واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
بنابراین روزی خواهد رسید کهمستضعفان بیدار می.شوند و ظلم و ستم را درهم می.کوبند و قدرت را در رکاب منجیموعود(عج) به دست خواهند گرفت. قرآن مي.فرماید:
(إِنَّ اللّهَ لاَيُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ)؛
امروزه مسئولان، برنامه.ريزان، سیاست.مداران و پژوهش.گران عزیز، برای ایجادبستری مناسب در جهت توسعه هم.آهنگ و پایدار آماده.سازي مقدمات ظهور در چارچوبارزش.هاي اعتقادی و باورهاي اسلامی، مسئولیت خطیری به عهده دارند. ارتقاي فرهنگ ودانش و معرفت افراد جامعه و داشتن برنامه راه.بردی مدون برای آماده.سازي این شرایطدغدغه اصلی پرچم.داران این حرکت است. آنها می.خواهند به این حرکت سرعت دهند تاجامعه اسلامی را به بالاترین قله.هاي عزت و کمال برسانند. این حرکت لازم است درچارچوب ارزش.ها و معیار..هاي اسلامی و در مسیری باشد که به ظهور حضرت مهدی(عج) بینجامد. یافتن راه.کارهای مناسب برای آماده.سازي زمینه.های ظهور از تلاش.های مؤثرپژوهش.گران نظام اسلامی به شمار می.آید. هم.چنين مشخص کردن معیار.ها و ارزش.ها،اهداف، سیاست.گذاری.ها و برنامه.ريزي.هاي دقیق در این زمینه ضروری است.
شهید مطهری در کتاب عدل الهی برای ساختن جهانی بهتر اعتقاد دارد که حتماًباید از اندیشه.های محدود و فکر.های کودکانه.ای که لایق زندگی محدود است، صرف.نظرکنیم و به طرحی وسیع و بزرگ بیندیشیم. به قول حافظ، «فلک را سخت بشکافیم و طرحی نودراندازیم.» این کار مهندسی، آسان نیست. بنابراین، باید از تمام علوم و فنون، هنر وادبیات، علم و فن.آوری برای این کار استفاده نمود. در این زمینه هر علم یا فنونی کهجامعه به آن نیاز داشته باشد، ضروری است و جزء علوم و فنون مفروضه اسلامی و واجبکفایی قرار مي.گیرد.
در این زمینه، سه تا هشت عامل مؤثر و ابعاد مختلفمدیریت توسعه منابع انسانی، علمی و تکنولوژی از جمله فن.آوری اطلاعات در دانشگاه.هاو مراکز پژوهشی در نظام اسلامی بحث و بررسی شد. به طور کلی طرح آماده.سازي مقدماتظهور، برنامه.ای راه.بردی است. پس مانند هر طرح راه.بردی ديگر، به نظام ارزش.هاياعتقادی و باورهای اسلامی ما بستگی دارد. برای تدوین و اجرای این طرح راه.بردی،لازم است به اختصار، به حرکت عدالت.خواهي و ظلم.ستيزي در طول تاریخ بپردازیم.
عدالت.خواهي و ظلم.ستيزي، جریانی پیوسته در تاریخ است. حوادث متفرقه.اينیست که مثلاً ناگهان ابراهیم به بت.شکنی برخیزد و موسی در مقابل فرعونیان قرارگیرد. مبارزه برای آزادی و عدالت مانند رودخانه.اي است که در بستر زمان جریان دارد. این نهضت از حضرت ابراهیم(ع) تا قیام حضرت مهدی(عج) ادامه دارد و در آخرالزمانقطعاً پیروز خواهد شد. ادیان دیگر نیز همگی برای ریشه.کن شدن ظلم و ستم و استقرارعدالت منتظر منجی هستند. این انقلاب بزرگ در نتیجه یک سری انقلاب.هاي عدالت.خواهي وظلم.ستيزي علیه تمام اشکال استضعاف است. فراهم کردن زمینه برای ظهور رهبر، اصلیبرای تحقق قسط و عدل و نابودی ظلم و ستم به شمار می.آید. این مسئله، بزرگ.ترینمسئولیت منتظران است.
به طور کلی تاکنون دو جریان بزرگ اجتماعی در طولتاریخ وجود داشته: اول، جریان جنبش و تلاش کسانی بوده که توقف ظلم و تجاوز وبي.عدالتی را می.خواسته.اند و به عدالت و وحدت و برابری انسان.ها اعتقاد داشته.اند؛دوم، تلاش صاحبان زر و زور و تزویر که حفظ نظام طبقاتی و برتری و تبعیض نژادی وبی.عدالتی و روابط استثماری را خواهانند.
به تأیید قرآن، جوامع بشری ابتدابر وحدت و برابری استوار بوده.اند:
(وَمَا كَانَ النَّاسُ إِلاَّ أُمَّةًوَاحِدَةً فَاخْتَلَفُواْ)؛
و مردم جز یک امت نبودند؛ پس اختلاف پیداکردند.
در جای دیگر مي.فرماید:
(فَبَعَثَ اللّهُ النَّبِیّینَمُبَشِّرِینَ وَمُنذِرِینَ وَأَنزَلَ مَعَهُمُ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِیَحْكُمَبَینَ النَّاسِ فِیمَا اخْتَلَفُواْ فِیهِ)؛
پس خداوند پيامبران را نويدآورو بيمدهنده برانگيخت ، و با آنان، كتاب [خود] را بحق فرو فرستاد، تا ميان مردم درآن.چه با هم اختلاف داشتند داورى كند.
هم.چنین در جای دیگر مي.فرماید:
(وَنُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الأرْضِوَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ)؛
و خواستيم بركسانى كه در آن سرزمين فرودست شده بودند، منت نهيم و آنان را پيشوايان [مردم] گردانيم و ايشان را وارث [زمين] كنيم.
بنابراین روزی خواهد رسید کهمستضعفان بیدار می.شوند و ظلم و ستم را درهم می.کوبند و قدرت را در رکاب منجیموعود(عج) به دست خواهند گرفت. قرآن مي.فرماید:
(إِنَّ اللّهَ لاَيُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ)؛
درحقيقت، خدا حال قومى را تغيير نمىدهد تا آنان حال خود را تغيير دهند.
سرنوشت قوم یا ملت، به تغییر و تحول خود آنها بستگی دارد. بنابراین، خداوندسرنوشت هیچ قومی را تغییر نمي.دهد مگر آن.که تک.تک آن قوم تغییر و تحول اساسی را درخود ایجاد نمایند. به طور کلی محرومان و مستضعفان به دو گروه اصلی تقسیم مي.شوند: یکی ضعفا که آیات و بینات را دریافت می.کنند و آگاهانه به جناح ظلم و استکبار رویمي.آورند و تمکین مي.نمایند؛ دوم، مستضعفان آگاه و انقلابی که برای استقرار عدل وقسط مبارزه مي.کنند و در نهایت، بیشتر مردم به آنها مي.پیوندند. این مستضعفان دارایویژگی.هاي ذیل هستند:
1. اعتقاد به نظام یکتاپرستی و برابری انسان.ها و نفینظام شرک و کفر؛
2. مدافع آزادی افراد و جامعه و پاسدار قسط و عدل؛
3. شناخت از خود و خداوند و درک مسئولیت.های خویش؛
4. شناخت نظامجای.گزینی که بر پایه قسط و عدل بنا شود؛
5. شناخت از ظلم، استکبار،استعمار، استثمار و استبداد در اشکال مختلف آن؛
6. اعتراض به نظام حاکماستکباری، استبدادی و مقاومت همه.جانبه؛
7. تحت تعقیب دشمن قرار گرفتن؛
8. در اقلیت بودن و نداشتن پایگاه در ابتدای نهضت؛
9. نداشتنامکانات داخلی و خارجی در ابتداي حرکت.
رهبران و مستضعفان مبارز، یا شهید وتبعید مي.شوند و یا به زندان مي.افتند و یا آن.که بر اثر مبارزه، از بند ظلم وبي.عدالتی رهایی مي.یابند. تاریخ زندگی انبیاي الهی و امامان شیعه و نهضت.هایاسلامی در گذشته و حال، گواه این مسئله است.
برای آماده.سازي زمینه.هایظهور لازم است نظام و ویژگی.های جبهه باطل نیز شناخته شود. این ویژگی.ها عبارتنداز:
1. نظام طاغوت
قرآن می.فرماید:
(إِنَّ فِرْعَوْنَعَلاَ فِي الأرْضِ وَجَعَلَ أَهْلَهَا شِيَعًا يَسْتَضْعِفُ طَائِفَةً مِّنْهُمْيُذَبِّحُ أَبْنَاءهُمْ وَيَسْتَحْيي نِسَاءهُمْ إِنَّهُ كَانَ مِنَالْمُفْسِدِينَ)؛
فرعون در سرزمين [مصر] سر برافراشت و مردم آن راطبقه.طبقه ساخت؛ طبقهاى از آنان را زبون مىداشت، پسرانشان را سر مىبريد وزنانشان را [براى بهرهكشى] زنده بر جاى مىگذاشت؛ همانا وى از فسادكاران بود.
فرعون رژیمی فزون.طلب، تجاوزگر و نامشروعی داشت، که نابودکردن انسان.هابرنامه آن بود و برای برجا ماندن رژیمش، از جاسوسی و تفتیش عقاید و زندان و شکنجهگرفته تا نابودی انسان.ها بهره مي.برد.
2. استعلام (برتری.جویی بر مردمان)
قرآن می.فرماید:
(إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلاَ فِي الأرْضِ)؛
فرعون در سرزمین [مصر] سر برافراشت.
3. استعباد (برده ساختنانسان.ها برای بهره.کشی)
قرآن در این زمینه می.فرماید:
(وَتِلْكَنِعْمَةٌ تَمُنُّهَا عَلَي أَنْ عَبَّدتَّ بَنِي إِسْرَائِيلَ)؛
و [آيا] اين.كه فرزندان اسرائيل را بندة [خود] ساختهاى نعمتى است كه منّتش را بر منمىنهى؟
4. استضعاف
(إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلاَ فِي الأرْضِ وَجَعَلَأَهْلَهَا شِيَعًا يسْتَضْعِفُ طَائِفَةً مِّنْهُمْ يُذَبِّحُ أَبْنَاءهُمْوَيَسْتَحْيي نِسَاءهُمْ إِنَّهُ كَانَ مِنَ الْمُفْسِدِينَ)؛
فرعون درسرزمين [مصر] سر برافراشت و مردم آن را طبقه.طبقه ساخت؛ طبقهاى از آنان را زبونمىداشت؛ پسرانشان را سر مىبريد و زنانشان را [براى بهرهكشى] زنده بر جاىمىگذاشت؛ همانا وى از فسادكاران بود.
5. ارتجاع
(وَكَذَلِكَ مَاأَرْسَلْنَا مِن قَبْلِكَ فِي قَرْيَةٍ مِّن نَّذِيرٍ إِلاَّ قَالَ مُتْرَفُوهَاإِنَّا وَجَدْنَا آبَاءنَا عَلَى أُمَّةٍ وَإِنَّا عَلَى آثَارِهِم مُّقْتَدُونَ)؛
و بدين.گونه در هيچ شهرى پيش از تو هشدار دهندهاى نفرستاديم مگر آن.كهافراد خوش.گذران آن گفتند: ما پدران خود را بر آيينى [و راهى] يافتهايم و ما از پىايشان راه.سپريم.
6. اسراف
(إِنَّ فِرْعَوْنَ لَعَالٍ فِي الأَرْضِوَإِنَّهُ لَمِنَ الْمُسْرِفِينَ)؛
در حقيقت، فرعون در آن سرزمين برترىجوىو از اسراف.كاران بود.
7. تکذیب
انکار و تکذیب پیام.های الهی وقوانین مسلم تاریخ و سنت.های، الهی از صفات شاخص طبقه ستم.گر و متجاوز است.
8. فساد
فرعون و ستم.گران نه تنها خود تجسم عینی فسادند، بلکه فسادرا در جامعه ترویج مي.دهند.
9. مترفین و ملأ
(وَمَا أَرْسَلْنَافِي قَرْيةٍ مِّن نَّذِيرٍ إِلاَّ قَالَ مُتْرَفُوهَا إِنَّا بِمَا أُرْسِلْتُمبِهِ كَافِرُونَ)؛
و [ما] در هيچ شهرى هشدار دهندهاى نفرستاديم جز آن.كهخوش.گذرانان آن گفتند: ما به آن.چه شما بدان فرستاده شدهايد كافريم.
قرآنطبقه مرفه و ثروت.مند و سرمایه.داران بي.درد جامعه و اشراف و قدرت.مندان را در رأسو در صف مقدم جبهه باطل قرار مي.دهد. انگیزه و دشمنی این گروه با انبیا و مردم راحفظ و دفاع از ثروت و امتیازاتی مي.داند که از راه ستم و تجاوز به دست آمده است. قرآن مي.فرماید:
(وَقَالَ الْمَلأُ مِن قَوْمِ فِرْعَونَ أَتَذَرُ مُوسَىوَقَوْمَهُ لِيُفْسِدُواْ فِي الأَرْضِ وَيَذَرَكَ وَآلِهَتَكَ قَالَ سَنُقَتِّلُأَبْنَاءهُمْ وَنَسْتَحْيي نِسَاءهُمْ وَإِنَّا فَوْقَهُمْ قَاهِرُونَ)؛
وسران قوم فرعون گفتند: آيا موسى و قومش را رها مىكنى تا در اين سرزمين فساد كنند و [موسى] تو و خدايانت را رها كند؟ [فرعون] گفت: به زودى پسرانشان را مىكشيم وزنانشان را زنده نگاه مىداريم و ما بر آنان مسلطيم.
ملأ یعنی بزرگان قومدر نظام طاغوتی که به جز طرف.داری از آن نظام هنری ندارند و به آن وفادارند و بااین کار ثروت زیادی را تصاحب مي.نمایند. ملأ در نظام طاغوتی در دو چهره اقتصادی ودیوان.سالاری دیده مي.شود. قارون نماینده قدرت اقتصادی وابسته به نظام طاغوتی وهامان نماینده سیستم اجرایی و دیوان.سالاری این نظام بود.
در جنگ بین ایندو جریان (حق و باطل)، سرانجام وعده خدا به مسلمانان و محرومان تحقق خواهد یافت ومنجی عالم و یاران منتظرش جامعه.اي بر اساس قسط و عدال ایجاد خواهند کرد. او برترینحیات.بخشی است که آرزوی تمام انبیا و اوصیا را محقق خواهد ساخت؛ عقل.هایبه.خواب.رفته را بیدار خواهد نمود و زمین را حیات داده، استعداد.ها را در عمق وجودانسان.ها استخراج و شکوفا خواهد کرد. در آن زمان اکثر اهل.کتاب اسلام مي.آورند. آیت.الله مکارم شیرازی در این زمینه مي.نویسد:
با توجه به این.که در دورانحکومت آن مصلح بزرگ، همه وسایل پیشرفته ارتباط.جمعی در اختیار او و پیروان رشیداوست و با توجه به این.که اسلام راستین با حذف پیرایه.ها، کشش و جاذبه.ايفوق.العاده دارد، به خوبی مي.توان پیش.بینی کرد که اسلام با تبلیغ منطقی و پی.گیری،از طرف اکثریت قاطع مردم جهان پذیرفته خواهد شد و وحدت ادیان از طریق اسلام پیشروعملی مي.گردد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]