واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: جهان - ديدار قريبالوقوع ميان نمايندگان دولت افغانستان با شبهنظاميان طالبان
جهان - ديدار قريبالوقوع ميان نمايندگان دولت افغانستان با شبهنظاميان طالبان
گروه بينالملل: نمايندگان دولت افغانستان قرار است به زودي و پشت درهاي بسته و در عربستان سعودي با اعضاي طالبان ديدار كنند.
اين در حالي است كه دور اول گفتوگوها در ماه سپتامبر برگزار شد و انتقاداتي را برانگيخت. طالبان اعلام كرده بودند تا زماني كه نيروهاي خارجي در افغانستان هستند از هرگونه مذاكره امتناع خواهند كرد. كرزاي چندي پيش اعلام كرده بود كه هر چند خروج نيروهاي خارجي در اين كشور امري غيرقابل پذيرش است اما در عين حال براي مذاكره با ملا عمر رهبر طالبان اعلام آمادگي كرد.
كرزاي تصريح كرد: «زماني كه من تصميم گرفتم چنين شود، جامعه جهاني بايد با من موافق باشد و اگر مخالفت كند، دو انتخاب دارند: مرا از قدرت كنار بزنند يا از خاك اين كشور بيرون روند. اما ما هنوز به اين مرحله نرسيدهايم.
من در حال حاضر بايد از رهبري طالبان بشنوم كه ميخواهند صلح در افغانستان تامين شود، بايد اين را ثابت كنند، آنگونه كه ما ثابت كردهايم». در حال حاضر براي سر ملا عمر 10 ميليون دلار جايزه تعيين شده است.
تحليلگران بر اين باورند كه قصد دولت افغانستان نه تنها جذب ميانهروهاي طالبان و مشاركت دادن در فرآيند سياسي اين كشور بلكه منزوي ساختن عناصر تندروي آنهاست تا بتوان از ميزان حملات انتحاري و كشتار شهروندان كاست.
رابرت گيتس وزير دفاع آمريكا هم ماه گذشته اعلام كرده بود كه كشورش براي مصالحه با طالبان اعلام آمادگي ميكند اما اين منوط به تداوم مذاكرات دولت افغانستان است. وي افزود اما واشنگتن مذاكره با القاعده را در نظر ندارد. در هر حال، ذبيحالله مجاهد سخنگوي طالبان نيز در خصوص مذاكره با دولت اعلام كرد كه پيشنهاد مذاكره آقاي كرزاي «يك اقدام سياسي در آستانه انتخابات سال آينده» است.
وي پرسيد: «چرا آقاي كرزاي هفت سال پيش خواهان برگزاري اين مذاكرات نشد؟» اين تحول در حالي است كه رسانههاي دولتي چين ديروز (سهشنبه) گزارش دادند كه اين كشور قصد اعزام سرباز به افغانستان براي پيوستن آنها به نيروهاي بينالمللي كمك به برقراري امنيت ايساف را ندارد.
به گزارش رويترز، گوردون براون نخستوزير انگليس، هفته گذشته در نيويورك گفت كه ممكن است چين به افغانستان نيرو اعزام كند.
اين در حالي است كه رسانههاي چيني به نقل از كين گانگ، سخنگوي وزارت امور خارجه اين كشور گزارش دادند دولت چين هميشه از تلاشهاي دولت و مردم افغانستان براي برقراري ثبات و ارتقاي وضعيت اقتصادي و تحقق بازسازي صلحآميز در اين كشور حمايت ميكند اما چين به جز در عملياتهاي حفظ صلح سازمان ملل كه مورد تاييد شوراي امنيت است، هرگز به خارج نيرو اعزام نميكند و گزارشهاي رسانهها مبني بر اعزام سربازان چيني براي حضور در جمع نيروهاي ايساف در افغانستان بيپايه و اساس است.
افزون بر اين، نيروهاي ناتو در افغانستان در حملهاي با همراهي نيروهاي پاكستاني به خاك اين كشور شبهنظاميان را هدف حملات خود قرار دادند. اين مقام پاكستاني گفت: حمله شبهنظاميان طالبان به رهبران قبيلهاي پاكستاني در نزديكي مرز افغانستان باعث بروز يك نبرد مسلحانه و يك انفجار شد كه به كشته شدن هفت نفر انجاميد.
اين درگيري در اواخر روز دوشنبه در باجور كه در شمالغربي پاكستان و محل درگيري سربازان و شبهنظاميان دولتي با نيروهاي طالبان طي بيش از سه ماه گذشته بوده است، رخ داد.
اسرارخان، نماينده دولت پاكستان در اين منطقه نيمهخودمختار گفت: افراد مسلح طالبان يك گروه از بزرگان قبيله ماموند را در يك محوطه قلعه مانند در روستاي عنايت كيلي محاصره كردند. مولوي عمر، سخنگوي طالبان كشته شدن فرمانده طالبان در درگيري روز دوشنبه را تاييد كرد.
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]