تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833790503
دراجلاس روساي دانشگاهها مطرح شد: عدم تناسب بودجه سال88 با تورم تامين مسكن كاركنان ازطريق زمينهاي اضافي دانشگاهها ايجادصندوق حمايت ازشركتهاي دانش بنيان
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دراجلاس روساي دانشگاهها مطرح شد: عدم تناسب بودجه سال88 با تورم تامين مسكن كاركنان ازطريق زمينهاي اضافي دانشگاهها ايجادصندوق حمايت ازشركتهاي دانش بنيان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
اجلاس روساي دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي وابسته به وزارت علوم تحقيقات و فناوري صبح امروز در سازمان سنجش آموزش كشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمد مهدي زاهدي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در جمع روساي دانشگاهها و پژوهشگاهها از اختصاص زمينهاي اضافي دانشگاهها به تامين مسكن كاركنان، تغيير زمان آغاز سال تحصيلي با نظردانشگاهها، برنامه وزارت علوم براي جلوگيري از سوءاستفاده ضدانقلابها از16آذر، تشكيل دبيرخانه كارگروه علمي فنآوري در وزارت علوم، ايجاد صندوق حمايت از شركتهاي دانش بنيان و حذف بودجه ملي استاني در سال آينده خبر داد.
وزيرعلوم:
سال آينده بودجه ملي استاني نداريم
آغاز سال تحصيلي با نظردانشگاهها تغييرميكند
برنامه وزارت علوم براي جلوگيري از سوءاستفاده ضدانقلابها از16آذر
وي در اين مراسم با اشاره به قرار گرفتن در آستانه روز 16 آذر، گفت: با در نظر گرفتن برنامههايي درصدد جلوگيري از سوءاستفادههاي برخي ضدانقلابها از روز 16 آذر- روز دانشجو هستيم تا روز دانشجو را با ايده ضد استكباري و آرمانهاي عدالتجويي دنبال كنيم.
وي همچنين از ديدار روساي دانشگاهها و پژوهشكدهها با رييسجمهور در بعدازظهر امروز خبر داد و گفت: در اين راستا برخي از روساي دانشگاهها و پژوهشكدهها و پاركهاي علموفناوري در حضور رييس جمهور به بيان انتظارات و نيازهاي خود ميپردازند.
وي با اشاره به حضور چند از تن از روساي دانشگاههاي آمريكا در كشور و بازديد آنها از چند دانشگاه، گفت: در اين راستا طي نشستي كه با اين روسا برگزار شد، آنها نيز بحث آپارتايد علمي را محكوم كردند.
زمينهاي اضافي دانشگاهها به تامين مسكن كاركنان اختصاص مييابد
وزير علوم با اشاره به سفر استاني هيات دولت به لرستان، تصريح كرد: در اين سفر رييس جمهور پيشنهاد كردند تا دانشگاهها و پژوهشكدههايي كه به اندازه كافي زمين دارد، بخشي از آنرا براي تامين مسكن كاركنانشان اختصاص دهند.
وي افزود: در اين راستا دو هفته پيش كليات اين بحث در دولت تصويب شد و قرار شد وزراي علوم، بهداشت و آموزش و پرورش، معاون حقوقي رييس جمهور و وزير مسكن جزئيات اين طرح را تصويب كنند.
وي با اشاره به بحث شوراي عالي جذب اعضاي هيات علمي ، گفت: در اين زمينه نيز درصدديم تا در اين نشست بحث شوراي عالي جذب اعضاي هيات علمي كه هسته اصلي آن در مركز و كارگروههاي آن درون دانشگاه قرار گرفته است را بيشتر مورد بحث قرار دهيم.
تغيير زمان آغاز سال تحصيلي با نظر دانشگاهها
وزير علوم در خصوص زمان آغاز سال تحصيلي دانشگاهها، گفت: در اين زمينه در شوراي عالي انقلاب فرهنگي با همكاري وزير علوم، بهداشت و دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي بازده زماني 15 شهريور تا اول مهر ماه به عنوان آغاز سال تحصيلي انتخاب شده است كه در اين راستا آغاز سال تحصيلي به نظر دانشگاهها بستگي دارد.
وي با اشاره به سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي و برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي آموزش عالي، خطاب به روساي دانشگاهها و پژوهشگاهها، تصريح كرد: انتظار ما حضور جدي دانشگاهها در اين نمايشگاه است.
تشكيل دبيرخانه كارگروه علمي فنآوري در وزارت علوم
پيگيري نقشه جامع علمي در كارگروه شوراي عالي انقلاب فرهنگي
دكتر زاهدي همچنين با اشاره به تشكيل دبيرخانه كارگروه علمي فنآوري در وزارت علوم بر اساس برنامه پنجم توسعه، گفت: همچنين بحث نقشه جامع علمي كشور در كارگروه شوراي عالي انقلاب فرهنگي تشكيل شده است.
وي همچنين با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري جهت توسعه علم و فنآوري، تاكيد كرد: اين بحث در وزارت علوم مطرح شده و نتايج آن نيز استخراج شده است، اين امر ميتواند به عنوان يك نكته جدي از نقشه جامع علمي كشور محسوب شود و ما آن را در معرض ديد قرار خواهيم داد.
وزير علوم تصريح كرد: همچنين در اين نشست درصدديم در خصوص بحث كسريهاي موجود بودجه سال آينده، ممتم بودجه، تجهيزات و غيره بحث و رايزني داشته باشيم.
ايجاد صندوق حمايت از شركتهاي دانش بنيان
زاهدي با اشاره به كسريهاي بودجه دانشگاهها و همچنين طرحريزي انقباضي بودجه دانشگاهها و مراكز علمي فنآوري، از ايجاد صندوق حمايت از شركت هاي دانش بنيان خبر داد.
حذف بودجه ملي استاني در سال آينده
وي همچنين تصريح كرد: در هيات دولت تثبيت شد كه در سال آينده بودجه ملي استاني نداشته باشيم.
دكتر زاهدي در خاتمه با بيان اينكه فعلا خبري از متمم بودجه نيست خطاب به روساي دانشگاهها، گفت: يكي از بحثهايي كه امروز بايد در حضور رييس جمهور مطرح شود بحث متمم بوجه و افزايش مبلغ بودجه هاي عمراني است، اگرچه بودجه عمراني افزايش خوبي داشته است اما با اين حال پاسخ گوي مصوبات استاني نيست.
با اعلام كسري بودجه450 ميليارد توماني وزارت علوم؛
معاون طرح و توسعه وزارت علوم: امسال دولت متمم بودجه ارايه نميكند
بودجه سال 88 به اندازه تورم نخواهند بود
دكتر رازقي معاون طرح و توسعه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در اين نشست روساي دانشگاهها از حذف بودجههاي استاني ملي از سال آينده، افزايش 3 برابري اعتبارات جاري و عمراني دانشگاهها در سه سال گذشته، عدم تناسب بودجه بودجه سال 88 با تورم، تخصيص 95 درصدي اعتبارات سال جاري و كسري بودجه 450 ميليارد تومان وزارت علوم خبر داد.
وي با اشاره به موارد مطرح شده از سوي روساي دانشگاهها و پژوهشكدهها و پاركهاي علم و فناوري دربارهي بودجه، با بيان اينكه در مورد بودجههاي عمراني، برخي دانشگاهها هنوز موافقتنامههاي خود را ارائه ندادهاند، گفت: در واقع بيش از 200 موافقتنامه معطل چند دانشگاه مانده است.
دانشگاهها از سال آينده از زمان بررسي بودجه در مجلس در جريان بودجههاي خود قرار ميگيرند
معاون طرح و توسعه وزارت علوم خاطر نشان كرد: بر اساس تصميمگيريهاي جديد از سال آينده دانشگاهها از زماني كه بودجهها به مجلس ميرود در جريان بودجههاي خود قرار ميگيرند و مي توانند براي آن برنامهريزي كنند.
دكتر رازقي با بيان اينكه براين اساس از هم اكنون براي سال 88 برنامهريزي كنيد، تاكيد كرد: بايد جلسات به گونهاي برنامهريزي شود كه مسئله بودجه سال 87 همين امسال به پايان برسد.
از اين پس بودجهها يا استاني يا ملي خواهند بود
وي درباره تصويب ملي استاني نبودن بودجهها از اين پس، عنوان كرد: معني اين مسئله اين است كه از اين پس بودجهها يا استاني يا ملي خواهند بود كه بر اين اساس به نظر ميرسد، اگر بودجه دانشگاهها و پژوهشكدههاي استاني به صورت ملي باشد بهتر است.
در نظر گرفتن هزينههاي ديگرغير از بودجههاي معمول وجه قانوني ندارد
وي دربارهي اجرايي شدن مصوبات سفرهاي استاني هيات دولت، خاطرنشان كرد: خوشبختانه در دور دوم سفرها توجه بيشتري به اين مسئله صورت گرفت، با اينحال اين مساله كه غير از بودجههاي معمول هزينههاي ديگري نيز در نظر گرفته شود وجه قانوني ندارد، چراكه وزارت علوم يك بودجه بيشتر ندارد.
نميتوان 63 خوابگاه در 63 نقطه كشور را از طريق مركز ساماندهي كرد
وي با بيان اينكه درباره بودجههاي عمراني و پروژههايي مثل خوابگاهها براساس نقشههاي كه در طرحها وجود دارد عمل ميشود، گفت: ممكن است اين نقشهها اصلاحاتي نياز داشته باشند كه اين مساله و تغييرات آن بر عهده خود دانشگاهها است.
وي افزود: قطعا نميتوان 63 خوابگاه در 63 نقطه كشور را از طريق مركز ساماندهي كرد.
افزايش 3 برابري اعتبارات جاري و عمراني دانشگاهها در سه سال گذشته
به گزارش ايسنا معاون طرح و توسعه وزارت علوم درباره كسريهاي بودجه دانشگاهها، عنوان كرد: بايد به اين مساله توجه شود كه خوشبختانه اعتبارات جاري و عمراني دانشگاهها در اين سه سال 2/5 تا سه برابر اضافه شده و عليرغم روند نزولي بودجه در هشت سال قبل از دولت نهم، از سال 84 اين روند معكوس شده است كه اين كار مهمي بوده است.
هيچ دستگاهي مانند وزارت علوم نسبت به سال 83 افزايش بودجه نداشته است
وي درباره سرانههاي دانشجويي با بيان اينكه در سال 86 حدود 300 ميليارد تومان از سرانهاي كه حساب كرده بوديم دريافت شد، گفت: هيچ دستگاهي مانند وزارت علوم نسبت به سال 83 افزايش بودجه نداشته است.
همگام با افزايش بودجهها بايد امكانات جذب آنها در دستگاهها فراهم شود
وي خاطر نشان كرد: بايد به اين مسئله توجه شود كه همگام با افزايش بودجهها بايد امكانات جذب آنها در دستگاهها فراهم شود، در غيراينصورت با مشكلاتي مواجه ميشويم.
رازقي ادامه داد: به عنوان مثال در بودجه جاري سالهاي 85 و 86 پول زيادي در دست دانشگاهها بوده است كه متاسفانه بر اساس آن هزينههاي اضافي از سوي دانشگاهها صورت گرفت، به عنوان مثال هزينههاي پرسنلي و پرداخت پاداش خود را افزايش دادند. ولي بايد توجه شود كه اين افزايش بودجه در حوزه عمران، پژوهش و تحقيقات صرف شود.
بودجه سال 88 به اندازه تورم نخواهند بود
وي درباره افزايش بودجه سال 88 متناسب با تورم، تصريح كرد: با توجه به ابلاغ اعتباري كه شده است، بودجه سال 88 به اندازه تورم نخواهند بود و بودجه در نظر گرفته شده براي سال 88 انقباضي است.
به گزارش ايسنا، وي با اشاره به حجم بالاي فعاليتها در اين معاونت، گفت: اگر دانشگاهها در تكميل فرمهاي مربوط به بودجه همكاري نكنند، عين اطلاعات سال 87 را براي سال 88 در نظر ميگيريم و ارسال ميكنيم.
وي تاكيد كرد: فرمهاي تكميل شده بايد تا يكشنبه به دست معاونت برسد.
تخصيص 95 درصدي اعتبارات سال جاري
امسال دولت متمم بودجه نميدهد
دكتر رازقي با اشاره به تخصيص 95 درصدي اعتبارات سال جاري تاكيد كرد: در ارتباط با 300 ميليارد رقم بودجه كار كارشناسي انجام شده و امسال دولت متمم بودجه نميدهد و اين مسئله به صورت اصلاحيه ارائه مي شود كه اگر اصلاحيه به مجلس برود كسريها ارائه ميشود.
وي افزود: همچنين براساس تصميمات صورت گرفته همانگونه كه اطلاع داريد از امسال براي اولين بار وزارت علوم به صورت كلي موافقتنامهاي با سازمان مديريت امضا ميكند و در پي آن دستگاههاي تابعه با رييس دستگاه مربوطه موافقتنامه امضا ميكند.
دكتر رازقي خاطر نشان كرد: در پي بحثهاي جدي بين وزارت علوم و معاونت برنامهريزي و راهبردي رياست جمهوري اصلاحاتي دراين باره صورت گرفت.
وزارت علوم در مجموع 450 ميليارد تومان كسري بودجه دارد
به گفتهي وي در مجموع 450 ميليارد تومان كسري بودجه وجود دارد كه 300 ميليارد تومان آن مربوط به دانشگاهها است.
دكتر رازقي در خاتمه درباره همكاري شهرداريهاي مناطق استانها با دانشگاهها براي ساخت وساز و ايجاد خوابگاهها، گفت: معاونت حقوقي عمراني دانشگاهها بايد اين مسائل را پيگيري كند و به توافقات لازم دست يابند.
رييس سازمان سنجش با تشريح بومي گزيني در كنكور87:
بومي گزيني به نوعي حق داوطلبان تهراني را ضايع ميكند
899 نفر اول كنكور در تهران پذيرفته شدند
دكتر عبدالرسول پورعباس رييس سازمان سنجش آموزش كشور در ادامه اين نشست با تشريح بومي گزيني در كنكور87 از قبولي 899 نفر اول كنكور در تهران، اعمال 80 درصد ظرفيتها به صورت بومي در كنكور 87 و افزايش درصد بومي گزيني در دورههاي روزانه و شبانه كنكور 87 خبر داد.
وي در رابطه با افزايش ظرفيتها در دانشگاهها، گفت: افزايش ظرفيتها به دانشگاهها اعلام ميشود و دانشگاهها ميتوانند در خصوص تغيير آن نظرات خود را مطرح كنند، البته اين تغييرات بايد قبل از چاپ دفترچه اعمال شود و دانشگاهها بايد قبل ازچاپ دفترچه نظرات خود را راجع به افزيش ظرفيت دانشگاه خود اعلام كنند.
دانشگاهها نظرات خود در خصوص افزايش ظرفيتها را تا قبل ازچاپ دفترچه اعلام كنند
وي با بيان اينكه در دانشگاه علم و صنعت براي كنكور 87 در برخي رشتهها تا 50 درصد افزايش ظرفيت اعمال شد، گفت: در اين راستا مخالفتي از سوي دانشگاه علم و صنعت مطرح نشد.
وي با اشاره به ضريب افزايش يا برابري دانشگاهها، گفت: در اين خصوص خود دانشگاهها بايد اين ضريب را اعلام كنند و توجه داشته باشند كه اين ضريب خيلي مهم است و بايد بر روي آن حساس باشند.
وي با اشاره به بحث افزايش ظرفيتها، ادامه داد: در اين راستا به جز 5 درصد شاهد و يك يا دو درصد در ارتباط با شكست ظرفيتها، مابقي افزايشها با نظر دانشگاهها انجام ميگيرد.
62 درصد شركت كنندگان كنكور 87 خانم بودند
وي با ارائه به بخشي از گزارش ارائه شده به شوراي عالي انقلاب فرهنگي در رابطه با ظرفيتها در كنكور 87، گفت: در اين راستا 84 هزار و 300 نفر در دوره روزانه پذيرش داشتيم، همچنين 62 درصد از يك ميليون و 500 هزار نفر از شركت كنندگان را خانمها و 38 درصد را آقايان تشكيل ميدهند.
امسال 80 درصد ظرفيتها به صورت بومي اعمال شد
وي با بيان اينكه امسال 80 درصد ظرفيتها به صورت بومي و 20 درصد آزاد اعمال شد، گفت: در سال 86 مجموعه گزينشهاي ما در رشتههايي همچون رياضي، تجربي و فيزيك 72/62 درصد بومي بود كه اين رقم در سال 87 به رقم 84/71 رسيده است، در واقع ده درصدي كه تا كنون اعمال نميشد، در سال 87 اعمال شدند.
افزايش درصد بومي گزيني در دورههاي روزانه و شبانه كنكور 87
وي با بيان اينكه بوميگزيني در سالهاي86 و 87 در دورههاي روزانه از 47 به 59 و در رشتههاي شبانه از 71 درصد به 79 درصد رسيده است، اظهار كرد: همچنين بوميگزيني در رشته برق دانشگاه صنعتي شريف از 55 به 68 درصد و در دانشگاه تهران از 47 به 76 درصد و در برق شيراز از 55 به 76 درصد رسيده است.
وي افزود: در رشته برق دانشگاه صنعتي شريف آخرين نفري كه براساس بومي گزيني در سال 86 پذيرش شد، داراي رتبه 528 بود، درحاليكه امسال آخرين نفر رتبهِ 796 داشته است.
بومي گزيني به نوعي حق بچههاي تهراني را ضايع ميكند
وي با بيان اينكه حتي ميتوان گفت كه بومي گزيني به نوعي حق بچههاي تهراني را ضايع ميكند، گفت: اگر پذيرش به طور كلي به صورت آزاد صورت گيرد تعداد زيادي از ظرفيتها توسط داوطلبان تهراني پرميشود و در واقع با گزينش آزاد داوطلبان شهرهاي بزرگ سود ميكنند.
چگونگي توزيع قبولي در بين هزار نفر اول كنكور
899 نفر اول كنكور در تهران پذيرفته شدند
وي با اشاره به چگونگي توزيع قبولي در بين هزار نفر اول كنكور، عنوان كرد: از اين تعداد 899 نفر در تهران قبول شدند و 101 نفر در ساير شهرها قبول شدند كه بررسيها نشان داد اين داوطلبان خود براي ماندن در شهرهاي خود اصرار داشتهاند.
وي افزود: به عنوان مثال در رشته برق انتظار ميرفت كه از صد نفر اول80 نفر در اين رشته پذيرفته شوند، ولي امسال حدود 45 نفر از 100 نفر اول در اين رشته پذيرش شدهاند ولي بقيه آنها همچنان در دانشگاه صنعتي شريف در رشتههايي همچون مكانيك و عمران مشغول به تحصيلند.
دكتر پورعباس خاطر نشان كرد: توجه به اين نكته ضروري است كه 15 نفر اول كنكور در رشتهي رياضي، هيچ كدام رشته برق را به عنوان انتخاب اول خود انتخاب نكردهاند.
وزارت علوم سال گذشته در بين دستگاهها رتبه 18 را اخذ كرده است
رييس سازمان سنجش در خاتمه همچنين در رابطه با رتبه وزارت علوم در بين دستگاههاي اجرايي كشور، اظهار كرد: وزارت علوم سال گذشته در بين دستگاهها رتبه 18 را اخذ كرده است.
انتقاد روساي دانشگاهها ازكسريهاي بودجه
همچنين در نشست روساي دانشگاهها با حضور وزير و مسوولين وزارت علوم، عدم هماهنگي كارشناسان طرح و توسعه با معاونت طرح و توسعه وزارت علوم، ايجاد دور باطل بين هياتامنا و معاونت طرح و توسعه وزارتخانه در مسايل بودجهاي و عمراني، توجه به مشكلات دانشگاههاي جديدالتاسيس، نبود ظرفيتها و زير ساختهاي مورد نياز در دانشگاههاي جديدالتاسيس و طرحريزي بودجهها بر اساس نرخ تورم از سوي روساي دانشگاهها و پژوهشكدهها مطرح شد.
عدم هماهنگي كارشناسان طرح و توسعه با معاونت طرح و توسعه وزارت علوم
بر اين اساس، رييس دانشگاه هرمزگان با اشاره به سفر استاني هيات دولت به اين استان و مصوبات استاني، خاطر نشان كرد: گفته ميشود كه براي بناهاي زير10 هزار متر بودجهها به صورت مترمربعي باشد، اين در حاليست كه اكثر بناهاي ما زير10 هزار متر مربع است، همچنين از آنجاكه در هنگام عقد قرارداد بايد پول پروژه آماده باشد ولي دانشگاه در ابتداي امر فقط 20 تا 30 درصد پول آن را دريافت ميكند.
همچنين در اين جلسه عنوان شد كه كارشناسان طرح و توسعه، با معاونت طرح و توسعه وزارت علوم هماهنگ نيستند به عنوان مثال قرار بوده، نقشه خوابگاهها ارائه شود و تا پايان سال به بهرهبرداري برسد ولي با مراجعه به معاونت طرح و توسعه عنوان شد كه نقشهها هنوز آماده نيست.
انتقاد از ملي استاني شدن اعتبار تملك داريي دانشگاه
سيد جواد ساداتي نژاد رييس دانشگاه كاشان نيز با بيان اينكه اعتبار تملك داريي دانشگاه ملي استاني شده است، گفت: اين مسئله از نظر تخصيص و ساز و كارهاي اجرايي، دانشگاهها را با مشكل مواجه ميكند.
انتقاد از حذف وروديهاي بهمن از بودجه سرانه دانشگاهها
فرهنگ مظفر رييس دانشگاه هنر اصفهان نيز با اشاره به اختلاف آمار واقعي دانشجويان و آمار در نظر گرفته شده براي تخصيص بودجه سرانه، اظهار كرد: متاسفانه وروديهاي بهمن دانشگاههاي هنر در تعداد دانشجويان كل هر سال محاسبه نميشوند و در واقع وروديهاي بهمن از بودجه حذف ميشوند كه درخواست ميشود تا حداقل در باره عدد ورودهاي ما از سازمان سنجش استعلام شود، چراكه در حال حاضر براي 250 تا 300 نفر از وروديهاي خود بودجهاي دريافت نميكنيم.
دكتر مظفر ادامه داد: در حاليكه 1600 دانشجو داريم براي 1100 نفر از آنها بودجه لحاظ شده است.
مشكل جدي دانشگاهها در صورت عدم تامين كسريهاي بودجه
دكتر صادقي رييس دانشگاه شيراز نيز با بيان اينكه اگر تامين كسريهاي بودجه دانشگاهها با جديت دنبال نشود با مشكل جدي در دانشگاهها مواجه ميشويم، عنوان كرد: صرف تكيه بر سرانههاي دانشجويي در دانشگاههاي بزرگ قابل دفاع نيست، چراكه برخي دانشگاهها مانند دانشگاه شيراز هزينههاي اضافهاي چون اداره موزههاي دانشگاه را دارند كه بايد تامين شود.
دكتر صادقي خاطر نشان كرد: تعداد بازنشستههاي دانشگاههاي قديمي بالا است كه اين مسئله 2 ميليارد تومان بودجه در سال به دانشگاه شيراز تحميل ميكند.
وي با اشاره به سقف بالاي حقوق اعضاي هيات علمي دانشگاههاي بزرگ به علت رتبههاي بالاتر آنها، عنوان كرد: همچنين دانشگاه شيراز به علت پراكندگي، سالانه 2 تا 3 ميليارد تومان براي حفاظت و حمل و نقل متحمل ميشود.
بودجهريزي انقباضي نبايد شامل بخش علم و فناوري شود
رييس پژوهشكدهِ صنايع رنگ نيز با بيان اينكه هنوز بعد از دو سال متمم بودجه سال 85 را دريافت نكردهايم، گفت: بودجهريزي انقباضي نبايد شامل بخش علم و فناوري شود.
دكتر صديقي رييس دانشگاه اروميه با اشاره به چند مشكل كمبود خوابگاه در دانشگاههاي مختلف كشور با بيان اينكه از سال 77 تاكنون هيچ اقدامي براي ساخت خوابگاه صورت نگرفته است، گفت: در حال حاضر فصل كاري برخي از دانشگاهها به اتمام رسيده و عنوان ميشود كه اگر بودجههاي عمراني امسال جذب نشود اين بودجه به دانشگاهها تخصيص داده نميشود، اين در حاليست كه به اعتقاد ما اين بودجه بايد در اختيار دانشگاهها قرار گرفته شود تا آنها در وقت مناسب آن را جذب كنند.
وي خاطر نشان كرد: بايد به تامين حداقل بودجه براي خوابگاههاي استيجاري دانشگاهها نيز توجه شود.
سرپرست دانشگاه گلستان نيز با بيان اينكه دانشگاههاي جديدالتاسيس و گروههاي آن به دانشگاههاي مادر سرويس ميدهند، گفت: به عنوان مثال برخي از گروههاي ما چندين عضو هيات علمي دارند ولي هنوز دانشجويي در آن جذب نشده است.
وي با اشاره به ارتباط قيمت نفت به نقشه جامع علمي كشور، گفت: بايد مشكلاتي كه از نظر بودجه پژوهشي و تامين ارز براي شركت در سمينارهاي خارجي وجود دارد لغو شود.
انتقاد روساي دانشگاهها از روند افزايش ظرفيت دانشگاهها؛
وزير علوم: پذيرش بدون ضابطه دانشجو خلاف قانون است
دراين نشست همچنين دكتر جبل عاملي، رييس دانشگاه علم و صنعت ايران با بيان اينكه بحث اعلام ظرفيتها از سوي سازمان سنجش و دفتر گسترش وزارت علوم در حال تشريفاتي شدن است، گفت: اين مسئله براي دانشگاهها به خصوص دانشگاههايي كه براساس برنامه حركت ميكنند مشكل ايجاد ميكند.
وي با بيان اينكه افزايش ظرفيتها دانشگاه ما را با بحران مواجه كرده است، گفت: در اين راستا همچنين افزايش ظرفيت در بهمن ماه دانشگاههاي بزرگ را با چالش جدي مواجه ميكند.
همچنين دكتر قرباني، رييس دانشگاه صنعتي اصفهان نسبت به پذيرش بدون ضابطه دانشجوي كارشناسي ارشد در يكي از دانشگاههاي تهران انتقاد كرد.
در اين رابطه دكتر محمد مهدي زاهدي وزير علوم اظهار كرد: پذيرش بدون ضابطه دانشجو خلاف قانون است.
سيد جواد ساداتي نژاد رييس دانشگاه كاشان در خاتمه نيز با اشاره به بررسي صورت گرفته در بحث بومي گزيني در دانشگاه كاشان گفت: بحث بومي گزيني منجر به كاهش مشكلات خوابگاهي نشده است، چراكه از شهرهاي اطراف استان نيز به اين دانشگاه ميآيند و ما بايد براي آنها خوابگاه تهيه كنيم.
گفتني است دكتر اسدي بروجني سرپرست جديد دانشگاه شهر كرد، دكتر آخوندعلي سرپرست جديد مجتمع آموزش عالي جندي شاپور، دكتر رضايي سرپرست مجمع آموزش عالي ايران شهر، دكتر مرداني رييس دبيرخانهي مركزي جذب هيات علمي در وزارت علوم، دكتر بوكاتي سرپرست مجتمع عالي چهابهار، دكتر يار احمدي سرپرست پارك علم و فناوري استان يزد و دكتر سهرابپور به عنوان عضو پيوسته فرهنگستان علوم در اين جلسه معارفه شدند.
انتهاي پيام
جمعه 8 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]
-
گوناگون
پربازدیدترینها