واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مراسم رونمايي از كتاب «مباني جراحي مغز و اعصاب» برگزار شد تاكيد رييس جهاد دانشگاهي بر ضرورت توجه به توليد و تجاريسازي علم جهت رفع نيازهاي جامعه
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنفي - فرهنگي
مراسم رونمايي از كتاب «مباني جراحي مغز و اعصاب» با حضور رييس و معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي، مولفين و مترجمين كتاب و جمعي از اساتيد و متخصصان برگزار شد، در جهاد دانشگاهي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، كتاب «مباني جراحي مغز و اعصاب» توسط دكتر اميدوار رضايي استاد جراحي مغز و اعصاب دانشگاه شهيد بهشتي و دكتر گيو شريفي استاديار جراحي مغز و اعصاب دانشگاه شهيد بهشتي ترجمه و تاليف شده و توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي منتشر شده است.
لزوم توجه به توليد و تجاريسازي علم جهت رفع نيازهاي جامعه
دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاد دانشگاهي در اين مراسم با بيان اينكه توسعه پايدار در كشورها زماني اتفاق ميافتد كه توسعه متوازن در حوزههاي علم و فناوري، فرهنگي، اجتماعي و سياسي وجود داشته باشد، گفت: توسعه علم و فناوري از ابعاد مهم اين چهاروجهي توسعهايست كه جهاد دانشگاهي از ابتداي تاسيس توجه به اين مهم را در دستور كار خود قرار داده است.
وي با اشاره به اهميت توليد علم و تجاري سازي آن براي رفع نيازهاي جامعه، گفت: اين روند نيازمند ساختاري است كه تحت عنوان نظام ملي نوآوري از آن ياد ميشود.
وي افزود: يكي از فعاليتها در اين حوزه راهاندازي سازمان انتشارات بوده است كه سعي كرديم از طريق انتشار كتاب و مقاله و غيره يافتههاي ديگران را در اختيار متخصصان و دانشجويان داخلي قرار داده و يا يافتههاي خودمان را به ديگران انتقال دهيم و خوشحاليم كه سازمان انتشارات از سال 59 به صورت غيررسمي و بعد از آن به صورت رسمي و در قالب سازمان انتشارات فعاليتهاي خوبي را در حوزه انتشارات كشور انجام داده است.
ترجمه 30 عنوان كتاب درباره امام(ره) به چند زبان، به مناسبت دهه فجر
محمد سلگي، رييس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي نيز در اين مراسم در سخناني با اشاره به آغاز فعاليت بخش انتشارات جهاد دانشگاهي از سال 1360 و چاپ بيش از 3200 عنوان كتاب در اين مدت، گفت: در حال حاضر 20 ناشر فعال در دانشگاههاي سراسر كشور داريم كه در توليد و عرضه كتاب فعال هستند.
وي با بيان اينكه سال گذشته 273 عنوان كتاب در جهاد دانشگاهي به چاپ رسيده است، اظهار كرد: در صدديم كه اين رقم را در سالهاي آتي به آمار «يك عنوان كتاب در هر روز» ارتقا دهيم.
سلگي با اشاره به انتشار كتب در حوزههاي مختلف، گفت: درحال حاضر مجموعه 15 جلدي قارچ شناسي در دست چاپ است كه جلد سوم آن نيز به اتمام رسيده است، همچنين مجموعهاي 16 جلدي علوم آزمايشگاهي نيز در دستور چاپ قرار دارد.
وي افزود: 30 عنوان كتاب به مناسبت دهه فجر و درباره امام خميني (ره) به زبانهاي گوناگون ترجمه ميشود.
رييس انتشارات جهاد دانشگاهي با اشاره به طرح تلخيص و چكيدهنويسي كتب مطرح و مرجع با كمك مولفين و مترجمين اين كتب، گفت: سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي همچنين نشر نتايج تحقيقات جهاد دانشگاهي را نيز در دستور كار قرار داده است.
وي با اشاره به فعاليت 40 فروشگاه در زمينه توزيع كتاب در جهاد دانشگاهي، عنوان كرد: در حوزه ترويج و رونق كتابخواني نيز فعاليتهايي صورت گرفته است.
وي با اشاره به برگزاري جشنواره كتاب سال دانشجويي و همچنين كتاب پايان نامه سال دانشجويي، گفت: برنامههاي هفته كتاب، تجهيز كتابخانههاي دانشگاهي، تجليل از مولفين و مترجمين و رونمايي از كتب نيز از ديگر فعاليتهاي اين سازمان است.
رييس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي در خاتمه با بيان اينكه معتقديم معرفي كتب از اهميت زيادي برخوردار است، عنوان كرد: در بسياري از موارد ديده ميشود كه كتبي ارزشمند توليد ميشود ولي معرفي نميشود. در اين راستا جهاد دانشگاهي در نظر دارد به صورت مداوم و منظم هر چند هفته يكبار برنامه رونمايي از كتاب برگزار كند.
جهاددانشگاهي با ثبت ايدههاي دانشگاهيان موجب توليد بومي و رشد علمي ميشود
دكتر اميدوار رضايي استاد جراحي و مغز دانشگاه شهيد بهشتي و مولف "كتاب مباني جراحي مغز و اعصاب" نيز در مراسم رونمايي از اين كتاب با بيان اين كه اين كتاب پيش از اين نيز از سال 70 از سوي جهاد دانشگاهي به چاپ رسيده است، گفت: در واقع كتاب حاضر تجديد چاپ و بازنگري جديد و نگاه علمي جديد به جراحي مغز و اعصاب است.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه برخي از رشتهها همانند بيماريهاي مغز و اعصاب از اهميت ويژهاي برخوردارند، گفت: در رشتههاي پزشكي عمومي وقت كمتري به اين حوزه داده ميشود و جاي مجموعههايي كه بتواند نيازهاي پزشكان عمومي را در اين حوزه پاسخگو باشد، خالي بود.
وي افزود: يك بيمار مغز و اعصاب ممكن است بين مرگ و زندگي قرار داشته باشد و در واقع تشخيص علائم بيماري از سوي يك دانشجو و پزشك عمومي براي نجات وي از مرگ ضروري است و در واقع بايد كارهاي اوليه براي نجات او انجام شود.
وي خاطرنشان كرد: اين كتاب ميتواند مورد استفاده دانشجويان، انترنها و دستياران و پزشكان اورژانس و خانواده قرار گيرد.
وي با بيان اين كه اين كتاب در نتيجه يك كارگروهي بوده و بر اساس نياز احساس شده منتشر شده است، عنوان كرد: با كمك جهاد دانشگاهي اين فكرها را عملياتي و به صحنه آورديم و اين در حاليست كه بسياري از فكرها به دليل نبود امكانات در نطفه خفه ميشود و خوشحاليم كه جهاد دانشگاهي به دانشگاهيان كمك ميكند كه ايدههاي خود را به ثمر برسانند و توليد بومي و رشد علمي محقق شود.
رضايي با اشاره به مقام اول كشور در سرعت رشد توليد علم عنوان كرد: اميد است در توليد علم نيز به مقام اول دست يابيم.
مولف كتاب مباني جراحي مغز و اعصاب در خاتمه گفت: اميد است فصول ديگري نيز به اين كتاب اضافه و تكميل شود.
استاديار جراحي مغز واعصاب دانشگاه شهيد بهشتي:
يك پزشك عمومي در كشور ما ارتباط زيادي با جراحي اعصاب ندارد
همچنين دكتر گيو شريفي، استاديار جراحي مغز و اعصاب دانشگاه شهيد بهشتي به عنوان مولف ديگر اين كتاب نيز با بيان اين كه نياز به انتشار اين كتاب با توجه به نيازهاي موجود در آموزش پزشكي است، گفت: يك پزشك عمومي در كشور ما ارتباط زيادي با جراحي اعصاب ندارد و در خيلي از دانشگاهها حتي كرسيهاي آموزش جراحي مغز و اعصاب نيز وجود ندارد.
وي افزود: اين در حالي است كه اين پزشكان بعدها با بيماراني مواجه ميشوند كه درگير بيماريهاي مغز و اعصاب هستند كه از آن جمله ميتوان به تروماي مغزي، ديسك و يا سردردها اشاره كرد كه پزشكان بايد اطلاعات كافي در اين حوزه داشته باشند، بنابراين به اين نتيجه رسيديم كه كتابي ساده و در عين حال جامع براي اين مخاطبان طراحي شود تا فرد بتواند در دوره زماني محدودي مطالب آن را آموزش ببيند.
استاديار دانشگاه شهيد بهشتي در خاتمه گفت: اميد است بخش مربوط به بيماريهاي معروف نورولوژي نيز به اين كتاب اضافه شود تا مباحث آن كاملتر شود.
فاصله ورود يك كتاب مرجع از خارج از كشور و ترجمه آن به كمتر از يك سال رسيده است
دكتر فاطمي، مسوول گروه علوم پزشكي شوراي علمي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي نيز با بيان اين كه جهاد دانشگاهي شروع كننده جريان ترجمه و تاليف كتاب به ويژه در حوزه علوم پزشكي پس از انقلاب اسلامي بوده است، گفت: با توجه به توسعه دورههاي تحصيلات تكميلي در حال حاضر فاصله ورود يك كتاب مرجع از خارج از كشور و ترجمه آن به كمتر از يك سال رسيده است.
وي با بيان اينكه ترجمه، بخشي از فعاليت حوزه انتشارات جهاد دانشگاهي است، اظهاركرد: در حوزههاي تخصصي هنوز بيشترين مراجع به زبان اصلي منتشر ميشود و توجه به اين نكته ضروريست كه حوزه تاليف كتب تابع مستقيمي است از ميزان توليد علم در كشور.
وي با اشاره به آهنگ رشد توليد علم در كشور به ويژه در حوزه علوم پزشكي، اظهاركرد: خوشبختانه شاهديم كه در حوزه علوم پزشكي مطالبي تخصصي كه در كتب مرجع در حد يك فصل هستند به صورت كتب مجزايي به چاپ ميرسند.
وي با اشاره به انتشار كتاب مباني جراحي مغز و اعصاب عنوان كرد: اين كتاب كه حاصل تجربيات خود مولفان است ميتواند از سوي جراحان و دانشجويان پزشكي عمومي مورد استفاده قرار گيرد.
مسوول گروه علوم پزشكي شوراي علمي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي در خاتمه ابراز اميدواري كرد از اين پس كتابهايي منتشر شود كه نمايه مراجع كتاب پر باشد از عناوين مقالات فارسي كه از آنها استفاده شده است.
همچنين دكتر حداديان، مدير گروه جراحي اعصاب دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در اين مراسم با بيان اينكه به اعتقاد من كتاب "مباني جراحي مغز و اعصاب" نمونه است، گفت: اين كتاب بسيار ساده نگاشته شده و در حوزه مباني جراحي مغز و اعصاب گردآوري شده است و ميتواند مورد استفاده دانشجويان و كليه همكاران گروه پزشكي و رزيدنتهاي جراحي مغز و اعصاب قرار گيرد.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]