تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853516372




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

31 روز تا جشنواره فيلم فجر


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: 31 روز تا جشنواره فيلم فجر
خبرگزاري فارس: «منوچهر اكبرلو» معتقد است: نقدهايي كه در زمان جشنواره بلافاصله منتشر مي‌شوند، معمولا برآمده از احساسات صرف نويسنده است.


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي جشنواره فيلم فجر اخبار امروز اين ستاد خبري به شرح زير است:

* اكبرلو: به جاي نقد و بررسي در جشنواره فيلم فجر نشست‌هاي پرسش و پاسخ برگزار شود

منوچهر اكبرلو منتقد سينما در گفت‌وگو با روابط عمومي سي‌امين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر بيان كرد: كساني كه در جشنواره فيلم فجر فيلم‌ها را نقد مي‌كنند، دو دسته هستند. دسته اول كساني هستند كه به صورت رسمي به عنوان منتقد سينما مي‌شناسيم و سابقه آن‌ها و همچنين نوشته‌هايشان در نشريات و سايت‌هاي سينمايي تعريف درستي از نقد سينما را مي‌دهد.
وي ادامه داد: البته من به كيفيت نوشته‌هاي اين افراد كاري ندارم. متاسفانه ما در هر رشته‌اي آدم‌هاي با مهارت و كار بلد كم داريم. اما در مورد دسته دوم بايد بگويم همان منتقداني هستند كه در بسياري از جشنواره‌ها خودشان را تحميل كردند و الزاما منتقد هم نيستند. چرا كه بيشتر از منظر سياست و نگاه ويژه فرهنگي‌شان به فيلم‌ها نگاه مي‌كنند. اين مساله طبيعي است كه هر كس بايد اين اجازه را داشته باشد كه فرهنگ ايراني و اسلامي را از منظر خود تعريف و نقد كند و حتي در نشريات مختلف اين نوشته‌ها را منعكس كنند.
اكبرلو با اشاره به اكران محدود فيلم‌ها در جشنواره فيلم فجر توضيح داد: زماني كه صحبت نمايش فيلم در جشنواره فيلم فجر مي‌شود، نقد فيلم بايد كمي متفاوت باشد. در روزهاي جشنواره تعداد كمي از مخاطبان و مسئولان و حتي منتقدان قادر به تماشاي فيلم‌ها هستند. مخاطبان واقعي فيلم در اكران عمومي مشخص مي‌شوند. پس در روزهاي جشنواره برخورد دو دسته منتقداني كه گفتم و قضاوت‌هايش بسيار مهم است.
وي همچنين افزود: گاهي اين نقدها نتيجه عكس دارد. يعني منتقداني كه من اسمشان را منتقدان سياسي مي‌گذارم باعث مي‌شوند فيلمي فاقد هر گونه ارزش كيفي به خاطر به وجود آمدن حواشي در نشريات و سايت‌ها، محبوبيت كاذبي به دست بياورد. ممكن است منتقدان در جريان سياسي و فرهنگي مايل هستند چنين فيلم‌هايي ديده نشوند اما در عمل عطش كاذبي در مردم به وجود مي‌آورند.
اين منتقد با تاكيد بر نقد درست و مناسب در ايام جشنواره عنوان كرد: تعدد نمايش فيلم‌ها در جشنواره فيلم فجر باعث مي‌شود دقت منتقدان پايين بيايد و طبيعي است كه ذهن آن‌ها آمادگي تمركز كردن روي بيش از يك فيلم را ندارد. به نظر مي‌رسد مرور فيلم‌ها يكي از بهترين كارهايي باشد كه منتقدان مي‌توانند در روزهاي جشنواره در سايت‌ها و نشريات انجام بدهند. تجربه دوره‌هاي مختلف جشنواره فيلم فجر نشان داده كه بسياري از منتقدان مدت‌ها بعد از گذشت جشنواره و از بين رفتن حواشي نقدهايي در مورد فيلم‌ها نوشته‌اند كه با نقدهاي شتابزده اوليه‌شان تفاوت زيادي داشته است.
اكبرلو همچنين اظهار داشت: نقدهايي كه در زمان جشنواره فيلم فجر بلافاصله منتشر مي‌شود معمولا برآمده از احساسات نويسنده است نه تعقل او. همچنين بسياري از اظهارنظرها در زمان جشنواره از فضاي عمومي يك فيلم تبعيت مي‌كند. يعني اگر فضاي عمومي جشنواره موافق يك فيلم باشد ناخودآگاه بسياري از نظرات به سوي آن فيلم جهت مثبت پيدا مي‌كند و همچنين عكس اين قضيه هم صورت مي‌گيرد.
وي در ادامه افزود: ممكن است برخي براي خودنمايي فيلمي را كه مورد استقبال واقع شده است مورد هجوم قرار دهند. در اين مواقع منتقد از احساسات خود به صورت مطلق پيروي مي‌كند در حالي‌كه منتقد بايد با تعقل و خردورزي نقد كند.
اين منتقد در پاسخ به اينكه هميشه عده‌‌اي از فيلمسازان از قضاوت و داوري آثارشان در جشنواره ناراضي بوده‌اند تاكيد كرد: از آنجايي كه فيلم‌ها براي نخستين باز به نمايش درمي‌آيد و آن‌ها هنوز درگير خستگي ناشي از توليد فيلم هستند. همچنين كه آن‌ها دوست دارند فرهنگ تعريف و تعارف كردن ايراني در زمان نقد هم تكرار شود، به همين دليل هميشه ناراضي هستند. دليل ديگر اين است كه فضاي عمومي جشنواره روشن فكري است بنابراين بسيار كم پيش مي‌آيد كه مثلا از يك فيلم كمدي يا يك فيلم خوش ساخت تجاري استقبال شود. جشنواره فيلم فجر هم با الگوي جشنواره‌هاي اروپايي شكل گرفته و فضاي روشنفكري و مخاطب خاص دارد.
اكبرلو در ادامه عنوان كرد: در فضاي جشنواره كسي اين جسارت را ندارد كه از يك تجاري خوش ساخت در مقايسه با فيلم‌هاي عامه‌پسند ديگر دفاع كند و دليل آخر اينكه فضاي منتقدي فضاي آرماني است. يعني منتقد همواره به فيلم‌هاي آرماني خود فكر مي‌كند. هميشه فيلم‌ها را با نمونه‌هاي شاهكار سينماي جهان مقايسه مي‌كند. بنابراين طبيعي است كه راضي نباشد. از طرفي فيلمسازان دوست ندارند كه مقايسه‌اي صورت گيرد بنابراين هميشه ناراضي‌اند.
وي در پاسخ به اين سوال كه نقش منتقدين و رسانه‌ها در روزهاي برگزاري جشنواره چيست نيز پاسخ داد: به نظر من هيچ گاه جلسات نقد و بررسي مفيدي در روزهاي برگزاري جشنواره نداشتيم. همه نسبت به هم احساسي برخورد مي‌كنند. منتقد مي‌خواهد مقايسه آرماني كند و فيلمساز كه حالا كنار عوامل خود نشسته است، دوست دارد تحسين بشود. به اعتقاد من جلسه نقد و بررسي بايد زماني اكران عمومي فيلم صورت گيرد، چرا كه به گفته فيلمسازان بسياري از فيلم‌ها با عجله به جشنواره مي‌رسند و بعد از جشنواره با تغييراتي روي پرده مي‌روند.
اكبرلو در پايان خاطرنشان كرد: به گمان من در جشنواره فقط جاي پرسش و پاسخ درباره شرايط توليد است و نقد كردن آثار در شكل فعلي فقط منتقدان جدي كنار مي‌نشينند و خبرنگاران هم براي گرم كردن جلسه دوست دارند، مباحث حاشيه‌اي و خبرسازي مطرح شود. حذف نقد و پرسش و پاسخ درباره شرايط توليد فيلم، از بهترين كارها براي هر چه بهتر شدن شرايط جشنواره فيلم فجر است.

*موتمن: جشنواره نمايانگر كارنامه هنري يك سال سينماي ايران است

«فرزاد موتمن» كارگردان سينما در گفت‌وگو با روابط عمومي سي‌امين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر گفت: در هر دوره برگزاري جشنواره فيلم فجر كارگردان‌هايي كه فيلم‌هايشان را براي نمايش در جشنواره آماده مي‌كنند، كمتر از دوره‌هاي قبل مي‌شوند. اينكه چه تعداد از كارگردان‌ها براي ساخت فيلم سر تصميم خود مصمم مي‌مانند را بايد با ديدن جشنواره‌هاي گذشته قضاوت كرد.
وي ادامه داد: امسال شرايطي فراهم شده است كه فيلمسازان نسل جديد درجشنواره فيلم فجر خودي نشان بدهند، اما در كنار اين‌ها فيلمسازان شاخص و پيشكسوت نيز بايد حضور داشته باشند.
موتمن ادامه داد: معتقدم نگاه مسئولين نبايد به اين جريان فيلمسازي موضوعي باشد و بايد به معماري فيلم‌ها توجه ‌كنند. سياست سينمايي كشور تغييرات اساسي مي‌خواهد و پول‌هاي هنگفتي كه صرف بعضي از پروژه‌هاي سينمايي مي‌شوند در نهايت بازگشت مالي ندارند.
وي جشنواره فيلم فجر را جشنواره‌اي معتبر ناميد و اظهار داشت: جشنواره فيلم فجر جشنواره‌اي سينمايي است و جدا كردن بخش ويدئو رسانه و فيلم‌هاي اين بخش از جشنواره درست‌ترين كار ممكن بود. بايد براي نمايش فيلم‌هاي ويدئويي جشنواره‌اي مستقل برگزار شود.
موتمن در خصوص مستندهاي بلند سينمايي و اضافه شدن دوباره اين بخش به جشنواره فيلم فجر افزود: مستند بلند بخشي از سينماست اما اين آثار هميشه مهجور مانده و كسي از آن‌ها حمايت نكرده است. جشنواره فيلم فجر تنها جشنواره سنتي كشور است كه كارنامه هنري يكسال سينماي ايران را بررسي مي‌كند.
وي در پايان خاطرنشان كرد: «محمد خزاعي» مدير جوان و با تجربه است كه خود تهيه كننده است. اميدوارم جشنواره امسال پررونق باشد و با نمايش آثار فيملسازان جوان غافلگيري خوبي داشته باشيم.
شايان ذكر است سي امين جشنواره بين المللي فيلم فجر با رويكرد «اخلاق، آگاهي و اميد» به همت معاونت امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از روزهاي 12 الي 22 بهمن در تهران و استان‌هاي مختلف كشور برگزار مي‌شود.
انتهاي پيام/ي

يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن