تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853363663




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

باورهای نادرست درباره چشم


واضح آرشیو وب فارسی:ایران ویج: باورهای نادرست درباره چشم



باورهای درست و غلط در تمامی زمینه ها وجود دارند. حرف هایی به ظاهر علمی که در اغلب موارد معلوم نیست برای نخستین بار از زبان کدام دانشمند شنیده شده اند. در دانش پزشکی، این باورها در بسیاری از موارد نه فقط کمکی به بیمار نمی کند بلکه باعث دور شدن آنان از راهکارهای مناسب درمانی می شود و حتی می توانند خطراتی جدی هم برای سلامتی او ایجاد کند.
به گزارش ایران ویج ، مقاله زیر که بخشی از کتاب منتشر نشده راهنمای بیماران، تدوین شده در مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نقل از سایت «تبیان» است، به بررسی باورهای نادرست رایج درباره سلامت و بهداشت چشم و توضیحات علمی درباره آن می پردازد.
● مطالعه در نور کم به چشم ها آسیب می رساند
استفاده از چشم ها در نور کم باعث آسیب به آنها نمی شود. فراموش نکنید از زمانی که همه فعالیت های مرتبط به بینایی مانند مطالعه و خیاطی در زیر نور شمع یا چراغ های نفتی یا گازی صورت می گرفت، مدت زیادی نمی گذرد. اگر قرار بود این اتفاق بیفتد، سال ها قبل همه باید نابینا می شدند. البته شکی نیست که همه افراد برای سهولت در مطالعه و جلوگیری از خستگی چشم باید از نور مناسب استفاده کنند.
● عینک زدن یا نزدن باعث آسیب به چشم می شود
عینک ها به طور معمول برای بهبود دید به کار می روند. استفاده نکردن از عینک یا استفاده از عینک نامناسب باعث آسیب فیزیکی چشم نمی شود. در واقع عینک سبب تقویت یا تضعیف بینایی نمی شود. باور غلط دیگری که وجود دارد این است که استفاده از عینک از سنین خردسالی موجب بدتر شدن قدرت بینایی می شود که این طور هم نیست. در کودکان دچار انحراف یا تنبلی چشم، عینک ممکن است باعث اصلاح انحراف و حفظ بینایی شود. کودکان زیر هشت سال که عینک برای آنها تجویز می شود باید به طور صحیح و مداوم از عینک خود استفاده کنند تا از عوارض احتمالی ذکر شده جلوگیری به عمل آید. اگر چه برای ایجاد بهترین دید باید از عینک ها یا لنزهای اصلاح شده استفاده کرد ،ولی هرگز نباید از کاهش بینایی به دلیل استفاده از عینک نامناسب ترسید.
● استفاده از لنزهای تماسی جلو پیشرفت نزدیک بینی را می گیرد
بعضی از افراد بر این باور هستند که استفاده از لنزهای تماسی به مرور زمان باعث اصلاح بینایی و در نتیجه نداشتن نیاز به استفاده از عینک یا لنز خواهد شد. هیچ یافته علمی مبنی بر این که استفاده از لنزهای تماسی باعث بهبود ضعف بینایی یا کند شدن روند کاهش بینایی شود، وجود ندارد.
● نشستن نزدیک تلویزیون در کودکان، نشان دهنده ضعیف بودن چشم آنها است
کودکان از توانایی انطباق بالاتری نسبت به بزرگسالان برخوردار هستند، در نتیجه معمولاً مطالب خواندنی را به چشمشان نزدیک می کنند یا نزدیک به تلویزیون می نشینند. هیچ دلیلی مبنی بر این که این عادت باعث آسیب به چشم شود، وجود ندارد و معمولاً با رشد کودک به فراموشی سپرده می شود. البته کودکان دچار نزدیک بینی برای این که قادر به دید بهتر باشند، در فاصله بسیار نزدیک به تلویزیون می نشینند که این مشکل با تجویز عینک توسط چشم پزشک برطرف می شود.
● استفاده از تلویزیون و رایانه باعث ضعیف شدن چشم می شود
استفاده از رایانه یا سایر دستگاه های تصویری باعث آسیب به چشم نمی شود. هر چند که بر اثر کار بسیار نزدیک با رایانه یا مطالعات طولانی مدت، به دلیل کاهش پلک زدن و خشک شدن سطح قرنیه، خستگی یا ناراحتی چشم رخ می دهد ولی استراحت گه گاه چشم و نگاه کردن به بالا یا به کنج های اطاق یا به اشیاء دور، می تواند از خستگی چشم بکاهد.
اگر زیاد از رایانه استفاده می کنید، سعی کنید در فاصله ۵۰ تا۷۰ سانتیمتری صفحه نمایش قرار گیرید و زاویه صفحه کمی متمایل به پایین باشد. به علاوه استفاده از قطره های اشک مصنوعی می تواند کمک کننده باشد. البته اگر دچار تاری دید یا خستگی زودرس و پی در پی چشمی می شوید، باید به چشم پزشک مراجعه کنید.
● انحراف چشم اطفال به مرور زمان بهبود می یابد
انحراف واقعی چشم در اطفال به مرور زمان بهبود نمی یابد. اگرچه در برخی از کودکان به دلیل پهن بودن پل بینی ممکن است که چشم ها لوچ به نظر برسند که این حالت با رشد کودک کاهش می یابد اما کودک دچار انحراف واقعی چشم برای جلوگیری از ایجاد دو بینی فقط از یک چشم استفاده می کند، بنابراین چشم منحرف از بینایی خوبی برخوردار نخواهد شد. یگانه راه درمان هم این است که کودک مجبور به استفاده از چشم ضعیف شود و به همین دلیل هم برای درمان تنبلی چشم، چشم سالم کودک باید به طور متناوب بسته شود.
انحراف چشم می تواند توسط عینک، قطره های چشمی یا جراحی اصلاح شود و هر چه این اقدامات زودتر صورت گیرد، نتایج بهتری بدست خواهد آمد. تمامی کودکان دچار انحراف چشم باید توسط چشم پزشک معاینه شوند.
● مشکلات چشمی باعث افت یادگیری در کودک هستند
مشکلات خواندن، درک مسائل ریاضی یا سایر مشکلات یادگیری در کودکان معلولیت های یادگیری نامیده می شود و هیچ دلیل علمی دال بر این که مشکلات بینایی باعث این اختلالات می شوند یا تمرینات چشمی می توانند این حالت را بهبود بخشند، وجود ندارد. مشکلات یادگیری یک اختلال آموزشی است نه یک اختلال بینایی، در نتیجه کودکان دچار آن نیاز به کمک آموزگار یا افراد متخصص در امور تربیتی دارند. البته قبل از انجام هرگونه مشاوره یا اقدام درمانی، کودک باید توسط چشم پزشک برای اصلاح مشکلات احتمالی بینایی به طور دقیق معاینه شود.
● خوردن هویج باعث بهبود بینایی چشم می شود
هویج حاوی مقادیر زیادی از ویتامین A است که برای سلامت بینایی ضروری است اما مقدار مورد نیاز بدن به ویتامین A خیلی اندک است و بسیاری از مواد غذایی دیگر نیز حاوی ویتامین A هستند. رژیم غذایی خوب تمامی نیازهای ویتامینی فرد برای دید مناسب را فراهم می سازد. به علاوه مصرف مقادیر اضافی ویتامین های محلول در چربی ( A,D,E ) می تواند مضر باشد.
● مطالعه متن های ریز به چشم افراد دچار کاهش بینایی آسیب نمی رساند
باورهای غلط بسیاری در این خصوص که افراد یا سالمندان دچار کاهش بینایی نباید زیاد از چشمشان استفاده کنند، وجود دارد. همچنین این باور نادرست وجود دارد که خواندن متن های ریز باعث تشدید و تسریع کاهش بینایی می شود.
در این مورد شاید مقایسه دوربین با چشم انسان بتواند به درک موضوع کمک کند.
عکس گرفتن از اشیاء بسیار کوچک سبب خراب شدن دوربین نمی شود پس ما هم نباید نگران باشیم که از چشمانمان حداکثر استفاده را می بریم.
● آب مروارید وقتی بوجود می آید که دید نزدیک چشم ضعیف شود
این طور نیست. گاهی اوقات افراد مسن که قادر به مطالعه روزنامه یا مطالب در فاصله های نزدیک نبوده اند، به مرور زمان دوباره قادر به مطالعه مطالب بدون استفاده از عینک می شوند. این حالت به دلیل شروع روند آب مروارید و در نتیجه افزایش قدرت انکساری عدسی و دید نزدیک این افراد است. بنابراین در صورت اصلاح خود به خود نزدیک بینی در یک فرد مسن، باید احتمال ایجاد آب مروارید را مطرح کرد.
● جراحی عمل آب مروارید فقط وقتی انجام شود که به طور کامل رسیده باشد
آب مروارید یک پرده ایجاد شده در جلو چشم نیست بلکه حالت ابری و غبار آلود شدن عدسی چشم است. قبلاً عمل آب مروارید را تا رسیدن (کامل شدن) آب مروارید به تعویق می انداختند اما در حال حاضر مختل شدن واضح بینایی را دلیل انجام عمل جراحی می دانند و همین که اختلال بینایی باعث ناتوانی فرد در انجام کارهای روزمره یا مورد علاقه وی شود، می تواند تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گیرد.
پیوند چشم انسان، غیر ممکن در حال حاضر عمل پیوند کامل چشم، به دلیل ناتوانایی های علمی و عملی موجود غیر ممکن است.
چشم ها توسط ریسمان های باریکی به نام عصب بینایی به مغز متصل می شوند.
هر عصب بینایی حاوی بیش از یک میلیون رشته عصبی است و در نتیجه به همین دلیل چشم ها هرگز از جایگاهشان هنگام جراحی جدا نمی شوند.
سال ها است که عمل پیوند قرنیه (قسمت شفاف و قدامی چشم) انجام می پذیرد و گاهی این عمل با عمل پیوند چشم اشتباه می شود.
این عمل در ایران هم سال ها است که انجام می شود. استفاده از عینک باعث وابسته شدن فرد به آن می شود.
عینک های طبی برای اصلاح نداشتن وضوح بینایی تجویز می شوند، بنابراین به دلیل واضح شدن دید، افراد تمایل به استفاده بیشتر از آنها را
دارند.
گرچه این حالت شبیه وابستگی به عینک است ولی در حقیقت به خاطر تمایل فرد به واضح تر دیدن است.
منبع : روزنامه اطلاعات

۲۲ دی ۱۳۹۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران ویج]
[مشاهده در: www.iranvij.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 279]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن