واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: گزارش اقتصادي رئيس جمهوري به مردم
سرويس سياسي ---- اجتماعي: خوشبختانه وضع ارزي كشور بسيار مطلوب است و حتي اگر براي سه سال آينده قيمت نفت به صفر هم نزديك شود، نگراني نداريم.
دكتر محمود احمدينژاد رئيسجمهوري ديشب در گفتگو با شبكه نخست سيما با اعلام اين خبر افزود: ما در قطع ارتباط با دلار، سود سياسي و اقتصادي داشتيم زيرا ديگران نيز درپي ما ارتباطشان را با دلار قطع كردند و به تدريج به دلار ضربه وارد شد.
رئيس جمهوري افزود: در تبديل به ارزهاي ديگر نيز ما سود زيادي كرديم و تصميم ما در اين باره درست بود؛ زيرا حجم ذخاير ارزي ما افزايش يافت و اكنون هم سبد ارزي داريم و اتكاي كشور فقط به يك ارز نيست و اين حاكي از تصميمي عالمانه در اين باره است.
رئيس جمهوري در ادامه گفت: با توجه به اينكه اقتصاد ما درون زاست، با دور انديشي مديران كشور در اقتصاد جهاني هضم نشديم.
احمدي نژاد با اشاره به بحران اقتصادي در جهان و تاثير پذيري كشور از اين بحران افزود: حجم مبادلات ما با اقتصاد جهاني زياد نيست، به همين دليل آسيب پذيري ايران از اين بحران تقريبا صفر است.
رئيس جمهوري به برخي فرصتهايي كه اين بحران در اختيار ايران قرار داده است اشاره كرد و گفت: كاهش قيمت مواد واسطه براي توليد، فرصت مغتنمي براي كشور ماست كه در حال سرمايهگذاري هستيم.
احمدي نژاد گفت: از ناحيه قيمت نفت ممكن است تا حدي به كشور فشار بيايد، اما توانايي مديريت آن را داريم.
احمدي نژاد به علتهاي آسيب نديدن ايران از اين بحران اشاره كرد و گفت: يكي از اين علتها اين بود كه كشور ما در تحريم است؛ اما علت اصلي سياستهاي خوبي بود كه در كشور پيش گرفته شد كه شايد اين سياستها نيز متاثر از تحريم بود.
رئيس جمهوري اضافه كرد: نوع نگاه انقلاب اسلامي به خودكفايي كشور و تكيه بر استعدادهاي داخلي از ديگر نقاط قوت اقتصاد ماست.
وي صيانت از منابع داخلي و منابع ايرانيان مقيم خارج از كشور و همچنين شناخت آسيبها و جلوگيري از ورود اين آسيبها به كشور را از جمله اقدامات دولت براي مقابله با اين بحران خواند.
طرح تحول اقتصادي
احمدي نژاد طرح هدفمند كردن يارانهها را اقدامي بزرگ و نيازمند عزم ملي دانست و افزود: در اين خصوص با دوستانمان در مجلس شوراي اسلامي بحث كرديم و قرار شد اين طرح در مجلس نيز مطرح شود كه ما نيز پذيرفتيم لايحه بدهيم.
وي اضافه كرد: در بخشهايي از جمله نظام توزيع، ماليات، گمرك و بانكها و مسائلي كه نياز به لايحه نداشت بررسي را آغاز كردهايم.
وي طرح تحول اقتصادي را كاري بزرگ در متن تصميم گيران، كارشناسان و مردم خواند و افزود: براي بررسي اين طرح صدها جلسه كارشناسي برگزار و از صاحبنظران به صورت دعوت يا مكاتبه نظرخواهي شده است.
احمدي نژاد گفت: دو هدف را دنبال ميكرديم اول اينكه بتوانيم اين طرح را به سرعت و با دقت بررسي كنيم و ديگر اينكه تبعات منفي آن را به صفر نزديك كنيم.
رئيس جمهوري افزود: اين طرح را با گروههاي مختلف از جمله صنعتگران، تاجران، صادركنندگان، روستاييان، علما، جوانان و انجمنهاي كشاورزي مطرح كردهايم.
احمدي نژاد گفت: پس از اين بررسيها، طرح تحول اقتصادي به صورت لايحهاي پخته درآمده است تا پس از تصويب در مجلس كار سنجيده و سنگيني در كشور انجام شود.
رئيس جمهوري رابطه دولت با مجلس را بسيار صميمي و مستمر خواند.
احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه دولت نهم براي تامين منافع ملي اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها را در دستور كار خود قرار داده است افزود: هدفمند كردن يارانهها طرح بزرگي است كه همه آحاد كشور را تحت تاثير قرار ميدهد، بنابراين اجراي آن نيازمند برنامهريزي دقيق و ايجاد آمادگي در ساختارهاي اجرايي است.
وي تصريح كرد: تقريبا همه كارشناسان و صاحبنظران ضرورت هدفمند كردن يارانهها را پذيرفتهاند.
احمدي نژاد اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها را با اصلاح و تغيير قيمت همراه دانست و افزود: اجراي اين طرح نيازمند ايجاد بسترهاي اقتصادي، اجتماعي و اجرايي است.
وي تصريح كرد: دولت بستر اجراي اين طرح را فراهم كرده است و از نظر ايجاد بستر اجتماعي هم بايد گفت 65 ميليون نفر با لبيك به فراخوان دولت و نامنويسي، آن را پذيرفتهاند.
رئيس جمهوري زمان حاضر را كه قيمتهاي جهاني در قوس نزولي قرار دارد، بهترين زمان براي اجراي اين طرح دانست.
وي افزود: در سي سال گذشته قوس نزولي قيمتها را شاهد نبوده و در 50سال اخير غير از مقطع انقلاب، اين گونه كاهش قيمت مسكن را تجربه نكردهايم.
احمدي نژاد سهم بالاي مصرف نفت در بودجه كل كشور را يكي از معضلات و ريشه مشكلات اقتصادي كشور دانست و گفت: دولت نهم در اين باره تلاشهايي انجام داده و در 3سال اخير سهم درآمدهاي نفتي در بودجه را از 7/62درصد به 52درصد كاهش داده است.
رئيس جمهوري يكي از اهداف هدفمند كردن يارانهها را كاهش سهم ارز نفتي در بودجه كل كشور دانست و گفت: اگر بودجه سال آينده با قيمت هر بشكه نفت 30دلار بسته شود، بايد بسياري از فعاليتها را مختل كنيم.
رئيس جمهوري در مجلس حضور نيافت
دفتر رئيس جمهوري با انتشار اطلاعيهاي با قدرداني و تشكر از اهتمام نمايندگان مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد كه به منظور هماهنگيهاي بيشتر، برنامه حضور رئيس جمهوري در مجلس شوراي اسلامي براي ارائه لايحه هدفنمند كردن يارانهها به تعويق افتاد.
پيش از اين قرار بود احمدينژاد امروز با حضور در مجلس ضمن دفاع از لايحه هدفمند كردن يارانهها درباره ميزان پيشرفت برنامه چهارم توسعه گزارشي را ارائه كند.
ضرورت سپردن امور بيمه به بيمههاي مردمي
رئيس جمهوري با بيان اين كه بيمه ايران ميتواند وارد عرصههاي جديد شود، تصريح كرد: بايد كارها به دست بيمههاي مردمي سپرده شود تا آنان بتوانند با خلاقيت و نوآوري، صنعت بيمه كشور را به سمت پيشرفت و توسعه سوق دهند.
دكتر محمود احمدينژاد در همايش بيمه و صنعت كه عصر ديروز در نهاد رياست جمهوري با حضور جمعي از مديران ارشد وزارت اقتصاد و امور دارايي و صنعت بيمه كشور برگزار شد، بيمه را پايه و سكوي آرامش و اطمينان به مردم و تضمينكننده انجام كارهاي بزرگ با مشكلات كمتر ذكر كرد.
وي، حضور موثر بيمه در بخشهاي مختلف كشور را ايجاد اشتغال دانست و گفت: اين صنعت ميتواند به توسعه ظرفيتها و اقتصاد كشور كمك كند.
رئيس جمهوري گفت: هم اكنون دولت سالانه بيش از 500 ميليارد تومان خسارات در بخش حوادث پرداخت ميكند و اگر بيمه در اين عرصه و عرصههاي مشابه مانند خشكسالي وارد شود ميتواند هم هزينههاي زيادي را از دوش بيتالمال بردارد و هم ميتواند با كاهش هزينهها به توليد سرمايه بيشتر در كشور كمك كند.
احمدينژاد خطاب به فعالان در عرصه صنعت بيمه كشور خاطرنشان كرد: كساني كه در صنعت بيمه فعال هستند بايد افق نگاه خود را خيلي بلند ببينند چرا كه امروز در بخشهايي مانند بخش نفت هزينههاي بسيار سنگيني را پرداخت ميكنيم.
رئيس جمهوري در ادامه سخنانش با اشاره به طراحي طرح تحول در صنعت بيمه خاطرنشان كرد: خوشبختانه امروز صنعت بيمه ما انگيزه مضاعفي را براي توسعه و رساندن خود در حد استانداردهاي جهاني پيدا كرده و بايد به نقطهاي برسيم كه همه فعاليتهاي اجتماعي از مسير بيمه عبور كند.
احمدينژاد از فعالان و متخصصان صنعت بيمه كشور خواست تمامي تمهيدات و امكانات خودرا به كار بگيرند تا اعتماد مردم را به اين بخش به دست آورند.
رئيس جمهور با بيان اين كه همه بخشهاي دولتي بايد از مسير بيمه عبور كنند، گفت: در عين حال صنعت بيمه نبايد متكي به كمكهاي دولتي باشد چرا كه منابع عظيم مردمي ميتواند عامل و پشتوانه خوبي براي توسعه صنعت بيمه در كشور باشد.
احمدينژاد در پايان از همه كساني كه در صنعت بيمه كشور فعاليت ميكنند تقدير كرد و از آنان خواست تمام تلاش خود را بكار گيرند تا هر روز شاهد توسعه و تحول در صنعت بيمه كشور باشيم.
هيچ كشوري مثل ايران منابع خود را هدر نميدهد
رئيس جمهوري شب گذشته در ديدار با معلولان نيز با بيان اين كه هيچ كشوري مثل ايران منابع خودرا به راحتي به هدر نميدهد، برضرورت ايجاد منابع جديد براي اداره كشور تاكيد كرد.
به گزارش مهر، محمود احمدينژاد همزمان با روز جهاني معلولان در ديدار با جمعي از نخبگان و توانمندان اين قشر با بيان اينكه براي ساختن جامعه در كنار همت، برنامه و توكل به خدا، وجود منابع ضروري است، اظهار داشت: ايران كشوري بزرگ با اقتصادي بزرگ است و در زمره 17 اقتصاد اول دنيا است. در چنين شرايطي طبيعي است كه هزينههاي مديريت كشور نيز بالا باشد.
وي افزود: رقم بودجه كشورمان به درآمدهاي نفتي بستگي دارد و اين درآمدها نيز تحت سيطره اقتصاد ظالمان همواره در نوسان است.
احمدينژاد با بيان اينكه ايران از لحاظ ثروت مادي و انساني كشوري غني است، اما از اين ثروتها به خوبي استفاده نميشود، تصريح كرد: متاسفانه در كشورمان اسراف و استفاده نادرست از منابع را شاهد هستيم، به نحوي كه هيچ كشوري مثل ايران منابع خود را به راحتي هدر نميدهد.
به گفته وي، در بخش انرژي بالاترين سرانه مصرف را در سطح جهان داريم و به اندازه 6، 8 برابر دنيا انرژي مصرف ميكنيم، درحالي كه با مصرف كمتر نيز ميتوان همين امورات را اداره كرد.
رئيس جمهوري تصريح كرد: امروز زمان آن است كه تصميمات بزرگي براي مديريت كشور اتخاذ كنيم و اصلاح ساختار بودجه و منابع ضروري است و البته براي اين اقدام هماهنگي و همكاي دولت و مجلس ضروري است.
محمود احمدينژاد در بخش ديگري دانش، انديشه، شخصيت و اراده انساني را بالاتر و مهمتر از وضعيت جسماني انسان دانست و گفت: توانمنديهايي ارزشمند و ماندگار است كه از درون انسان شكل گرفته و شكوفا شود.
وي با بيان اينكه باور و اعتقاد دارم انسان ناتوان وجود ندارد، اظهار داشت: خدا انسان را در بالاترين سطح ممكن خلق كرده است.
احمدينژاد با بيان اينكه واژه برايم خوشايند نيست، گفت: در اين واژه به نوعي تخريب روحيه وجود دارد و بايد اين باور را در جامعه ايجاد كنيم كه معلولين ناتوان نيستند. دنياي مادي پر از دشواري است و كساني كه در راه خدا سختيهاي بيشتري را تحمل ميكنند، اجر و پاداش بالاتري دريافت ميكنند، بنابراين وجود موانع، مانع ماموريتهاي اجتماعي نيست.
تدوين سند راهبردي وزارت رفاه
وزير رفاه و تامين اجتماعي نيز در اين مراسم از تدوين سند راهبردي اين وزارت خبر داد و گفت: به زودي از اين سند با حضور رئيس جمهوري رونمايي ميشود.
به گزارش ايرنا، عبدالرضا مصري اظهار داشت: اين سند براساس سند چشمانداز 20 ساله تدوين و براي تدوين آن بيش از 6 هزار نفر ساعتكار كارشناسي شده است.
وزير رفاه و تامين اجتماعي گفت: پس از ايجاد بانك اطلاعات ايرانيان و راهاندازي اورژانس اجتماعي، تدوين سند راهبردي اين وزارت سومين كار بزرگي است كه انجام ميشود.
او در بخش ديگري از سخنانش به دستاوردهاي دولت نهم در بخش حمايت از معلولان اشاره كرد و گفت: شمار معلولان تحت پوشش بهزيستي در سال 1383 بيش از 38 هزار نفر بود كه اين ميزان در سال 1387 به 640 هزار نفر رسيده است.
به گفته مصري، سال 83 براي خريد وسايل كمك توانبخشي سه ميليارد تومان اختصاص يافته بود و امسال اين ميزان به 5/9 ميليارد تومان رسيده است.
رئيس سازمان بهزيستي نيز در اين ديدار گفت: شمار معلولاني كه از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي تا سال 83 مستمري ميگرفتند 89 هزار نفر بوده است كه امسال اين تعداد به 227 هزار نفر رسيده است.
ابوالحسن فقيه پيشبيني كرد با تلاش دولت و مجلس و تعيين منابع مورد نياز در بودجه، معلول پشت نوبتي وجود نداشته باشد.
فاطمه آليا رئيس فراكسيون حمايت از حقوق معلولان در مجلس نيز از تلاش دولت براي حمايت از حقوق معلولان و تامين نيازهاي آنان تشكر كرد.
وي خواستار تشكيل مجموعهاي زيرنظر رئيس جمهوري با عنوان شوراي عالي معلولان يا ستاد و كميتهاي براي رسيدگي به وضعيت اين قشر شد.
نايب رئيس انجمن معلولان ايران هم در اين ديدار از رئيس جمهوري تشكر كرد و از وي سه درخواست را مطرح كرد: برگزاري يك نشست با مقام معظم رهبري، خانهدار كردن 3 هزار و 427 معلول و تشكيل نشست هيات دولت براي معلولان.
به گفته او، دولت در سه سال گذشته معادل 15 سال براي معلولان مسكن ساخته است.
گفتني است، در اين مراسم، تعدادي از معلولان برگزيده و نهادهاي فعال در خدمات رساني به معلولان، تنديس ملي شهيد فياضبخش را دريافت كردند.
همچنين از سوي معلولان نيز لوح سپاسي به رئيس جمهوري اهدا شد.
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]