تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826544731




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كودكان ايراني در برابر اينترنت آسيب پذيرند


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: كودكان ايراني در برابر اينترنت آسيب پذيرند
فضاي مجازي- گروه دانش - حميد ضيايي‌پرور:
به‌دليل نبود آموزش‌هاي لازم، كودكان ايراني در برابر اينترنت آسيب پذيري بالايي دارند.

با گسترش ضريب نفوذ اينترنت در ايران، بر ميزان نگراني والدين نسبت به نحوه استفاده از اين فناوري نيز افزوده مي‌شود.

براساس آمارهاي اعلام شده توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در حال حاضر بيش از 34 درصد از مردم ايران معادل 23 ميليون نفر به اينترنت دسترسي دارند.

با راه‌اندازي سرويس GPRS همراه اول و با احتساب مشتركان كل اپراتورهاي تلفن همراه، قريب به54 درصد از مردم معادل 38‌ميليون نفر از طريق موبايل به اينترنت دسترسي دارند.

اما به‌دليل فقدان آموزش‌هاي لازم در نهادهاي آموزشي و دانشگاهي ايران نسبت به نحوه استفاده صحيح از اين فناوري‌ها، هنوز فرهنگ استفاده از سرويس‌هاي اينترنتي در ميان خانواده‌هاي ايراني به درستي جا نيفتاده است و همين نكته باعث واردشدن آسيب‌هاي جدي به كيان خانواده شده است.

قوانين حمايت از كودكان

لايحه مبارزه با جرايم رايانه‌اي و اينترنتي در ايران سال‌هاست كه در كشوي ميز نمايندگان مجلس خاك مي‌خورد و چندين دوره رفت‌وآمد مجلسيان تاثيري بر اين لايحه نداشته است.

اين در حالي است كه سوءاستفاده باندهاي تبهكاري از كودكان به انحاي مختلف از جمله تهيه تصاوير غيراخلاقي و انتشار آنها در وب‌سايت‌هاي متعدد، فريب دادن كودكان در چت روم‌ها و فضاهاي به اشتراك‌گذاري فايل‌ها، باعث شده تا بسياري از كشورهاي پيشرفته به فكر تدوين و تصويب قوانين سخت گيرانه براي مبارزه با اين متخلفان بيفتند.

اينترنت مثبت و منفي

اينترنت پديده‌اي است كه جنبه‌هاي مثبت فراوان دارد و براي مثال مي‌تواند منبعي مهم براي تحقيقات دانش‌آموزان باشد، كما اينكه هم‌اكنون بسياري از خانواده‌ها براي انجام تحقيقات كلاسي دانش‌آموزان خود از اينترنت كمك مي‌گيرند.

به عبارت بهتر مي‌توان گفت كه تمامي خانواده‌ها در اغلب نقاط جهان، از خانواده‌هاي بسته تا خانواده‌هاي منعطف و مدرن، بي‌شك به ارزش اينترنت پي برده اند و به كاربردهاي سودمند آن نيز معترفند؛

مطالب علمي و تخصصي، خدمات آنلاين و سريع، صرفه جويي در منابع و هزينه‌ها، تفريحات و سرگرمي‌هاي سالم، ارتقاي سطح دانش و بسياري از منافع ديگر با يك اتصال ساده به اين شبكه، براي تمامي افراد خانواده و در هر سني قابل دسترسي است.

اما بايد توجه كرد اينترنت به همان اندازه كه مفيد و سودمند است، مي‌تواند منبع تهديدات، خطرها و آسيب‌هاي فراوان نيز براي كودكان ما باشد.

طبق آمارهاي موجود، بسياري از والدين يا هيچ‌گونه نظارتي بر فعاليت‌هاي آنلاين فرزندان خود ندارند و يا اين مسئله را خيلي جدي نمي‌گيرند. برخي از خانواده‌ها اصلا خودشان نحوه كار كردن با اين فناوري‌ها را نمي‌دانند كه بخواهند بر نحوه كار دانش‌آموزان با اينترنت و رايانه نظارت كنند.

در اين ميان شركت‌هاي تخصصي نظارت بر محتواي وب، به كمك والدين و خانواده‌ها آمده‌اند. به اين منظور و براي حذف و يا دست‌كم كاهش تهديدها، صدمات و آسيب‌هاي وارده به كودكان و نوجوانان به‌علت دسترسي‌هاي نامناسب به اينترنت، سازمان‌ها و مراكز اصلي فعال در حوزه فناوري اطلاعات، اقدامات فراواني را مانند جلوگيري از راه‌اندازي يا ادامه فعاليت پايگاه‌هاي غيراخلاقي و غيرقانوني، محدود كردن عملكرد جست‌وجو در وب براي برخي از كلمات يا عبارات انجام داده‌اند، اما هيچ كدام از آن‌ها براي تضمين امنيت كودكان و نوجوانان در اينترنت كافي نيست.در واقع مهم‌ترين و مؤثرترين راهكار، استفاده از نرم‌افزارهاي امنيتي است كه شامل سيستم كنترل والدين باشد.

ابزار كنترل والدين، معمولاً قدرت بازدارندگي مؤثري در برابر تهديدات و خطرات اينترنتي در اختيار دارند و خانواده‌ها مي‌توانند با تعريف و تنظيم گزينه‌هاي مختلف در اين ابزار، دسترسي فرزندان خود به محتويات اطلاعاتي تحت وب را كاملاً تحت كنترل و نظارت خود قرار دهند.

هرزه نگاري كودكان در اينترنت

مطابق قانون بسياري از كشورها، صرف گرفتن تصويري نامناسب از يك كودك يا نوجوان به‌منظور مشاهده روي صفحه مانيتور، بدون درنظر گرفتن اينكه تصوير ذخيره شده به ديگران منتقل شود، ممنوع است.

مثلا دولت چين به‌دنبال دستيابي به فناوري‌هاي جديدي است كه بتوان از آن براي جلوگيري از اعتياد كودكان به اينترنت استفاده كرد.

دولت چين همواره استفاده از اينترنت براي ارتقاي آموزش و تحصيلات و همچنين مقاصد تجاري را در اين كشور مورد حمايت قرار داده اما هم‌اكنون نگران اعتياد رو‌به‌رشد كودكان به اينترنت است.

از سوي ديگر يك كميته پارلماني انگليس نيز خواستار اتخاذ تدابير لازم براي حفاظت از كودكان و نوجوانان در اينترنت شده است.

اين كميته برخي سايت‌هاي اينترنتي از جمله يوتيوب را به سهل‌انگاري در مراقبت از توزيع محصولات مضر به حال كودكان متهم كرده و گفته هرچند اينترنت ابزار مفيدي است و زندگي همه ما را تغيير داده ولي همچنان يك جنبه تاريك دارد كه باعث شده خانواده‌هابه حق نگران فرزندان خود باشند.

همچنين نتايج يك تحقيق در بلژيك نشان مي‌دهد كه از هر 3 كودك، 2 نفر در اينترنت تجربه‌ منفي داشته‌اند.اتحاديه اروپا نيز قصد دارد كودكان و نوجوانان را بهتر از قبل در برابر صفحات اينترنتي زيان‌آور حفاظت كند و بدين منظور قرار است تا سال 2013 در مجموع 55 ميليون دلار در اين جهت صرف شود.

آموزش رايانه و اينتر نت براي كودكان

آموزش كودكان به‌خصوص كودكان كم سن و سال از ظرافت و اهميت بالايي برخوردار است. ذهن كودكان بسيار پويا و خلاق است و قابليت ياد‌گيري بي‌نظيري دارد.

اگر شما بتوانيد علاقه كودك را نسبت به يك موضوع جلب كنيدبزرگ‌ترين قدم را در آموزش كودكان برداشته ايد.

سپس بايد ابزارهاي كودكانه‌اي جهت ادامه يادگيري در اختيار كودك قرار دهيد. فرآيند آموزش به كودكان بايد با فرآيند آموزش بزرگسالان متفاوت باشد و طراحي اين فرآيند وقت ويژه‌اي مي‌طلبد.

چند نكته براي حفظ امنيت كودكان

منع كامل استفاده از اينترنت و رايانه براي كودكان نه مفيد است و نه امكان‌پذير، چرا كه مثلا با وجود اجراي طرح‌هايي نظير اتصال مدارس كشور به اينترنت، دير يا زود فرزندان ما كار با اين فناوري را فرا مي‌گيرند و به آن در اماكن مختلف دسترسي خواهند داشت.

پس بهتر است خود شما نحوه استفاده صحيح از اينترنت را بياموزيد و در كنار فرزندانتان از امكانات اين شبكه استفاده كنيد. به فرزندانتان بياموزيد كه در باره آنچه در محيط اينترنت با آن برخورد مي‌كنند با شما صحبت كنند.

به آنها بياموزيد كه در محيط‌هايي نظير ايميل يا چت روم هرگز نام، ‌نشاني، تلفن و مشخصات شخصي خود را به ديگران ندهند.به كودكان بگوييد كه هرگز نبايد دوستان اينترنتي خود را شخصاً ملاقات كنند.

توضيح دهيد كه دوستان اينترنتي ممكن است هماني كه خود مي‌گويند، نباشند. آنها را تشويق كنيد كه در مورد صحت مطالب اينترنت از شما سؤال كنند.

فعاليت‌هاي اينترنتي كودكان خود را با نرم افزارهاي پيشرفته كنترل كنيد. برخي از اين تنظيمات ساده، در مرورگرهاي اينترنتي وجود دارد.
 يکشنبه 3 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن