واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: برنامه ايران براي نصب 50 هزار ماشين سانتريفيوژ
كمتر از يك هفته پس از آنكه البرادعي مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي در گزارش خود به اعضاء شوراي حكام از فعاليت حدود 4هزار سانتريفيوژ و در حال نصب و آزمايش بودن كمتر از 2 هزار سانتريفيوژ ديگر توسط ايران در نطنز خبر داد، رئيس سازمان انرژي اتمي جمهوري اسلامي با اعلام اينكه "در مقطع فعلي بيش از 5 هزار سانتريفيوژ درمركز غني سازي نطنز در حال فعاليت داريم"، به برنامه ايران براي نصب 50 هزار ماشين سانتريفيوژ طي 5 سال آينده تصريح كرد.
به گزارش رجانيوز به نقل از ايرنا، رضا آقازاده پس از بازديد از نمايشگاه تخصصي دستاوردهاي صنعت هسته اي در جمع خبرنگاران تصريح كرد: ما در مركز غني سازي نطنز از 5 هزار سانتريفيوژ در حال كار عبور كرده ايم و برنامه توسعه آن در دستور كار ما هست.
آقازاده در پاسخ به اين سؤال كه آيا ايران تعليق غني سازي را خواهد پذيرفت، تأكيد كرد: تعليق در قاموس و فرهنگ ايران اصلاً معني نشده است و چنين چيزي وجود ندارد.
** نيروگاه اتمي بوشهر
آقازاده درباره نيروگاه اتمي بوشهر نيز با توجه به مشكلاتي كه روس ها دارند و قول هايي كه براي جبران تأخيرات داده اند، گفت: اميدوار هستيم اگر روسها بدقولي نكنند، امسال سوختگذاري نيروگاه آغاز شود.
وي تصريح كرد: اميدوار هستيم سال 1388 بهرهبرداري از برق هستهاي نيروگاه بوشهر آغاز شود.
رييس سازمان انرژي اتمي ايران تأكيد كرد: مهمترين موضوع در رابطه با نيروگاه بوشهر، سوخت گذاري آن است. وقتي سوخت در داخل راكتور قرار گرفت، طبيعتاً يك روال طبيعي و زمانبندي خاص خودش را دارد كه به مرحله توليد برق برسد كه اين امر در دو فاز اتفاق مي افتد.
آقازاده توضيح داد: در فاز اول، 500 مگاوات برق هسته اي توليد مي شود و در فاز دوم با فاصله 2، 3 ماهه اي به يك هزار مگاوات مي رسد.
رييس سازمان انرژي اتمي تصريح كرد: تلاش ما اين است كه تابستان آينده، فاز اول توليد برق هسته اي را داشته باشيم.
** راكتور اراك در حال پيشرفت است
آقازاده در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه پيشرفت پروژه اراك و نيز كارخانه FMP در چه مرحلهاي قرار دارد، گفت: در اراك پروژه توليد آب سنگين، توليد بيش از ظرفيت خود را تجربه ميكند و رآكتور 40 مگاواتي نيز از پيشرفت خوبي برخوردار است.
**فاز اول FMP تا آخر امسال به بهره برداري مي رسد
آقازاده گفت: يكي از پروژه هايي كه فاز اول آن را تا آخر امسال به بهره برداري ميرسانيم، كارخانه FMP (توليد ميله ها و مجتمع هاي سوخت هسته اي) است كه اسمبل (مجتمعهاي) سوخت را توليد مي كند و اولين توليد آن كه به زودي به نتيجه خواهد رسيد، سوخت راكتور 40 مگاواتي اراك است.
** UCF اصفهان توليد بيش از ظرفيت را تجربه كرده است
آقازاده گفت: تاسيسات فرآوري اورانيوم اصفهان (UCF) نيز توليد بالاتر از ظرفيت خود را تجربه كرده و در اين چند سال، توليد خيلي خوبي را داشتهايم.
رييس سازمان انرژي اتمي كه اين مطالب را در پاسخ به سؤالي در خصوص روند پيشرفت برنامه هاي اين سازمان بيان مي كرد، اظهار داشت: در مجموع برنامه هاي سازمان از روند خوبي برخوردار است.
** براي اجراي پروتكل الحاقي بايد شرايط سياسي لازم فراهم شود
رييس سازمان انرژي اتمي در پاسخ به سؤالي درباره نشست فصلي شوراي حكام آژانس و نيز گزارش اخير "محمد البرادعي" مدير كل آژانس گفت: در رابطه با گزارش آقاي البرادعي بايد تفكيك قائل شويم كه يكي در رابطه با همكاري هاي روتين ما با آژانس در قالب مقررات NPT است.
آقازاده تأكيد كرد: در گزارش البرادعي به هيچ نكته اي منفي مبني بر اينكه ما در روابطمان با آژانس از نظر نظارت بر فعاليت هاي جاري داشته باشيم، اشاره نشده است.
وي تصريح كرد: چه در رابطه با فعاليت هاي جاري و چه مطالعات ادعايي، آنها توقعاتي فراتر از آنچه كه با ما توافق كرده اند، دارند. به طور مثال آقاي البرادعي در گزارشش متوقع است كه ما پروتكل الحاقي را اجرا كنيم كه اين مسير خودش را دارد.
آقازاده اضافه كرد: كشوري كه در شوراي امنيت است و تحريم و تهديدات متعددي مي شود، طبعاً براي اجراي پروتكل الحاقي بايد شرايط سياسي لازم آن فراهم شود.
** مطالعات ادعايي
رييس سازمان انرژي اتمي گفت: در رابطه با مطالعات ادعايي، آنچه در مداليته بين آقاي لاريجاني و البرادعي امضا شده بود، انجام شده است و در رابطه با مطالعات ادعايي، گزارشات و اطلاعاتي كه آژانس داد و پاسخ هايي كه ما داديم، اين پروسه تمام شده است. منتهي اعضاي شوراي حكام و آژانس توقعات بالاتر از مداليته دارند و طبيعي است كه اگر اين بخواهد اتفاق بيفتد، مسير جداگانه اي را مي طلبد.
آقازاده تأكيد كرد: كاري كه ما بايد در رابطه با مطالعات ادعايي انجام مي داديم، تحقق يافته است، بنابراين به همين دليل است كه ما در پاسخ به آژانس مي گوييم شما بايد مطالعات ادعايي را ببنديد و اگر موضوعي وجود داشته باشد، بايد به روال طبيعي خودش بيفتد.
رييس سازمان انرژي اتمي تأكيد كرد: آنچه در قالب NPT و تعهدات فيمابين ما و آژانس بوده، محقق شده و آژانس هيچ نوع ادعايي در نحوه همكاري ما چه در اصفهان و نطنز و چه ساير پروژه ها ندارد.
** پيشنهاد فريز- فريز (انجماد- انجماد)
آقازاده در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه آيا ايران پيشنهاد فريز- فريز را مي پذيرد، گفت: 1+5 پيشنهادي را مطرح كرد و ما نيز پيشنهادي را متقابلاً مطرح كرديم. ابهاماتي درباره پيشنهاد 1+5 وجود داشت كه در جلسه اي ابهامات مطرح شد و آنها قرار است به اين ابهامات پاسخ دهند.
رييس سازمان انرژي اتمي ايران تأكيد كرد: از نظر ما، نفس مذاكره يك پيشرفت و كار مثبتي است ولي اينكه مذاكرات قرار است به كجا برسد، مهمتر از خود مذاكره است.
آقازاده افزود: قرار است آنها پاسخ ابهامات ما را بدهند. پس از دريافت پاسخ ها ارزيابي خواهيم كرد كه اين پروسه سياسي و مذاكرات را چگونه دنبال كنيم.
** پاسخ به ادعاهاي غرب
رييس سازمان انرژي اتمي ايران در پاسخ به سؤال ديگري درخصوص ادعاهاي غرب درخصوص برخورداري ايران از 630 كيلوگرم اورانيوم با غناي پايين گفت: اينها جوسازي هاي خبري است كه معمولاً انجام مي شود و به آن دامن زده مي شود.
آقازاده با بي پايه و اساس خواندن اين ادعاها گفت: اگر چنين باشد، همه كشورهايي كه در زمينه فناوري هسته اي فعاليت دارند، الآن بايد بمب اتم داشته باشند، مثل ژاپن، برزيل و خيلي كشورهاي ديگر.
وي تأكيد كرد: مباني فعاليت هاي هسته اي ما بر اساس اين نيست. ما براي 5 سال آينده برنامه ريزي براي داشتن 5 هزار مگاوات برق هسته اي را داريم كه بايد حداقل بخشي از سوخت اين نيروگاهها را خودمان توليد كنيم.
آقازاده افزود: هر نيروگاهي حداقل 5 سال دوره ساختماني آن طول مي كشد. طبيعي است همين مقدار زمان نياز داريم تا غني سازي را توسعه دهيم. غني سازي اين طور نيست كه ما همه ماشين هاي سانتريفيوژ را نصب كنيم و بعداً استارت را بزنيم. غني سازي به طور تدريجي انجام مي شود.
رييس سازمان انرژي اتمي ايران اظهار داشت: در طول 5 سال آينده ما حداقل بايد 50 هزار ماشين نصب كنيم. طبيعي است هم غني سازي به زمان نياز دارد و توليد غني سازي زمان خاص خود را مي برد و هم نيروگاه زمان مي برد.
آقازاده گفت: اين حرف هايي كه مي زنند كه ايران نيروگاه ندارد ولي سوخت هسته اي توليد مي كند، بي اساس است. طبيعي است با 600 كيلو و يك تن، سوخت تأمين نمي شود.
وي افزود: براي تغذيه سالانه يك نيروگاه هزار مگاواتي، 30 تن نياز داريم ما براي اينكه به اين توليد برسيم، به زمان نياز داريم و تمام ماشين ها بايد نصب شود، توليدات انبار شود تا بتوان سوخت يك نيروگاه را تأمين كرد.
آقازاده تأكيد كرد: بنابراين منطقي كه مي گويند چرا ايران به رغم اينكه نيروگاهي را نهايي نكرده، سوخت هسته اي را توليد مي كند، مردود است زيرا توليد سوخت هسته اي يك نيروگاه زمان خاص خود را مي طلبد و توليد اورانيوم و نصب سانتريفويژها به تدريج انجام و جمع آوري مي شود تا ما به مرز 50 هزار سانتريفيوژ برسيم و آن وقت مي توانيم بگوييم نطنز پاسخگوي چند نيروگاه هسته اي است.
** جاسوس هاي هسته اي
آقازاده در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه تاكنون چند جاسوس هسته اي دستگير شده اند، گفت: طبيعي است اين فناوري و فعاليت كه در ايران كه كشوري در حال توسعه است، اتفاق افتاده است، به خصوص كه از صفر تا 100 اين فناوري را خودش انجام مي دهد، براي كشورهايي مثل اسرائيل يا سرويس هاي (اطلاعاتي) امريكا از حساسيت بيشتري برخوردار است.
رييس سازمان انرژي اتمي ايران اظهار داشت: اينها براي دسترسي به اطلاعات و ظرفيت ها و قابليت هايي كه در ايران وجود دارد، به اين روشها (جاسوسي) متوسل مي شوند. با توجه به اشراف دستگاههاي اطلاعاتي كشور بر اينها، معمولاً اين نوع حركت ها تا به حال خيلي برايشان موفقيت آميز نبوده است.
** پيغام خاصي ندارم
آقازاده در پاسخ به سؤال خبرنگار يك شبكه تلويزيوني خارجي مبني بر اينكه چه پيامي براي غرب داريد، گفت: پيغام خاصي ندارم، اگر بخواهد بحث ها ادامه پيدا كند، بحث هاي سياسي جاي خود را دارد.
** گداخت هسته اي
آقازاده در پاسخ به سؤالي درباره گداخت هسته اي گفت: يكي از پروژه هاي اولويت دار سازمان انرژي اتمي، گداخت هسته اي است و اين پروژه از زمان گذشته شروع شده و در اين زمينه فعاليت هم داريم و پروژه هاي مهمي را نيز در دست اجرا داريم. در زمان خودش، گزارش جامعي از اين پروژه ارايه خواهيم داد.
** تعامل با دانشگاهها
رييس سازمان انرژي اتمي يكي از محورهاي توسعه برنامه هسته اي را تعامل و همكاري با دانشگاهها دانست و گفت: از آنجا كه براي ما مقدور نيست همه دانشجويان و دانشگاهها را به تأسيسات هسته اي ببريم، لذا نمونه اي از فعاليت هايمان را تصميم گرفتيم به دانشگاهها بياوريم.
آقازاده افزود: نمايشگاه تخصصي دستاوردهاي صنعت هسته اي كه هم اكنون در دانشگاه تهران برپاست، نمونه كوچكي از فعاليت هايي است كه در بخش هسته اي انجام مي شود اما مي تواند ديدي به دانشجويان بدهد. ما همچنين علاقه مند هستيم با دانشجويان ارتباط برقرار كنيم، به خصوص در ارتباط با پايان نامه هايشان و انتخاب گرايش هايشان.
آقازاده نمايشگاه تخصصي دستاوردهاي صنعت هسته اي در دانشگاه تهران را اولين تجربه دانست و گفت: در صورت موفقيت اين نمايشگاه را در دانشگاههاي ديگر نيز تكرار خواهيم كرد و تا جايي كه بنده مطلع هستم، امروز مجموعه دانشگاهها علاقمندي زيادي براي مشاركت در فعاليت هاي سازمان انرژي اتمي ايران نشان مي دهند.
رييس سازمان انرژي اتمي كشور اظهار داشت: جزء تصميمات ماست كه اين فناوري در تمام سطوح علمي كشور جاي پاي خود را باز كند. پس از اتمام اين نمايشگاه ارزيابي مي كنيم و برنامه هاي آينده را به تناسب ارزيابي ادامه خواهيم داد.
معاون رييس جمهور و رييس سازمان انرژي اتمي ايران ظهر امروز چهارشنبه از نمايشگاه تخصصي دستاوردهاي صنعت هسته اي كشور بازديد كرد.
نمايشگاه تخصصي دستاوردهاي صنعت هسته اي كشور از چهارم آذر در دانشگاه تهران از سوي سازمان انرژي اتمي ايران برپا شده است و امروز (چهارشنبه) "رضا آقازاده" رييس سازمان انرژي اتمي از اين نمايشگاه بازديد كرد.
اين نمايشگاه كه به منظور معرفي دستاوردهاي تلاشگران صنعت هسته اي كشور افتتاح شده است تا 12 آذرماه در پرديس مركز دانشگاه تهران برپاست.
در اين نمايشگاه دستاوردهاي صنعت هستهاي كشور در بخشهاي اكتشاف و استخراج اورانيوم، توليد كيك زرد، فرآوري اورانيوم، غنيسازي اورانيوم، قرص و مجتمع سوخت، نيروگاههاي آب سبك، راكتور آب سنگين و توليد آب سنگين، پسمانداري، كاربردهاي پزشكي، كاربردهاي كشاورزي، مواد هستهاي ليزر و... به نمايش گذاشته شده است.
سازمان انرژي اتمي اين نمايشگاه را به منظور افزايش غرور ملي، ارتقاء روحيه خودباوري و اعتماد به نفس در متخصصان و دانشگاهيان و گسترش و ارتقاء صنعت هستهاي برگزار كرده است.
نمايشگاه دستاوردهاي صنعت هستهاي كشور قرار است در دانشگاههاي شهيد بهشتي، صنعتي شريف، صنعتي اميركبير و علم و صنعت نيز برگزار شود و پس از آن به تدريج در سراسر كشور در دانشگاههايي چون فردوسي مشهد، تبريز، اصفهان، كرمان، شيراز و مازندران برگزار خواهد شد.
نظرات كاربران:
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]