واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حج نوشته هاي يك زائر6/پرده پنجم ؛ از باب السلام تا باب البقيع در ترنم عطر محمدي (ص)
وقتي صداي اذان از مأذنه هاي شهر مدينه بلند شد ، همه خود را آماده ديداري مي كنند كه صاحب و مولاي شهر رحمت براي آنان تدارك ديده است. براي همين سرعت براي درك حضور و جاي گرفتن در صف ديدار " رحمه للعالمين " اغلب شلوغ و پرشور برگزار مي گردد.
خبرنگار مهر، كه هر روز سعي كرده در حداكثر نمازهاي اقامه شده در مسجد النبي (ص) حضور يابد علاوه بر رويت عطر دل انگيز مصاجت با " حبيب خدا " در سرزمين يثرب به راز و نيازهاي عاشقانه زائران دل خوش كرده است كه فقط در چنين فضايي بروز و ظهور دارد.
اذان هاي مسجد النبي (ص) هر يك حكمت و دليل دارد مثلا براي اقامه نماز صبح سه بار اذان سر داده مي شود يكبار يك ساعت قبل از نماز براي تهجد و برپايي نماز شب ، يكبار در وقت اذان شرعي و يك اذان كوتاه و كپسولي كه ما از آن به اقامه ياد مي كنيم ، براي آمادگي و برپايي نماز است.
همزمان با قرائت اذان سوم همه بر مي خيزند و در صنوف به هم پيوسته واقعي و در يك خط براي اقامه نماز آماده ميشوند و چه غوغايي است در نمازهاي ظهر و شب كه خيل مسلمانان براي درك حضور و بهره گيري از حج و ثواب اين نماز در محضر پيامبر (ص) خود را چنين درميان جمعيت جاي مي دهند.
شميم دل آراي اقامه فريضه در كنار پيام آورمهرباني ها ، هميشه اين نويد را مي دهد كه آدمي بر دروازه هاي قرب الهي تصرف كرده است و خود را براي عروج تا عرش بالا مي بردو هنگامي كه امام جماعت مسجد النبي مي گويد" الحمدالله رب العالمين" اين سفر روحاني كليد مي خورد.
تلاوت آيات قرآن در نمازجماعت مسجد النبي (ص) حلاوت خاصي دارد چرا كه امام جماعت از شيوخ درس خوانده در مدرسه علميه ديني مدينه است و البته خوش الحان و حاذق در قرائت تا آنجا كه براي كساني كه اين فيض حضوررا درك كرده اند هميشه قرائت آيات الهي در نماز مدينه يادگاري براي دلتنگي و ديار غربت است و عاشقان بدين نغمه راز كنند.
درطول اقامه نمازبجز برخي از كارهاي مشترك اهل سنت همانند آمين آخر سوره حمد و يا اذكار بين سجدتين ازاين خلايق صدا و ندايي بر نمي آيد و تو گويي ازمحضر نبي مكرم ( ص ) هم نفس ما در نسيه رجس و زبان نمي چرخد ولي هر چه كوشيدم راز آرام خواندن ذكر بلند بالاي " بسم الله الرحمن الرحيم " را در نمازهاي يوميه در اين مذهب نيافتم و اينكه چرا آنها هم را دعوت به سكوت و سكون مي كنند!
با اتمام نماز جمعيت همچون تير در چله رها مي شوند و وقتي تو در پي آنان به حركت در مي آيي تو را به سوي درهاي منتهي به روضه رضوان آفرين برگزيده خدا مي برند و چه شور و غلغله اي است در اين سرا كه همه خود را آماده حركت براي ديدار حضرتش مي كنند و مي دانند با عبور از مزار منور آن عزيز به بيان خود را در برابر چشمان دلربايي فرزندآن عبور داده و منتظر و انعكاس رحمت آن مي مانند.
اين لقاي روحاني نيز طريقي است براي پيمودن كه منتظران ديدار در يك راسته راه از باب السلام وارد مي شوند و با گذراندن دهها قدم همراه با خيل هم نفسان عاشق خود را به مقابل آن حرم مطهر مي رسانند اما تو خود مي داني كه دراين صفوف به هم فشرده چه دلهايي كه مضطرب و حيران ديده اند و چه چشمها كه قطرات باران رحمت خود را بر پالايش درون نثار مي كنند.
در مسير ملاقات همراه تو ستونهاي مسجد نيز در حركتند و تو را راهنمايي مي كنند، در اين راه همه نشانه ها بر رحمت صحه مي گذارند چرا كه محراب پيامبر( ص )، منبر حضرت ،ستون توبه، ستون حنابه و حتي خانه آن بزرگمرد عرب همه علائم اعتلاء بخشند و تو با گذراندن آنها به نقطه اوج رحمت وصال مي يابي.
از نقطه محراب حضرت ، جوش وخروش درون فزوني مي يابد و زائر در اين فكر است در يك چشم به هم زدني خود را در محضر رسول اكرم (ص) مي بيند و چه كوتاه است سفر عشق و تو چه داري كه پيشكش حضرتش كني جز اشك چشم و صفاي درون كه خودگوهري است گرانبها، ولي در حركت صحنه هاي شيدايي پيروان او رخ عيان مي كند. ناخود آگاه ابناء بشر باحركات خود و لمس منبر و محراب و تبرك كردن اين منازل در مقابل هجمه وهابيون آنها را به تسليم وا مي دارند و در برخي مواقع در گيري.
درنقطه پايان كه اوج لحظات شيرين اين ديدار است هر كسي به طريقي اعلام حضور مي كنند ذكرها، صداها و زمزمه ها اشك ها و ... و همه و همه براي يك ديدار است كه تو در انتظارش بوده اي . اينكه در محضر اويي ! و در يك لحظه به ذهنم خطور كرد چه با سعادت است ابوايوب انصاري كه پيامبر خدا ( ص ) او را براي آرامش برگزيد و همانجا از حضرتش خواستم حال كه من جايي ندارم او دردل من جايي برگزيند.
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]