واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: ارائه ويژهنامه اينترنتي روز بزرگداشت شيخ مفيد(ره) در سايت حوزه
گروه وبلاگ وIT: پايگاه اطلاعرساني حوزه به مناسبت رحلت عالم بزرگ شيعي شيخ مفيد(ره) ويژهنامهاي اينترنتي ارائه كرده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، زندگينامه شيخ مفيد، بزرگداشت شيخ مفيد، فضايل اخلاقي شيخ مفيد از ديدگاه بزرگاني از هل سنت، شيخ مفيد ـ زندگاني ـ مكتب مفيد ـ از ديدگاه دانشمندان، تاريخچه تشيع، درگذشت شيخ مفيد، نامه به شيخ مفيد و نگاهي به تأليفات و آثار مهم شيخ مفيد از بخشهاي مختلف اين ويژهنامه است.
گرايش فقهي شيخ مفيد، روش پژوهشي شيخ مفيد، غلات از ديدگاه شيخ مفيد، كاربرد عقل در فقه از ديدگاه شيخ مفيد، جايگاه عقل در انديشه شيخ مفيد، علم امام در ديدگاه شيخ مفيد و شاگردان وي، موقعيت شيعه در عصر شيخ مفيد و شيخ مفيد و معتزله از ديگر بخشهاي اين ويژهنامه اينترنتي را تشكيل ميدهد.
در بخش «فضايل اخلاقي شيخ مفيد از ديدگاه بزرگاني از اهل سنت» ويژگيهاي اخلاقي شيخ مفيد از زبان بزرگان اهل سنت همچون ابن حجر عسقلاني و عماد حنبلي بيان شده است.
در اين قسمت ميخوانيم: «ابن حجر عسقلاني درباره او گويد: او بسيار عابد و زاهد و اهل خشوع و تهجد بود و مداومت بر علم و دانش داشت. جماعتبسياري از محضر او بهره بردند او بر تمام شيعيان حق دارد.»
«عماد حنبلي، يكي ديگر از دانشمندان اهل سنت از تاريخ ابن ابي طي حلبي در مورد او نقل كرده است: او بزرگي از بزرگان اماميه و رئيس بخش فقه و كلام و مباحثه است. او با پيروان هر عقيده به مباحثه و مناظره ميپرداخت. موقعيت شايان توجهي در تشكيلات دولت آل بويه داشت. او صدقه فراوان ميداد.»
همچنين در بخش «جايگاه عقل در انديشه مفيد» اين ويژهنامه ميخوانيم: «قرن چهارم هجري، قرن گسترش علوم و تمدن اسلامي بود. قرني كه متكلمان به مكتبهاي خود شكل داده بودند. پايههاي مذاهب فقهي ريخته شده و مردم در پيروي از فقيهان دسته بندي شده بودند.»
«در مراكز علمي شيعه، هر چند ابن ابي عقيل و ابن جنيد اسكافي به تفكر عقلاني و كاربرد عقل در كلام و فقه معتقد بودند و آراء خود را تبيين و تشريح كرده بودند، ولي تفكر حاكم در كلام وفقه، با اهل حديث بود. در ميان اهل تسنن نيز، مكتب معتزله و اشاعره ميدان دار بودند.»
«در اواخر همين قرن، عالم فرزانه، متكلم برجسته و فقيه توانمند، شيخ مفيد، با گرايشهاي عقلي، ظهور كرد. آثار وي، كه در برگيرنده پاسخ به اشكالات ومسائل نوپيدا در حوزه تشيع است و همچنين مناظرات او با نحلههاي فرقههاي گوناگون و رد نظرگاههاي عالمان شيعي در برخي از مسايل، نمايانگر وجه علمي اوست.»
اين ويژهنامه همچون ويژهنامههاي ديگر پايگاه اطلاعرساني حوزه اگرچه از لحاظ غناي مباحث در حد قابل قبولي است اما از گرافيك و تصوير برخوردار نيست و زياد بودن بخشها و طولاني بودن هر بخش بهطور مجزا از جذابيت آن كاسته و كاربر را كه مجبور به مطالعه اين متن طولاني است دچار خستگي ميكند.
استفاده از امكانات چندرسانهاي چون تصوير، صدا و عكس ميتواند بر جذابيت مطالب افزوده و موجب انتقال موثرتر مفاهيم ديني از طريق اين ابزار شود.
اين ويژهنامه را اينجا كليك كنيد!
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 296]