تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، بزرگ‏ترين ـ فرمود ـ يا با عظمت‏ترين نام خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853277985




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فواید شیر مادر و ملاحظاتی درباره آن وای به حال کسی که شیر مادر نخورد!


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: درباره فواید شیر مادر زیاد بحث شده و معمولا مادران با توصیه های فراوانی درمورد تغذیه نوزادشان با شیر مادر رو به رو می شوند. با این حال اهمیت این موضوع به آن اندازه است که لزوم تکرار فواید شیر مادر را بیش از پیش می کند. به خصوص که مادران معمولا با سوال های زیادی در این مورد رو به رو هستند. دکتر آذین حمزه لو، متخصص اطفال در گفت و گویی با تندرستی به این پرسش ها پاسخ داده است.


درباره فواید شیر مادر زیاد بحث شده و معمولا مادران با توصیه های فراوانی درمورد تغذیه نوزادشان با شیر مادر رو به رو می شوند. با این حال اهمیت این موضوع به آن اندازه است که لزوم تکرار فواید شیر مادر را بیش از پیش می کند. به خصوص که مادران معمولا با سوال های زیادی در این مورد رو به رو هستند. دکتر آذین حمزه لو، متخصص اطفال در گفت و گویی با تندرستی به این پرسش ها پاسخ داده است.

چرا شیر مادر

آغوز شیر مادر که به آن کلستروم می گویند اولین و بهترین واکسن برای حفاظت از کودک در برابر بیماری های عفونی است (که باعث کاهش اسهال و عفونت های حاد دستگاه تنفسی می شود.) میزان ابلا به آسم و آلرژی در بچه هایی که شیر مادر می خورند کمتر است. همچنین چاقی و افزایش کلسترول در بچه هایی که از شیر مادر تغذیه می کنند، کمتر دیده می شود، چربی و پروتئین شیر مادر بهتر هضم می شود؛ بنابراین دل دردهای کولیکی در این بچه ها کمتر اتفاق می افتد. جذب کلسیم شیر مادر و جذب آهن به مراتب بهتر صورت می گیرد. با مکیدن سینه مادر، هم غریزه مکیدن ارضا می شود و هم رابطه بین مادر و فرزند باعث ایجاد امنیت روانی بیشتر نوزاد می شود. میزان سدیم و پروتئین شیر مادر به حدی است که به کلیه های نوزاد که هنوز کامل نشده صدمه ای وارد نمی کند.





فواید شیردهی برای خود مادر

امکان تخمک گذاری در مادران شیرده به تعویق می افتد و حاملگی زودرس کمتر اتفاق می افتد. جمع شدن و برگشتن رحم به حالت طبیعی در این مادران زودتر است. این مادران همچنین زودتر وزن اضافی خود را از دست می دهند. احتمال ابتلا به سرطان سینه و تخمدان در مادرهای شیرده کمتر است و به خاطر تماس مادر و بچه وضعیت روحی و عاطفی مادر شرایط بهتری دارد.

تا چه زمان به بچه شیر بدهیم؟

معمولا باید تا دو سالگی به بچه شیر بدهند اما از لحاظ شرعی، در (متون دینی مذهبی) گفته شده که باید تا دو سال و دو ماه شیردهی تداوم داشته باشد. ولی ما به مادران یاد می دهیم که معمولا از 21 ماهگی بچه های خود را از شیر بگیرند؛ مثلا فقط هنگام خواب به بچه شیر بدهند و بعد به تدریج مقدار آن را کم کنند. این اتفاق نباید یک دفعه صورت پذیرد.

شیر ندادن مادران

چرا بعضی مادران به بهانه سیرنشدن نوزاد با شیر مادر از دادن شیر به او خودداری می کنند؟

این ادعا صحیح نیست. معمولا مردانی که برای اولین بار صاحب فرزند می شوند کم تجربه هستند و آگاهی کافی ندارند. وقتی با مادران در مورد نوع و کیفیت غذایی که می خورند، صحیت می کنیم متوجه می شویم کیفیت غذایی که می خورند بر روی مادر تأثیرگذار بوده و باعث سیرشدن بچه می شود. در چنین شرایطی 99 درصد از مادران قانع می شوند که خود به فرزندشان سیر بدهند. تنها عمده معدودی از مادران به دلیل بیماری و یا به دلیل دارویی که مصرف می کنند، مانند کسانی که مشکل روحی دارند و یا افرادی که شیر دادن با روحیاتشان سازگار نیست و جزو دسته بسیار کمی هستند، ممکن است به فرزند خود شیر ندهند. معمولا وقتی مادران را توجیه می کنیمن که خوب غذاخوردن شما باعث خوب شیرخوردن بچه شده و او را در مقابل بیماری محافظت می کند و باعث افزایش ضریب هوشی بچه می شود، قانع می شوند.





چقدر شیر کافی است؟
برای اطمینان از اینکه فرزند شما به اندازه کافی شیر خورده یا نه، راه های مختلفی وجود دارد. اگر کودک پس از خوردن شیر راضی به نظر می رسد و آرام می خوابد، به اندازه کافی شیر خورده است. گریه های پشت سر هم و پستان نگرفتن نوزاد، نشانه کم شیر خوردن است. پس از چند روز از تولد نوزاد و زمانی که جریان شیر طبیعی می شود، کهنه های بچه باید روزی شش بار با ادرار خیس شوند. ادرار کودکی که درست شیر می خورد بی رنگ و یا زرد بسیار کمرنگ است. ادرار کدر، میزان کم ادرار یا ادرار صورتی رنگ ممکن است نشانه کم شیر خوردن کودک باشد. مزاج اغلب بچه هایی که شیر مادر می خورند، پس از هفته اول روزی سه تا ده بار کار می کند. مزاج بچه هایی که با شیر مادر تغذی می شوند شل و به رنگ خردل است. اجابت مزاج نامرتب و یا مدفوع کم، نشانه کم شیر خوردن کودک است. کاهش ناگهانی ادرار یا مدفوع به معنی کاهش میزان دریافت شیر توسط کودک است.

یکی از مهم ترین جنبه های اطمینان از رشد کافی کودک، این است که پزشک هربار او را وزن کند. اگر نگرانید که کودکتان شیر کافی نمی خورد، از پزشک او بخواهید که کودکتان را وزن کند. یکی دیگر از راه های مطمئن شدن از اینکه کودک به اندازه کافی شیر می خورد این است پستان ها قبل از شیر دادن، کاملا پر و سفت و پس از شیر دادن، خالی و نرم باشند. بعضی از مادرها از اینکه صدای بلعیدن شیر توسط نوزاد را بشنوند و شیرا را در دهان او ببیند، خیالشان راحت می شود. اغلب بچه های سالم، از یک برنامه ثابت برای شیر خوردن تبعیت نمی کنند. در چند هفته اول زندگی، اغلب بچه ها معمولا هر دو ساعت یک بار شیر می خورند. هنگامی که جریان شیر به حالت طبیعی درمی آید. کودک می تواند درست شیر بخورد. اغلب بچه ها تقریبا هر سه یا چهار ساعت شیر می خورند. نکته مهم این است که کودک شما بعد از شیر خوردن راضی به نظر برسد و تعداد دفعات خیس شدن کهنه هایش و همچنین دفعات اجابت مزاج و میزان مدفوع و همچنین اضافه وزن او رضایت بخش باشد.

منبع: مجله تندرستی






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن