واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حسن خميني :تحول در نظام بينالملل ضروي است/ مولفههاي راه مطلوب تبيين شود
نوه بنيانگذار انقلاب اسلامي ايران بر ضرورت تحول در نظام بين الملل تاكيد كرد و با انتقاد از شديد از سكوت جهان عرب در برابر جنايات رژيم صهيونيستي نسبت به تداوم مقاومت غزه ابراز اميدواري كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، سيد حسن خميني در سخناني در نشست دهه چهارم؛ ضرورت تعامل و تحول با اشاره به بحران غزه بر ضرورت تحول در نظام بين الملل تاكيد كرد و با طرح اين پرسش كه آيا وقت آن نرسيده در راستاي تحول اين نظام گام برداريم گفت: اميدواريم خداوند چشمان بزدلان جهان عرب را كه بويي از شرافت و انسانيت نبردهاند بشوياند و به ملت مظلوم فلسطين توفيق مضاعف عنايت كند تا در برابر ظلم ايستادگي كنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع همايش اشاره كرد و گفت: تحول معناي تاريخي دارد و از مفاهيمي است كه نميتوان آن را خوب و بد دانست.
نوه بنيانگذار انقلاب با بيان اينكه نفس تحول و دگرگوني ميتواند امر مضموم يا مطلوبي باشد اظهار داشت: كساني كه به دنبال طرح سخن نو هستند به دنبال اين هستند كه يك گام به جلو بردارند و وضع موجود و وضع مطلوب دو مفهومي است كه در كنار تحول قرار ميگيرد و اين دو معنا بايد قبل از ضرورت تحول شناخته شود.
سيد حسن خميني گفت: حركت از وضع موجود به سمت وضع مطلوب يا ميتواند شتابان صورت گيرد يا ميتواند با شيب ملايم صورت پذيرد.
وي خاطرنشان كرد: مهم نيست كه با چه شتابي به سمت وضع مطلوب حركت كنيم.
توليت حرم حضرت امام خميني (ره) با بيان اينكه بسياري از ما به واسطه اينكه در درون انقلاب زندگي ميكنيم نسبت به وضع موجود شناخت كافي نداريم اظهار داشت: آنچه در سه دهه انقلاب تحقق پيدا كرد گام بسيار بزرگي بود و سخن از تحول به معناي ناديده گرفتن كارهاي بزرگ انجام شده نيست.
وي با بيان اينكه وضع موجود ما از گذشته در تمام ابعاد بهتر است گفت: همانگونه كه چشم بستن به واقعيات روز و دل در گرو داشتن آنچه كه وجود دارد و عيبها را نديدن غلط است و باعث ميشود در جا بزنيم غيرمنصفانه وضع موجود را ديدن و سياه انگاشتن همه چيز نيز درست نيست.
سيد حسن خميني يادآور شد: وضع موجود چون ملموس است كمتر درباره آن سخن گفته ميشود.
وي به مفهوم وضع مطلوب اشاره كرد و گفت: در راه رسيدن وضع مطلوب بايد سه گام مهم برداشته شود و به سه سوال بزرگ پاسخ دهيم.
وي ادامه داد : در ابتدا بايد تعريفي از وضع مطلوب از ديدگاه خودمان داشته باشيم اگر جرياني بخواهند در سطح كساني كه پيرامون چنين مفاهيمي خلل ايجاد كنند بهترين راه آن طرح سوال در خصوص اين مفاهيم است.
فرزند يادگار حضرت امام تاكيد كرد: بسياري از انقلابها اين زحمت را به خود نميدهند كه تعريفي از وضع مطلوب را ارائه دهند و بسياري از حركتهاي اجتماعي نيز در اين خصوص گام برنميدارند.
وي در بيان گام دوم در خصوص وضع مطلوب نيز گفت: بايد مولفههاي وضع موجود را تبيين كنيم.
سيد حسن خميني با بيان اينكه نبايد هر كس به زعم خود از مفاهيمي مانند عدالت برداشت كند تاكيد كرد: مصلحان اجتماعي بايد در اين راستا تلاش كنند. انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام اين دو كار را در كوتاهترين زمان ممكن انجام داد و اين از افتخارات امام است كه براي نخستين بار از واژههاي مبهم و ناگويا استفاده نكردهاند.
وي تصريح كرد: امام پيش از انقلاب مفاهيم خود را توضيح داده و مولفههاي اسلام را بيان كرده است و آن هنگام كه انقلاب پيروز شد مولفههاي انقلاب را به راي مردم گذاشت.
وي تصريح كرد: اگر مولفهها مشخص نشود صف لشكريان اصلاح بعداً بذر اختلاف را در حركتهاي خود ايجاد خواهند كرد.
سيدحسن خميني در بيان گام سوم در خصوص وضع مطلوب نيز گفت: بايد مشخص شود راه رسيدن به وضع مطلوب كدام است.
وي تاكيد كرد: راه برونرفت انسدادهاي موجود و راه بقاي انقلاب اجتهاد در مباني انقلاب و انديشههاي امام(ره) است.
فرزند يادگار حضرت امام با بيان اينكه ما در تاريخ اسلام با سه نحله مواجه بوديم افزود: در تاريخ اسلام كساني بودند كه در متن تقلب كردهاند و نيز كساني بودند كه در مواجهه با مسائل بدون رجوع به متن مقدس به بيان مسائل ميپرداختهاند و نيز نحله سوم راهي بود كه ائمه ما پيش پاي ما گشودند.
وي با بيان اينكه روشنفكري به معناي حرف نو زدن نيست گفت: روشنفكر كسي است كه حرف نو در پاسخ به سوالهاي جامعه داشته باشد. روشنفكر پيرامون درد جامعه خود ميانديشد اما الزاماً حرف نو ندارد ولي پاسخ نو دارد.
سيدحسن خميني با بيان اينكه ما در انقلاب با يك متن مقدس مواجه هستيم و آن امام (ره) است نسبت به ناديده گرفتن عنصر زمان و مكان در اجتهاد انتقاد كرد و گفت: زمان و مكان در اجتهاد تاثير دارد، اما متاسفانه گفته حضرت امام(ره) هنوز ناديده گرفته ميشود.
سيد عليرضا بهشتي نيز به عنوان نماينده تشكل توحيد و تعاون كه ميزباني همايش را بر عهده داشت در سخنراني خود در اين همايش به ارائه گزارشي از متن الگوي زيست مسلماني پرداخت و اين همايش را آغاز راه براي پاسخ به پرسشهايي در باب ضرورت تحول خواند .
وي گفت : سعي داريم به اين پرسشها پاسخ دهيم كه بايد به دگرگوني بنيادين ساختار نظام انديشيد؟ و يا به منظور فراهم شدن زمينه براي دستيابي به شرايط لازم تحقق مطالبات و آرمانهاي اين مردم انقلاب كرده، نيازمند تغيير و تحول در نگرشها، روندها، رويكردها و فرايندهاي موجود هستيم.
جمعه 27 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]