تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 1 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس وصيت ميت را در كار حج بر عهده بگيرد، نبايد در آن كوتاهى كند، زيرا عقوبت آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812029740




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آسيب‌شناسي تلاوت قاريان قرآن جمهوري اسلامي ايران/ 11دغاغله، پيشكسوت قرآني:آشنايي با تجويد و دانش صوت و لحن براي قرائت قرآن كافي نيست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيب‌شناسي تلاوت قاريان قرآن جمهوري اسلامي ايران/ 11دغاغله، پيشكسوت قرآني:آشنايي با تجويد و دانش صوت و لحن براي قرائت قرآن كافي نيست
گروه فعاليت‌هاي قرآني: يك پيشكسوت قرآني معتقد است كه قاريان به پيشرفت واقعي در تلاوت قرآن نزديك نخواهند شد مگر با توجه بيشتر به حفظ قرآن كريم و به همين جهت مي‌گويد: آشنايي با تجويد و دانش صوت و لحن براي قرائت قرآن كافي نيست.
«مهدي دغاغله» پيشكسوت، كارشناس و داور بين‌المللي قرآن كريم، در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: يك قاري قرآن براي كامل شدن قرائت خود نكاتي را بايد مورد توجه قرار دهد و همواره بايد بداند كه آشنايي كامل با تجويد و دانش صوت و لحن براي قرائت قرآن كافي نيست.

وي افزود: از مهم‌ترين مسائلي كه قاري قرآن بايد مورد توجه قرار دهد و متأسفانه اين مسئله در بين قاريان ايراني چندان جدي گرفته نشده است، بحث حفظ قرآن كريم است، كه اگر خوب در اين مبحث دقيق شويم در خواهيم يافت كه حفظ قرآن در قرائت قاريان تأثيرات فراواني دارد.

اين كارشناس قرآني تصريح كرد: اگر قاري قرآن آياتي را كه تلاوت مي‌كند، حفظ باشد، كمتر پيش خواهد آمد كه با غلط اعرابي در قرائت مواجه شود و از اين‌رو ذهنش در راستاي تأكيد بر معاني و توجه به لحن بياني تنظيم خواهد شد.

پيشرفت واقعي در قرائت قرآن مستلزم حفظ قرآن است

دغاغله تأكيد كرد: به عقيده من قاري قرآن هنگامي به پيشرفت واقعي در قرائت قرآن نزديك خواهد شد كه بتواند قرآن را حفظ كند و يا حداقل قسمت‌هايي را كه براي تلاوت برمي‌گزيند از حفظ بخواند و اين مورد از مواردي است كه قاريان معروف مصري تأكيد زيادي به آن دارند.

اين پيشكسوت قرآني ادامه داد: از ديگر مباحثي كه قاري قرآن در تلاوت خود بايد مورد توجه قراد دهد آشنايي با مفاهيم و در اصطلاح تسلط بر لحن بياني آيات است، يعني اين‌كه نغمه را هماهنگ با معناي آيات اجرا كند و بداند كه آيات انذار بايد با آهنگ حزين و آيات تبشير بايد با آهنگ ملايم خوانده شود.

دغاغله در توضيح بيشتر لحن بياني آيات گفت: قاري بايد بداند كه جملات پرسشي را با لحن پرسشي، جملات خبري را با لحن خبري، جملات امر را با لحن امري و جملات ندايي را با لحن ندايي تلاوت كند و تسلط قاري به مواردي كه گفته شد مستلزم تسلط وي بر مفاهيم آيات است.

سرپرست گروه تواشيح بين‌المللي «ثقلين اهواز» تصريح كرد: در حال حاضر تنها فرق اصلي و عمده قاريان ايراني با قاريان مصري در اين دو بخش يعني حفظ قرآن و تسلط بر مفاهيم و معاني كه به آن «فن تعبير» نيز مي‌گويند، است.

نحوه برگزاري مسابقات قرآن با آسيب‌هاي تلاوت قاريان ارتباط مستقيم دارد

اين استاد دانشگاه در پاسخ به اين پرسش كه نحوه برگزاري مسابقات قرآن در كشور چه رابطه‌اي با اين آسيب‌ها دارد، عنوان كرد: اين رابطه به صورت مسقيم است و مسابقات ارتباطي مستقيم در جهت‌دهي به قرائت قاريان دارد و بسيار مؤثر است.

وي ادامه داد: تجربه ثابت كرده است كه قاري قرائت خود را با آيين‌نامه مسابقات وفق مي‌دهد و به دليل اين مسئله اگر بحث توجه به مفاهيم در قرائت قرآن طي مسابقات جدي گرفته شود و به مفاهيم بهاي بيشتري بدهند در تلاوت قاريان ايراني بسيار سودمند خواهد بود.

سرپرست گروه تواشيح بين‌المللي ثقلين اهواز تأكيد كرد: در اكثر مسابقات بين‌المللي ديگر كشورها كه خود از نزديك شاهد آن بوده‌ام بعد از تلاوت قاري از وي درباره احكام تجويدي، طرق و روايات، ترجمه و تفسير آياتي كه تلاوت كرده و نيز نغماتي كه در تلاوت خود به كار برده سئوال مي‌شود، پيشنهاد من اين است كه اين امر در مسابقات داخل كشور نيز اجرا شود تا قاريان توجه بيشتري به معاني آيات داشته باشند.

اين گفت‌وگو ادامه دارد...

چهارشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن