تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851938519




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نکاتی مهم برای سلامت فکری و احساسی


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:




افرادیکه سلامت احساسی دارند، کنترل احساسات و رفتارهایشان را در دست دارند. آنها می.توانند با مشکلات اجتناب.ناپذیر زندگی کنار آمده، روابطی مستحکم برقرار کنند و زندگی.هایی پرحاصل و موفق داشته باشند. وقتی اتفاقات بد روی می.دهد، آنها می.توانند انعطاف.پذیر باشند و از پس آن برآیند.
متاسفانه افراد زیادی به سلامت فکری و احساسی خود توجه نمی.کنند—فقط زمانی یاد آن می.افتند که دچار مشکل می.شوند. اما به همان اندازه که حفظ سلامت جسمی نیازمند تلاش است، درمورد سلامت فکری و احساسی نیز همینطور است. هرچه زمان و انرژی بیشتری برای سلامت احساسیتان صرف کنید، قوی.تر خواهد شد. خوشبختانه کارهای زیادی هست که برای تقویت سلامت فکری، ایجاد قابلیت انعطاف، و لذت بردن بیشتر از زندگی می.توانید انجام دهید.

سلامت فکری یا سلامت احساسی چیست؟
سلامت فکری یا احساسی به وضعیت عمومی روانی فرد برمی.گردد. شامل طرزفکر شما درمورد خودتان، کیفیت روابطتان و توانایی شما در کنترل احساسات و کنار آمدن با مشکلاتتان می.شود.
سلامت فکری خوب فقط این نیست که مشکلی برای سلامت فکریتان پیش نیاید. اینکه از نظر فکری و احساسی سالم باشید بیشتر از این است که افسرده نباشید، اضطراب یا مشکل روانی دیگری نداشته باشید. به جای نبود بیماری فکری، سلامت فکری و احساسی به وجود ویژگی.ها و خصوصیات مثبت برمی.گردد. احساس بدی نداشتن به معنای داشتن احساسی خوب نیست. بااینکه بعضی.ها ممکن است احساسات منفی نداشته باشند، اما باید کارهایی انجام دهند تا باعث شود برای دست یافتن به سلامت فکری و احساسی، احساسی مثبت پیدا کنند.

کسانیکه از نظر احساسی و فکری سلامت هستند، ویژگی.های زیر را دارند:حس رضایت میل به زندگی کردن و توانایی خندیدن و تفریح کردن توانایی کنار آمدن با استرس و به عقب جستن از سختی.ها حس معنا و هدف، هم در فعالیت.هایشان و هم روابطشان قابلیت انعطاف برای یادگیری چیزهای جدید و کنار آمدن با تغییرات توازن و تعادل بین کار و تفریح، استراحت و فعالیت و از این قبیل توانایی ساختن و حفظ روابط معنادار اعتمادبه.نفس بالا این ویژگی.های فکری و احساسی به شما این امکان را می.دهد که از طریق فعالیت.های معنادار و پرحاصل و روابط قوی، تا بالاترین حد زندگی کنید. این ویژگی.های مثبت همچنین به کنار آمدن با مشکلات و استرس.های زندگی هم به شما کمک می.کند.

نقش انعطاف.پذیری در سلامت فکری و احساسی
داشتن سلامت فکری و احساسی به این معنا نیست که هیچوقت دچار موقعیت.های بد نمی.شوید یا مشکلات احساسی را تجربه نمی.کنید. همه ما دچار ناامیدی، فقدان و تغییر می.شویم. و بااینکه اینها بخش.های عادی زندگی هستند، اما می.توانند ایجاد ناراحتی، اضطراب و استرس کنند.
تفاوت این است که کسانیکه سلامت احساسی خوبی دارند، می.توانند از مشکلات، سختی.ها و استرس.ها خود را عقب بکشند. این توانایی قابلیت انعطاف نامیده می.شود. کسانیکه از نظر احساسی و فکری سالم هستند، ابزارهای لازم برای کنار آمدن با موقعیت.های سخت و حفظ نگرش مثبت در خود را دارند. آنها در شرایط بد هم مثل شرایط خوب متمرکز، انعطاف.پذیر و خلاق می.مانند.
یکی از عوالم اصلی انعطاف.پذیری توانایی متعادل کردن احساساتتان است. ظرفیت تشخیص احساساتتان و ابراز متناسب آنها به شما کمک می.کند از افسردگی، اضطراب و سایر احساسات منفی دور بمانید. یکی دیگر از عوامل اصلی داشتن شبکه حمایتی قوی است. داشتن افراد قابل.اعتمادی که بتوانید برای پشتیبانی و پشت.گرمی به آنها رجوع کنید، انعطاف.پذیری شما را در شرایط سخت تقویت می.کند.

ساختن انعطاف.پذیری
انعطاف.پذیری شامل حفظ حالت ارتجاعی و توازن در زندگی درمواجهه با موقعیت.های استرس.زا و اتفاقات بد می.شود. این به طرق مختلف اتفاق می.افتد، ازجمله:به خودتان اجازه دهید احساساتی قوی را تجربه کنید و درک کنید که چه زمان باید از تجربه کردن آنها دوری کنید تا بتوانید به زندگیتان ادامه دهید. برای کنار آمدن با مشکلاتتان و برآوردن نیازهای زندگی روزانه، پا پیش بگذارید و وارد عمل شوید و برای استراحت کردن و به دست آوردن انرژی دوباره پایتان را عقب بگذارید. با عزیزانتان وقت بگذرانید تا از حمایت و دلگرمی آنها بهره.مند شوید. به دیگران و به خودتان تکیه کنید. سلامت جسمی با سلامت فکری و احساسی در ارتباط است
مراقبت کردن از بدنتان اولین قدم مهم به سمت سلامت فکری و احساسی است. فکر و بدن به هم وابسته هستند. وقتی سلامت جسمیتان را تقویت می.کنید، اتوماتیک.وار از سلامت فکری و احساسی بهتری هم بهره.مند می.شوید. مثلاً ورزش کردن نه تنها قلب و ریه شما را تقویت می.کند، بلکه اندورفین آزاد می.کند که ماده شیمایی بسیار مهمی است که به ما انرژی می.دهد و روحیه.مان را بهتر می.کند.
فعایت.هایی که در آن شرکت می.کنید بر احساس فیزیکی و احساسی شما اثر می.گذارد:به اندازه کافی استراحت کنید. برای بهره بردن از سلامت فکری و احساسی خوب، خیلی مهم است که از بدنتان مراقبت کنید. این یعنی به اندازه کافی بخوابید. بیشتر افراد به 7 تا 8 ساعت خواب در شبانه.روز نیاز دارند تا بتوانند عملکرد خوبی داشته باشند. درمورد تغذیه خوب اطلاعات بیشتری پیدا کنید و به آنها عمل کنید. موضوع تغذیه مسئله بسیار پیچیده.ای است و عمل کردن به آن همیشه آسان نیست. اما هرچقدر درمورد چیزهایی که می.خورید اطلاعات بیشتری پیدا کنید و بفهمید چطور بر سطح انرژی و روحیاتتان اثر می.گذارند، احساس بهتری پیدا خواهید کرد. برای بیرون کردن استرس از بدن و بهبود روحیاتتان ورزش کنید. ورزش پادزهری بسیار قوی برای استرس، اضطراب و افسردگی است. به دنبال راه.های کوچک برای وارد کردن فعالیت.های بیشتر به زندگیتان باشید، مثل استفاده از پله.ها به جای آسانسور یا رفتن به راه.پیمایی.های کوتاه. برای بهره. بردن از سلامت فکری بیشتر، سعی کنید هر روز حداقل 30 دقیقه فعالیت ورزشی داشته باشید. هر روز کمی زیر نور خورشید باشید. نورخورشید روحیه شما را بهتر خواهد کرد، ازاینرو سعی کنید حداقل 10 تا 15 دقیقه در روز زیر نور خورشید بروید. اینکار را می.توانید موقع ورزش کردن، باغبانی کردن یا رفت.وآمد با دوستان انجام دهید. مصرف الکل و سیگار و موادمخدر را قطع کنید. این.ها محرک.هایی هستند که ممکن است به طور غیرطبیعی برای زمانی کوتاه احساس خوبی به شما بدهند اما عوارض طولانی.مدت منفی برای سلامت احساسی و فکری شما دارند. با مراقبت از خودتان سلامت فکری و احساسی خود را تقویت کنید
برای حفظ و تقویت سلامت احساسی و فکریتان، خیلی مهم است که به نیازها و احساساتتان توجه داشته باشید. اجازه ندهید که استرس و احساسات منفی در شما رخنه کند. سعی کنید بین مسئولیت.های روزانه و چیزهایی که از آن لذت می.برید، تعادل ایجاد کنید. اگر از خودتان مراقبت کنید، برای مقابله با مشکلات زندگی آماده.تر خواهید بود.
برای مراقبت از خودتان باید فعالیت.هایی را دنبال کنید که به طور طبیعی در شما اندورفین ایجاد کند و احساس خوبی به شما می.دهد. علاوه بر ورزش جسمی، اندورفین به صورت.های زیر نیز تولید می.شود:کارهایی بکنید که تاثیری مثبت بر دیگران داشته باشد. مفید بودن برای دیگران اعتمادبه.نفس شما را بالا می.برد. تادیب نفس را تمرین کنید. کنترل نفس به طور طبیعی حس امید در شما ایجاد کرده و برای غلبه بر ناامیدی، دلسردی و سایر افکار و احساسات منفی کمکتان می.کند. چیزهای جدید یاد بگیرید و کشف کنید. در کلاس.های آموزشی ویژه بزرگسالان شرکت کنید، عضو یک کتابخانه شوید، یک زبان جدید یاد بگیرید یا به مکانی جدید سفر کنید. از زیبایی طبیعت و هنر لذت ببرید. تحقیقات نشان می.دهد که قدم زدن در یک باغ فشارخون را پایین آورده و استرس را کاهش می.دهد. تماشای یک گالری هنری هم دقیقاً همین احساس را ایجاد می.کند. نکات و استراتژی.های دیگر برای مراقبت از خودبه حستان توجه کنید. با توجه کردن به حواس پنجگانه.تان، بینایی، شنوایی، بویایی، چشایی و لامسه، آرام و پرانرژی باشید. به موسیقی گوش دهید که روحیه.تان را بهتر می.کند، در جاهای مختلف خانه گل بگذارید تا مدام آنها را ببینید و ببویید. دست.ها و پاهایتان را ماساژ دهید یا یک نوشیدنی گرم بنوشید. در کارهای معنادار و خلاقانه شرکت کنید. کارهایی انجام دهید که خلاقیت شما را به چالش می.کشد و باعث می.شود احساس مفید بودن کنید، چه بابت آن پول کسب کنید چه نکنید. کارهایی مثل باغبانی، نقاشی، نوشتن، ساز زدن یا ساختن چیزی در کارگاهتان. یک حیوان خانگی داشته باشید. بله، حیوانات خانگی مسئولیت دارند اما مراقبت از آن باعث می.شود احساس کنید که چیزی به شما نیاز دارد. هیچ عشقی به اندازه عشق یک حیوان بی قید و شرط نیست. حیوانات هم می.توانند برای ورزش کردن و آشنا کردن شما با انسان.ها و مکان.های جدید بیرون از خانه بیایند. اوقات فراغت را یک اولویت بدانید. بعضی کارها را بی..دلیل و فقط برای اینکه با آنها احساس خوبی پیدا می.کنید انجام دهید. به تماشای یک فیلم کمدی بروید، برای قدم زدن به ساحل دریا بروید، به موسیقی گوش دهید، یک کتاب خوب بخوانید، یا با یکی ازدوستانتان حرف بزنید. انجام کارها فقط بخاطر مفرح بودن آنها زیاده.روی نیست. تفریح یکی از الزامات سلامت فکری و احساسی است. برای تامل، درک و تقدیر وقت بگذارید. به چیزهایی فکر کنید که قدردان آن هستید. تعمق کنید، دعا کنید، از تماشای غروب آفتاب لذت ببرید یا حتی لحظه.ای را برای فکر کردن به اینکه چه چیز در آن روزتان خوب است، مثبت و زیباست زمان بگذارید. هر انسانی متفاوت است. همه چیز برای همه به یک میزان پرفایده نیست. بعضی.ها با استراحت احساس بهتری پیدا می.کنند و بعضی برای بهتر شدن نیاز دارند که فعالیت و شور وهیجان زندگیشان را بالاتر ببرند. مسئله مهم این است که فعالیت.هایی را پیدا کنید که از آن لذت می.برید.

عادات فکری مثل نگران بودن را کنار بگذارید
سعی کنید خود را درگیر عادات تکرارشونده فکری نکنید—افکار منفی درمورد خودتان و جهان فقط انرژیتان را گرفته و احساس اضطراب، ترس و افسردگی را در شما تقوت می.کند.

استرستان را کنترل کنید
استرس باری بسیار سنگین بر روی سلامت احساسی و فکری است، از اینرو خیلی مهم است که آن را تحت کنترل نگه دارید. بااینکه همه استرس.ها قابل جلوگیری نیستند، اما استراتژی.های کنترل استرس می.تواند به شما برای متعادل نگه داشتن آن کمک کند.

روابط دلگرم.کننده: پایه و اساس سلامت احساسی
مهم نیست که چه مدت زمان را به ارتقاء سلامت فکری و احساسی خود اختصاص می.دهید، باز هم به همراهی دیگران برای دست یافتن به احساسی بهتر نیازمندید. انسانها موجوداتی اجتماعی هستند که به روابط و ارتباطات مثبت با دیگران نیاز احساسی دارند. قرار نیست که تنها بمانیم و تنها زندگی کنیم. مغز اجتماعی ما تشنه همراهی است—حتی وقتی تجربه ما را خجالتی و بی.اعتماد به دیگران کرده است.
روابط اجتماعی—بخصوص حرف زدن با کسی دیگر درمورد مشکلاتتان—می.تواند به پایین آوردن استرس شما هم کمک کند. رمز کار این است که رابطه.ای دلگرم.کننده با کسی پیدا کنید که شنونده خوبی باشد—کسی که بتوانید مرتب با او حرف بزنید، مخصوصاً رودررو، کسی که بدون زمینه قبلی از احساس یا فکرتان به حرف.های شما گوش دهد. یک شنونده خوب به احساسات پشت کلماتتان گوش خواهد داد، حرفتان را قطع نکرده و درمورد شما قضاوت یا انتقاد نمی.کند. بهترین راه برای پیدا کردن یک شنونده خوب؟ خودتان شنونده.ای خوب باشید. با کسی دوستی کنید که بتوانید به طور مرتب با او حرف بزنید و به حرف.های هم گوش داده و از هم حمایت کنید.

نکات و استراتژی.هایی برای برقراری ارتباط با دیگران:از پشت تلویزیون یا کامپیوترتان بلند شوید. اینها هم جای خود را دارند اما هیچوقت مثل ابراز علاقه انسان.ها نخواهند بود. ارتباط تجربه.ای شدیداً غیرکلامی است که برای آن لازم است در ارتباط مستقیم با دیگران باشید، از اینرو بخاطر ارتباطات مجازی روابط دنیاییتان را نادیده نگیرید. هر روز با کسانی که دوستشان دارید، ارتباط مستقیم برقرار کنید. وقت گذراندن با کسانی که دوست دارید را جزء اولویت.های زندگیتان درآورید. دوستان، همسایه.ها، همکاران و اعضای خانواده. افرادی مثبت هستند که به شما علاقه.مندند. داوطلب باشید. انجام کاری برای دیگران تاثیری پرفایده بر احساستان نسبت به خود دارد. معنا و هدفی که در کمک به دیگران پیدا می.کنید، زندگیتان را غنی.تر ساخته و گسترش می.دهد. برای فرصت.های داوطلبانه فردی یا گروهی هیچ محدودیتی وجود ندارد. مدارس، مساجد و سازمان.های کمک.رسان همه به کمک و خیرخواهی شما نیازمندند. ایجاد روابط عالی
اگر ارتباط برقرار کردن با دیگران یا حفظ روابط پرمعنا و بادوام برایتان دشوار است، می.توانید از ارتقاء هوش احساسیتان فایده ببرید. هوش احساسی به ما این امکان را می.دهد ارتباطی واضح و مستقیم با دیگران برقرار کنیم، فکر آنها را بخوانیم و با تناقضات هم کنار بیاییم.

عوامل خطرساز برای مشکلات فکری و احساسی
سلامت فکری و احساسی شما با تجربیاتتان شکل می.گیرد. تجربیات دوران کودکی اهمیت زیادی دارند. عوامل ژنتیکی و بیولوژیکی هم در این زمینه نقش دارند اما اینها هم با تجربه تغییر می.کنند.

عوامل خطرسازی که می.توانند سلامت فکری و احساسی را به خطر بیندازند:ارتباط و وابستگی ضعیف با والدین. احساس تنهایی، ناامنی، سردرگمی در دوران کودکی فقدان.ها و مشکلات حاد، به.ویژه در دوران کودکی. مرگ یکی از والدین یا یک تجربه دردآور دیگر مثل جنگ یا بستری شدن در بیمارستان. ناامیدی اکتسابی. تجربیات منفی که موجب ایجاد باور درماندگی و اینکه کنترل کمی روی موقعیت.های زندگیتان دارید، شود. بیماری، مخصوصاً وقتی مزمن و ناتوان.کننده باشد و شما را از دیگران دور کند. عوارض جانبی داروها، مخصوصاً در افراد سالخورده که از داروهای مختلفی استفاده می.کنند. اعتیاد به موادمخدر. اعتیاد به الکل و موادمخدر هم می.تواند مشکلات فکری ایجاد کند و هم مشکلات فکری و احساسی فرد را وخیم.تر کند. عوامل داخلی و خارجی هرچه که باشند که سلامت فکری و احساسی را شکل دهند، هیچوقت برای ایجاد تغییراتی که وضعیت روانی شما را بهبود بخشد دیر نیست. با عوامل مفید و مثبتی مثل روابط قوی، سبک زندگی سالم و استراتژی.های کنار آمدن برای کنترل استرس و احساسات منفی، می.توان با عوامل خطرساز مقابله کرد.

چه زمان برای مشکلات احساسی باید به متخصص مراجعه کرد
اگر برای ارتقاء وضعیت سلامت فکری و احساسی خود تلاش زیادی کرده.اید اما هنوز احساس خوبی ندارید، زمانش رسیده است که به متخصص مراجعه کنید. از آنجا که ما موجوداتی اجتماعی هستیم، نظرات فرد کاردان و باتجربه می.تواند به ما برای قدم برداشتن برای خودمان انگیزه دهد.
برای اینکه بدانید چه زمان باید به متخصص مراجعه کنید، به لیست زیر توجه کنید:
علائم هشدار برای رفتارها و احساساتی که نیاز به توجه فوری داردمشکل برای خوابیدن احساس افسردگی، ناراحتی، ناامیدی و درماندگی در اکثر مواقع مشکل در تمرکز کردن که در کار و زندگی شما اخلال ایجاد کند استفاده از دخانیات، موادمخدر و الکل برای کنار آمدن با احساسات دشوار افکار یا ترس.های منفی و خودویرانگر که قادر به کنترل نباشند فکر مرگ یا خودکشی اگر علائم بالا را درخود مشاهده می.کنید، از یک متخصص روانشناس وقت بگیرید. یادتان باشد هرچه زودتر بهتر است. غلبه بر یک مشکل فکری و احساسی وقتی هنوز آنقدرها بزرگ و حاد نشده است بسیار ساده.تر خواهد بود.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن