تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):خردمند به کسى که از او نصیحت مى خواهد، خیانت نمى کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820882368




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نظارت بر دولت، ركن اصلي بخش اقتصادي برنامه پنجم


واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: نظارت بر دولت، ركن اصلي بخش اقتصادي برنامه پنجم
سياست‌هاي كلي برنامه پنجم در بخش اقتصادي نسبت به برنامه‌هاي كلي برنامه چهارم، فارغ از مشابهت‌هاي زيادي كه با هم دارند اما تفاوت‌هاي زيادي نيز ميان اين دو به چشم مي‌خورد.


سياست‌هاي كلي برنامه پنجم در بخش اقتصادي نسبت به برنامه‌هاي كلي برنامه چهارم، فارغ از مشابهت‌هاي زيادي كه با هم دارند اما تفاوت‌هاي زيادي نيز ميان اين دو به چشم مي‌خورد.

به گزارش «فردا» ريشه اشتراكات دو دسته سياست كلي برنامه چهارم و پنجم، از آن روست كه هر دو به عنوان سياست‌هاي كلي دو برش پنج ساله از افق بيست ساله 1404 تدوين شده‌اند و بالطبع اهداف مشترك و در راستاي هم پيش‌بيني شده است. اما در بررسي تفاوت‌ها وجوه افتراق اساسي بين سياست‌هاي كلي برنامه پنجم و چهارم توسعه از بخش اقتصادي به چشم مي‌خورد.

تأكيد بر رويكرد "كمي" در سياست‌هاي كلي اقتصادي برنامه پنجم، افزايش نظارت‌ها، صندوق توسعه ملي و قطع وابستگي به نفت، اصل 44 و رقابت‌پذير شدن بازارها، توجه به ضريب جيني و هدفمندكردن يارانه‌ها از جمله اين تفاوت‌هاست.

مجمع تشخيص مصلحت نظام براي اينكه قطعات پازل ثبات در اجراي برنامه‌هاي پنج ساله توسعه را كامل كند، پس از مشخص كردن اهداف كلان برنامه پنجم به صورت عددي، فرايند نظارت‌پذيري برنامه را نيز توسعه داده است. علت اصلي اتخاذ اين رويكرد به نحوه اجراي برنامه چهارم توسعه از سوي دولت نهم برمي‌گردد. در حالي كه دولت نهم موظف بود، هر ساله گزارش چشم‌انداز و گزارش عملكرد برنامه را به ترتيب در تيرماه و آذر ماه سال بعد منتشر كند اما كمتر به اين وظيفه خود همت گماشت و گزارش‌هايي را نيز كه بعضاً در اختيار مجلس قرار داد، از جامعيت بسيار پاييني برخوردار بود.

از سوي ديگر علاوه بر اينكه اين دولت در تحقق اهداف كلان برنامه ناموفق عمل كرد، به بسياري از وظايف قانوني خود مطابق با برنامه چهارم عمل نكرد. اين روش اجرا از سوي دولت نهم به معناي آن است كه در نهايت تحقق اهداف چشم‌انداز با ابهام مواجه خواهد شد. در اين راستا تدوين كنندگان سياست‌هاي كلي، علاوه بر پرداختن به بحث نظارت‌پذيري برنامه، در اختيار جامعه قرار دادن اطلاعات اقتصادي را نيز به طور مشخص مورد تأكيد قرار داده‌اند.

ادامه مطلب را در ستون يادداشت بخوانيد.
 جمعه 27 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فردا نیوز]
[مشاهده در: www.fardanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن