واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: نرخ ريسك در بخش كشاورزي بالاتر از صنعت است
قائم مقام صندوق بيمه كشاورزي كشور:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: قائم مقام صندوق بيمه محصولات كشاورزي كشور با بيان اينكه نرخ ريسك در بخش كشاورزي بالاتر از صنعت است، بيان داشت: مديريت فراگير در بخش كشاورزي را با توجه به حدود وظايف هر سازمان دنبال ميكنيم تا اين ريسك به حداقل برسد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "محمدحسين صفرپور طاهر" با بيان اين مطلب اظهار داشت: با وجود اينكه خراسان رضوي جزو استانهاي متوسط خطر در حوزه ريسك محصولات كشاورزي و باغي قرار دارد، اما به دليل اقدامات خوب انجام شده در آن، ميتواند به عنوان يك الگو براي كشور معرفي شود.
وي مديريت يك بعدي در بخش كشاورزي را ناكارآمد دانست و تصريح كرد: بايد با يك تلاش جامع مديريت ريسك، قبل از وقوع رويدادهاي پرخطر، آنها را شناسايي و كنترل كنيم.
قائم مقام صندوق بيمه محصولات كشاورزي كشور مديريت ريسك را شامل چهار فرآيند شناسايي و تجزيه و تحليل ريسك، ارزيابي و اندازه گيري ريسك، روشهاي كنترل ريسك و كاهش ريسك عنوان كرد.
وي بيمه كشاورزي را ابزار مهمي براي اجراي سياستهاي توسعه بخش كشاورزي، منطقهيي كردن كشت و تركيب كشت مطلوب، اشاعه روشهاي نوين زراعي و دامي و جلوگيري از مهاجرتهاي بيرويه روستاييان دانست.
صفرپور طاهر يادآور شد: هدفمند كردن يارانههاي دولت، تنوع منابع مالي، بهبود ساختار اجرايي و نظارتي و ارتقاي كمي و كيفي خدمات بيمهاي از اهداف صندوق بيمه محصولات كشاورزي است.
وي عنوان داشت: در حال حاضر 96 محصول از 407 نوع محصول كشاورزي قابل توليد در كشور تحت پوشش بيمه قرار دارد كه 93 درصد از زمينهاي زراعي و 78 درصد از زمينهاي زيركشت محصولات باغي را پوشش ميدهد.
در ادامه رئيس سازمان جهاد كشاورزي خرسان رضوي گفت: تنها راه رقابت با دنيا در حوزه كشاورزي افزايش راندمان در توليد است كه اين مهم نيز با ايجاد امنيت در سرمايه گذاري محقق مي شود.
محمد اسماعيلنيا در همايش بيمه محصولات كشاورزي ويژه فرمانداران و بخشداران استان افزود: بايد با فراهم آوردن امنيت سرمايهگذاري بوسيله بيمه، ايجاد زيرساخت هاي لازم در حوزه آب و خاك و تامين نقدينگي كافي، شرايط افزايش راندمان در توليد محصولات كشاورزي را فراهم كنيم.
وي ادامه داد: در حال حاضر 30 درصد از محصولات باغات و مزارع خراسان رضوي تحت پوشش بيمه محصولات كشاورزي قرار گرفته است كه بايد شرايط لازم براي افزايش اين ميزان را ايجاد كنيم.
اسماعيلنيا با بيان اينكه در سال گذشته 7000 هكتار باغ انار در خراسان رضوي كف بر شد، افزود: 840 هزار هكتار باغ و مزرعه و 7 ميليون و 900 هزار راس دام سبك در استان بايد تحت پوشش بيمه قرار بگيرد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي از تامين سهم حق بيمه كشاورزي براي بيمه محصولات اين بخش در سال جاري خبر داد و گفت: كشاورزاني كه در گذشته بيمه شدهاند، يا پول حق بيمه خود را پس ميگيرند و يا در حق بيمه سال آينده مشمول معافيت ميشوند.
وي اظهار داشت: با تلاش هاي صورت گرفته بيمه طيور نهادينه شده اما بايد بكوشيم اين فرهنگ در حوزه كشاورزي و باغداري نيز گسترش يابد.
اسماعيلنيا با اشاره به 18 هزار ميليارد ريال خسارت وارد شده به مجموعه كشاورزي و باغداري خراسان رضوي در سال گذشته گفت: اگر بيمه محصولات كشاورزي در ميان باغداران و كشاورزان نهادينه شده بود، مشكلات كمتري در اين زمينه به وجود مي آمد.
انتهاي پيام//
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]