واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: اقتدار در برقراري نظم يك اصل اساسي است
نيروي انتظامي با برگزاري رزمايش امنيت و آرامش، يك پيام مشخص را به بر هم زنندگان امنيت اجتماعي ارسال كرد:به رخ كشيدن اقتدار برقراري نظم! در اين رزمايش بيش از 30 هزار نفر از عوامل نيروي انتظامي پليسياران و نگهبانان محله ها با استفاده از 4 هزار دستگاه خودرو و موتورسيكلت به اجراي برنامههاي خاص اين رزمايش ميپردازند.
مسئولين انتظامي مهمترين محورهاي اين رزمايش را ايجاد امنيت، آموزش به مردم، حفاظت بخشهاي ويژه، مقابله با تروريسم، اجراي پدافند غير عامل، چترريزي، راهپيمايي تاكتيكي، استقرار واحدهاي عملياتي در شهر و تمرين و مقابله با بلاياي طبيعي اعلام كردند.
برگزاري رزمايش امنيت و آرامش توسط نيروي انتظامي حركتي اطمينانبخش در جهت ثبات امنيت و آرامش محسوب مي شود. پيش تر اين رزمايش با هدف ارتقاء امنيت همراه با آرامش و به عنوان حركتي نوين در نيروي انتظامي كه باعث انسجام بهتر و كارايي بيشتر نيروهاي پليس است، صورت مي گيرد.
نيروي انتظامي كشورمان با توجه به تراكم شهري و كاهش كنترل دروني افراد و در نتيجه افزايش جرم و جنايت در چند سال گذشته گام هاي بلندي در دو سخت افزاري و نرم افزاري برداشته است تا از اين طريق بتواند عملكرد علمي همراه با نگرش مثبت در ميان افكار عمومي داشته باشد.
افزايش كارايي و توان پليس خود موضوعي قابل تحسين است كه در چند سال گذشته ضمن تجديد سازمان، آموزش كادر، احياي توان رزم و اقتدار خويش توانسته است در توان عملياتي و مقابله با جرم و جنايت بيافزايد.
اما نكته مهمي كه در اين مقوله مهم مي باشد، افزايش اين توان همراه با افزايش احساس امينت در بين شهروندان مي باشد، چرا كه كشورهايي بودند كه به خاطر افزايش سرعت عملياتي و حرفه اي كردن كادر پليس با كاهش احساس امنيت شهروندان مواجه شده اند كه در آينده با عدم مشاركت وبي اعتمادي مردم مواجه شدند.
وقتي بي اعتمادي در جامعه تسري يابد، افراد نسبت به رفتارهاي اين نيروها حساس تر مي شوند و سعي شان بر اين است كه در روابط اجتماعي خود با آنها محتاط تر عمل كنند. در اين چنين شرايطي افراد براحتي با ديگراني كه آشنايي كمتري با آنها دارند، رابطه برقرار نمي كنند و هدفشان بطور كلي اين است كه روابط اجتماعي خود را با انها محدود كنند. در اين شرايط اعتماد افراد به يكديگر كم مي شود و فردگرايي در جامعه رشد پيدا مي كند كه به تبع خود به افرايش جرم منجر مي شود.
در اين شرايط اين نيرو مجبور است كه با صرف هزينه هاي بيشتري جامعه را كنترل كند. زماني كه ميزان جرم و جنايت در جامعه افزايش پيدا كند، نيروي انتظامي و ديگر نهادهاي مسئول جامعه موظف مي شوند كه به طرق گوناگون مانند افزايش تعداد نيروهاي سازماني خود، صرف بودجه هاي كلان و ... كنترل شرايط را بدست گيرند.
نكته ديگري كه در راه كاهش ميزان جرم و متخلفين خيلي كم به آن اشاره شده است فرايند جامعه پذيري است كه نهادهاي جامعه در هماهنگي كامل بسر ببرند، ولي متاسفانه در جامعه نهادها سازمان هاي مختلف از كمترين هماهنگي با يكديگر برخوردار هستند و هر يك مسير خاصي را در پيش گرفته اند و به همين دليل تقاضاهاي متناقضي از افراد دارند. زماني كه مكانيسم هاي هويت سازي از سوي رسانه ها، آموزش و پرورش و خانواده در يك راستا نباشد ميزان انحرافات و تضادها در جامعه بالا مي رود و به موازات آن همبستگي اجتماعي و اعتماد به يكديگر در جامعه كاهش مي يابد. در اين حالت ميزان جرم افزايش مي يابد و وقتي كه جرم و جنايت از حدي بيشتر افزايش پيدا كند، ناامني بر جامعه حكمفرما مي شود.
پس لازم است كه مكانيسم هاي هويت ساز در جامعه هماهنگ و همسو با يكديگر عمل كنند و اين فرايند هرگز حالت اقتداري و رسمي به خود نگيرد. چرا كه اگر قرار باشد مكانيسم هاي عامرانه در اين زمينه به كار گرفته شود، جز نتيجه معكوس چيزي در برندارد.
شنبه 25 آبان 1387
باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران«ايسكانيوز»
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]