واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير بازرگاني : قيمتهاي داخلي بايد همچنان كاهش يابند
اقتصاد. وزير بازرگاني. همايش
وزير بازرگاني ميگويد : همزمان با كاهش قيمتهاي جهاني، بايد قيمتها در داخل كشور نيز روند كاهشي خود را طي كنند .
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ، سيد مسعود ميركاظمي روز شنبه در حاشيه دومين همايش بحران مالي حهاني ، فرصتها و چالشها در تهران در گفت وگو با خبرنگاران افزود: اين نكته مهم را نبايد از نظر دور داشت كه با كاهش قيمتهاي داخلي ، بر ميزان صادرات افزوده ميشود و به تبع آن نيز واردات رو به كاهش خواهد بود .
** اعمال سياستهاي تعرفه اي
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادي ايرنا ، وي ادامه داد : اينكه سياست ها فقط تعرفهاي باشد ، به معناي آن است كه پذيرفتهايم كه قيمتها درسطح كنوني باقي بماند و اين ديدگاه منطقي به نظر نميرسد .
وزير بازرگاني ادامه داد : وزارت بازرگاني با تغيير تعرفه برخي كالاها موافق نيست و تمامي تصميمات براساس بررسي قيمتها ، گرفته ميشود .
وي سپس اظهار داشت : اگر زماني احساس شود كه در خصوص كالايي با بحران مواجه ميشويم و اين زيان به معناي زيان ناشي از سود نباشد ، تصميمگيري لازم صورت ميگيرد .
** تاثير بحران جهاني بر قيمت ها
وزير بازرگاني سپس به تاثير بحران جهاني بر روي قيمتهاي داخلي پرداخت و گفت : به طور قطع افزايش قيمتها و كاهش رشد ناخالص جهاني بر روي صادرات و واردات كشور نيز تاثير خود را بر جاي ميگذارد .
به گفته وي ، اين تاثير در قيمت كالاهاي مطرح در بورس مانند فولاد و پتروشيمي به خوبي قابل مشاهده است .
** قيمت محصولات كشاورزي
ميركاظمي با بيان اينكه قيمت محصولات كشاورزي در دو سال اخير روند افزايشي داشت و كاهش كنوني قيمتها را به ثبات رسانده است ، گفت : آمارها و شواهد بيانگر آن است وضعتيت قيمتها در بخش كشاورزي بيشتر متاثير از شرايط داخلي و عوامل طبيعي ميباشد .
وي در عين حال پيش بيني كرد كه احتمال افزايش قيمت شكر خام و شكر سفيد تا شش درصد در سال ۲۰۰۹در بازار جهاني وجود دارد ، اما ساير اقلام كشاورزي با كاهش قيمت مواجه خواهند بود .
**صادرات محصولات كشاورزي
ميركاظمي در ادامه ميزان صادرات محصولات كشاورزي كشور را در فاصله سال هاي ۸۱تا ۸۳به ميزان سه ميليارد و ۵۰۰ميليون دلار عنوان كرد وگفت : اين نسبت در سالهاي ۸۴تا ۸۶به شش ميليارد و ۹۰۰دلار رسيد .
وزير بازرگاني با ابراز اميدواري از اينكه ميزان صادرات محصولات كشاورزي در دولت نهم به دو برابر رقم كنوني برسد ، تصريح كرد : مجموع واردات محصولات كشاورزي در سالهاي ۸۴تا ۸۶نسبت به سالهاي ۸۱تا ۸۳فقط ۴۵۰ ميليون دلار افزايش داشته است .
**تاثير بحران بر بخش صنعت
ميركاظمي در خصوص تاثير بحران جهاني بر روي بخش صنعت نيز گفت : اين بحران به طور متوسط تاثيري حدود يك درصد بر واردات و صادرات بخش صنعت بر جاي ميگذارد .
وي افزود : آثار بحران بر قيمتها در بخش صنايع فلزي بيش از ساير بخش ها و در صنايع چوب و مبلمان كمتر از ديگر بخشها است .
** تعديل قيمتها در سال ۲۰۱۰
وزير بازرگاني سپس پيش بيني كرد كه بحران جهاني تا سال ۲۰۱۰ميلادي مهار مي شود و روند كاهشي قيمتها نيز به سمت تعديل ميرود .
وي با اشاره به اينكه تحليل بازارهاي جهاني و آثار بحران بر روي كالاهاي اساسي پيوسته دراين وزارتخانه در دست بررسي است ، گفت :تاثير قيمتهاي جهاني بر روي كالاهايي مانند فولاد و پتروشيمي پيوسته در حال رصد است .
** طرح تحول اقتصادي
ميركاظمي بااشاره به اينكه وزارت بازرگاني با اجراي برنامههاي كوتاه و ميان مدت در راستاي اجراي طرح تحول گام برداشته است ، افزود : بخش عمده اي از بيش از ۱۰پروزه فعال دراين وزارتخانه در حال اتمام است .
وي در پايان افزايش تعداد بازرسان از ۸۰۰به چهار هزار نفر براي نظارت بر بازار و اجراي برنامههاي ذخيرهسازي با هدف تنظيم بازار و ممانعت از بروز مشكل را از جمله برنامههاي اين وزارتخانه بيان كرد .
شنبه 28 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]