واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "ماه كاظمين" ويژه نامه اي براي شناخت جوانترين امام شيعيان
موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان ويژه نامه اي به مناسبت سالگرد شهادت جوادالائمه (ع) ، جوانترين امام شيعيان، با عنوان "ماه كاظمين" را روي سايت تبيان قرار داده است.
به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا، در بخش هاي مختلف اين ويژه نامه به زندگي، سيره و منش و بيان روايت هايي از كرامت و معجزه هاي امام نهم شيعيان با بهره گيري از منابع معتبر تاريخي پرداخته شده است.
"مثل مسيح" عنوان نخستين مطلب ارايه شده در اين ويژه نامه است كه در بخشي از آن مي خوانيم: در ميان امامان، سه بزرگوارند كه در سن كودكي به امامت رسيده اند:
اول: امام جواد (ع) كه در سن 8 يا 9 سالگي، بعد از شهادت پدر بزرگوارشان به امامت رسيدند.
دوم: حضرت امام هادي (ع) امام دهم كه در سن 6 يا 8 سالگي متصدي امر امامت شدند.
سوم: حضرت حجة بن الحسن (عج ) كه در سن پنج سالگي حامل منصب امامت شدند.
در ادامه اين مطلب آمده است: هنگامي كه در زندگاني اين امامان همام بيشتر تامل مي كنيم، دلايل فراواني را در اثبات مقام امامت آن بزرگواران مي يابيم كه خود حكايت از انتصاب الهي امام و اتصال او با سرچشمه علوم الهي دارد.
"چشمهاي شفايافته" از ديگر موضوع هاي خواندني ويژه نامه ماه كاظمين است كه در آن به برخي از
معجزات و كرامات جوادالائمه (ع) كه به اذن خداوند متعال براي اثبات امامت آن حضرت صورت گرفته، با استفاده از دو منبع "مسندالامام الجواد (ع)" و "عيون اخبار الرضا (ع)" اشاره شده است.
در اين ويژه نامه همچنين مطلب ديگري با عنوان "يوسف و مسيح امامت" برگرفته از كتاب "حيات فكري و سياسي امامان شيعه" نوشته "رسول جعفريان" درج شده است.
در اين مطلب در موضوعي با عنوان "حجت خدا در امامت مانند حجت او در نبوت است" اينگونه آمده است: پس از شهادت امام رضا (ع) و عزيمت مامون از خراسان به بغداد، وي نامهاي به امام محمد تقي (ع) نوشت و با اكرام و احترام فراوان نسبت به علم و معرفت و فضيلت حضرت، ايشان را به حضور خود طلبيد.
پذيرش اين موضوع براي عباسيان بسيار سخت و سنگين بود زيرا كه حضرت هم از خاندان بني هاشم بود و هم در سن كودكي به سر ميبرد لذا با اين نيت مامون، مخالفت كردند، ولي چون مامون بر حرف خود مصمم بود و از علم و كمالات حضرت شناخت داشت، با اصرار عباسيان تصميم به انجام مباحثهاي بين علماي زمان و حضرت گرفت. مامون، مجلس باشكوهي ترتيب داد.
پس از پرسش و پاسخ فراوان، تمام مخالفان اقرار به فضل آن حضرت در سن كودكي كردند و عباسيان فرصتي براي اعتراض نداشتند.
در مطلب ديگر اين ويژه نامه با عنوان "غريب بغداد" نيز به مباحثي چون "سيماى جواد الائمه در يك نگاه"، "اخبار شهادت امام جواد (ع)"، "رنجهاى امام جواد (ع)" و "چگونگى شهادت امام جواد (ع) " اشاره شده است.
"تجسم صلابت" ديگر مطلبي است كه در ويژه نامه ماه كاظمين موضوع هايي چون امام جواد و انتقام از قاتلان حضرت زهرا (س)، مبارزه با لهو و لعب، قضاوت امام و شكست فقهاى دربارى، حكم محارب، نهى از اظهار نظر در امور دينى، تشكيلات امام(ع) در برابر خليفه و افراط و تفريط، ممنوع را مورد بررسي قرار داده است.
در مبحث ديگري از ماه كاظمين با عنوان "ره توشه" نيز برخي از احاديث و سخنان گوهربار حضرت جواد الائمه (ع) در خصوص عرضه نياز به خدا، نياز به نيكو كاري، خصلت هاي خوب و بد، يك توصيه، نصيحت پذيري، توكل بر خدا و سرانجام زهد آورده شده است.
"خيالي كه عوضم كرد"، "به دنبال حقيقت با پرسشگري"، "باب المراد غريب (شعر)"، "ماه كاظمين (شعر)"، "آيا از مرگ مي ترسي؟"، "سخنراني حجت الاسلام انجوي نژاد (خودفريبي)" و "مرثيه اشك" از ديگر عناوين مطالب اين ويژه نامه است.
كتابخانه اينترنتي امام جواد (ع) در تبيان نيز به معرفي كتاب هاي زندگاني امام محمد تقي (ع) آيت الله سيد محمد تقي مدرسي و گوشه اي از زندگاني امام محمد تقي (ع ) زير نظر سيد محمد رضا آقاميري پرداخته است.
علاقه مندان و دوستداران اهل بيت (ع) براي استفاده بيشتر از مطالب ويژه نامه "ماه كاظمين" مي توانند به نشاني موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان www.tebyan.net مراجعه كنند.
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]