واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سن ابتلا به ديابت در ايران كاهش يافته است
معاون فدراسيون بين المللي ديابت در ايران گفت: سن ابتلا به ديابت نوع دو در ايران بسيار پايين آمده است؛ به طوري كه افراد زير 30 سال و حتي كودكان و نوجوانان را نيز درگير كرده است.
دكتر "امير كامران نيكو سخن" روز سه شنبه در حاشيه همايش كنترل ديابت در سالمندان در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار علمي ايرنا با بيان اين مطلب افزود: به طور كلي در تمام كشورهاي در حال توسعه و از جمله ايران كاهش سن ابتلا به ديابت نوع دو مشاهده مي شود، اين در حاليست كه اين بيماري در كشورهاي توسعه يافته بيشتر در دوران سالمندي و بالاي 65 سال بروز مي كند.
وي گفت: دلايل مختلفي منجر به كاهش سن ابتلاي ديابت نوع دوم در كشورهاي در حال توسعه شده است كه از جمله مهمترين آنها مي توان به زندگي ماشيني، فعاليت بدني كم، تغذيه ناصحيح و چاقي و استرس اشاره كرد.
* 35 ميليون نفر در دنيا انسولين مصرف مي كنند
نيكوسخن كه معاونت فدراسيون بين المللي ديابت در ايران را به عهده دارد گفت: شيوع ديابت در كل جهان روز به روز در حال افزايش است و هم اكنون در كل دنيا 35 ميليون نفر انسولين مصرف مي كنند؛ اين در حاليست كه در سال 1985 ، 30 ميليون نفر در كل دنيا به ديابت مبتلا بودند، اما اين ميزان در سال 2000 به 150 ميليون نفر رسيد.
نيكو سخن اظهار داشت: با نگاه خوشبينانه تخمين زده مي شود كه تا سال 2025 تعداد مبتلايان به ديابت از مرز 330 ميليون نفر فراتر رود، اما روند افزايشي شمار مبتلايان به ديابت ، بطوري كه سال گذشته به 250 ميليون نفر رسيد، نشان دهنده اين نكته است كه آمار مبتلايان بالاتر از پيش بيني ها ، خواهد بود.
* 70 تا 80 درصد افراد مبتلا به ديابت در ايران از بيماري خود بي اطلاعند
مدير عامل انجمن ديابت ايران اظهار داشت: تقريبا نيمي از افراد مبتلا به ديابت در دنيا از از ابتلاي خود به ديابت آگاهي ندارند و در ايران نيز بين 70 تا 80 درصد افراد از بيماري ديابت خود اطلاع ندارند و با پيشرفت بيماري و شدت يافتن عوارض آن پي به بيماري خود مي برند.
متخصص ديابت تصريح كرد: يكي از علت هاي عمده آگاهي نيافتن مردم ايران از بيماري خود، نبود فرهنگ معاينات كامل و انجام آزمايش هاي سالانه و دوره اي است.
دكتر نيكو سخن اظهار داشت: بسياري ازافراد هستند كه قند خونشان بالاي 250 و 300 است و به علت اينكه درد ندارند متوجه بيماري خود نيستند.
اين پزشك، ميزان قند طبيعي را بين 60 تا 140 ميلي گرم در صد اعلام كرد و افزود: قبل از غذا بايد زير 100 و دو ساعت بعد از غذا نيز بايد زير 140 باشد.
* بي علامتي شايعترين علامت ديابت
مدير عامل انجمن ديابت ايران يادآور شد: ديابت داراي علايمي است كه لزوما هميشه علايم آن نشان داده نمي شود تا بيمار با مشاهده آنها پي به بيماري خود ببرد؛ به همين علت گفته مي شود بي علامتي شايعترين نشانه ديابت است كه اين امر لزوم انجام آزمايش ها را بيشتر مي كند.
دكتر نيكو سخن افزود: علايمي همچون پر نوشي، پر ادراري، پر خوري و ضعف بينايي از جمله علايم ديابت هستند، اما هميشه هم وجود ندارند.
وي تصريح كرد: اضافه وزن، داشتن سابقه خانوادگي، سن بالا، بي تحركي ، استرس هاي مداوم، ديابت در دوران بارداري، به دنيا آوردن نوزادان درشت اندام، سقط هاي مكرر و فشار خون و چربي خون بالا عوامل خطر ساز ابتلا به ديابت نوع دوم به شمار مي رود.
اين متخصص ديابت يادآور شد: به طور كلي افرادي كه داراي اين عوامل خطر ساز هستند، بايد در سنين زير 30 سالگي به صورت سالي يك بار آزمايش قند خون بدهند و به طور معمول تمام افراد بالاي 30 و يا بالاي 35 سال ، سالي يك بار آزمايش قند خون انجام دهند.
نيكو سخن با اشاره به اينكه يكي از عوامل مهم خطرساز در ابتلا به ديابت نوع دو سيگار است، گفت: افراد سيگاري به خصوص زنان سيگاري دو برابر غير سيگاريها در معرض خطر ابتلا به ديابت قرار دارند.
* هر يك كيلو گرم اضافه وزن ، احتمال بروز ديابت پنج درصد بالا مي برد
مديرعامل انجمن ديابت ايران اظهار داشت: در بين عوامل خطر ساز، چاقي مهمترين عامل محسوب مي شود؛ به طوري كه به ازاي هر يك كيلوگرم اضافه وزن پنج درصد احتمال ابتلا به ديابت افزايش پيدا مي كند.
وي افزود: حدود 80 درصد افراد مبتلا به ديابت نوع دو چاق هستند.
دكتر نيكو سخن تصريح كرد: نتيجه يك مطالعه جامع در آمريكا نشان مي دهد با يك مداخله كوچك در زندگي به صورت اصلاح روش تغذيه و يا افزايش فعاليت بدني مي توان 40 تا 60 درصد موارد ابتلا به ديابت را كاهش داد.
به گفته اين متخصص افراد مسن به دليل اينكه تحرك كمتري دارند و از داروهاي مختلفي همچون داروهاي فشار خون و كورتون ها استفاده مي كنند، بيشتر در معرض ابتلا به ديابت نوع دو قرار دارند؛ ضمن اينكه با افزايش سن ژن مقاومت به انسولين نيز بيشتر مي شود.
* پنج و نيم ميليون ديابتي در ايران
رييس انجمن ديابت ايران گفت: در ايران حدود هشت درصد جمعيت كشور يعني معادل پنج و نيم ميليون نفر مبتلا به ديابت هستند و بيش از نيمي از آنها از بيماري خود اطلاع ندارند.
دكتر "اسداله رجب" در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اضافه كرد: بيشتر مردم تنها زماني به پزشك مراجعه مي كنند كه بيمار باشند و يا اينكه درد داشته باشند، در حالي كه ديابت بدون درد است و اين باعث مي شود زماني به پزشك مراجعه كنند كه بيماري پيشرفت كرده است.
همايش يك روزه كنترل ديابت در سالمندان با حضور بيماران مبتلا به ديابت و مسئولان انجمن ديابت ايران روز سه شنبه مركز همايش هاي خانه شهرياران برگزار شد.
در اين همايش در مورد كنترل ديابت و نقش آموزش در كنترل اين بيماري، چگونگي مديريت استرس در بيماران، انسولين درماني سخنراني هايي ارايه شد.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]