واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: ستاد اقامه نماز تدوين سند چشمانداز توسعه فرهنگ نماز در كشور را به پايان رساند
گروه خبرنگاران افتخاري / حسين اميري: معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز كشور گفت: يكي از كارهاي بسيار مفيد ستاد اقامه نماز تدوين سند چشمانداز توسعه فرهنگ نماز در كشور است كه تدوين آن تا امروز پايان يافته و برنامهريزيهاي فرهنگي و عملياتي كشور در اين خصوص از سال 88 بر مبناي آن صورت ميگيرد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در گناباد، «سيد محمد عبداللهي» معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز كشور در جمع خبرنگاران شهرستان گناباد با اعلام اين مطلب گفت: در تدوين اين سند آنچه بررسي شد، بررسي چالشها بوده است.
وي با بيان اينكه كه در حال حاضر وضعيت موجود خيلي بد نيست تصريح كرد: اقامه نماز از آنچه كه ما در جامعه ميخواهيم فاصله زيادي دارد.
عبداللهي با اشاره به بررسيهايي انجام شده، از ناكارآمديها در نظام خانواده خبر داد و گفت: نخستين گام در برنامهريزي سال 88 توانمندسازي خانواده، به ويژه مادران در معارف نماز و شيوههاي دعوت فرزندان به نماز است.
وي ادامه داد: اين طرح عملياتي شده و در قالب كارگاهها و نشستهاي توانمندسازي، همايشهاي توانمندسازي، مسابقات مكاتبهاي بحث خانواده در توسعه و ترويج نماز در سال آينده عملياتي ميشود.
معاون ستاد اقامه نماز كشور گفت: وظيفه ما توسعه و ترويج فرهنگ نماز با روشهاي نوين علمي است و وظيفه عمده ما اين است معرفتها را نسبت به نماز افزايش داده و نمازي كه خوانده ميشود، به يك سطح مطلوب در پايان سند چشمانداز برسيم.
عبداللهي با اشاره به شاخصهاي اقامه نماز مطلوب گفت: جامعه به جايي برسد كه همه نمازخوان باشند، نماز در اول وقت برگزار شود، اين نماز در مسجد اقامه شود و مسئولان فضاهاي لازم را براي اقامه اين فريضه الهي به وجود آورند، نماز به جماعت خوانده شده و سرانجام همه اين مراحل به تحول در بين آحاد جامعه تبديل شود.
معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز در ادامه گفت: در سال جاري بيش از 52 برنامه اجرا كرديم و بيش از 95 درصد برنامههايي كه پيشبيني كرديم، تا اين لحظه عملياتي شده است.
وي افزود: در راستاي اهداف فرهنگي نظام جمهوري اسلامي ايران برنامهريزيها بايد بر مبناي سند چشمانداز صورت بگيرد و به مرحله اجرا درآيد، از اهداف چشمانداز آگاهيبخشي و افزايش آحاد مردم نسبت به ابعاد مختلف نماز از همه حيث است.
معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز در مورد اماكن اقامه نماز در سطح كشور گفت: امروز با همت و عزم همگاني 900 نمازخانه و مسجد بينراهي در كشور داريم، تمام راهدارخانههاي ما از نمازخانه برخوردارند، در مدخل ورودي اكثر شهرها مسجد وجود دارد و در اكثر پاركها نمازخانه يا مسجد قابل قبولي به چشم ميخورد، در تمام پايانهها، فرودگاهها و ايستگاههاي راهآهن در سطح كشور نيز نمازخانه وجود دارد.
وي افزود: گاهي اوقات آسيبهايي در نمازخانههاي بين راهي وجود دارد كه از دلايل آسيبهايي كه در نمازخانههاي بينراهي موجود است، كثرت متوليان است و سبب شده تصميمگيري واحدي وجود نداشته باشد و در نظر داريم جاهايي كه رسيدگي نميشود، به يك متولي محكمي واگذارشود.
معاون فرهنگي، آموزشي و پژوهشي ستاد اقامه نماز كشور در خصوص برگزاري نماز جماعت در مدارس گفت: بيش از 16 هزار امام جماعت جوان و روحاني در سطح كشور در مدارس براي برپايي نماز جماعت فعاليت ميكنند.
سيد محمد عبداللهي در گناباد گفت: از دستاوردهاي مهم ستاد اقامه نماز در اين 14 سال اين است كه بيشترين خدمتي كه در جامعه براي نماز صورت گرفته در مورد نمازخانه مدارس بوده است.
وي ادامه داد: هماينك در بيش 50 درصد مدارس در سطح كشور نماز جماعت اقامه ميشود و اين از كارهاي خوب ستاد اقامه نماز بوده كه سبب ارتباط تنگاتنگ بين روحانيون و جوانان شده است.
عبداللهي افزود: امسال كارگاههاي آموزشي مدرسان آموزش خانواده در سطح مدارس را داشتيم كه حدود 70 كارگاه در سطح كشور تشكيل شده و اثر غيرمستقيم آن به دانشآموزميرسد و در عين حال 70 نشست خانواده و بيش از 400 نشست دانشآموزي در مورد نماز در كشور انجام شده است.
وي در مورد وضعيت نمازخانههاي مدارس و دانشگاهها گفت: علاوه بر بودجه خود آموزش و پرورش براي رسيدگي به مدارس بيش از 80 درصد اعتبار ستاد اقامه نماز كشور نيز براي انجام كارها جذب آموزش و پرورش و مدارس ميشود و 70 درصد برنامههاي ستاد نيز متوجه قشر دانشآموز و آموزش و پرورش است.
عبداللهي اضافه كرد: در گذشته فقط در پنج دانشگاه نمازخانه و مسجد داشتيم اما امروز در سطح دانشگاههاي كشور دانشگاهي نداريم كه نمازخانه نداشته باشند.
وي اظهار كرد: باتوجه به اينكه جامعه آماري دانشجو از نظرآماري محدود است و پاياننامههاي دانشجويي براي كارهاي فرهنگي نميتواند جوابگو باشد، در عين حال با تعاملي كه با وزارت ارشاد داريم از پاياننامهها و كتابهايي كه در زمينه نماز باشند حمايت كرده و خود دانشگاهها نيز در اين راستا همكاري لازم را دارند.
عبداللهي در مورد دولتي بودن مساجد تصريح كرد: در عين حالي كه مساجد نبايد دولتي شوند ولي در نظام ديني دولت و مردم يكي هستند و به همين علت دولت بايد بسترهايي فراهم كند كه مردم مشتاقانه به سمت مسجد بيايند.
وي افزود: در نظام ديني نميتوانيم مردم و نظام را از يكديگر تفكيك كنيم ولي كمك دولت به نمازخانهها و مساجد به عنوان يك نكته تشويقي است.
عبداللهي اظهار كرد: در برنامه توسعه پنجم وزارت مسكن و شهرسازي به عنوان متولي اصلي شهرسازي مكلف شده مساجد را در نقشههاي همه شهركها و مناطق مسكوني و ساختمانهاي عمومي مدنظر قرار دهد و متناسب با جمعيتي كه ساكن خواهد شد و متناسب با معماري اسلامي مساجد را ببينند و ساخت و ساز را انجام دهند.
وي با بيان اينكه بر اساس مطالعاتي كه انجام شده حداقل در شهر ها در هر سه كيلومتر جايگاهي براي نماز مردم پيشبيني ميشود گفت: در جادههاي بينراهي نيز در هر 50 كيلومتري نمازخانه تعبيه شود.
عبداللهي در پايان وضعيت نماز و نمازخانهها در گناباد را مطلوب و از بهترينها دانست و افزود: براي اين سطح مطلوبيت چند عامل وجود دارد كه شامل باورمندي خود مردم نسبت به مسائل ديني، وحدت و همدلي بين مديران شهر است، به نحوي كه ادارهها فرهنگي شهر فعال عمل ميكنند و انسجام كلي اين برنامهها با امام جمعه شهرستان است كه به عنوان يك پدر ايفاي نقش ميكنند.
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1260]