واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: كسري 300 ميليارد توماني طرحهاي مهندسي سازمان بنادر
معاون فني ومهندسي سازمان بنادر ودريانوردي گفت: بايد كسري 300 ميليارد توماني طرح هاي توسعه اي بنادر را از طريق اوراق مشاركت تامين كرد كه هنوز به تصويب دولت نرسيده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا، "عطا ءالله صدر"- در نشست خبري با اشاره به اهداف تعريف شده برنامه چهارم توسعه در سازمان بنادر و دريانوردي اظهار داشت: هم اكنون برنامه ريزي برنامه پنجم توسعه در بخش زير ساختي سازمان بنادر آغاز شده است.
معاون فني ومهندسي سازمان بنادر ودريانوردي اضافه كرد: بر اساس برنامه چهارم توسعه در بخش حمل و نقل دريايي بايد ظرفيت اسمي بنادر تجاري از 110 ميليون تن به 148 ميليون تن مي رسيد كه هم اكنون 137 ميليون تن برنامه محقق شده و مي توان تا پايان برنامه چهارم به اين هدف دست يافت.
وي اظهار داشت : در بخش تخليه و بارگيري قرار بود از 93 ميليون تن در سال به 126 تن برسيم كه سال گذشته 110 ميليون تن آن تحقق يافت و به طور قطع امسال نيز بيشتر مي شود و بر اساس پيش بيني ها 15 درصد رشد خواهيم داشت كه اين ميزان به 126 ميليون تن مي رسد.
معاون فني و مهندسي سازمان بنادر و دريانوردي با اشاره به اينكه در بخش تخليه وبارگيري در بخش كانتينري قرار بود از 7/1 ميليون "تن تي اي يو" به 3/6 ميليون "تي اي يو" برسيم اظهار داشت: هم اكنون سه ميليون تي اي يو ظرفيت ايجاد شده كه بر اين اساس اجراي پروژه بندر شهيد رجايي سه ميليون تي اي يو به ظرفيت بنادر كشور اضافه كرد.
وي با اشاره به توسعه فاز اول بندر شهيد رجاي وافزايش سه ميليون تي اي يو آن در اين فاز گفت: ميزان سرمايه گذاري در اين فاز 250 ميليون دلار بوده است.
صدر ادامه داد: فاز دوم اين بندربه دليل عدم تامين فاينانس با تاخير مواجه شد كه امسال توانستيم منابع مورد نياز را از حساب ذخيره ارزي تامين و ال سي پروژه را باز كنيم ولي به دليل مشكلات گذشته اين پروژه با يك سال تاخير مواجه مي شود.
وي ادامه داد: فاز دوم بندر شهيد رجايي كه بايد به صورت فاينانس تامين شود هم اكنون در دست اجراست و برنده مناقصه آن با مبلغي در حدود 310 ميليون يورو مشخص شده است، ولي به دليل محدوديت هاي اعمال شده در جهان همچنان در بخش تامين منابع مورد نياز با مشكل مواجه هستيم و در نظر داريم براي حل اين مشكل از حساب ذخيره ارزي استفاده كنيم.
به گفته وي، 151 ميليون يورو مورد نياز اين پروژه تامين اعتبار شده و مابقي نيز از منابع داخلي تامين خواهد شد كه بر اين اساس ظرفيت بندر شهيد رجايي به 6 ميليون تي اي يو مي رسد.
اين مقام مسوول در سازمان بنادر با بيان اينكه در بندر شهيد رجايي 2 هزار و 20 اسكله موجود است اظهار داشت: اين بندر شامل 86 هكتار محوطه است و 16 متر آبخور دارد كه قسمتي از منابع آن از طريق فاينانس تامين مي شود.
اين مقام مسوول در سازمان بنادر ادامه داد: در بخش مسافري قرار بود از 5/4 ميليون مسافر به 8/5 ميليون مسافر در سال برسيم كه با توجه به طرح توسعه در اين بخش اين امر محقق مي شود.
صدر با اشاره به اينكه بيش از سه هزار كيلومتر مرز ساحلي در كشور وجود دارد اظهار داشت: با توجه 95 درصد واردات و صادرات از طريق مرزهاي آبي صورت مي گيرد شاهد سرمايه گذاري قابل توجهي هستيم و بنادر به عنوان دروازه هاي اصلي ورود و خروج كالا به كشور محسوب مي شوند.
وي با اشاره به نقش بنادر در توسعه حمل و نقل تجاري كشور تاكيد كرد :در اين زمينه بايد به تناسب روند رشد در برنامه ريزي 5 ساله كه براساس ابلاغيه مقام رهبري 8 درصد رشد در نظر گرفته شده برنامه ها را ايجاد و با آهنگ بيشتري براي توسعه حركت كرد چرا كه بايد در منطقه رتبه قابل توجهي كسب كرد و هيچ مانعي در بنادر براي اين امر ايجاد نشود .
معاون فني ومهندسي سازمان بنادر ودريانوردي در بخش ديگري از سخنانش به طرح توسعه بندر شهيد بهشتي اشاره كرد و گفت: اين بندر تنها بندر اقيانوسيه كشور خواهد بود كه در صورت توسعه ظرفيت آن به 6 ميليون تن در سال مي رسد.
صدر مبلغ قرارداد بندر شهيد بهشتي را 342 ميليون دلار عنوان كرد و گفت: اين طرح از طريق فاينانس تامين مي شود و 85 درصد آن طبق مصوبات دولت از طريق فاينانس و 15 درصد از منابع داخلي سازمان است.
وي اضافه كرد:در اين پروژه 1320 اسكله و 197 متر اراضي موجود است كه 17 كيلومتر آن بايد لايروبي شود و هم اكنون 17 درصد پيشرفت كار دارد ولي هنوز منابع خارجي آن تامين نشده است.
معاون فني ومهندسي سازمان بنادردر ادامه به توسعه بندر انزلي اشاره كرد و افزود: اين بندر كه موقعيت مناسبي در شمال كشور دارد، بخشي از آن كه مربوط به احداث موج شكن مي شود اجرا شده و 555 ميليارد ريال برآورد هزينه اين پروژه است و هم اكنون قرارداد امضا و امسال آغاز مي شود.
وي اضافه كرد :بر اساس برنامه توسعه بندر انزلي از 7 ميليون تن ظرفيت اسمي فعلي به 17 ميليون تن خواهد رسيد، همچنين 2هزار و 750 متر موج شكن و 5/62 هكتار وسعت حوضچه در اين بندر است كه بايد ايجاد شود.
صدر اضافه كرد: اين بندر نقش موثري در تامين نيازهاي كشور و تخليه و بارگيري از طريق درياي خزر خواهد داشت.
به گفته صدر، هم اكنون توسعه بندر انزلي آغاز شده و در نظر داريم براي ساخت اسكله از مشاركت بخش خصوصي استفاده كنيم.
معاون فني و مهندسي سازمان بنادر اظهار داشت: در سال 88 براي فعاليت هاي سازمان 800 ميليارد تومان منابع در نظر گرفته شده كه 500 ميليارد تومان آن از طريق منابع درآمدي سازمان تامين و مابقي بايد از طريق فروش اوراق مشاركت و منابع بانكي تامين شود.
وي اظهار داشت: بيش از درآمدهاي استحصار شده نيازمند منابع هستيم، به نحوي كه تا هر ميزان منابع تامين شود توسعه ايجاد خواهيم كرد.
صدر با بيان اينكه توسعه بنادر در راستاي چشم اندازه 20ساله كشور تنظيم شده است افزود: طبق برنامه حركت خواهيم كرد و امسال نيز براي اين امر برنامه ريزي هايي در نظر گرفته شده است ولي هنوز اوراق مشاركت مورد نياز براي اين پروژه ها به تصويب دولت نرسيده است.
اين مقام مسوول در سازمان بنادر با اشاره به اينكه دو هزار ميليارد تومان پروژه در دست اجرا داريم گفت: چنانچه سالانه 500 ميليارد تومان هزينه كنيم 4 سال طول خواهد كشيد طرح ها اجرايي شود.
وي افزود: هدف گيري سازمان اجراي طرح ها طي 5/2 تا 3 سال است كه بر اين اساس سالي 66 ميليارد تومان نياز داريم ولي كل منابع 500 ميليارد تومان است.
وي با ذكر اين نكته كه بودجه جاري سازمان افزايش نيافته است، افزود: در نظر داريم بخش بيشتري صرف سرمايه گذاري زيربنايي كنيم ولي بر اساس اعتبارات مورد نياز 300 ميليارد تومان كسري منابع داريم كه بايد از طريق اوراق مشاركت تامين شود.
صدر در پاسخ به اين سوال كه 80 ميليارد تومان اعتباري كه بايد بر اساس دستورالعمل جديد صرف موج شكن شود،چه مشكلي ايجاد خواهد كرد، افزود: تنها يكي از بخش هاي توسعه بنادر احداث موج شكن است و اينكه ما بخواهيم تمام برنامه هايمان را صرف اين امر كنيم غير منطقي است.
وي اضافه كرد: هم اكنون طرح جامعه بنادر تصويب شده و طرح توسعه بنادر كوچك نيز به تصويب رسيده است، لذا منابع بايد قطعا در زمينه توسعه سرمايه گذاري شود.
وي با اشاره به هدف گذاري سازمان براي اجراي پروژه ها در زمان 2 تا 3 سال اظهار داشت: اين امر دو راه كار دارد يكي اين كه بر اساس نبود اعتبار پروژه ها را نيز اجرا نكنيم و راه دوم تامين كسري منابع از محل هاي ديگر است. كه مي توان بر اساس اين راه از مشاركت مردم استفاده كرد.
صدر با اشاره به ابلاغيه مقام معظم رهبري مبني بر تامين 8 درصد توسعه بنادر اظهار داشت: بايد براي تحقق اين امر از تمامي توان خود استفاده كرد چرا كه هم اكنون در دنيا ركود اقتصادي حاكم است و بهترين زمان براي سرمايه گذاري همين موقع است.
وي اضافه كرد: بايد از اين فرصت حداكثر استفاده را كرد تا در دوره رونق اقتصادي بتوان از آن بهره مندي كافي را داشته باشيم.
وي در پاسخ به وضعيت سهام تايدواتر اظهار داشت:هم اكنون بر اساس مصوبه دولت اين سهام به خزانه واريز مي شود ولي با توجه به اينكه تايدواتر از طريق منابع سازمان خريداري شده، بايد واريز به سازمان شود،كه اين امر تاكنون محقق نشده و ما هم اكنون در حال مذاكره هستيم.
اين مقام مسوول در سازمان بنادر در ادامه صحبت هاي خود به طرح حمد (مسافر بري) سازمان اشاره كرد و گفت: اين طرح از دو سال پيش آغازو بر اساس آن دو برنامه كوتاه مدت و بلند مدت برنامه ريزي شد.
وي با بيان اينكه بيش از 3200 كيلومتر مرز آبي در كشور وجود دارد اظهار داشت: چنانچه مرزهاي آبي كشور را با ساير كشورهاي مشابه مقايسه كنيم، به اين نتيجه خواهيم رسيد كه كمترين استفاده از اين مرزها در كشور مي شود و بايدبر اساس آن و نياز مردم فرصت ها را ايجاد و ظرفيت مورد نظر را فراهم كنيم. چرا كه حق مردم ما استفاده از اين منابع است.
صدر ادامه داد: با توجه به وسعت سواحل و جمعيت 70 ميليوني كشور، بايد سهم منطقي از دريا داشته و تسهيلات و امكانات مورد نظر را فراهم كنيم تا مردم نيز بتوانند بيشتر از دريا استفاده كنند.
وي با بيان اينكه در طرح حمد مطالعات در دو بخش بلندمدت و كوتاه مدت شروع شده است افزود: در بخش كوتاه مدت اقدامات متناسب نسبت به نيازهاي فعلي در بنادر كشور در نظر گرفته شد و در كنار آن برنامه هاي بلند مدت را نيز در برنامه قرار داديم.
اين مقام مسوول در سازمان بنادر اضافه كرد: هم اكنون مجري پايانه هاي مسافربري در سازمان ايجاد و برنامه هاي زودبازده را در دستور كار خود قرار داده كه مي توان به توسعه پروژه هاي بندر شهيد حقاني ، مطالعه توسعه بندر شهيد ذاكري، و چند طرح توسعه اي ديگر اشاره كرد.
وي اظهار داشت: امسال طرح هاي توسعه اي را به نتيجه و طرح جامع توسعه مسافري را تهيه كرديم. در شمال كشور نيز در رابطه با بندر انزلي و نوشهر و فريدون كنار طرح هاي مهمي در نظر گرفته شده كه بر اساس افق چشم انداز 20 ساله كشور طراحي شده است.
معاون فني ومهندسي سازمان بنادر خاطرنشان كرد: براي اجراي طرح مسافري امسال 12 ميليارد تومان سرمايه گذاري شد و سال آينده نيز اين ميزان سرمايه گذاري 22 ميليارد تومان خواهد بود.
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]