تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826623361




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مروري بر ذكر فضيلت‌هاي حضرت ابوالفضل العباس(ع) توسط شعرا


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مروري بر ذكر فضيلت‌هاي حضرت ابوالفضل العباس(ع) توسط شعرا
گروه خبرنگاران افتخاري / جمشيد غضنفري: شاعران آزاده متمسك به اهل بيت(ع) شيفته شخصيت ابوالفضل(ع) كه در اوج بزرگى و شرافت مى‏درخشيد، بودند و تحت تأثير شخصيت بى‏مانند و صفات والاى او قصايد زيبايى سرودند كه از شاهكارهاى ادب عرب به شمار مى‏رود.
شاعران آزاده متمسك به اهل بيت(ع) شيفته شخصيت ابوالفضل(ع) كه در اوج بزرگى و شرافت مى‏درخشيد، بودند و تحت تأثير شخصيت بى‏مانند و صفات والاى او قصايد زيبايى سرودند كه از شاهكارهاى ادب عرب به شمار مى‏رود. در اين‌جا پاره‏اى از آن‌ها و شعرشان را نقل مى‏كنيم:

از بزرگ‌ترين شاعر اسلام «كميت بن زيد اسدى» د‌ل‌باخته عظمت ابوالفضل(ع) بود و در يكى از «هاشميات» جاودانه خود چنين سرود: «.. و ابوالفضل خاطره شيرين آنان، درمان جان‌ها از دردهاست.»

ياد ابوالفضل(ع) و ساير اهل بيت(ع) نزد هر بزرگ منشى شيرين است؛ زيرا يادآورى فضيلت و كمال مطلق است. همچنين داروى جان‌ها از بيماري‌هاى جهل و غرور و ديگر بيماري‌هاى روحى است.

«فضل بن محمد بن فضل بن حسن بن عبيدالله بن عباس(ع)» از نوادگان ابوالفضل(ع)، شاعرى آسمانى و شيفته شخصيت نياى بزرگش پرچمدار كربلاست. در قصيده‏اى چنين مى‏سرايد: «ايستادگى عباس را در كربلا روزى كه دشمن از همه سو ديوانه وار هجوم مى‏آورد، به ياد مى‏آورم. حمايت از حسين(ع) كرده و در نهايت تشنگى او را نگهبانى مى‏كرد و روى نمى‏گرداند، سستى نشان نمى‏داد و پروانه وار به گرد وجود برادر مى‏‌شد. هرگز صحنه‏اى چون رفتارش با حسين(ع) ـ فضيلت و شرف بر او باد ـ نديده‏ام چه صحنه بى‌مانندى كه سرشار از فضيلت بود و جانشين او كردارش را تباه نكرده است».

اين ابيات شجاعت و دليرى بى مانند ابوالفضل(ع) و نقش درخشان و افتخارآميز او را در حمايت برادرش پدر آزادگان و دفاع از او با خون خود و سقايى خاندان او را به خوبى نشان مى‏دهد. صحنه‏اى درخشانتر و زيباتر از اين موضع و حضور بى‌مانند ابوالفضل(ع) در كنار برادرش وجود ندارد. مواضع و شخصيت ابوالفضل بر نواده‏اش «فضل» تأثيرى شگفت‏آور دارد و او را شيفته كرده است؛ پس با قلبى آتشين و جانى سوخته،طى ابيات لطيفى جدش را چنين مرثيه مى‏گويد: «شايسته‏ترين كس براى گريستن بر او، رادمردى است كه حسين را در كربلا به گريستن وا داشت ؛ برادر و فرزند پدرش على، ابوالفضل آغشته به خون. آن‌كه در همه حال حق برادرى را بجا آورد و مواسات كرد - كه از ثناگويى او عاجزيم - و در عين تشنگى، برادر را بر خود مقدم داشت»

آرى، شايسته‏ترين مردمان براى بزرگداشت و گريستن بر او به سبب مصايب هولناكش، ابوالفضل سمبل ايستادگى و فضيلت است. امام حسين(ع) با شهادت برادر، كمرش شكست و بر او به تلخى گريست؛ زيرا مهربانترين و نيكترين برادر خود را از دست داده بود.

شاعر علوى سيد «راضى قزوينى» شيفته شخصيت ابوالفضل(ع) مى‏شود و چنين او را مى‏ستايد: «اى ابوالفضل! اى سرور فضيلت و ايستادگى و خويشتندارى! فضيلت جز تو را به پدرى قبول نكرد. كوشيدى و به اوج عظمت و بزرگى دست يافتى، اما هر كوشنده‏اى به خواسته‏اش دست پيدا نمى‏كند. با عزت و سرافزازى و علو همت از پذيرفتن ظلم سرباز زدى و پيكان نيزه‏ها را مركب خود كردى»

ابوالفضل(ع) از بنيان‌گذاران فضيلت و ايستادگى در دنياى عرب و اسلام به شمار مى‏رود. حضرتش مراتب كمال را پشت سر گذاشت و به قله شرف و كرامت دست يافت و براى رهايى از ذلت و ظلم، پيكان نيزه‏ها را برگزيد.

«محمد‌رضا ازرى» در قصيده شيواى خود به ذكر و ستايش از صفات گرامى قمر بنى‌هاشم كه قلب و عقل آزادگان را تسخير كرده، پرداخته است و چنين مى‏سرايد: «براى كسب ياد و نام نيك بكوش كه نام نيك بهترين سرمايه كريمان است. آيا ماجراى كربلا را كه غبار پيكارش آسمان را تيره و تار و نبردش گوش فلك را كر كرده است نشنيده‏اى؟! روزى كه خورشيد از شدت گردباد آن تيره شده و امام هدايت به ابوالفضل پناهنده شده بود.»

در نخستين بيت، «ازرى» آدمى را به كسب نام نيك فرا مى‏خواند؛ زيرا تنها سرمايه ماندنى و پايدار همين ذكر جميل است. در دومين بيت به عبرت گرفتن از واقعه كربلا كه آتش فشان فضايل و رادمرديهاى اهل بيت(ع) است، دعوت مى‏كند. در سومين بيت، «ازرى» از پناه بردن سبط گرامى پيامبر اكرم و ريحانه رسول خدا(ص) به حضرت ابوالفضل(ع) سخن مى‏گويد.

به ابيات ديگر «ازرى» كه در آن‌ها از ياري‌ها و دلاوري‌هاى حضرت عباس(ع) در راه برادرش سخن مى‏گويد توجه كنيم: «چون شيرى از كنام خود پاسدارى كرد و بر دشمنان شوريد، آرى، هژبر «شرى» 28 از بيشه خود دفاع مى‏كند. كوبش شمشيرها، چونان تندر و رعده‏هاى ابر سنگين بود، از شير مردى كه با چهره خندان با انبوه دشمنان رو به رو مى‏شود و با غرور سرش را تقديم مرگ مى‏كند، سرافرازى كه در خانه ستم جايگير نمى‏شود تا آن‌كه بر ستارگان چيره شود. آيا قريش نمى‏دانست كه او پيشاهنگ هر دشوارى و آزموده سختيها است؟!»

اين ابيات به‌دقت، قهرماني‌ها و نقش درخشان حضرت ابوالفضل(ع) در دفاع از برادرش پدر آزادگان را تصوير مى‏كند و بريدن و هجوم چون شير حضرت را به صفوف دشمن و درهم شكستن حيوان صفتانى را كه براى دفاع از گرگان انسان‏نما جمع شده بودند نشان مى‏دهد. ابوالفضل بدون توجه به انبوه دشمنان و سفلگان كه صحرا را پر كرده بودند، با چهره‏اى خندان به پيكارشان مى‏رفت و در راه‏كرامت خود و عزت برادرش به آنان جام مرگ مى‏نوشاند. قبايل قريش در اين نبرد بود كه دريافتند، عباس مرد دشواريها و فرزند و دست‌پرورده على(ع) است؛ آن‌كه ‏بتهايشان‏ را در هم شكسته و جاهليتشان را نسخ كرده و به پذيرفتن اسلام وادارشان كرده بود.*

*منبع: پايگاه اينترنتي بلاغ
 دوشنبه 16 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن