واضح آرشیو وب فارسی:مهر: همايش منشور حقوق بشر اسلامي/اعلاميه اسلامي حقوق بشر بر اعلاميه جهاني ارجحيت دارد
همايش يكروزه "منشور حقوق بشر اسلامي؛ راهكارها و چالشها" از سوي مركز مطالعات فرهنگي بينالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار و طي آن آيتالله تسخيري تأكيد كرد: اعلاميه اسلامي حقوق بشر بر اعلاميه جهاني ارجحيت دارد.
به گزارش خبرگزاري مهر، آيت الله محمد علي تسخيري دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي در همايش "منشور حقوق بشر اسلامي، راهكارها و چالشها" با موضوع "اعلاميه حقوق بشر در اسلام، پيش زمينههاي تاريخي و چالشهاي عملي آن" صحبت كرد و اظهار داشت: پيشرفتهاي اساسي در رابطه با حقوق بشر در داخل كشور اميدوار كننده است .
وي با تأكيد بر توجه خاص اسلام به حقوق بشر، گفت: در پاسخ به اين سوال كه با وجود اديان و فرهنگهاي مختلف چگونه ميتوان منشوري براي بشريت تهيه كرد؟ بايد گفت كه اسلام پاسخ اين سوال را به خوبي داده و گفته است هرچه بشر اختلاف دارد داشته باشد اما يك مسئله مشتر ميان همه بشر مطرح است كه آن فطرت انسان است.
تسخيري با يادآوري اينكه فطرت جنبه مشترك همه انسانها است، افزود: كسي كه به فطرت ايمان ندارد نميتواند انسانيت انسان را درك و مفاهيم اخلاقي را به شكل مناسبي تصور كند .
دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي گفت: اسلام دين فطرت است و هدف انبيا آن است كه بيايند و انسان را با گنجهاي دروني خود آشنا كنند. معتقدم بزرگترين هدف انبيا برگرداندن انسان به ذات خويش است و بزرگترين انحراف بشر آن است كه از ذات خود بيگانه شود.
وي تصريح كرد: اعتقاد دارم اعلاميه اسلامي حقوق بشر بر اعلاميه جهاني حقوق بشر ارجحيت دارد.
تسخيري در توضيح اين مطلب گفت: اعلاميه اسلامي اين حقيقت را ميپذيرد كه بين مسئله حقوقي و مسئله فلسفي ارتباط كاملي وجود دارد. ما براساس نوع بينش به جهان ميتوانيم نوع بينش حقوقي را تنظيم كنيم.
دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي يادآور شد: اسلام از روز اول اعلام كرد كه دين فطرت و دين حقوق بشر است و هر حقي كه فطرت انسان آن را بپذيرد اسلام هم آن را ميپذيرد.
در اين همايش همچنين دكتر ملكي معاون پژوهشي و آموزشي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به توجه ويژه تعاليم اسلامي در ارتباط با حقوق بشر و حفظ حريم انساني اشاره و تأكيد كرد: برگزاري اين گونه نشستها ضمن ارائه راهكارهاي مشخص و مناسب ، زمينه هاي حضور مناسب تر و مؤثرتر نظام در عرصه هاي علمي و بين المللي را فراهم مي آورد.
ملكي با اشاره به برخي اقدامات انجام شده توسط نهادهاي مرتبط افزود: با حركت خوبي كه از سوي سازمان كنفرانس اسلامي آغاز شده و همچنين با توجه به مصوبات آن به نظر ميرسد ميتوانيم نقش و جايگاه بيشتري را در اين بحث داشته باشيم و اينگونه نشستا ميتوانند زمينه هاي لازم به منظور دستيابي به يك سناريوي مشترك براي ورود به اين عرصه ها را فراهم آورد.
با توجه به اهميت تدوين منشور حقوق بشر اسلامي و اقدامات جاري سازمان كنفرانس اسلامي و لزوم مشاركت مؤثر نهادهاي علمي و فرهنگي كشور در اين موضوع، اين همايش با مشاركت علمي استادان و پژوهشگران با حضور آيت الله محمد علي تسخيري دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي در ساختمان شهيد رحيمي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار مي شود.
منشور حقوق بشر اسلامي: ارزيابي گذشته و چشم انداز آينده، منشور يا اعلاميه اسلامي حقوق بشر، استراتژي كشورهاي اسلامي در گفتمان حقوق بشر، ميثاق حقوق كودك، تشكيل ديوان حقوق بشر اسلامي؛ بررسي ضرورتهاي عيني و امكان عملي، بررسي قابليتهاي مدل ترتيبات منطقه اي حقوق بشر؛ ارزيابي موضوع و ارائه راهكارهايي براي سازمان كنفرانس اسلامي از جمله موضوعاتي اين همايش بودند.
اعلاميه حقوق بشر در اسلام؛ پيش زمينه هاي تاريخي و چالشهاي عملي، حقوق بشر اسلامي؛ چيستي، بنيانها و پيش فرضها، زمينه ها و آثار تأسيس كميسيون مستقل حقوق بشر در سازمان كنفرانس اسلامي و اعلاميه قاهره: نارساييها و چالشها نيز ديگر مباحث پيش بيني شده اين همايش بودند.
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]