تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زباله را شب در خانه هاى خود نگه نداريد و آن را در روز به بيرون از خانه منتقل كنيد،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851826246




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اینجا تهران است یا ونیز ؟!


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: شاید هر مخاطبی با دیدن عکس.های این قصر زیبا ابتدا گمان کند که لابد قصری قدیمی در رم، مادرید، پاریس یا لندن است؟ قصری متعلق به «سر»ها، «کنت.»ها، «سزار»ها ... و یا سرمایه.داران کلان دهه.های گذشته.






شاید هر مخاطبی با دیدن عکس.های این قصر زیبا ابتدا گمان کند که لابد قصری قدیمی در رم، مادرید، پاریس یا لندن است؟ قصری متعلق به «سر»ها، «کنت.»ها، «سزار»ها ... و یا سرمایه.داران کلان دهه.های گذشته. اما این گمان کاملاً خطاست. این قصر نه قدیمی است و نه در خارج از کشور قرار دارد. بلکه قصری نوساز در یکی از خیابان.ها تهران است!!


محل سکونت من نیز در شمال شهر تهران است. البته نه در محله.های گران نیاوران، دزاشیب یا فرمانیه، بلکه در بلندی.های اطراف «امامزاده قاسم – ع». کوچه.های باریک، آپارتمان.های بلند با زیربنایی اندک و برخوردار از ده.ها واحد غیر مسکونی و پر مخاطره برای سکونت ما.


از موضوع دور نشوم، بنا نیست که راجع به محله.ی خودمان بنویسم. مأموریتم، تهیه گزارش از محرومیت تهرانی.ها از یک امکان ساده.ی شهری به نام «پیاده.رو» بود. قرار بود با توجه به ضرورت و نقش پیاده.رو در زیبایی، سلامت، امنیت و اقتصاد زندگی شهری از یک سو و کمبود «پیاده.رو» در تهران گزارشی تهیه کنم.

در حین تحقیق متوجه شدم که نه تنها این نقیصه مختص جنوب شهر نیست، بلکه در شمال تهران بیشتر به چشم می.خورد و شاید علت آن گرانی زمین و ملک و بالتبع ممانعت از عقب.نشینی و پیاده.رو سازی می.باشد که هم به نفع مالک است و هم به نفع شهرداری که برای صدور هر مترش ... تومان عوارض می.گیرد. به همین دلیل گفتم بهتر است با دوربین خود سری به خیابان.های بسیار مشهور و گران شمال شهر تهران بزنم تا ثابت کنم در معروف.ترین و گران.ترین خیابان.ها و کوچه.های شمال پایتخت نیز گاه عرض پیاده.رو به نیم متر می.رسد و وسط آن نیم متر نیز یک درخت کاشته.اند تا مبادا کسی بتواند رد شود و گاه اصلاً پیاده.رویی وجود ندارد و در خانه.ها، آپارتمان.ها و ویلاها مستقیم به خیابان باز می.شود.








همین.طور عرق.ریزان به پیاده.روها نگاه می.کردم که ناگهان زیبایی یک پیاده.روی اختصاصی نظرم را به خود جلب کرد. اما سرم را که بالا کردم، بهت.زده شدم. البته نه فقط به خاطر دیدن یک قصر زیبا، بلکه به خاطر دیدن دو طاووس زنده که مانند دو مجسمه. یا بهتر بگویم دو سرباز زنده در دو طرف سر در این قصر ایستاده بودند. فوری از خودرو پیاده شدم. چرخش چشم کفاف نمی.داد، لذا با حرکت سر به راست و چپ و بالا و پایین نمای بیرونی این قصر نظری انداختم. بهتم تشدید شد. با همین بهت فوری به طرف کیف دوربین رفتم تا چند عکس زیبا تهیه کنم، اما به ناگاه سایه.ای بر سرم افتاد و همین.طور که نشسته بودم، متوجه شدم که به جز چهار ستون قوی که در واقع پاهای دو محافظ قصر بودند، چیز دیگری نمی.بینم.










از جسارت روحیه.ی خبرنگاری استفاده کردم و خونسرد سری بالا کردم. قبل از این که چیزی بگویم، یکی از آنان با صدایی کاملاً محکم گفت: اجازه نداری عکس بگیری. پرسیدم چرا؟ گفت: چون اجازه داریم دوربینت را خرد کنیم. هر کس اقدام به عکس گرفتن از این قصر کند، دوربینش را خرد می.کنیم!


حق بدهید که دیگر فرصت یا بهتر بگویم جرأت این نبود که بگویم: «بی.خود می.کنید، چنین قانونی نداریم». لذا تشکر کردم و بساط را پهن نکرده جمع کردم و به راه افتادم.


اما عذاب وجدان ناراحتم می.کرد. شاید هم گردن.کلفتی نگهبانان مرا بر سر لج آورده بود. در هر حال علت هر چه بود نمی.دانم، ولی تصمیم گرفتم حتماً از این قصر و طاووس.هایش عکس.برداری کنم و این کار را کردم. نمی.دانم که این قصر متعلق به کیست؟ و خوشحال می.شوم اگر بدانم.










البته مالک خودش هم می.داند که قصر عجیب و غریبی ساخته است و طاووس.ها نیز بر حس کنجکاوی بیننده می.افزاید، لذا آیه.ی «و ان یکاد» را باخطی خوش به صورت کچ کاری در زیر طاق حکاکی کرده است که یک موقع چشم نخورد!


اما، با دیدن این آیه، آن هم بر سر در قصری که به رغم زیبایی هیچ انطباقی با فرهنگ اسلام نداشت، مرا به یاد حکایتی قدیمی انداخت که به صورت خلاصه به شما عرض می.کنم:











می.گویند: روزی یکی از انبیای الهی در گذر خود به مردی پیر و فرتوت برخورد که برای خود جایگاهی در بالای درختی کهن.سال ساخته بود و در آن به عبادت خدا مشغول بود. سر سخن را با او باز کرد و در نهایت پرسید: حالا چرا اینجا زندگی می.کنی؟ گفت: جوان که بودم در عالم رؤیا به من خبر دادند که بیش از 900 سال زندگی نخواهم کرد، لذا حیفم آمد که این عمر کوتاه را به جای عبادت، در راه ساختن خانه و کاشانه تلف کنم. آن نبی گفت: اما به من خبر رسیده که زمانی خواهد رسید که در آن مردمان بیش از 80 یا 90 سال عمر نمی.کنند، اما برای خود قصرها و برج.ها می.سازند. او گفت: ای بابا، اگر عمر من 90 سال بود که آن را با یک سجده سپری می.کردم.


در هر حال اگر چشمتان به این قصر افتاد، فقط محو تماشای معماری، ستون.ها یا طاووس.ها نشوید، بلکه حتماً به آیه.ی مبارکه.ی «و ان یکاد» نیز نظری بیاندازید تا مالک زحمت.کش که لابد پول آن را با زور بازو و عرق جبین درآورده است چشم نخورد.



منبع : نیک صالحی






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن