واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: خراسان جنوبي در آموزش پينگ پنگ مقام اول كشور را دارد
هفته گذشته براي اولين بار يك دوره كلاس داوري درجه يك پينگ پنگ در بيرجند برگزار شد كه امير عميدي مسئول كميته آموزش فدراسيون پينگ پنگ جمهوري اسلامي ايران تدريس آن را بر عهده داشت.
فرصتي دست داد تا در محل اقامت او در خصوص مسائل مختلف مربوط به آموزش در سطح كشور و استان گفتگويي داشته باشيم.
از چه زماني مسئوليت كميته آموزش را بر عهده داريد؟
از حدود سال هاي 60 و 61 اين مسئوليت را بر عهده داشته ام به جز يكي دو سالي كه دراين بين وقفه افتاده است هم عضو كميته مربيان و داوران و هم مسئول كميته آموزش بوده ام.
در طول اين مدت چه تغييراتي در مورد آموزش اين رشته به وجود آمده است؟
آموزش علمي و نوين پينگ پنگ را عملا پس از پيروزي انقلاب اسلامي داشتيم.
قبل از انقلاب فقط يك كلاس مربي گري در سال 56 داشتيم كه توسط يك مربي چيني برگزار شد و البته يك كلاس مقدماتي در حد كلاس هاي توجيهي ما بود ولي پس از پيروزي انقلاب ما پيشرفت خوبي در اين زمينه داشتيم. افراد زيادي به خارج اعزام شدند و مدرساني از خارج آمدند كه آموزش هاي نويني را به مربيان ما دادند.
در حال حاضر آموزش مباحث مربوطه به بدنسازي، آمادگي ذهني، تمرينات ذهني رواني و مسائل تكنيكي و تاكتيكي كاملا به صورت پيشرفته و نوين به وسيله فيلم ها و كتاب هاي آموزشي صورت مي گيرد.
در خصوص داوري چطور؟
در زمينه داوري هم همين گونه است، قبل از انقلاب دوره به خصوصي براي داوري نبود ولي پس از پيروزي انقلاب داوري هاي ما هم منسجم شد.
اولين آزمون بين المللي در سال 63 برگزار شد و تاكنون ادامه داشته و در حال حاضر حدود 75 داور بين المللي داريم كه همه فعال هستند در صورتي كه قبل از سال 63 ما داور بين المللي نداشتيم به جز اين ها داوران ملي درجه يك، دو و سه هم تعدادشان خيلي زياد است كه همه سرمايه هاي ما هستند و در هيچ شهرستان و استاني نيست كه ما مربي و داور كلاس ديده نداشته باشيم به طور كلي آموزش روش هاي نوين چه در مربي گري و چه داوري اكنون ويژه افراد به خصوص در مركز كشور نيست و همه افراد علاقه مند و مستعد مي توانند از آن استفاده كنند.
آيا داوران ما در مسابقات بين المللي هم قضاوت مي كنند؟
بله، حتي در مسابقات المپيك داوراني از ايران حضور داشتند كه اتفاقا از بانوان ما بودند در رقابت هاي چين، زاگرب، آسيايي قطر، كشورهاي اسلامي نيز داوران ما حضور داشتند.
در مسابقات قهرماني دانشجويان جهان در سوئد كه حتي فينال را داوران ايراني قضاوت كردند.
در مسابقاتي كه در كشور برگزار مي شود حتي مسابقات بين المللي دوستانه از داوران خودمان استفاده مي كنيم مگر اين كه به خاطر ارتباط دوستانه اي كه با فدراسيون كشورهاي ديگر داريم داوران آن ها هم حضور داشته باشند.
آيا از مربي خارجي هم براي آموزش بازيكنان استفاده مي كنيد؟
فعلا يك مربي كره اي با تعدادي بازيكن اين كشور در آكادمي پينگ پنگ با بازيكنان ما كار مي كند البته اين كه مربي از خارج بيايد تا اين كه مدرس بيايد دو مقوله جدا از هم است چون مربي كارش تمرين عملي است و ممكن است در بيان مسائل تئوري مسلط نباشد.
ما مربي مي خواهيم كه براي ما مدرس تربيت كند و درخواست ما از فدراسيون جهاني هم همين بوده چون درجات معمولي را اساتيد ما به راحتي تدريس مي كنند و گاهي حتي در كشورهاي همسايه هم من و چند نفر از دوستان تدريس داشته ايم.
چه مراحلي بايد طي شود تا يك فرد كارت داوري بين المللي كسب كند؟
از مرحله درجه 3 با گذشت 2 سال شخص مي تواند در مرحله بعدي ثبت نام كند و پس از اخذ مدرك درجه ملي در اولين آزمون بين المللي شركت كند.آزمون بين المللي هم به اين شكل است كه هر دو سال يك بار برگزار مي شود و سوالات به صورت چهار گزينه اي و به زبان انگليسي طرح مي شود كه ما با هماهنگي كميته المپيك، سوالات را ترجمه كرده و در اختيار عزيزان قرار مي دهيم ولي پاسخ نامه انگليسي است كه ما براي فدراسيون جهاني مي فرستيم البته چون آزمون خيلي سخت است درصد زيادي پذيرفته نمي شوند.
فعاليت كميته آموزش به چه صورتي است؟
اين كميته از 9 نفر تشكيل شده كه در زمينه داوري و مربي گري فعال هستند كه از داوران بين المللي هستند. 4 نفر از بانوان و 5 نفر هم از آقايان هستند.هر چند ماه جلساتي را به منظور ايجاد هماهنگي بين مدرسان برگزار مي كنيم. در حال حاضر ترجمه هايي را در دست اقدام داريم.
مجلات از طريق فدراسيون بين المللي برايمان مي آيد كه به وسيله مدرسان ترجمه كرده و براي تمام مدرسان و مربيان مي فرستيم. همچنين آخرين سي دي هاي آموزشي را كه در زاگرب گرفتيم، ترجمه كرده و به استان ها فرستاده ايم.حتي كتاب مانوئل وان كه فدراسيون جهاني براي درجه 3 پيشنهاد داده بود توسط يكي از همكاران ما ترجمه شده كه در آينده نزديك كميته ملي المپيك آن را به چاپ خواهد رساند.
به نظر من اين كميته هر چه در توان داشته انجام داده است.
وضعيت آموزش را در خراسان جنوبي چگونه مي بينيد؟
خوشبختانه استان شما در بحث آموزش پينگ پنگ مقام اول را در كشور دارد و همه روساي هيئت ها مي دانند كه آموزش هزينه نيست، بلكه يك نوع سرمايه گذاري است.من در سالن تمرين شما نوجوانان و نونهالان بسيار مستعدي را در حال تمرين ديدم كه اين مي تواند نويد خوبي براي موفقيت هاي بعدي باشد.در اين چند ساله كلاس هاي داوري و مربيگري زيادي در اين استان برگزار شده الآن هم يك دوره كلاس داوري درجه يك و دو را برگزار كرديم و ان شاءا... به زودي شاهد حضور اولين داور بين المللي از اين استان باشيم.
در مجموع هيئت پينگ پنگ خراسان جنوبي اهميت فوق العاده اي به مسئله آموزش مي دهد.
به نظر شما نياز پينگ پنگ در اين استان چيست؟
در خراسان جنوبي زير ساخت ها خوب فراهم شده اما يك مسئله فراموش شده كه بايد به دنبال اسپانسر مالي بود تا لااقل يك تيم را براي قهرماني هدايت كنيم.
اگر يك حامي مالي پيدا كنيد، با هزينه اي حدود 20 -25 ميليون تومان مي توان يك تيم در دسته يك دست وپا كرد. اين اقدام حرفه اي شدن را به بازيكنان آموزش مي دهد.
آيا فدراسيون در اين زمينه كمكي مي كند؟
بله اگر تيمي بخواهد در ليگ حضور پيدا كند، فدراسيون هم حمايت لازم را انجام مي دهد به خصوص درمورد مبلغ ورودي تيم ها شرايطي فراهم مي كنيم كه هزينه كمتري بدهند.
يك مثال خوب مي تواند استان كهكيلويه و بويراحمد باشدكه هميشه در مسابقات مختلف در رده هاي پايين بود. تا اين كه چند سال قبل شركت نفت گچساران حامي مالي آنان شد، تعدادي از مربيان برجسته كشور را به صورت مقطعي آوردند، حتي بازيكنان چند سفر خارجي هم رفتند و ساز و كار خود را از حالت صرف آموزش، به قهرمان پروري تغيير دادند و در حال حاضر رشد بسيار خوبي كرده اند.
در خصوص بحث رفتن آقاي شهنازي رئيس فدراسيون پينگ پنگ به باشگاه پرسپوليس چه نظري داريد؟
حضور آقاي شهنازي در باشگاه پرسپوليس يك لطمه جدي به كار ما در فدراسيون مي زند.چون ايشان با توجه به مديريت 10 12 ساله و موفقي كه در فدراسيون داشتند و با توجه به شناختي كه از فدراسيون بين المللي و ....دارند كمك كار ما در فدراسيون هستند و اگر كس ديگري بيايد تا زماني كه اين آشنايي را پيدا كند من فكر مي كنم چند سال وقت را از دست مي دهيم.البته من فكر نمي كنم آقاي شهنازي در نهايت جواب مثبت دهد .
شنبه 23 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 410]