تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد ميهمانش را گرامى دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853301719




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فلسفه مجازات در مكتب نئوكلاسيك


واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: فلسفه مجازات در مكتب نئوكلاسيك
فلسفه مجازات در مكتب نئوكلاسيك
ابراهيم كريميان
نئوكلاسيك در حقيقت مكتبي سنتي است كه در مقابل انديشه‌ هاي تازه قرار مي گيرد. نام classique منتج از روش و محتواي اين مكتب است، هر چند در خانواده نئوكلاسيك، وحدت عقيده به طور كامل وجود ندارد، ليكن به دليل هماهنگي در اصول مي توان آنها را زير اين عنوان قرار داد. در اين طرز تلقي حتي مي توان طرفداران مكتب فايده اجتماعي و عدالت مطلق را نيز نوعي وابستگان نئوكلاسيك دانست.
اساساً ريشه اين مكتب را بايد در عقايد مونتسكيو، روسو، فوئر باخ و بخصوص بكاريا جستجو نمود. ولي چون نظريات نئوكلاسيك ها با اين افراد در حد زيادي مشابه است لذا مي توان هر دو را در يك گروه قرار داد. رُسي و فرانسوا گيزو دو نظريه ‌پرداز و حقوقدان هستند كه عقايد اصلي اين مكتب را بسط داده‌اند.
فرانسوا گيزو «Guizot» مورخ و محقق فرانسوي است كه در سال 1822 ميلادي، رويكردهاي خود را در رساله‌اي در مورد مجازات اعدام در جرايم سياسي انتشار داد. رُسي «Rossi»، استاد دانشكده حقوق در آكادمي ژنو است كه در سال 1829 ميلادي، رساله ‌اي در حقوق جزا منتشر كرد. رُسي در كتاب خود معياري دقيق از جرم را مشخص كرد و پيشنهادهاي مختلفي را ارائه داد. از ديگر طرفداران اين مكتب
مي توان بخصوص از لوكاس «Lucas» و اورتولان نام برد، عقايد لوكاس در حقيقت آميزه ‌اي از مكتب كلاسيك و نئوكلاسيك است.
به عقيده رُسي، احساس باطني مباني نظام اخلاقي را بر انسان آشكار مي كند و در پرتو عقل مي تواند به پوشيده‌ ترين زواياي حقيقت و نيكي و عاقبت عدالت و بي عدالتي پي برد. آزادي اراده او را در كارها جازم مي سازد و همين منشا مسئوليت اخلاقي و شايستگي و ناشايستگي او است.
علاوه بر آن، طبيعت انسان واجد خصيصه ديگري است كه بدون آن انسان فاقد اثر و ثمر است و آن اجتماع پذيري است. از نظر اورتولان، انسان ذاتاً اجتماع پذير است و زندگي در جامعه صرف نظر از گونه ‌هاي متغير آن نه تنها براي او مشروع، بلكه تحميلي است. انسان و در نتيجه جامعه كه تجمعي از انسان‌ها است هم داراي بعد مادي و هم معنوي است و در آيين رفتارشان بايد دو اصل عدالت و سودمندي را برآورده سازند.
درباره هدف غايي از اجراي كيفر با وجود يگانگي بينش فلسفي در اين مكتب پيروان آن نظريه‌ هاي گوناگوني بيان كرده‌اند. روسي، پيشگيري را تعبير دقيقي از هدف عدالت كيفري نمي داند و معتقد است هدف اصلي و مستقيم كيفر برقراري نظم اجتماعي است كه با ارتكاب جرم يكي از اركان آن جريحه‌ دار و يا مختل شده است و مي افزايد نتيجه و هدف را نبايد يا يكديگر در آميخت و اشتباه كرد. پيشگيري از جرم يكي از نتايج اعمال حق كيفر است.
گيزو در كتاب مشهور خود «كيفر اعدام در جرايم سياسي» تعبير نو از سودمندي كيفر با توجه به كارايي آن ارائه داده است. او در كتاب خود مي نويسد: اينكه جرم سبب زيان ‌آوري آن سزاوار كيفر است و يا در اجراي كيفرها سودمندي دليل اولي است، درست نيست. اين را با تحريم و كيفر رساندن فعلي كه همگان آن را معصومانه مي پندارند بيازماييد خواهيد ديد چه شورشي در دلها بر مي انگيزد... تبهكاري اخلاقي، زيان اجتماعي و كارايي كيفر سه شرط عدالت جزائي‌ اند، سه خصلتي كه بايد در محكوميت اعمال و در اجراي كيفر با يكديگر تلاقي كنند.
در باب ديگر كتاب خود «درباره كارايي مادي كيفر اعدام» گيزو
مي نويسد: كيفري سودمند است كه كارا باشد و اين كارايي يا مادي است يا اخلاقي و يا هر دو باهم. مادي است از اين نظر كه نيروي بزهكار را تحليل مي برد، اخلاقي است از اين نظر كه مايه عبرت ديگران است.
از نظر اورتولان، هدف كيفرها ممكن است گوناگون باشد، ولي تحليل آخر دو هدف اصلي را مشخص مي كند. عبرت و اصلاح اخلاقي. وقتي اين دو هدف تامين شدند، ساير هدف‌ها نيز به دست مي آيند. اگر ضرورت انتخاب ميان اين دو پيش آيد، عبرت مهم ترين آنها براي جامعه است.

سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: رسالت]
[مشاهده در: www.resalat-news.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن