واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: افغانستان؛ باتلاق نيروهاي ناتو
دولت جديد آمريكا قصد دارد تا حدود 20 الي 30 هزار سرباز ديگر را در آينده نزديك به افغانستان اعزام كند.
دريادار مايكل مولن رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا، در جمع خبرنگاران در كابل گفت:
به گزارش رويترز از كابل وي اذعان كرد كه سختترين جنگ در جنوب افغانستان جريان دارد و چنانچه نيروهاي كمكي جديد آمريكا به افغانستان برسند، سطح خشونتها در اين منطقه افزايش خواهد يافت و جنگ سختتر خواهد شد!
لازم به يادآوري است كه آمريكا هماكنون بيش از 30 هزار نيرو در افغانستان دارد و طي سال گذشته تلفات و خسارات زيادي را متحمل شده است. ناگفته نماند كه سياست افزايش نيرو در افغانستان از سوي باراك اوباما رئيس جمهوري منتخب آمريكا اتخاذ شده است. اوباما تابستان امسال طي سفر به افغانستان اعلام كرده بود كه دهها هزار نيروي تازهنفس آمريكايي را در صورت پيروزي در انتخابات رياست جمهوري آمريكا به اين كشور اعزام خواهد كرد؛ گرچه بسياري از كارشناسان مسائل سياسي از هماكنون طرح اوباما در افغانستان را شكست خورده تلقي كردهاند، زيرا به اعتقاد بسياري از استراتژيستهاي غربي مسئله افغانستان راهحل نظامي ندارد و بحران ديرپاي اين كشور از طريق نظاميگري و ميليتاريسم ره به جايي نخواهد برد.
بديهي است كه طي 8 سال گذشته عليرغم حضور مستمر نيروهاي آمريكا، ناتو و ايساف (نيروهاي بينالمللي كمك به امنيت افغانستان) كه در مجموع نيروهاي آنان به بيش از 70 هزار نفر ميرسد، هر روز شاهد بدتر شدن اوضاع سياسي، امنيتي، اقتصادي و اجتماعي اين كشور هستيم. جالب اينكه فلسفه وجودي نيروهاي فوق در افغانستان، ايجاد امنيت و بازسازي اين كشور ويران شده در اثر اشغالگري نيروهاي متجاوز ارتش سرخ شوروي سابق و جنگهاي داخلي ناشي از آن اعلام شده بود، اما در عمل، خلاف ادعاهاي آمريكا در افغانستان به اثبات رسيده است. رامسفلد وزير دفاع وقت آمريكا پس از حادثه مشكوك 11 سپتامبر در مصاحبه با خبرنگاران در ساختمان پنتاگون با صراحت اعلام كرد كه ما به افغانستان نيرو ميفرستيم تا اين كشور را از وجود تروريستها پاكسازي كنيم. وي افغانستان را به باتلاقي تشبيه كرد كه انواع و اقسام حشرات موزي در آن لانه كرده و مقامات آمريكا را در كاخ سفيد هم آرام نميگذارند!
امر مسلم اينست كه با گذشت 8 سال نه تنها سياستهاي آمريكا و 40 كشور همپيمان مبارزه با تروريسم حاضر در افغانستان، كوچكترين توفيقي در پي نداشته، بلكه شاهد روزافزون ناامني ناشي از استراتژيهاي غلط اين كشور در سراسر افغانستان و حتي كشورهاي همجوار آن هستيم. طبق آمار سازمان ملل متحد فقط طي سال گذشته ميلادي 170 مورد عمليات انتحاري عليه نيروهاي خارجي در افغانستان صورت گرفته است.
بر كسي پوشيده نيست كه ملت افغانستان در طول تاريخ مبارزات خود تحت استعمار هيچ قدرتي قرار نگرفته است.
مورخ مشهور انگليسي درباره افغانستان گفته است: اين كشور بارها شاهد عبور خونين فاتحان تاريخ بوده، ولي مستعمره هيچ قدرتي نشده است.
كشور افغانستان در قرون متمادي گذشته بارها مورد تجاوز قدرتهاي جهاني قرار گرفته است و هيچ يك از قدرتهاي مذكور نتوانستهاند از تجاوز و اشغالگري خود طرفي ببندند. در قرن 19 ميلادي كه آفتاب در قلمرو استعمار پير انگليس غروب نميكرد، اين كشور سه بار افغانستان را به اشغال خود درآورد. همچنين شوروي سابق در اواخر قرن 20 اين كشور را اشغال كرد و اكنون در آستانه قرن 21 آمريكا و كشورهاي عضو ناتو اقدام به چنين كاري كردهاند، اما هرچه بيشتر تلاش ميكنند، كمتر به نتيجه مطلوب نايل ميآيند.
يگانه دليل عدم توفيق نيروهاي خارجي در افغانستان، بافت درهم تنيده زندگي سنتي - قبيلهاي و روحيه بالاي اجنبيستيزي مردم اين كشور است. همانگونه كه افغانستان باتلاق نيروهاي اشغالگر انگليسي و شوروي سابق در گذشته شد و آنان مجبور به ترك اين كشور شدند، با استناد به تجربه تاريخي اين كشور، براي نيروهاي آمريكايي و ناتو نيز جز فرو رفتن در باتلاق افغانستان مانند اسلافشان، راهكار ديگري متصور نيست.
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]