح دهد. ودرآخر، فيلم دقيقا همان جايي را نشان مي دهد كه در ابتداي فيلم «باران» قصد خودكشي را داشت. ريل هاي راه آهن و باز هم رفتن و پشت كردن به تمام مشكلات و هر آن چيزي كه متعلق به گذشته است. در »گناه من» همه تاوان اشتباهي را مي دهند كه خواسته يا ناخواسته مرتكب آن شدند. در واقع بهشت و جهنم آدم هاي فيلم در همين دنيا اتفاق مي افتد. «باران» تنها مي ماند. «يغما» آواره و فراري مي شود. «اقبال» تاوان اشتباهات گذشته اش را مي دهد به بدترين شكل تصادف كرده و مي ميرد. مادر خوانده «يغما» به دليل ظلم در حق او، دوباره تنها شده و با پاها و دست هاي عليلش مي ماند. مادر «باران» شايد تنها آدم قصه باشد كه ناخواسته تاوان اشتباه ديگران را مي دهد و از شدت تنهايي و از دست دادن شوهرش افسرده و بيمار مي شود و جواني خويش را در راه بزرگ كردن و به سامان رساندن دخترش از دست مي دهد./120

دوشنبه|ا|5|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن