واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: اختصاصي ايسكانيوز شليك شتابزده ، كابوس مرگ براي گروهبان به ارمغان آورد
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز : گروهبان جواني كه شليك شتابزده اش مرگ يك شهروند را در استان فارس ، رقم زد به زودي اعدام مي شود اگر خانواده داغدار از خونخواهي نگذرد.
به گزارش روز جمعه خبرنگار گروه حوادث ايسكانيوز : رسيدگي به اين پرونده از ظهر 21 ارديبهشت 1380 پس از آن آغاز شد كه به كلانتري «اميركبير» شيراز خبر رسيد سرنشين جوان يك پيكان با شليك گلوله پليس ، جان سپرده است.
سپس قاضي كشيك در جريان ماجرا قرار گرفت و به تحقيق پرداخت.شواهد نشان مي داد گروهبان دوم پليس به نام «ضرغام» هنگام تعقيب يك دستگاه پيكان با پنج سرنشين كه در محور «شيراز – كازرون» سرعت سرسام آوري داشت دست به تيراندازي زد.به دنبال اين شليك «نبي- ج» زخمي شد و با وجود تلاش پزشكان بيمارستان «نمازي» شيراز جان باخت.
با روشن شدن اين مسئله «ضرغام» دستگير و جنازه براي تشخيص علت اصلي مرگ به پزشكي قانوني سپرده شد.همچنين پرونده در اختيار شعبه 35 دادگاه عمومي شيراز قرار گرفت و متهم 25 ساله در دفاع از خود ، توضيح داد: «در حال انجام وظيفه بودم كه به يك دستگاه پيكان مشكوك شدم و با نشان دادن تابلوي «ايست» دستور توقف دادم.راننده اما با شنيدن اين هشدار بر سرعت خود افزود و قصد زير گرفتن مرا داشت كه خودم را كنار كشيدم.»
وي اضافه كرد : همزمان با يادداشت شماره پيكان متوجه شدم راننده اين ماشين در اولين بريدگي جاده دور زد و به سمت پليس راه حركت كرد.بلافاصله وسط جاده نشستم و اين بار با بيرون آوردن اسلحه «ايست» دادم و تير هوايي شليك كردم.راننده باز هم قصد جانم را داشت كه به كنار جاده پريدم.من با احتمال اين كه با آدم ربايان و يا قاچاقچيان مواد مخدر رو به رو هستم لاستيك پيكان را نشانه گرفتم كه ....
با پايان دفاع مقدماتي «ضرغام» و در بازرسي هاي كارآگاهان ، مقداري مشروب از داخل پيكان مورد نظر به دست آمد و كيفرخواست متهم مبني بر تيراندازي غيرمجاز منجر به قتل غيرعمد به شعبه اول دادگاه نظامي فارس فرستاده شد.بدين ترتيب گروهبان ناجا به پرداخت ديه و دو سال زندان محكوم شد كه راي با اعتراض شاكيان در شعبه 27 ديوان عالي كشور شكست.در نتيجه ، پرونده به شعبه همعرض (دوم دادگاه نظامي شيراز) سپرده شد و قضات كه شليك «ضرغام» را مصداق جنايت عمدي تشخيص داده بودند حكم مرگ صادر كردند.
راي ، اين بار با اعتراض وكيل مدافع متهم نقض و پرونده به خاطر نبود صلاحيت دادگاه نظامي به شعبه 119دادگاه عمومي - جزايي شيراز فرستاده شد.گزارش ايسكانيوز مي افزايد،در نشست رسيدگي به اين پرونده كه 25 بهمن 1383 با حضور چهار سرنشين ديگر خودرو به نام هاي «جواد» ، «علي» ، «حميد» و «محمدرضا» برگزار شد خانواده داغدار براي گروهبان ، اشد مجازات خواست.
سپس «ضرغام» به دفاع پرداخت و اعلام كرد : من تصور مي كردم قضيه آدم ربايي و يا قاچاق موادمخدر در ميان است و هرگز به نيت آدمكشي ، شليك نكردم.
همچنين «جواد» به عنوان يكي از شاهدان در جايگاه ويژه قرار گرفت و اظهار داشت : بعد از ديدن تابلوي «ايست» پليس مي خواستيم توقف كنيم اما يك اتوبوس ، سد راهمان شد.از كنار آن گذشتيم و تقاطع را دور زديم.اگر قصد فرار داشتيم بر نمي گشتيم چون از پليس راه گذشته بوديم.
در پايان اين نشست ، هيئت قضايي وارد شور شد و «ضرغام» را با استناد به مواد 205 و بند «ب» ماده 206 قانون مجازات اسلامي به مرگ محكوم كرد.وكيل مدافع متهم نيز با اعلام اين دلايل به حكم اعتراض كرد:
- با توجه به بند «الف» ماده شش قانون نحوه به كارگيري سلاح گرم ، شليك حق و تكليف موكلم در صورت مشاهده خودرو مشكوك به حمل موادمخدر يا قاچاق كالا بوده است.
- اقدام نسنجيده حميد (راننده 21 ساله پيكان) باعث مرگ قرباني شده است و هدف موكلم فقط خدمت به مردم از طريق برقراري نظم و امنيت و جلوگيري از فرار متهمان و مجرمان بود.اين در حالي است كه متهم هيچ سابقه آشنايي يا خصومتي با قرباني نداشته و با قصد و انگيزه كينه جويي ، اقدام به كشتن «نبي» نكرده است.
-موكلم از همه علائم هشداردهنده براي توقف ماشين متهمان استفاده كرده است ؛ از جمله نشان دادن تابلوي ايست ، شليك تيرهوايي و تيراندازي به طرف لاستيك عقب خودرو.گلوله اما به خاطر سرعت زياد پيكان و همچنين حركات مارپيچ آن ، به جاي برخورد با لاستيك ، كمي بالاتر و به گوشه پايين سمت راست شيشه عقب خورد و موجب مرگ نبي شد.
به دنبال ارائه اين دلايل ، شعبه 27 ديوان عالي كشور اعلام كرد:چون هيچ گونه دليل معتبري درباره پيكان و سرنشينان به پاسگاه داده نشده و صرف سرعت زياد يا توجه نكردن به «ايست» پليس را نمي توان ناشي از جرايم مذكور در بند «الف» ماده 6 قانون نحوه به كارگيري سلاح گرم دانست و شليك كرد ؛ همچنين از آنجا كه حق تيراندازي مربوط به ماموريتي است كه در ايستگاه هاي ايست و بازرسي مبارزه با قاچاق و كالا و موادمخدر و سلاح صورت مي گيرد ؛ حكم اشد مجازات ، تاييد مي شود.
اكنون ضرباهنگ مرگ گروهبان در حالي به صدا درآمده كه وي عاجزانه از رئيس قوه قضائيه تقاضا كرده پرونده را بازخواني كند.«ضرغام» و و كيلش مدعي اند حكم اعدام در اين رابطه به هيچ عنوان عادلانه نيست.525
جمعه 22 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]