واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: وزير علوم: تلاش براي رسيدن به مرجعيت علمي جهان
تهران/ واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/09/25
وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: تلاش مي كنيم در كمترين زمان ممكن به مرجعيت علمي جهان دست پيدا كنيم.
به گزارش خبرنگار ما، محمدمهدي زاهدي همزمان با روز پژوهش در جشنواره تجليل از پژوهشگران برتر كشور افزود: باور داريم كه ايران اسلامي، توان رسيدن به مرجعيت علمي جهان را دارد.
وي گفت: اميدواريم با رسيدن به مرجعيت علمي، اهدافي را كه اسلام ناب و راه امامت و ولايت از اما انتظار دارند نه تنها در كشور خودمان بلكه در عرصه جهاني به منصه ظهور برسانيم.
زاهدي افزود: براي رسيدن به مرجعيت علمي سازوكارهايي لازم است كه از آن جمله سياست گذاري هاست كه شامل برنامه هاي توسعه و همچنين سند چشم انداز 20 ساله كشور و رسيدن به مقام اول علم و فناوري در منطقه است.
وي گفت: تدوين نقشه جامع علمي كشور در مراحل نهايي است و دو گروه روي آن كار مي كنند.
زاهدي با اشاره به بحث تحقيقات و خلاقيت در آموزش و پرورش افزود: بايد از سال نخست ورود كودكان به مدرسه به مسئله خلاقيت توجه كرد و كودكان را از همان سال اول ابتدايي خلاق پرورش داد.
وي با اشاره به توسعه پارك هاي علم و فناوري و همچنين شركت هاي دانش بنيان گفت: توجه به پژوهشگران نيز جزء اولويت ها در تدوين سياست گذاري هاست.
زاهدي افزود: دولت و مجلس بايد در تدوين برنامه پنجم براي رسيدن به مرجعيت علمي تلاش كنند.
وزير علوم با اشاره به پرتاب كاوشگر و بازگشت سالم آن در حدود 20 روز قبل گفت: هم اكنون اين كاوشگر در نمايشگاه هفته پژوهش در معرض ديد علاقمندان گذاشته شده است.
زاهدي افزود: با پرتاب اين كاوشگر نخستين بار از زمين با يك كاوشگر ايراني تصويربرداري شد.
وي گفت: هرچند در آغاز راهيم اما به يقين اين براي شروع جهشي علمي، گام مثبت و مناسب است.
زاهدي با بيان اينكه پيش از اين ماهواره مصباح با كمك برخي كشورها طراحي و ساخته شد، افزود: هم اكنون به طور 100 درصد به فناوري ساخت ماهواره دست پيدا كرده ايم.
وي با بيان اينكه ماهواره مصباح 2 با تلاش دانشمندان ايراني طراحي شده است و آمادگي داريم آن را با همكاري سازمانهاي مختلف بسازيم، گفت: حتي مي توانيم فناوري آن را به خارج از كشور صادر كنيم.
وزير علوم با اشاره به اينكه تعداد مقالات آي.اس.آي كشور در سال 83 (2004) 3800 مقاله بود، افزود: هم اكنون تعداد اين مقالات 12 هزار و 400 مقاله است و تا پايان سال به بيش از 13 هزار مقاله خواهد رسيد.
زاهدي گفت: ما توانستيم از 3 صدم درصد توليدات علمي جهاني هم اكنون به 3 دهم درصد برسيم.
وي گفت: ميزان اختراعات ثبت شده در 3 سال و اندي قبل ، 3 برابر 27 سال قبل است.
زاهدي با بيان اينكه در پژوهش وارد تجاري سازي شده ايم، افزود: با فراهم كردن زيرساخت ها، بخش زيادي از درآمد كشور تا 4 يا 5 سال آينده از فروش فناوري خواهد بود.
وي در بخش ديگري از سخنانش به اقدامات وزارت علوم، تحقيقات و فناوري براي سرعت بخشيدن به توليدات علمي كشور اشاره كرد و گفت: رتبه بندي دانشگاهها و پژوهشگاهها از جمله اين اقدامات است.
زاهدي افزود: رايزني با كشورهاي اسلامي براي رتبه بندي دانشگاههاي جهان اسلام از ديگر اقدامات است.
وي با اشاره به ايجاد پايگاه نمايه سازي مجلات جهان اسلام ISD در دولت نهم گفت: تمام مجلات جهان اسلام و توليدات علمي آنها در اين پايگاه در معرض نمايش و همچنين ارزيابي قرار مي گيرد.
زاهدي افزود: همچنين جشنواره فارابي براي جهت داركردن تحقيقات در حوزه علوم انساني نخستين بار برگزار شد.
وزيرعلوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينكه هم اكنون در تلاش هستيم دوره هاي دكتري پژوهشي ايجاد كنيم، گفت: تحقيقات دانشجو در اين دوره ها بايد براي رفع يك مشكل كشور باشد.
زاهدي افزود: اگر اين دوره ها داير شود، باب بزرگي براي ارتباط ميان صنعت و دانشگاه ايجاد مي شود.
كد0001/10107
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]