واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: اخبار ادبی هفته
سایت جلال آل احمد راهاندازی میشودبه گزارش خبرنگار تبیان بخشی از این سایت به خود آل احمد اختصاص دارد، كه شامل معرفی آثار، زندگینامه، فیلم و تصاویر به جا مانده از این نویسنده خواهد بود. بخش دیگر، جلال از نگاه دیگران نام دارد. در این قسمت، تمامی كتابها، مقالهها و نقدهایی كه دربارهی آثار جلال نوشته شده، درج میشوند. بنا بر اعلام، این سایت به دنبال برگزاری نخستین دورهی جایزهی ادبی جلال آل احمد از سوی دبیرخانهی این جایزه و به منظور اطلاعرسانی و آگاهی علاقهمندان به شناخت بیشتر این نویسندهی صاحبنام و همچنین چگونگی و نحوهی روند داوری آثار مورد ارزیابی جایزهی جلال راهاندازی خواهد شد. دبیرخانهی جایزهی جلال آل احمد از تمامی نویسندگان، منتقدان و علاقهمندان به این نویسنده خواسته تا دستنوشتهها، مقالهها، عكس، فیلم و آثاری را كه دربارهی او دارند، به دبیرخانهی جایزهی جلال واقع در: تهران، خیابان انقلاب، بین صبا و فلسطین جنوبی، شمارهی 1178، طبقهی دوم بفرستند، تا با نام خودشان در سایت جلال درج شود.
گلشیری بهسراغ ترجمهی كافكا و فاكنر میروداحمد گلشیری داستانهای كوتاه فرانتس كافكا و ویلیام فاكنر را ترجمه میكند. به گزارش ایسنا این كتابها از مجموعهی بهترین داستانهای کوتاهاند، كه پیش از این، داستانهای كوتاه ارنست همینگوی، آنتوان چخوف و گابریل گارسیا ماركز، به همراه مقدمههایی مفصل دربارهی این نویسندگان و آثارشان از این مجموعه منتشر شدهاند.
پیش از این، داستانهای كوتاه كافكا با ترجمهی علیاصغر حداد منتشر شده بود، كه این بار گلشیری گزیدهای از داستانهای كوتاه این نویسنده را به همراه مقدمهای مفصل دربارهی او منتشر خواهد كرد و پس از آن به سراغ ترجمهی داستانهای ویلیام فاكنر خواهد رفت. همچنین «ساعت شوم» گابریل گارسیا ماركز با ترجمهی گلشیری به تازگی توسط انتشارات نگاه به چاپ پنجم رسیده است.
حاصل 35 سال تدریس فلسفهی كانت؛ كریم مجتهدی اینبار "افكار كانت" را منتشر كرد كریم مجتهدی پس از تألیف «فلسفهی نقادی كانت» و كتاب «دونس اسكوتوس و كانت به روایت هایدگر»، كتاب دیگری را دربارهی این فیلسوف با عنوان «افكار كانت» منتشر كرد. به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به گفتهی مجتهدی، كار نگارش «افكار كانت» كه حاصل 35 سال تدریس فلسفهی كانت است، دو سال پیش بهپایان رسیده است. او همچنین اشاره كرد كه این كتاب شامل بحثهای ناشناختهای دربارهی كانت در ایران است. این استاد فلسفه با توصیه كردن كتاب «فلسفهی نقادی كانت» برای مبتدیان علاقهمند به فهم فلسفهی كانت، كتاب «افكار كانت» را مناسب كسانی دانست كه كانت را میشناسند و با این كتاب میتوانند اطلاعاتشان را تكمیل كنند. «افكار كانت» در 314 صفحه توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شده است.
همچنین كتاب «سیدجمالالدین اسدآبادی و تفكر جدید» كه برای اولین بار در سال 1363 منتشر شده بود، بهتازگی برای نوبت دوم توسط انتشارات نشر تاریخ به چاپ رسیده است. كریم مجتهدی این روزها در دفتر غربشناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی همچنان مشغول تقریر و تحقیق در حوزهی فلسفهی غرب است. استاد 75سالهی دانشگاه تهران پیش از این كتابهای «چند بحث كوتاه فلسفی»، «فلسفهی نقادی كانت»، «سیدجمالالدین اسدآبادی و تفكر جدید»، «دربارهی هگل و فلسفهی او»، «نگاهی به فلسفههای جدید و معاصر در جهان غرب»، «پدیدارشناسی روح بر حسب نظر هگل»، «فلسفه در قرون وسطا»، «دونس اسكوتوس و كانت به روایت هایدگر»، «منطق از نظرگاه هگل»، «آشنایی ایرانیان با فلسفههای جدید غرب»، «فلسفه و غرب»، «ترجمهی مقدمهی كربن بر المشاعر ملاصدرا»، «فلسفهی تاریخ»، «دكارت و فلسفهی او» و «فلسفه و تجدد» را منتشر كرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 380]