واضح آرشیو وب فارسی:موج: گزارشحضور 254 هنرمند در هفتمين دوسالانه نگارگري
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ 254 هنرمند، آثار خود را در هفتمين دوسالانه نگارگري به نمايش مي گذارند.
به گزارش خبرنگار موج، نشست خبري هفتمين دوسالانه نگارگري با حضور مرتضيي حيدري دبير كل، دكتر محمد علي رجبي، جليل جوكار دبير علمي و حسين عصمتي دبير اجرايي دوسالانه در موزه هنرهاي معاصر برگزار شد.
مرتضي حيدري دبير دوسالانه گفت: بعد از فراخواني كه به شكل آزاد از سوي دبيرخانه منتشر شد، 522 هنرمند آثار خود را در بخش هاي مختلفي از جمله نقاشي ايراني، تذهيب، گل مرغي به تعداد يك هزار 670 اثر ارسال كردند.
وي تصريح كرد: از تعداد 522 هنرمندي كه آثار خود را ارسال كردند، 366 هنرمند خانوم و 156 هنرمند آقا و 184 هنرمند از شهرستان هاو 333 هنرمند از تهران مي باشند.
وي ابراز داشت: در اولين بازبيني 293 هنرمند و 431 اثر براي حضور در دوسلانه انتخاب شده و بعد از بازنگري پاياني 254 هنرمند با 362 اثر انتخاب شده كه از اين تعداد 96 اثر در بخش تذهيب، 90 اثر در بخش گل مرغي، 129 اثر در بخش نگارگري و باقي آثار، منتخب هايي از آثار هنرمندان پيشكسوت اين هنر مي باشد.
وي افزود: تعداد بالاي آثار شركت كننده در جشنواره و كمبود فضا سبب شد تا بسياري از آثار قابل توجه شركت كننده در دوسالانه به نمايش درنيايد كه اين باعث تاسف داوران بود.
حيدري گفت: علاوه بر نمايشگاه، يك همايش سه روز و يك كارگاه آموزشي قابل توجه نيز در فرودين ماه برگزار خواهد شد كه مي تواند تاثيرات قابل توجهي در پيشرفت نگارگري در كشور داشته باشد.
وي اظهار داشت: در هر رشته 3 نفر برگزيده خواهيم داشت كه به هر نفر 10 سكه بهار آزادي اهدا خواهد شد، همچنين در بخش همايش، به چهار نفر از برگزيدگان مقالات 4 سكه بهار آزادي تقديم مي شود.
نگارگري هنر ملي ايرانيان
دكتر محمد علي رجبي در ادامه همايش تصريح كرد: هنر ملي ما در حوزه تصوير، هنر نگارگري است كه با سابقه تاريخي كه از قديم ترين زمان با ايرانيان بوده و نمادي از روح و جان فرهنگ و مظاهر زندگي ايرانيان است.
وي ابراز داشت: امروز نيز اين هنر، به عنوان هنر معاصر ايران و متعلق به همين مرز و بوم و با پشتوانه فرهنگي چند هزار ساله خود همچنان به راه خود ادامه مي دهد.
وي افزود: برگزاري هفتمين دوسالانه نگارگري، در واقع تابلويي براي نمايش فعاليت هاي اساتيد بزرگ در پرورش هنرمندان جوان در اين عرصه مي باشد و خواهيم فهميد كه طي دو ساله گذشته هنر نگارگري در ايران تا چه اندازه پيشرفت كرده است.
رجبي در خصوص برگزاري همايش ملي نگارگري در فروردين ماه 88، گفت: آنچه كه در اين همايش انجام مي دهيم، فعاليت هايي است كه مي تواند تكميل كننده اين نمايشگاه باشد، تا جوانان با مباحث ارائه شده در اين همايش دريابند كه چه مسائلي در حاشيه هنر نگارگري وجود دارد كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي تصريح كرد: معمولاً در نمايشگاه هاي اين چنين، برخي از هنرمندان به دليل انتخاب نشدن اثر خود ابراز گله مندي مي كنند، اين درحالي است كه اگر داوري به يك كلاس آموزشي تبديل شود، ديگر جايزه در آن مطرح نبوده، به همين دليل در اين بخش دو گروه از استادان نگارگر و استادان اهل نظر را دعوت كرده تا در جلسات و ميزگرد هايي براي هنرمندان دليل انتخاب نشدن اثر را اعلام كنند.
وي ابراز داشت: انتخاب مقالات در بخش همايش نيز مي تواند راهي براي درك توان علمي در بخش هنر نگارگري خواهد بود.
انديشه را بر تكنيك مقدم مي دانيم
جليل جوكار دبير علمي همايش در ادامه افزود: خوشبختانه در دوسالانه امسال، نقش فعالي درخصوص پژوهش در آثار نگارگري داشتيم، به گونه اي كه 24 مقاله ارزشمند به دبيرخانه همايش ارسال شد كه از نظر علمي مورد بررسي داوران اين بخش قرار گرفت.
وي گفت: مقالات ارسال شده به جشنواره از جهات مختلف از جمله قوت در پژوهش و تدوين مناسب، انتخاب موضوع بكر و خلاقانه در مقاله، قدرت استدلال و استخراج مطالب، ميزان اشرف پژوهش گر در خصوص مطلب مورد پژوهش مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وي اظهار داشت: اين همايش در روزهاي 30، 31 فروردين و يكم ارديبهشت ماه 88 برگزار شده و روز سوم همايش به صورت يك ميزگرد خواهد بود.
وي تصريح كرد: ما در بخش نگارگري نيازمند هنرمندان پژوهشگر و نگارگران صاحب دانش و پژوهش هستيم، در واقع با برگزاري چنين همايشي نشان داديم كه انديشه را بر تكنيك مقدم مي دانيم.
وي در پايان اذعان داشت: نگارگر قبل از آنكه دست به قلم شود بايد اهل انديشه باشد، نگارگران امروز با توجه و مطالعه آثار گذشته اين سرزمين در حوزه نگارگري مي توانند روند پيشرفت خود در زمينه اين هنر را تصحيح كنند.
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]