تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تا ده ميل اطراف قبر حسين بن على عليه‏السلام بركت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853172082




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رييس ورزش بانوان: نياز به فرصت داريم


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس ورزش بانوان: نياز به فرصت داريم
ورزش. بانوا. ورزش
در دوران باستان، زنان حتي به عنوان تماشاچي هم اجازه حضور در محل برگزاري رقابت‌هاي ورزشي را نداشتند و در نخستين دوره بازي‌هاي المپيك كه به همتبارون پي ير دو كوبرتن آغاز شد، زنان بازهم اجازه حضور در اين رقابت‌ها را نيافتند.

اين درحالي است كه در پي گذر زمان شرايط به گونه‌اي شد كه امروز در رويداد بزرگي چون المپيك، تقريبا نزديك به نيمي از ورزشكاران حاضر در بسياري از رشته‌ها را زنان تشكيل مي‌دهند كه اين امر نشان‌دهنده پتانسيل بالاي آنان است و اميدي كه كشورها در كسب مدال به زنان ورزشكار خود دارند.

در بازي‌هاي المپيك ‪ ۲۰۰۸‬پكن چهار هزار و ‪ ۷۴۶‬زن ورزشكار از كشورهاي مختلف حضور داشتند كه اين تعداد ‪ %۴۵‬از كل ورزشكاران حاضر در اين ميدان بزرگ ورزشي بود و زنان ورزشكار در المپيك پكن موفق شدند ‪ ۱۹‬ركورد از ميان ‪ ۴۱‬ركورد جابجا شده را به خود اختصاص دهند.

اگر چه آثار مثبت حضور زنان درعرصه‌هاي مختلف ورزشي به اثبات رسيده است اما هنوز آنچنان كه بايد در برخي از كشورها حضور اين قشر در عرصه‌هاي مختلف ورزش چندان جدي گرفته نمي‌شود.

زماني كه خوان آنتونيو سامارانش رييس كميته اجرايي المپيك از كشورها خواسته بود تا سال ‪ ، ۲۰۰۵‬حداقل ‪۲۰‬درصد از اعضاي كميسيون‌هاي تصميم گيرنده در عرصه ملي و بين‌المللي خود را از ميان زنان انتخاب كنند و اين خواسته با گذشت سه سال از تاريخ اعلام شده همچنان در بسياري از كشورهاي جهان به اجرا در نيامده، خود بيانگر ديدگاه‌هاي متنوع در مورد عملكرد زنان در عرصه ورزش است.

براي قرار گرفتن در جريان امور ورزش بانوان در كشورمان با رباب شهريان مديركل دفتر توسعه ورزش بانوان سازمان تربيت بدني و رييس كميسيون بانوان كميته ملي المپيك كه به گفته خودش ‪ ۲۳‬سال از عمرش را در عرصه ورزش سپري كرده است و هم اكنون همه امور ورزشي بانوان در داخل و خارج از كشور در نهايت به وي منتهي مي‌شود، گفت و گويي صورت گرفته است.

** ورزش شغل من نيست، دغدغه فكري من است
شهريان در ابتداي گفت وگوي خود با خبرنگار ايرنا گفت: ورزش شغل من نيست بلكه دغدغه فكري من است چرا كه به عقيده من وقتي شغل انسان دغدغه وي باشد موفق ترخواهد بود و انگيزه و انرژي بيشتري پيدا مي‌كند.

وي در مورد نحوه انتخاب خود به عنوان تنها زن عضو هيات اجرايي ‪ ۱۱‬نفره كميته ملي المپيك و در پاسخ به اين پرسش كه آيا به دليل تذكر رضا قراخانلو رييس برگزاري انتخابات (كه در حين انتخابات به راي‌دهندگان گفته بود حتما يك زن بايد انتخاب شود) موفق به حضور درجمع اعضاي هيات اجرايي المپيك شده است، پاسخ داد: اگر بخواهيم بگوييم كه ملاك انتخابم راي جامعه زنان ورزشي كشور بوده است ، بايد گفت اين امر غير ممكن است چرا كه از ميان ‪ ۶۸‬عضو مجمع كميته ملي المپيك تنها شش تا هفت نفر را زنان تشكيل مي دهند.

شهريان افزود: با راي بيش از ‪ ۵۰‬نفر از اعضاي مجمع كميته ملي المپيك انتخاب شدم كه كسب اين تعداد راي، خود گواهي براين گفته است كه با راي اكثريت جامعه ورزش كشور برگزيده شده ام.

رييس كميسيون بانوان كميته ملي المپيك تصريح كرد: در انتخابات به جز وي چند بانوي فعال ورزشي ديگر نيز نامزد شده بودند كه از ميان آنان بيشترين راي به وي داده شد.

*** بايد به زنان فرصت داده شود تا توانمندي خود را در ورزش به اثبات رسانند
شهريان در پرسش به سوالي در اين‌باره كه به نظر مي‌رسد مديريت زنان در ورزش چندان جدي گرفته نمي‌شود؟ گفت: از ابتداي انقلاب تا پيش از دولت نهم فرآيندي در ورزش حاكم بود كه زنان را از مردان جدا مي‌كرد.

وي تصريح كرد : مديريت زنانه در عرصه ورزش تا پيش از دولت نهم به نحوي بود كه براي آنان ظرفي جدا از مردان در نظر گرفته بودند و ورزش زنان بصورت انجمني اداره مي‌شد بطوري- كه كمتر از ‪ ۹‬درصد از بودجه كل ورزش كشور، به زنان اختصاص مي‌يافت.

به گفته شهريان، زماني كه ورزش زنان در حد يك انجمن اداره مي‌شد و از مردان مستقل بود، بانوان جايگاه حقوقي ثابتي در داخل و خارج كشور نداشتند به طوري كه حتي در خارج از كشور نيز چندان با وظايف ، عملكرد و فعاليت انجمن آشنا نبودند.

وي در عين حال تاكيد كرد: من با مديريت زنانه خاص مخالفم چرا كه معتقدم زنان بايد در عرصه ورزش پا به پاي مردان حركت كنند و حق خود را از ورزش در همه ابعاد بگيرند.

مديركل دفتر توسعه ورزش بانوان سازمان تربيت بدني خاطر نشان كرد: در دولت نهم خوشبختانه اين نگاه برچيده شد و زنان در همه ابعاد ورزش همگاني ، قهرماني و مديريتي با مردان سهيم شدند و در واقع يك فضاي متمركز و يكسان براي رشد توانمندي‌هاي زنان در برابر مردان ايجاد شد.

وي گفت: نبايد فراموش كنيم كه داراي يك نظام ارزشي هستيم و برهمين اساس ورزش زنان در اجرا از مردان بطور كامل جدا است اما در سياست‌گذاري ها و برنامه ريزي‌ها رييس فدراسيون، متولي توسعه ورزش بانوان و آقايان و مديركل تربيت بدني استان ، متولي توسعه ورزش بين مردان و زنان استان است.

شهريان با بيان اينكه به طور قطع بايد به زنان در فرآيند جديد فرصت داده شود تا قابليت‌هاي خود را در عرصه‌هاي مختلف به اثبات رسانند، گفت: به يقين زنان به دليل جدايي طولاني مدت از مردان، عقب ماندگي‌هايي در برخي از رشته‌ها دارند اما بايد به آنان اين فرصت داده شود تا اين عقب ماندگي را جبران كنند.

به گفته وي، هم اكنون اين فرصت در ورزش كشور ايجاد شده است و حضور دو رييس فدراسيون زن و ‪ ۴۴‬رييس هيات ورزشي زن در سراسر كشور بيانگر رشد زنان در دوران اخير است واين در حالي است كه تا پيش از دولت نهم هيچ رييس فدراسيون يا هيات زني در كشور وجود نداشت.

شهريان به سه سهميه بانوان در سه رشته ورزشي در المپيك پكن اشاره كرد و گفت: از اوايل انقلاب تا پيش از دولت نهم ، بانوان ما نتواسنته بودند حتي يك سهميه المپيك را كسب كنند و با استفاده از كارت‌هاي افتخاري در رقابت هاي بين‌المللي همچون المپيك حاضر مي‌شدند.

وي تصريح كرد: البته آمار جديد، ايده آل نيست اما مقدمه‌اي است كه مي توان براساس آن برنامه ريزي‌هاي بيشتري به منظور توسعه ورزش بانوان انجام داد.

*** اگر مي‌خواهيم زنان موفق باشند بايد ساز و كار آن را فراهم كنيم شهريان در ادامه به فضاي ورزشي كشور اشاره كرد و تاكيد كرد كه فضاي فعلي ورزش كشور متفاوت با گذشته است بطوري كه مسوولان ورزش كشور، امروز به اين اتفاق نظر رسيده‌اند كه اگر مي‌خواهند ورزش بانوان در همه رشته‌ها توسعه يابد بايد ساز و كار اين امر براي آنان فراهم شود.

*** حداقل بهره برداري بانوان از فضاهاي ورزشي ‪ ۳۰‬درصد است
شهريان در پاسخ به اين پرسش كه آيا سرانه ورزشي بانوان در كشور مشخص است، اظهار داشت: سرانه ورزشي براي يك فرد محاسبه مي‌شود كه براساس آخرين آمارهاي موجود سازمان تربيت بدني به ‪ ۴۰‬سانتي متر براي هر نفر رسيده است.

وي تصريح كرد : به عقيده ما سرانه ورزشي بايد بدون توجه به جنسيت افراد براي هر انسان محاسبه و در اختيارش قرار بگيرد.

مديركل دفتر توسعه ورزش بانوان در ادامه گفت: به دليل تنوع فرهنگي در كشور، ميزان استفاده زنان هر استان با ديگر استان‌ها از فضاهاي ورزشي، متفاوت است امابراساس سياست‌هاي سازمان تربيت بدني، فدراسيون‌هاي ورزشي موظفند حداقل ‪ ۳۰‬درصد بهره برداري از فضاهاي ورزشي خود را به بانوان اختصاص دهند.

شهريان گفت: البته در برخي از رشته‌ها مانند ووشو، كاراته و تير و كمان حداقل بهره برداري بانوان از فضاهاي ورزشي ‪ ۵۰‬درصد است.

*** بيش از ‪ ۶۰‬درصد از شركت‌كنندگان در همايش‌هاي پياده روي، زنان هستند شهريان در ادامه به يكي از وظايف سازمان تربيت بدني يعني همگاني كردن ورزش در بين اقشار مختلف جامعه اشاره كرد و گفت: معتقدم كه اگر زنان يك جامعه ورزش نكنند جامعه ورزشي نمي‌شود چرا كه زنان محور خانواده هستند و همسر و فرزندان از وي الگو مي‌گيرند.

وي به برگزاري همايش‌هاي پياده روي خانوادگي در سراسر كشور اشاره كرد و گفت: براساس آمار بدست آمده ‪ ۶۰‬تا ‪ ۷۰‬درصد از شركت‌كنندگان در اين همايش ها را بانوان تشكيل مي‌دهند.

*** بانوان در ‪ ۴۴‬رشته ورزشي فعاليت مي‌كنند
مديركل دفتر توسعه ورزش بانوان سازمان تربيت بدني به لزوم حضور بانوان در عرصه ورزش قهرماني نيز اشاره كرد و گفت: هم اكنون بانوان در ‪ ۴۴‬رشته ورزشي فعاليت مي‌كنند و تنها در چند رشته ورزشي در رقابت‌هاي بين‌المللي همچون شنا ، ژيمناستيك، نجات غريق و آمادگي جسماني - آن هم به دليل نوع پوشش - نمي‌توانند حاضر شوند.

وي با بيان اينكه بانوان ايران در ‪ ۱۷‬رشته مجوز حضور در رقابت‌هاي بين المللي را كسب كرده‌اند ، اظهار داشت: در برخي از رشته‌ها كه بانوان كشورمان مدت زمان اندكي است كه در آنها فعال شده اند، تنها در مسابقات دوستانه و منطقه‌اي شركت مي‌كنيم.

شهريان اظهار داشت: حضور بانوان محجبه ايراني در رقابت‌هاي بين‌المللي و افتخار آفريني آنان به عنوان نفرات برتر، به رغم افتخار آفريني براي كشورمان، به الگوي شايسته‌اي براي معرفي زن مسلمان به جهانيان تبديل شده و بيانگر آن است كه بانوان مسلمان در عين حفظ حجاب، توانمند و قدرتمند هستند.

*** بايد شرايط براي حضور زنان محجبه در رقابت‌هاي بين‌المللي فراهم شود شهريان در ادامه به روح ورزش و المپيك اشاره كرد و گفت: روح المپيك گوياي آن است كه انسان‌ها بايد جدا از تبعيضات قومي ، فرهنگي و مذهبي در كنار يكديگر به رقابت بپردازند.

وي با تاكيد بر اينكه دنيا بايد به اعتقادات زنان مسلمان جهان كه ميلياردها نفر از مردم جهان را تشكيل مي‌دهند احترام بگذارد، گفت:
فدراسيون‌هاي بين‌المللي بايد شرايطي را ايجاد كنند كه زنان محجبه بتوانند بدون هر گونه تبعيضي در مسابقات بين‌المللي شركت كنند.

**** چهارمي در گوانجو درصورت حضور موثر بانوان، امكانپذير است شهريان در ادامه به برنامه‌هاي سازمان تربيت بدني براي حضور مقتدرانه در رقابت‌هاي منطقه‌اي ، آسيايي و بين‌المللي اشاره كرد و گفت: براساس برنامه تدوين شده، ‪ ۱۵۰‬زن را بايد براي شركت در بازي‌هاي گوانجو چين آماده كنيم.

وي افزود: بايد حضور بانوان از نظر كيفي و كمي مورد توجه قرار گيرد تا به هدف اصلي يعني كسب مقام چهارمي در مسابقات گوانجو چين، دست يابيم.

*** زنان بايد ورزش را در اولويت برنامه‌هاي خود قرار دهند
شهريان در ادامه از زنان جامعه خواست تا ورزش را در اولويت برنامه‌هاي روزانه خود قرار دهند.

وي گفت: متاسفانه در بين زنان ايراني از خود گذشتي در كانون خانواده به
 چهارشنبه 13 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن