واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش مديران صنعت هتلداري كشور در مشهد گشايش يافت
اقتصاد. همايش. هتلداري
مشهد - همايش مديران صنعت هتلداري كشور روز سه شنبه با حضور رييس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري، جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و مديران صنعت گردشگري و هتلداري در مشهد گشايش يافت.
استاندار خراسان رضوي در اين همايش با اشاره به ورود سالانه ۳۲ميليون مسافر به اين استان و شهر مشهد گفت: ۲۰ميليون نفر از اين تعداد زايران خارج استان، ۱۲ميليون نفر زايران داخل استان و ۷۰۰هزار نفر هم زاير خارجي هستند.
محمدجواد محمدي زاده ميانگين سرانه هزينه هر گردشگر خارجي در مشهد را ۴۰۰ دلار برآورد و بيان كرد: در مجموع زايران خارجي سالانه حدود ۳۰۰ميليون دلار براي شهر مشهد درآمد ايجاد ميكنند.
وي بر ضرورت توجه به زيرساختهاي گردشگري به ويژه مساله اقامتگاه در خراسان رضوي تاكيد كرد و گفت: گرچه بيش از نيمي از ظرفيت تختهاي اقامتي كشور به خراسان رضوي تعلق دارد ولي با توجه به روند رو به رشد گردشگران ورودي به اين استان بايد هرچه سريعتر نسبت به تكميل و بهره برداري ۵۰۰ واحد نيمه تمام اقامتي استان اقدام كرد.
استاندار خراسان رضوي با اظهار اينكه تعداد مسافراني كه در هتلهاي استان اقامت ميكنند زياد نيست افزود: بر اساس آمارهاي موجود حدود ۳۴درصد از زايران و گردشگراني كه به خراسان رضوي سفر ميكنند در منازل استيجاري و فقط هشت در صد در هتلها اقامت ميگزينند و بقيه نيز در پاركها ، كمپها و مجموعههاي غيرهتلي و مهمانسراهاي دولتي سكونت مييابند.
وي بر ضرورت ساماندهي فوري منازل اسيتجاري تاكيد و بيان كرد: گردشگري يكي از شاخصهاي توسعه پايدار در كنار صنعت و كشاورزي است و تنها تفاوت اين صنعت با ساير صنايع هم در پاك بودن آن است.
او كاهش بيكاري، اشتغال مولد و جلوگيري از تخريب محيط زيست را از ديگر ويژگيهاي صنعت گردشگري برشمرد و اظهار داشت: اين صنعت ميتواند موجب ترويج و توسعه آداب، فرهنگ، عقايد و باورهاي مردمي شود.
استاندار خراسان رضوي وجود مراكز اقامتي استاندارد را يكي از پيش نيازهاي توسعه صنعت گردشگري برشمرد و
افزود: امروزه تنها داشتن هتلهاي مجهز با امكانات كامل و چند ستاره براي جذب گردشگر كافي نيست بلكه بايد نوآوري و فرهنگ هم در اين قالب گنجانده شود.
وي با اظهار اين كه توسعه صنعت گردشگري منجر به توسعه اقتصادي، فرهنگي و سياسي ميشود گفت: تاكنون در حوزه گردشگري كشور بيش از سه هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري شده كه بخش عمده آن مربوط به بخش خصوصي است و دولت تنها در بخش زيرساختي ورود و سرمايهگذاري كرده است .
دبير اتحاديه هتلداران خراسان رضوي هم در اين همايش گفت: از مدتها قبل ضرورت برگزاري چنين نشستي توسط مسوولان و دست اندركاران صنعت هتلداري احساس ميشد كه سرانجام بر اساس برنامه ريزي صورت گرفته تصميم بر اين شد كه اجلاس با هماهنگي سازمان ميراث فرهنگي در مشهد كه قطب گردشگري كشور است برگزار شود.
محمد قانعي با اظهار اينكه خراسان رضوي با داشتن نيمي از واحدهاي اقامتي كشور داراي جايگاه ويژهاي در صنعت گردشگري است افزود: اين اجلاس ميتواند چشم انداز خوبي براي ورود بيدغدغه گردشگر خارجي به كشور باشد و با بهره گيري از اين تعاملات زمينه مناسبي براي گردشگري فراهم شود.
وي مهمترين هدف اين اجلاس را بسط و توسعه صنعت گردشگري و حوزههاي مرتبط با آن دانست و گفت: استانداردسازي هتلها، آموزش نيروي انساني، بررسي مسايل و مشكلات صنايع وابسته، بررسي قوانين حمايتي و مباحث مربوط به عوارض ساخت ساز و مالياتي از جمله محورهاي مورد بحث در اين اجلاس است.
او بررسي روند خصوصي سازي، افزايش تعرفههاي انرژي، چشم انداز گردشگري بر اساس برنامههاي توسعه و بررسي مشكلات تعرفههاي بيمهاي هتلها را هم از ديگر محورهاي اين همايش دو روزه ذكر كرد.
وي گفت: بررسي مشكلات صنعت هتلداري در ارتباط با نظام بانكداري، گردشگري الكترونيك و راهكارهاي اجرايي آن در اين صنعت و ايجاد كارگاههاي آموزشي مرتبط با صنعت هتلداري از ديگر محورهاي همايش مديران صنعت هتلداري كشور است.
او توسعه و ارتقا صنعت هتلداري را نيازمند اجماع دست اندركاران اين صنعت دانست و تصريح كرد: اين مهم تا زماني كه مديران هتلهاي كشور گرد هم جمع نشوند و مسايل و مشكلات اين حوزه را بررسي و راهكارهاي لازم را ارايه نكنند محقق نخواهد شد.
دبير اتحاديه هتلداران خراسان رضوي اظهار اميدواري كرد كه اين همايش زمينه ساز تعامل، تبادل و توسعه روابط دست اندركاران اين صنعت اعم از بخش خصوصي و دولتي و در نتيجه هم انديشي و چاره انديشي در زمينه مسايل موجود باشد.
وي با بيان اينكه نخستين همايش مديران صنعت هتلداري ايران در سطح ملي برگزار ميشود، انتخاب و معرفي مديران برتر هتلداري كشور را هم از برنامه هاي آن ذكر كرد.ك /۲
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]