واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حاشيه فارس از آخرين روز رزمايش دريايي ولايت 90
خبرگزاري فارس: رزمايش بزرگ دريايي ولايت 90 روز گذشته با انجام رژه باشكوه تمامي يگانهاي حاضر در رزمايش به پايان رسيد. رژه اي كه در آن بالاترين مقام ستاد كل نيروهاي مسلح نيز حضور داشت.
به گزارش خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس، در پايان 10 روز نمايش اقتدار دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در آبهاي آزاد، روز گذشته درياي عمان شاهد حضور پرصلابت يگانهاي سطحي، زيرسطحي، بالگردي و هواپيماهاي نيروي دريايي ارتش بود كه پس از نمايش قدرتي 10 روزه، آخرين مرحله از رزمايش 2ميليون كيلومتر مربعي را به اجرا ميگذاشتند.
رزمايش دريايي ولايت 90 بزرگترين رزمايش ساليانهاي است كه نيروي دريايي در آبهاي آزاد و بين المللي برگزار مي كرد و طي آن امسال نيز براي اولين بار، تمامي يگان هاي رزمي و لجستيك نداجا از شرق تنگه هرمز تا شمال اقيانس هند (در مدار 20 درجه) در بعد عملياتي و تا مدار 10 درجه در بعد اطلاعاتي، به تمرين اقتدار دريايي ايران اسلامي پرداختند.
حال پس از 10 روز، تمام يگانهاي حاضر در اين نمايش قدرت، مي بايست آخرين رژه دريايي باشكوه خود را در پهنه درياي عمان و زير ديد تمامي كشورهاي فرامنطقهاي حاضر در درياي عمان برگزار ميكردند. كشورهايي كه بعضا در 10 روز گذشته، طعم اقتدار دريايي ايران را از نزديك چشيده بودند.
ساعت حوالي 8 صبح بود كه شناور "كنارك"، پس از طي مسافيتي نسبتا طولاني، براي انتقال تيمهاي خبري در فرآيندي 10 دقيقهاي در كنار بزرگترين ناو لجستيك خاورميانه پهلو گرفت.
"خارك" با عمري بيش از سه دهه نماد عظمت نيروي دريايي است و وقتي بالگرد در محل مخصوص آْن مي نشيند تازه متوجه هيمنه و عظمت اين غول آهني ولي آرام در درياهاي آزاد مي شوي.
پرچم سياه برافراشته شده بر روي خارك با نقش لنگر در وسط و دو ستارهاي كه در دو گوشته اين پرچم بود، نشان مي داد هنوز ميهانان اصلي اين مراسم روي خارك حاضر نشدند.
"خارك" اينقدر جاذبه و زيبايي دارد كه خبرنگاران حتي اگر چندين ساعت هم زدتر از شروع مراسم مي رسيدند، حوصله شان سر نمي رفت.
قرار بر اين بود تا مراسم رژه ساعت 12 به اتمام برسد. براي همين وقتي روي ناو قرار گرفتيم متوجه شديم كه بسياري از فرماندهان عاليرتبه ارتش، ستاد كل و وزارت دفاع پيش از حضور خبرنگاران بر روي "خارك" كه قرار بود همچون سنوات گذشته، جايگاه ويژه مدعوين براي تماشاي رژه باشد، حاضر شدند.
ناوچه بعدي كه كنار خارك پهلو گرفت، تعداد ديگري از فرماندهان ستاد كل و نيز ميهانان خارجي از برخي كشورهاي دوست و همسايه را با خود آورد. البته چند نفري هم از كميسيون امنيت ملي مجلس اين ميهانان را همراهي مي كردند.
باقي مدعوين هم به سرعت خود را به خارك رساندن و دقايقي بعد بود كه از بلندگوي ناو تمام نفرات تشريفات به محل بالگرد فراخوانده شدند.
معلوم بود كه ميهان ويژهاي در راه است. عكاسان و تصويربرداران كه از استقبال ميهمانان فارغ شده بودند، مي بايست خود را به محل بالگرد ميرساندند و اگر در اين مسير راهنماياني از كاركنان خارك نبودند، بعيد بود از ميانه اين شهر بزرگ دريايي بتوانند خود را به پاشنه آن كه محل فرود بالگرد بود برسانند.
مسير پرپيچ و خم و چند طبقه خارك به سرعت طي شد تا همه به محل بالگرد رسيدند.
بالگرد پس از يكي دو دور كه در اطراف خارك زد، در كمترين زمان در محل فرود نشست تا امير سرلشكر عطاءالله صالحي فرمانده ارتش جمهوري اسلامي ايران از آن پياده شده و بالگرد نيز بلافاصله محل را ترك كند.
امير صالحي نيز با سرعت از مقابل يگان تشريفات گذشت اما يگان همچنان سرجاي خود ايستاد و معلوم بود كه بايد منتظر ميهمان ديگري باشيم كه قرار است فرمانده كل ارتش از او استقبال كند.
تنها چند دقيقه بعد، بالگرد دوم، اين بار بدون دور زدن اضافي در اطراف خارك، در محل فرود نشست و در مرتبه دوم سردار سرلشكر سيدحسن فيروزآبادي رييس ستاد كل نيروهاي مسلح بود كه از بالگرد پياده شد و فرمانده ارتش در سمت چپ و فرمانده نيروي دريايي در سمت راست، او را از مقابل يگان تشريفات همراهي كردند.
با حضور فرماندهان عاليربته ارتش و ستاد كل، وقتي به محل آن پرچم سياه نگاه كرديم، 2 ستاره ديگر در دو گوشه آن ضافه شده بود و اين نشان مي داد كه فرماندهان عاليرتبهاي بر روي خارك حاضر شدند.
اين بار محل استقرار ميهمانان براي مشاهده رژه دريايي كمي با گذشته تفاوت داشت و شايد اين به خاطر اولين حضور عالي ترين مقام ستاد كل نيروهاي مسلح در مراسم بود.
ميهمانان در محل استقرار قرار گفتند اما به درخواست خبرنگاران، اين بار پيش از آغاز مراسم رژه، سردار سرلشكر فيروزآبادي، سرلشكر صالحي و امير سياري در جمع خبرنگاران آمدند تا ارزيابي خود از 10 رو نمايش اقتدار در آبهاي آزاد را عنوان كنند.
سرلشكر فيروزآبادي ضمن ابراز رضايت از مراحل مختلف اين رزمايش گفت كه 40 نفر از مقامات عاليرتبه ستاد كل بر تمامي مراحل رزمايش ولايت 90 نظارت دقيق كردند و اعلام كرد كه با انجام اين رزمايشها دشمن مي فهمد كه اقدام خصمانه عليه ايران برايشان بسيار پرهزينه خواهد بود.
فرمانده ارتش هم البته در ادامه، هشداري جدي و بي سابقه به ناوگان دريايي امريكا داد.
در واقع در اولين روزهاي آغاز رزمايش بود كه ناوهواپيما بر امريكايي "يو اس اس جان سي استنيز" از خليج فارس خارج و با عبور از تنگه هرمز در درياي عمان مستقر شد.
هشدار فرمانده ارتش متوجه همين ناوگان بود كه اخطار داد: "ما به اين ناو تذكر، توصيه و هشدار مي دهيم كه ديگر به محل سابق خود (خليج فارس) بر نگردد چون ما تذكر را يك بار ميدهيم."
"يو اس اس جان سي استنيز" يكي از همان يگانهاي فرامنطقهاي بود كه طعم اقتدار ايران اسلامي را در همان روزهاي اول رزمايش بخوبي چشيد؛ زماني كه در ابتداي خروج از خليج فارس، هواپيماي گشت و و شناسايي ارتش با پرواز در نزديكي آن، علاوه بر اخطار براي دور شدن از منطقه رزمايش، تصاوير و اطلاعات آن را هم به مركز فرماندهي مخابره كرد.
بلافاصله پس از صحبت فرماندهان بود كه رژه دريايي آغاز شد تا يگانهاي زير سطحي به جلوداري زيردرياييهاي سنگين ارتش يعني "نوح" و "يونس"، رژه خود را شروع كنند.
يكي از همين دو زيردريايي (يونس) بود كه در ماههاي اخير اولين ماموريت دور برد زيرسطحي را با حضور در درياي سرخ به اجرا گذشت.
پس از اين دو، زيردرياييهاي بومي كلاس غدير بود تا نمايشگر توان صنايع دفاع در طراحي و ساخت زيرسطحي باشند.
با پايان رژه زيردرياييها، ناوشكن بومي جماران به عنوان ناو سرفرمانده رزمايش ولايت 90 از مقابل جايگاه رژه رفت تا اقتدار اولين ناو بومي ايراني كه سرفرماندهي رزمايش دريايي ارتش را بر عهده گرفته است، نشان دهد.
انواع ناوشكنها ناوچههاي موشك انداز و توپدار و نيز ناوهاي لجستيك، به دنبال ناوشكن جماران از مقابل خارك رژه رفتند و همزمان با رژه شناورهاي سطحي بود كه 6 فروند جنگنده اف 4 نهاجا به عنوان يگان پشتيبان رزمايش، در دو دسته سه تايي و نيز هواپيماهاي گشت و شناسايي دريايي (كه يكي از آنها مامور شناسايي ناوهواپيمابر امريكا بود) بر فراز منطقه به پرواز درآمدند.
در اين رزمايش از ميان شناورهاي سطحي، ناوچه موشك انداز كلاس پيكان "گرز" و ناوشكن "نقدي" نسبت به بقيه پركار تر بودند چراكه "گرز" اولين سامانه موشكي سطح به هواي "محراب" و دومي موشك دوربرد "نور" را شليك كرده بودند.
چند فروند از هواناوهاي نداجا نيز به دليل سرعت بالايي كه داشتند، خيلي سريع از كنار يگانهاي سطحي عبور كرده و از مقابل خارك گذشتند.
هواناوهايي كه يكي از خبرسازهاي اين رزمايش بودند چرا كه نيروي دريايي براي اولين بار توانسته بود در مسافتي طولاني (حدود 660 كيلومتر) اين يگانها را به كار بگيرد و اين يك نوآوري در ارتش جمهوري اسلامي ايران محسوب مي شد.
هواناوها يا همان هاوركرافت ها به دليل سرعت بالا، علاوه بر جابجايي نيرو، به عنوان آموبلانس دريايي هم استفاده مي شوند اما ممولا اين يگان هاي دريايي در آبهاي محدود و بسته و يا رودخانه ها بكار گرفته مي شدند.
نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران كه پيش از اين توانسته بود هواناوهاي بزرگ خود را به سامانه هاي موشكي دوربرد مجهز كند، اين بار آنها را براي حضور در آبهاي دور دست و بين الملي آماده مي كرد تا نه تنها در بعد پشتيباني، بلكه در هنگام عمليات هاي آفندي نيز از سرعت و قابليت هاي بالاي آنها بهره بگيرد.
انواع بالگردهاي دريايي و نيز شناورهاي تندروي راكت انداز آذرخش و شهاب به عنوان آخرين يگان هاي حاضر در رژه به نمايش درآمدند و با عبور آخرين شناور تندروي آذرخش بود كه طبق برنامه از پيش تعيين شده، در راس ساعت 12 رزمايش بزرگ دريايي ولايت 90 با اتمام رژه باشكوه دريايي ارتش، به پايان رسيد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 405]