واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير عامل سازمان تعاون روستايي ايران:امحاي محصولات كشاورزي در سازمان تعاون روستايي به صفر رسيد
خبرگزاري فارس: مدير عامل سازمان مركزي تعاون روستايي ايران گفت: امحاي محصولات كشاورزي خريداري شده در سازمان تعاون روستايي از يك ميليون تن برنامه سوم به صفر رسيده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، سيد محمد موسوي مدير عامل سازمان مركزي تعاون روستايي ايران امروز در جمع خبرنگاران گفت: در حالي كه در برنامه سوم يك ميليون و 50 هزار تن محصول خريداري شده به صورت تضميني در سازمان تعاون روستايي امحا ميشد، اين رقم در برنامه چهارم با مديريت موثر به صفر رسيده است.
وي افزود: اين سازمان در سال جاري 260هزار تن سيبزميني به صورت تضميني خريداري كرده است كه 112 هزار تن از آن مربوط به سيبزميني بهاره همدان است كه نميتوان بيش از 2 هفته در فضاي باز نگهداري كرد، اما با مديريت علمي و نگهداري در سردخانه از فاسد شدن آن جلوگيري شد.
موسوي افزود بخشي از سيبزميني خريداري شده بين مددجويان كميته امداد امام خميني و سازمان بهزيستي توزيع شد.
معاون وزير جهاد كشاورزي افزود: ميانگين مدت نگهداري محصولات كشاورزي در انبار از 9 ماه به 3 ماه كاهش يافت البته منهاي چاي خشك كه به صورت سنواتي نگهداري ميشود.
همچنين زمان پرداخت بهاي محصول از 120 روز به 3 روز كاهش يافته و ميزان خريد توافقي محصول از 7/2 ميليون تن به 5/3 ميليون تن افزايش يافته است.
وي افوزد: در حالي كه در برنامه سوم 70 درصد هزينه خريد تضميني به عنوان امحا و حمل و نقل هزينه ميشد اين رقم به 33 درصد در برنامه چهارم كاهش يافته است.
موسوي افزود امسال 147 هزار تن سويا خريداري شد كه نه تنها دچار زيان نشد، بلكه سود هم نصيب دولت شد.
وي افزود: صنايع تبديلي از 300 واحد به 670 واحد افزايش يافته و تسهيلات اعتباري از 300 ميليارد تومان به 576 ميليارد تومان افزايش يافته است.
معاون وزير جهاد كشاورزي با اشاره به ابلاغ سياستهاي كلي برنامه پنجم از جانب مقام معظم رهبري گفت: در بند 35-3 اين سياستهاي آمده است، سهم بخش تعاون از اقتصاد كشور تا پايان برنامه پنجم به 25 درصد افزايش يابد كه در زمينه كشاورزي نيز 25 درصد از توليد كشاورزي معادل 25 ميليون تن بايد توسط شبكه مردمي شركتهاي تعاوني روستايي خريداري و ذخيرهسازي و فرآوري شود.
وي با اشاره به توليد سالانه 100 ميليون تن محصول كشاورزي گفت: حدود 24 ميليون خانوار و واحد توليدي در بخش كشاورزي فعاليت دارند كه 15 درصد توليد ناخالص داخلي،22 درصد اشتغال و 94 درصد غذاي مردم از بخش كشاورزي تامين ميشود و يك سوم صادرات غير نفتي از محصولات كشاورزي تامين ميشود.
موسوي افزود: 66 قلم محصول كشاورزي از كشور صادر ميشود كه در اين زمينه ايران رتبه دهم در دنيا را كسب كرده است.
معاون وزير جهاد كشاورزي خاطر نشان كرد: حجم توليد كشاورزي از حدود 20 ميليون تن ابتداي انقلاب به100 ميليون تن در حال حاضر رسيده است و بر اساس سند چشمانداز تا سال 1404 اين رقم بايد به 300 ميليون تن افزايش يابد.
مدير عامل سازمان مركزي تعاون روستايي ايران گفت: در برنامه پنجم توسعه 25 ميليون تن محصول كشاورزي از نظر تامين نهاده و ماشين آلات و توليد و فرآوري در متن تعاونيها مديريت خواهد شد كه اين رقم در حال حاضر بين 5 تا 7 درصد برآورد مي شود.
وي با اشاره به هدف كوچكسازي دولت در تصديگري گفت: يكي از وظايف اين سازمان بازمهندسي اصلاح ساختار تعاونيهاي توليد در سطح روستاها برشمرده ميشود.
موسوي با اشاره به اينكه بر اساس توافق با وزارت كار و امور اجتماعي امسال 200 ميليارد تومان براي توانمندسازي و تشكيل تعاونيهاي تخصصي كشاورزي اختصاص مي يابد، گفت: در اين زمينه 5 اتحاديه جديد مانند اتحاديه تعاونيهاي توليدكنندگان دانه روغني در گلستان، اتحاديه تعاون كشاورزان حبوبات در استان مركزي و اتحاديه تعاونيهاي توليدكنندگان زرشك در خراسان جنوبي شكل گرفته است.
موسوي با اشاره به اهميت شبكه حمل و نقل در بخش كشاورزي گفت: 34 ميليارد تومان از رقم بنگاههاي زودبازده براي شبكه حمل و نقل با قابليت جابجايي 32 ميليون تن محصول در كشور اختصاص مييابد كه تا پايان سال آينده در كشور ايجاد خواهد شد.
موسوي با اشاره به اهمتي اعتبارات روستايي گفت: 1000 شركت اعتبار كشاورزي با سرمايه 50 ميليارد تومان ايجاد شده است كه در مرحله نخست در خصوص 50 محصول كشاورزي تسهيلاتي اختصاص ميدهند.
وي گفت: امسال 131 محصول كشاورزي به وزن يك ميليون و 600 هزار تن به ارزش 570 ميليارد تومان به صورت تضميني از كشاورزان خريداري شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25 درصد رشد دارد.
موسوي بيان داشت: از اين رقم 121 محصول به وزن 900 هزار تن به شكل توافقي و 10 محصول به وزن 700 هزار تن و ارزش 172 ميليارد تومان به شكل تضميني خريداري شده است.
معاون وزير جهاد كشاورزي با بيان اينكه فلسفه آرم اين سازمان كه از خوشه گندم تشكيل شده گفت: اين سازمان براي خريد گندم تخصص دارد در حالي كه از دو سال پيش خريد تضميني گندم را به شركت بازرگاني دولتي دادهاند و بايد بر اساس اصل 44 قانون اساسي امور مالكيتي و تصديگري از بخش دولتي جدا شده و به شبكه مردمي شركتهاي تعاوني روستايي برگردد.
وي افزود: هم وظيفه خريد تضميني گندم و هم مباشرت در توزيع آرد روستايي بايد به شبكه تعاون روستايي انتقال يابد كه استانداران كشور نيز با اين امر موافقت خود را اعلام كردهاند.
وي همچنين با بيان اينكه ساماندهي شبكه توزيع از محورهاي طرح تحول اقتصادي است، گفت: ساماندهي نظام توزيع در سطح روستا برعهده شبكه تعاون روستايي قرار دارد و ساماندهي نظام توزيع شهري بر عهده وزارت بازرگاني است.
موسوي افزود: شبكه مردمي تعاون روستايي با سابقه 45 ساله و گسترش در اكثر نقاط روستايي كشور بهترين بستر براي ساماندهي نظام توزيع كالايي در روستا به شمار ميرود.
وي همچنين با اشاره به اينكه ظرفيت انباري شبكه تعاون روستايي بيش از 5/2 ميليون تن است، گفت: هيچ شبكهاي نميتواند چنين ذخيره انباري در اختيار داشته باشد و محصولات كشاورزي به صورت چرخشي در آن نگهداري شود.
موسوي با اشاره به حدود دو هزار و 570 انبار در متن روستاها گفت: گرچه مباشرت خريد گندم از شبكه تعاون روستايي گرفته شد اما وزارت بازرگاني ملاحظه كرد كه بهترين شبكه براي خريد گندم كشاورزان خرد روستايي همين شبكه است و لذا به عنوان مباشر دوم از اين شركتهاي تعاوني گندم خريداري كرد.
مدير عامل سازمان مركزي روستايي در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبني بر تقويت تعاونيهاي توليد در سطح روستا گفت: تعاونيهاي توليد به صورت جسته و گريخته تشكيل شدهاند كه وقتي بحث آب پيش آمده تعاونيهاي آببران و وقتي صحبت از يكپارچهسازي اراضي شده تعاونيهاي سهامي زراعي و يكجا صحبت از تعاوني زنان روستايي و جايي نيز تعاونيهاي روستايي ذكر شده و مانند فيل در داستان مولوي هر كسي قسمتي را گرفته است، در حالي كه بايد اين شبكه تعاوني به صورت يكپارچه و هماهنگ در سطح روستاها تشكيل شود.
موسوي افزود: بر اساس ماده 10 قانون اصل 44 تعاونيها و اتحاديه هاي تخصصي كشاورزي به صورت زنجيرهاي بايد تشكيل شده و مديريت زنجيره توليد كشاورزي را برعهده بگيرند.
موسوي افزود: تاكنون يك هزار و 100 شركت تعاوني توليدي در كشور تشكيل شده و بيش از 5 هزار و 500 شركت تعاوني موجود در سطح روستاها به صورت جدا از هم فعاليت ميكنند كه بايد به صورت يك تسبيح به يكديگر متصل شوند.
موسوي همچنين در مورد تنظيم بازار در شب عيد گفت: اين وظيفه برعهده وزارت بازرگاني قرار دارد اما محصولاتي كه به صورت تضميني خريداري شدهاند در اختيار مردم قرار خواهد گرفت.
معاون وزير جهاد كشاورزي با اشاره به خشكسالي و سرمازدگي در بخش كشاورزي گفت: سياست دولت افزايش قيمت خريد تضميني به عنوان مثال نرخ سيبزميني از 91 تومان به 135 تومان و سويا از 345 به 450 تومان افزايش يافت.
مدير عامل سازمان مركزي تعاون روستايي ايران با اشاره به توافقنامه با سازمان ميادين ميوه و ترهبار تهران گفت: 700غرفه از اين سازمان به تعاونيهاي توليدي اختصاص مييابد كه تاكنون 220 غرفه در اختيار اين تعاونيها قرار گرفته و عرضه مستقيم محصول از توليد به مصرف در اين غرفهها انجام ميشود.
معاون وزير جهاد كشاورزي در مورد انتخابات رياست جمهوري و امكان استفاده از شبكه تعاون روستايي براي تبليغات به نفع كانديداي خاصي گفت: تاكيد رئيس جمهور رعايت دقيق قانون انتخابات در كشور است و به صراحت ميگويم شبكه تعاوني روستايي به جز خدمترساني به كشاورزان و روستاييان در بخش كشاورزي به نفع هيچ كانديدايي اقدام نميكند.
* در حاشيه
نشست مطبوعاتي با وجود حضور اكثر خبرنگاران رسانههاي مهم، با نيم ساعت تاخير شروع شد.
انتهاي پيام/
دوشنبه 23 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]